Yok gulmenin tam tersi. Ben de bu ay sogan kurune baslayacagim :) saka gibi ama is buralara geldi. Astaksantin duymamistim ama arastiracagim. Ben de vitamin degerlerini optimize etmeye calisiyorum bir yandan. Doktorlara sorsan hicbir onemi yok diyorlar. Ben de bunu anlamiyorum. Mesela ferritin degerim cok dusuktu. D vitaminim de oyle. Onlari bile umursamadan yapildi transferim. Doktor anemik olmadigin surece alakasi yok Diyor. Ee tip dunyasi oyle demiyor ama. Chat gpt’ye sorsan neden vitamin degerlerini dogru yere cekmeden transfer yapilmamasi gerektigiyle ilgili bir ton sey sayiyor. Butuncul yaklasim benimsemesi gerektigini dusunuyorum doktorlarin. Ama turkiye’de yok sanirim boyle bir sistem. Hastalari % lik oranlardan ibaret goruyorlar. Cok yoruldum. Belki embriyolog destegi de alirim bir dahakine diyorum disaridan. Siz baska bir sey kullaniyor musunuz?
Ekstra birde multivitamin kullanıyorum. Bakalım ne denli etkili olacak. Tedavi öncesinde hangi kan tahlillerini istiyorlar acaba, devlette yaptırsam da elimde hazır olsa?

Aslında kendinize fazla yüklendiğinizi düşünüyorum❤️‍🩹 Ben de ilk doktorumu seçtiğimde çok sevilen birini seçmiştim, memnun tanıdıklarım da vardı ama beni yok yere bıçak altına yatırmaya karar verdi işi bir anda ticari hale döndürdüğünü hissettim, farklı görüş aldım ve yanılmadığım ortaya çıktı, sonra çok eski ve bilinen bir prof seçtim, pgt yi ondan öğrendik diğeri yaşımızı bilmesine rağmen hiç bahsetmemişti bile halbuki olacaklar belli işte literatürde araştırınca öğrendik, profta da birşeyler eksik yetersiz yapıldı ve olmadı. Şimdiki doktorumdan ve ekibinden memnunum işimizin kendilerine düşen kısmında gerçekten çabaladıklarını gördük, şansa kalan kısmında ds bizimle bir bekleyişlerini. O yüzden yolu kiminle yürüdüğümüz önemliymiş. Zaten çok zorlayıcı şeyler yaşıyoruz biz kadınlar olarak bu süreçte, en azından güvendiğimiz birileri olmalı ki eksik mi yaptı neden cevap vermedi niye bu ilacı verdi vermedi kısmı olmasın. Zaten zamanla siz de biz de bir sürü şey öğreniyoruz, istediklerimizi de talep edip yaptırmamız da gerekebilir yeri geldiğinde. Yaşınız çok değil, kendinizi yerden yere vurmayın, biraz da kontrol edemediğimiz kısımlar olduğunu kabul etmemiz gerekiyor, belli bir aşamaya gelince de biz elimizden gelen herşeyi zaten yapmış oluyoruz. Kendinizi üzmeyin herşey güzel olacak ben inanıyorum Allah bizi görüyor, en doğrusunu en güzelini planlıyor biz sadece
Söylediğiniz her bir kelime de haklısınız. bu başlıktaki herkes, neredeyse hepimiz, zor yollardan zor günlerden geçiyoruz. dilerim sınandığımız son zorluk olsun hayattaki. ben bu ayın pms dönemini yaşıyorum şu an, bugün bat günüm. ondan da biraz iyice dağıldım bu birkaç gün. siz hangi hastane/hangi doktora geçtiniz paylaşmanız mümkün olur mu? histeroskopi önerdiler mi size?

Ekstra birde multivitamin kullanıyorum. Bakalım ne denli etkili olacak. Tedavi öncesinde hangi kan tahlillerini istiyorlar acaba, devlette yaptırsam da elimde hazır olsa?
ben bu başlığa birkaç mesaj önceye amerikan'ın bana verdiği tam kan listesini yazdım oradan bakabilirsiniz. Ama ben üst üste negatif aldığım ve hiçbir sorun bulunamadığı bu testleri yaptırdım. Bunlar hem çok maliyetli testler hem de aslında çocuğu olan kadınlarda bile yapılsa birtakım şeyler saptanabiliyormuş. ileri testler olduğu için neyin, neyden kaynaklandığı belli değil. Bunları bilerek bakın konuya hepsini yaptırmanıza gerek olmayabilir sizin.

Size nacizane tavsiyem d vitamini ve ferritin değerlerinizi mutlaka optimuma çekin transfer olmadan. genel kan değerlerinize baktırın yani. doktorlar umursamıyor ama literatürde yeri çok büyük bunların.

İlk transferimde bana da alakası yok vitaminin dediler 5.güne sadece iki embriyom ulaştı belki de kullansaydım özellikle DHA içeren şu an kullandığım takviyeyi yumurta toplatılmadan birkaç ay önce kullansam belki de daha çok embriyom oluşurdu ayrıca d vitaminim yerlerdeydi bunu bile sorup üstüne düşmediler çat diye başlandı hasta olarak bizim bilinçli olmamız gerekiyormuş ben onu anladım doktorlar onla alakası yok bunla alakası yok diyip duruyor bu transferden önce yaklaşık 6ay d vitamini kullanıp güzel seviyeye getirdim bu sefer kendim bilinçli olarak
o kadar haklısınız ki, birebir sizinle aynı şeyleri yaşadım. D vitamini, ferritin gibi rahime kan akışını etkileyen önemli değerleri bile görmezden gelmek gerçekten yorumsuz kaldığım bir konu. Belki % sel etkisi azdır ama bizim için %1 bile önemli. ki araştırmalara göre en. az %10 - %15 fark var mesela ferritin >60 olması ile olmaması arasında transfer sonrası tutunma oranlarına bakıldığında.

doktorlar bununla alakası yok diyorsa bilim dünyası, üniversite hastaneleri onca araştırmayı neden yapıyor? açıkçası ben süt ve süt ürünlerini bile neredeyse kestim. gluteni oldukça azalttım. benim cilt problemlerim var mesela, çok hafif sedef, egzama gibi. doktora söyleyince onlar senin özel problemlerin diye dalga geçti. ama üniversiteler bunun gibi otto immun hastalıkların vücutta minimal enfeksiyon yaratabileceği ve fertiliteyi etkileyebileceği ile ilgili araştırmalar yapıyor. bunlara ben bakıyorum da, tanınmış hastanelerin sözde iyi profesörleri neden bakmıyor?

Tekrardan tedaviye başlarsanız Şişli Memorial o düşünmenizi öneririm araştırın labaratuvar kalitesi en yüksek hastanelerden birisi
evet tekrar tedaviye başlarsam semra kahraman ile de görüşmeden karar vermeyeceğim kesinlikle. bu eylül son transferim olacak bu döngüden. yoksa en kısa sürede sıfırdan toplatacağım 35 yaşına girmeden.

Merhabalar. Benim de ferritin ve dolayısıyla Demir depolarım iyi durumda değildi transferden 2 ay önce ben gidip tahlil verdim ve fark ettim. Doktorlar nezdinde dediğiniz gibi pek bir önemi yok, hep kendim hatırlattım düşük bu değerler ilaç kullanayım toparlasın diyerek. :) mesela şu an da kansızlık eğilimim var ama mevcut multivitaminler dışında bir takviye kullanmıyorum, önermiyor doktorum. E ama diyorum halen yeterli değil bu sonuçlar... Yani kısacası biraz da mantık yürütüp araştırarak bireysel çözümler bulma noktasına geliyoruz hastalar/anneler olarak. Zaten şu süreçte bir kadın doğum uzmanı olup çıkmasak da o kadar çok şey öğrendik ki öğrenmemiz gereken, gerekmeyen...
evet aynen öyle. bilimsel araştırma, makale okumaktan oran karşılaştırmaktan ben yoruldum. kansızlık eğiliminiz ferritin mi yoksa direkt demir değeriniz mi bilmiyorum ama lütfen doktorunuz vermese bile demir hapı kullanın eğer düşükse olması gerekenden. siz de google'dan bakabilirsiniz gerçekten ferritin seviyesi rahime giden kan akışı ile doğrudan ilgili. >60 üstüne çekmeye çalışın değerinizi transferden önce. belki yine olmaz ama en azından değerlerinizi optimize ettiğinizi bilirsiniz. bu konudaki araştırmalarda ciddi % sel farklardan söz ediliyor. bunlar üniversite hastanelerinin yaptığı ciddi araştırmalar.

anemik değilsen fark etmez görüşü çok eski bir görüş. ama doktorlar koltuklarından zahmet edip yeni araştırmaları okuyup araştırmıyorlar. bilmem hangi hastanenin, bilmem hangi profesörüne gidiyorum - ki adam mükemmel bir cerrah - ama bana diyor ki vegan değilsen takviye almana gerek yok. ne alaka ya? değerlerim ortada. d vitamini, demir, tiroid değerleri bakın bunlar çok önemli. katil hücre vb. tartışılabilir, hatta hiçbir önemi olmaması çok olası ama temel vitamin değerleriniz çook önemli.

ferritin >60, d vitamini >50 olmalı.

bunun dışında multivitamindense vücudun ihtiyacı olan vitaminleri ayrı ayrı almayı tercih ediyorum artık. çünkü multivitamindeki tüm vitamin değerleri çok az ama belki sizin spesifik elementler için ihtiyacınız çok daha fazla? kendi kendimizin doktoru olmaya mecburuz bu konuda. ya da hepimiz baştan tıp okuyup bütünsel yaklaşım tüp bebek merkezi açalım, yeter. :D

evet tekrar tedaviye başlarsam semra kahraman ile de görüşmeden karar vermeyeceğim kesinlikle. bu eylül son transferim olacak bu döngüden. yoksa en kısa sürede sıfırdan toplatacağım 35 yaşına girmeden.
Kesinlikle görüşme yapmanızı öneririm bende 33 yaşındayken toplatma yapmıştım 5 embriyom pgt ye gitti 3tam sağlıklı bir mozaik bir sağlıksız geldi geçen sene Ağustos ayında transfer olmuştum oğlum kucağımda 3,5 aylık oldu.pgt ki embriyonun tutma ihtimali daha yüksek

Kesinlikle görüşme yapmanızı öneririm bende 33 yaşındayken toplatma yapmıştım 5 embriyom pgt ye gitti 3tam sağlıklı bir mozaik bir sağlıksız geldi geçen sene Ağustos ayında transfer olmuştum oğlum kucağımda 3,5 aylık oldu.pgt ki embriyonun tutma ihtimali daha yüksek
allah başlatsın, keyifl büyütün. siz semra kahraman'ın hastası mıydınız? histeroskopi yaptı mı yoksa yalnızca pgt li embriyo transferi mi yapıldı?

allah başlatsın, keyifl büyütün. siz semra kahraman'ın hastası mıydınız? histeroskopi yaptı mı yoksa yalnızca pgt li embriyo transferi mi yapıldı?
İnsallah amin🤲 evet orda tedavi oldum doktorum İpek hocaydi zaten ekip halinde çalışıyorlar onlar. Günlük toplantıları oluyormuş o toplantıda tedavide olan hastalarin dozları vs ekip halinde kararlaştırılıyor. Rahim filmi çekildim sadece filmde bişey çıkmayınca direk transfer yapıldı

o kadar haklısınız ki, birebir sizinle aynı şeyleri yaşadım. D vitamini, ferritin gibi rahime kan akışını etkileyen önemli değerleri bile görmezden gelmek gerçekten yorumsuz kaldığım bir konu. Belki % sel etkisi azdır ama bizim için %1 bile önemli. ki araştırmalara göre en. az %10 - %15 fark var mesela ferritin >60 olması ile olmaması arasında transfer sonrası tutunma oranlarına bakıldığında.

doktorlar bununla alakası yok diyorsa bilim dünyası, üniversite hastaneleri onca araştırmayı neden yapıyor? açıkçası ben süt ve süt ürünlerini bile neredeyse kestim. gluteni oldukça azalttım. benim cilt problemlerim var mesela, çok hafif sedef, egzama gibi. doktora söyleyince onlar senin özel problemlerin diye dalga geçti. ama üniversiteler bunun gibi otto immun hastalıkların vücutta minimal enfeksiyon yaratabileceği ve fertiliteyi etkileyebileceği ile ilgili araştırmalar yapıyor. bunlara ben bakıyorum da, tanınmış hastanelerin sözde iyi profesörleri neden bakmıyor?
Kendi kendimizin doktoru olduk ilk transferim kürtajla sonuçlandı sonrasında kürtajımı yapan doktoruma takviye sormuştum hem Demir i hem de vitamin yazdı vitamin iki ayrı kapsül içeriyor sabah b12 dahil birçok vitamin olan kapsül akşam da balık yağı içeren kapsül kullanılıyor bunları kullan dedi transfer olacağım tüp bebek doktoruma sordum içeriği güzel kullanabilirsin dedi ve ben yaklaşık 7ay Demir vitamin ve d vitamini kullandıktan sonra transfer oldum yeniden pozitifim çok şükür faydası olduğuna inanıyorum🤲❤️ Ama söylemeseydim aklına gelmeyecekti doktorumun sadece transferi yapacaktı

Söylediğiniz her bir kelime de haklısınız. bu başlıktaki herkes, neredeyse hepimiz, zor yollardan zor günlerden geçiyoruz. dilerim sınandığımız son zorluk olsun hayattaki. ben bu ayın pms dönemini yaşıyorum şu an, bugün bat günüm. ondan da biraz iyice dağıldım bu birkaç gün. siz hangi hastane/hangi doktora geçtiniz paylaşmanız mümkün olur mu? histeroskopi önerdiler mi size?
Ben izmirdeyim özel sağlık hastanesinde emre başer doktorum, transferden bir ay kadar önce histereskopi de yapılmıştı evet

Back
X