• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltinin evinden ceyiz gunu kovulma

Renklipuantiye

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2016
312
300
33
Merhabalar ne yapacagimi sasirdim cok uzgunum basima gelen seyin sokundayim hala, bugun ceyiz almaya gittik elti adayinin evine aldik yerlestiriliyor esyalar,ablalariyla yatak odasini yerlestiriyorlardi diyalog aynen soyle gelisti

Ben :isterseniz mutfaga baslayayim raflari sildiniz mi

Elti:biz silcez,siz yorulmayin

Ben:KK43:yakinlik olsun diye)ben siz diyirum ama kalabliksiniz diye soyledim sen diyebilirsin,toz bezinin yerini bilniyorum bende yaparim baslayayim istersen

Eltinin ablasi:gayet ukala ve yuksek sesle guzelim bak bizde kiz tarafi yapar acikcasi erkek tarafinin gitmesini bekliyoruz diye bana cikisti ve bende haliyle orada kalamazdim ve ciktim arkamdan alinmadin dimi diye bagirdi,bende yok ben senin bu ses tonuna alinir miyim hic dedim ama ciktim hungur hungur agladim resmen bizi evden cikardilar ve haftaya dugun var hic gutmek istemiyorum herkes bana hak verdi ama abisi oldugundan esim gitmek isteyecek,konusma kibar gibi duruyor ama bagirarak ve hece hece bi mala anlatir gibi anlatti ortam bozulnasin diye uymadim ama cok gucume gitti ve kimse de kizi susturmadi ne annesi ne kayinbiraderim kusura bakma diyen olmadi bi ozur beklerdim en azindan ondan,,evlerine adim atmayi dusynmuyorum cok moralim bozuk:KK43:

Biz silcez siz yorulmayın dedikten sonra neden devam ettirdiniz ki

Başkasının evini bedava temizlemeye çok meraklı olmadığınızı düşünüyorum.

Amenna deyip çekilseydiniz kenara.

Onların yaptığı terbiyesizlik ama siz de kendinize bunun yapılmasına izin vermemelisiniz.

Ama düğüne gitmemek filan olmaz. Abartmayın. Bundan sonra resmi görüşürsünüz. Samimi olmayın. Evine gidince elinizi bir şeye sürmeyin. Yardım filan edeyim demeyin. Evine misafir geleceği zaman sizi davet ederlerse evden bir şey yapıp götürmeyin.

Ev yerleştirmesiydi toz beziydi böyle şeyleri çok büyütüyorsunuz, sizden birebir yardım istenmedi ise neden yardım etmeye gidiyorsunuz ki adet diye. Neyse siz gitmişsiniz ama çok ayıp etmişler onlarınki tam şuursuzluk, şimdi mesafeli olmanız lazım ama öyle düğüne gitmezseniz siz suçlu olursunuz düğüne gidip suratlarına bakmayacaksınız bitti gitti

Ben bu tür adetlerden haberdar değilim, çeyiz serilmez bizde. Ama siz yardımcı olmak istemişsiniz sanırım ve oldukça kaba bir çıkışta bulunmuşlar. Bu kadar hassas olmamaya çalışın, aldırmayın, onlar kim ki. Üzmeyin kendinizi.

Ne oldumu sasirdim ama evet hic bi sekilde evine gidip yerimden kalkmam dugune de mecburen geldigim belli olur zaten hic boyle saygisizlik gormedim hayatimda..

Iyiliğe iyilik olsaydı sari öküze bıçak olmazdı.
Ne yoracaksınız kendinizi eltinin evi için.
Yarın öbür gün eltinin evine gidip baş köşeye oturup kahvenizi yemeğinizi ayağınıza bekleyin ve tek bir şeye elinizi surmeyin. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi biz de böyle,hizmetleri yeni gelin yapar diyip çıkın işin içinden.

İyi niyetli davranmissiniz yaptiklari buyuk terbiyesizlik.kiz tarafinin esyayi yerlestirdigi dogru ama yine de bu sekilde davranarak ayip etmisler.Keske usulunden yardima ihtiyaclari olup olmadigini sorup gitmeseydiniz evine.ben olsam dugune gitmem sonrasinda da mesafeli olurum.

Ne oldumu sasirdim ama evet hic bi sekilde evine gidip yerimden kalkmam dugune de mecburen geldigim belli olur zaten hic boyle saygisizlik gormedim hayatimda..
Düğüne gidip mecburi gelmiş gibi oturursanız size ne derler biliyor musunuz: Kıskanıyor

Düğüne gidin. En çok eğlenen siz olun.

Aynı durumu ben yasasam, ki eltimin evinden bana ne! O gün hiç gitmem bile. Genelde kız tarafı dizer zaten evi.

Belki iyi niyetinden gittin yardım etmek istedin. Kaba cvp mi aldın koy araya mesafeyi olsun bitsin.

Git düğüne. Yarın öbür gün gitmedin diye bir ton dedikodu çıkar. Düğünden sonra mesafeli ol. Arayıp sorma olsun bitsin.

Bu insanla mecburen görüşeceksiniz. O sebeple düğüne gidin. Bundan sonra hiçbir şekilde samimiyet kurmayın. Evine gidince hiçbir eşyasını ellemeyin. Sizden yardim istese bile ters davranın. Belli ki geçinecek bir insan değil.

İyi niyetli davranmissiniz yaptiklari buyuk terbiyesizlik.kiz tarafinin esyayi yerlestirdigi dogru ama yine de bu sekilde davranarak ayip etmisler.Keske usulunden yardima ihtiyaclari olup olmadigini sorup gitmeseydiniz evine.ben olsam dugune gitmem sonrasinda da mesafeli olurum.
Kv cagirdi bizde gittik benim ceyizimde de herkes geldi biz yerlesturdik ama kimseyi kirmadik isteyen yardimini etmisti bunalttilar resmen beni zaten cok soguktu elti anlamadigim bi.mesafesi vardi tam oldu artik olay da var kimse niye gutmuyorsun diyemez kendielri yapti cunku..:/

Terbiyesizlik etmişler.

Bizde de çeyizi kız tarafı serer. Erkek tarafı sadece çeyiz çıkarmaya gelir sonra gider ve yine yemek getirmek için gelir ya da yemeğe çağırırlar. En son çeyiz serildikten sonra görmeye gelirler. Hatta erkek tarafına iş yaptırılırsa erkek tarafı laf yapar. Bize iş yaptırdılar diye kavga bile çıkabilir. :)))

Ama benim çeyizimde erkek tarafıda vardı. Onlar gelmek istediler. Söylediler kırmadık kabul ettik.

Keşke kız tarafına sorulsaydı ya da söyleselerdi. Böyle ufak tefek şeyler için kalp kırılması çok saçma. Ve çok haklısınız.

Back
X