Embriyo trabsferi hakkında bilgi

rrrccc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
34
0
86
İstanbul
Arkadaşlar merhaba bende tüp bebek tedavisine başladım. Henüz başındayım ama transfer korkum var. ben muayenede bile zorlanıyorum, niyeyse geriliyorum, bu nedenle araştırdığıma göre spekulum falan takılıyormuş, neler yapılıyor zor oluyormu ((((

özellikle benim gibi muayenede bile zorlananlar transferde ne yapt??Korkuyorum

arkadaşım bende senin gibi muainde bile zorlanıyordum opu da narkoz alıyorsun transverde de canın yanmıyor ve sakinleştirici veriyorlar en azından benim öyle oldu korkacak birşey yok taransverde sakin olmaya çalış dr seni sakinleştrimek için gerkli herşeyi yapıyor hemşirelerde şimdiden gerilme sakın çok hayırlı bir iş oldugun getir aklına sürekli hayırlısı ile inşallah bebişlerin kavuşacaksın iyi haberleri alırız inşallah

korkacak hiç bişey yok arkadaşım. aynen normal muayene gibi. spekturumun takılmasında canını acıtacak bişey olmuyor bende öyle olmuştu. sıkıntıya düşeceğin tek bi nokta var oda idrara sıkışık olmak. gerisi kolay canım.

aslında şimdiden korkmamam lazım biliyorum ama muayenede bile gerilince ...

funda_ey sakinleştirici verdiklerinin bilmiyordum.istersen mi veriyorlar acaba?
doktorumla bir konuşayım

spekulumun takılması olayı beni geriyorr işte,

başka deneyimi olanlar anlatırsa çok sevineceğim

Son düzenleme:
canım sakın sıkma kendini kafanı boş yere takıp sitres yapmana hiç gerek yok nerdeyse hissetmiyorsun transferi onun için çok rahat ol tam aksine çok güzel bi duygu hissettiğin tek bişey var oda bebeklerinin içeri girdiğini hissetmen
ben öyle olmuştum

ayyy ben ilkkez duyuyorum şimdi toplamada korkuyorum bide transferdede zor mu oluyorrr amanınnnnn
inş. bu vadireleri sağlıklı sıhhatli atlatırızz bebişlerimiz bize mrb der......

korkulcak hiç birşey yok kızlar rahat olun stres yapmayın bende sizler gibi korkuyordum orda bebişlerin aklına gelince hiç birşey düşünmüyosun rabbim yardımcınız olsun ama korkulacak inan bişey yok rahat olun

Korkuyorsan narkoz alırsın şakkıdışakkıdışimdiden onu düşünüp stres yapma şakkıdışakkıdı

spekulum falan hiç acıtmıyor takarlarken az geriyorsun kendini ama acı yok.
sadece çok su içersen çok sıkışık oluyorsun o da zorluyor. geçen sefer daha zorlanmıştım. bu sefer önce tuvalete gidip içeri alınmadan yarım saat önce su içmeye başla dediklerinde 1 kücük suyu içtim. 2. şişeden de çok az aldım. yetti. benden sonra girecek hasta 1,5 litreden fazla içmiş çok sıkışmış kıvranıyordu. sakın o kadar içme. bol şans

aslında şimdiden korkmamam lazım biliyorum ama muayenede bile gerilince ...

funda_ey sakinleştirici verdiklerinin bilmiyordum.istersen mi veriyorlar acaba?
doktorumla bir konuşayım

arkadaşım ben dr talep etmedim onlar verdi açıkcası aklıma bile gelmemişti ama normalde gergin oldugumu biliyor dr ondanmı herkezemi onuda bilmiyorum

canım aynen bende senin gibi ultrasonds bile geiliyordum.uyuduğum için benim için en kolay opu geçti. transferde de spekulumdan ziyade rahim ağzının steril hale getirlilmesi beni rahatsız etti. dr zaten spekulumu çok nazik yerleştiriyor rahimde kasılma falan olmasın diye. ama çok kısa sürüyor allahtan ve bebişlerinin içine konulurken seyrediyorsun. zaten o an gerçekten herşeyi unutup görüntüye yoğunlaşıyorsun...şididen bol şans

arakdasım hic korkma ben yumurta toplama islemini bile narkozla yaptırmadım çünkü zaten lokal uyusturuyor birde sakınlestirici veriyorlar tamam biraz sıkıloyasın canın acıyor am a çok kısa sürüyor hele transfer islemi daha kolay 3 dakikalık bisey hic korkma acı ağrı falan olmuyor o bebislerin icinde oldugunu ultrasında gormek o kadar güzelki o anı yasamaya calıs transfrden sonra daha cok düsünecegin ve seni daha yoracak bisey tutup tutmaması ALLAH HEPıMıZıN ıSTEDıGıNı KUCAKLAMAYI NASIP ETSıN ıNSALLAH

canımmmm sakın korkma oyle dayanılmıycak bısey degıl
kendını ne kadar rahat bırakırsan doktorun ısını o kadar kolaylastırırsın
ve kısa surede bıter
hayırlı olsun ınsallah kavusursun bebegıne Şeniz

canım hiç korkacak bişey yok....sakın korkma rahat ol...kızlarında dediği gibi dr zaten rahatlatıyo insanıı.....

bu arada ilk defa duydum yumurtalar alınırken bayıltılmadığını.....pek ağrı olmadığını demişsin....ama öle olsa transfer gibi ondada uyutmazlar.....şaşırdım doğrusu...gerçi tabiki narkoz almamak daga iyi ama olmuyo işte.....

bana doktor fazla su içmediğim için birde serumla rahimime su doldurdular mesanem dolması içinki 2 kere işlem görmüş gibi oldum bol bol dua et canı bişeycik olmuyo

bence hiç korkma bu benim ikinci denemem transfer çok kolaydı ikisindede...opu için de birincide narkozsuz ikincide narkozlu oldu...benim için narkozsuz çok daha kolaydı.çünkü narkozu bünyem kaldırmadı çok kötü oldum defalarca bayıldım ve istifra ettim...öldüm resmen ama bu benim bünyemin tepkisi herkesin farklı olur...daha önce ameliyatlar geçirdim ama böyle olmamıştı...bence hiç bişey seni düşündürmesin ve korkutmasın insanlar nelere dayanıyor bebek için bu sitede şahit olmuşsundur

HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER...

Şimdiden kendimi rahat ve kolay olacak diye şartlayıp alıştıracağım. Allah herkesin dualarını kabul etsin. hepimize bol şans

hic korkma canim inan hicbise hissetmiyorsun ben de senin gibi tedirgindim ama narkoz bile almadim transferde vallahi dusunme bunlari ne mutlu sana allah sonun hayirli etsin cnm insallah hersey istedigin gibi gecer ve melegine kavusursun

ben transfer isleminde okadar cok duygulanmistim ki o gunu unutamiyorum.. resmen herseyi transferi izledim ve gozlerim dolmustu islem sonunda hemsireler ve doktorum bile duygulanmisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…