• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Embriyo transferi sırasında sıkışık olmak

TABTA

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2010
153
1
0
İstanbul
merhaba bu benim 3.denemem olacak.ama şu embriyo transferi sırasında sıkışık olmak gerekiyoya beni çok geriyo.çünkü sonra 1 saat ayağa kalmayın diyolar o şekilde çok fazla dayanamıyorum.merak ediyorum.acaba transfer sırasında mutlaka çok mu sıkışık olmak gerekiyo.daha sonra ne kadar dayanabiliyorsunuz.cevaplayan ve yol gösteren herkese çok teşekkürler.

canım transfere giracağin zaman çok değilde genede sıkışık ol seni zorlandırmasın idrarın ama zaten 10 dk sürüyo transfer bana yarım saat sonra kalk dediler tuvalet için o kadar korkmana gerek yok

canım transfere giracağin zaman çok değilde genede sıkışık ol seni zorlandırmasın idrarın ama zaten 10 dk sürüyo transfer bana yarım saat sonra kalk dediler tuvalet için o kadar korkmana gerek yok
çok teşekkür ederim canım bu beni çok geriyo.bu arada seni de çok tebrik ederim.çok sevindim.

canım o kadar uzun süre tutman gerekmiyor. 1 litre suyu transferden 1-2 saat önce yavaş yavaş içmeye başlarsan oluşacak sıkışıklık yetecektir. Hatta olur da az sıkışırsan hemşireler sondayla mesaneyi şişiriyorlar. O da problemli birşey değil. Transfer zaten malum 2 dakikalık bir işlem, intravasküler ya da intramüsküler olmadığı için doktor uygun yeri bulup kataterden bırakıveriyor. Sen o sedyeden hiç kalkmadan transfer pozisyonunda bacaklarını bile indirmeden seni odana transfer ediyorlar. ıstersen hemen sürgü gelebiliyor. Bana doktorum embriyonun tutunması açısından idrarı tutmanın idrar refleksinden daha zararlı bir şey olduğunu söylemişti. Her iki transferimde de hemen sürgü geldi. Ben 3 saat hiç kalkmadan, bacaklarımı dizden bükmüş vaziyette uzandım. Her ne kadar embriyo rahim içerisine embrio glue denilen ve aynı zamanda embriyonun taşınmasını sağlayan sıvı içerisinde naklediliyorsa da ve yerçekiminden bağımsız kalıyorsa da uzanmanın faydası olduğuna inanıyorum. En azından bir zararı yok:))) Yeni yönetmelikte sırf transferden sonra kadınlar uzanabilsin diye 12m2'lik oda bulundurmak şartı getiriliyor. Bir de uyuyabilirsen uyumak da faydalı olabilir, hareketleri azaltmak metabolizmayı da yavaşlatmak açısından. Bence sen de ihmal etme. Hem sonra bebeğin olunca uzanmaya hasret kalacaksın:)))

canım o kadar uzun süre tutman gerekmiyor. 1 litre suyu transferden 1-2 saat önce yavaş yavaş içmeye başlarsan oluşacak sıkışıklık yetecektir. Hatta olur da az sıkışırsan hemşireler sondayla mesaneyi şişiriyorlar. O da problemli birşey değil. Transfer zaten malum 2 dakikalık bir işlem, intravasküler ya da intramüsküler olmadığı için doktor uygun yeri bulup kataterden bırakıveriyor. Sen o sedyeden hiç kalkmadan transfer pozisyonunda bacaklarını bile indirmeden seni odana transfer ediyorlar. İstersen hemen sürgü gelebiliyor. Bana doktorum embriyonun tutunması açısından idrarı tutmanın idrar refleksinden daha zararlı bir şey olduğunu söylemişti. Her iki transferimde de hemen sürgü geldi. Ben 3 saat hiç kalkmadan, bacaklarımı dizden bükmüş vaziyette uzandım. Her ne kadar embriyo rahim içerisine embrio glue denilen ve aynı zamanda embriyonun taşınmasını sağlayan sıvı içerisinde naklediliyorsa da ve yerçekiminden bağımsız kalıyorsa da uzanmanın faydası olduğuna inanıyorum. En azından bir zararı yok:))) Yeni yönetmelikte sırf transferden sonra kadınlar uzanabilsin diye 12m2'lik oda bulundurmak şartı getiriliyor. Bir de uyuyabilirsen uyumak da faydalı olabilir, hareketleri azaltmak metabolizmayı da yavaşlatmak açısından. Bence sen de ihmal etme. Hem sonra bebeğin olunca uzanmaya hasret kalacaksın:)))
senin bu hakkını nasıl ödeyeceğim.çok teşekkür ederim canım.gerek transfer için start vermemde gerekse bu zorlu dönemde meajlarınla bana güç verdiğin için sana sonsuz teşekkürler.sonuç ne olur bilmem aslında bu duruma alıştım diyebilirim.sana çok ama çok teşekür ediyorum canım.öpüyorum çok.

senin bu hakkını nasıl ödeyeceğim.çok teşekkür ederim canım.gerek transfer için start vermemde gerekse bu zorlu dönemde meajlarınla bana güç verdiğin için sana sonsuz teşekkürler.sonuç ne olur bilmem aslında bu duruma alıştım diyebilirim.sana çok ama çok teşekür ediyorum canım.öpüyorum çok.

hiç hak olur mu canım, senin için iyi birşeyler yapabildiysem ne mutlu bana:) Hiç merak etme herşey çok güzel olacak. Düşün bakalım hayatta ne kadar çok şey başardın, bugüne kadar ne zorluklardan geçtin. Hepimiz için öyle değil mi? İnşallah bu da o atlatılmış zorlukların arasına girecek. Asla negatif olma, bu işin tek bir formülü var:

(sabır+umut) x n = bebek

n ise deneme sayısı, denklemin hangi parçasını sıfırlarsan sıfırla, sonuç sıfır olur. Eninde sonunda güzel şeyler olacak:))

canim benim doktorum susuz tercih ediyor transferi, sorunca da idrar torbasi dolu olunca rahimde gerilme oluyor diye acikladi burdan yola cikarak cok doldurmamani tavsiye ederim.

cnm benım transfer sonrası ıdrarımı rahat etmem ıcın sondayla bosalttılar dr un la konusup o sekılde de yaptırabılırsın allah yardımcın olsun ınsallah bebegın hayırlısıyla gobusune konar

transfer den once o kadar SIKISIKTIM KI o kadar cok gerildim ki seni cok iyi anliyorum
ama transferden sonra hemen sondayla bosaltilar

herkes hemfikir sonda konusunda ama benim yaptırdığım hastanede hiç böyle bi şey söylemediler :( ayrıca sondadan çok korkarım takarken çok acımaz mı?offff ya valla ne sonuç tan ne de transferden ne ilaçlardan hiçbirşeyden korkmuyorum bu sıkışıklık durumundan korktuğum kadar.keşke başka bir yolu olsa

canim susuz da olabiliyor transfer hatta bu konuda iki ekol varmis biri kadinin idrar torbasi bos olmali yani ultrasona gerek yok diyor bana yapilan bu, ben oyle rahat ettimki eve geldim dort saat uyudum ve wcye ilk kez toplamda alti saat sonra gitmis oldum. ama susuz olmasi icin transferi yapan doktor cok usta olmali.

zaten sondayı eşime söyledim o da doktor hemen idrar yolu enfeksiyonu olursun dedi ve de olmaz dedi.hoş bende doktorum ama bişey diyemedim :D özlemcim susuz kısma gelince doktorum bunu kabul etmez herhalde ne bileyim ama hatırlattığın için teşekkür ederim yarından sonra kontrole gidecem transfer öncesi son kontrol.(köprüden önce son çıkış gibi bi şey bu:) )doktoruma bi sorayım. bakalım ne diyecek.

her sey gonlunce olsun Insallah. sor bakalim bende merak ediyorum basta morelim bozulmustu benim ultrasonsuz yapilinca ama sonra arastirdim bu zaten bir tartisma konusuymus, ultrasonun olmamasi degil olmasi tartisma konusu gerek olmadigi hatta kadinin idrar torbasinin bos olmasinin transferdeki rahatlikla daha iyi sonuclar verecegi yaziyor. hos benim sonucumdan pek umudum yok ama bu etken degildi sanirim. zaten diger doktorum embroyolar birakildigi yerde kalmiyor kendi yerlerini seciyorlar benzeri bir aciklama yapti, bir de alttan bakinca doktor goruyormus galiba birakildigi yeri gozle, burasindan emin degilim ben de tekrar soracagim cunku dogruysa susuz olmasini cok tavsiye ederim.

Merhaba Tabta arkadaşım tedavin hayırlı ugurlu olur inşallah canım... Öncelikle lütfen transfer öncesi pozitif olmaya çalış.. Üzerimizi degiştirelim diye bir odaya alıyorlar o esnada dualar oku kendini hamile olarak düşün, yanında başka transfer olacaklar varsa etkilenme.. Sadece kendini ve hamile kalacagına odaklan.. Birde transfer öncesinde 2 saat kadar önce 2lt kadar su içmen gerekiyormuşki transfere kadar sıkışabilesin.. Sıkışmazsanda diger arkadaşların dedigi gibi suyla dolduruyorlar çıkıncada altına ördek dedikleri idrarını kalkmadan yapabilecegin bişey var onu koyabiliyorlar istersen.. Transfer işlemi gerçekten normal muayene şekli gibi geçiyor ve 10 dk dolmadan dinlenme odasına alıyorlar seni.. Sonrasında biz 1 saat yatıp kaldıgımız yere gitmiştik. 2.kata kadar yürüyerek çıktım basamakları yavaş yavaş.. Kabız olmamaya özen göster.. Ben çok göstermişim transferin yapıldıgı gece ishal olmuştum gecesinde 5-6 defa tuvalete kalktım.. Diger üç günde uzandım yada ayakalarımı uzatarak oturdum. 4. günü yaklaşık 4 saatlik otobüs yolculugu yaptım. Evimize dönüncede dinlendim bol bol ağır iş yapmadım ama hayata devam ettim. Eglenceli şeylerle ugraştım... Şöylede düşünebilirsin olacagı varsa nasipte varsa ne yaparsan yap oluyor.. Bu tedavilerimiz birer vesile içimizi rahatlatma şekli diyedebiliriz.. Birde en önemli bişey daha var sana hangi vakit test yapman gerektigini söylerlerse o vakte odaklan ozaman yap öncesinde sakın yapma etkileme psikolojini.. Benim kanda pozitif çıktıgı gün 116 dıydı bhcg degerim düüşün aynı gün merakımda idrar testi yaptım. idrarda negatif çıkmıştı. Aynı süreçleri geçirdigim için halada takip ediyorum bu bölümü... Hadi inşallahh seninle beraber tüm arkadaşlara dua edicem bol bol.. Bol hamişli günler dilegiyle :)

Merhaba Tabta arkadaşım tedavin hayırlı ugurlu olur inşallah canım... Öncelikle lütfen transfer öncesi pozitif olmaya çalış.. Üzerimizi degiştirelim diye bir odaya alıyorlar o esnada dualar oku kendini hamile olarak düşün, yanında başka transfer olacaklar varsa etkilenme.. Sadece kendini ve hamile kalacagına odaklan.. Birde transfer öncesinde 2 saat kadar önce 2lt kadar su içmen gerekiyormuşki transfere kadar sıkışabilesin.. Sıkışmazsanda diger arkadaşların dedigi gibi suyla dolduruyorlar çıkıncada altına ördek dedikleri idrarını kalkmadan yapabilecegin bişey var onu koyabiliyorlar istersen.. Transfer işlemi gerçekten normal muayene şekli gibi geçiyor ve 10 dk dolmadan dinlenme odasına alıyorlar seni.. Sonrasında biz 1 saat yatıp kaldıgımız yere gitmiştik. 2.kata kadar yürüyerek çıktım basamakları yavaş yavaş.. Kabız olmamaya özen göster.. Ben çok göstermişim transferin yapıldıgı gece ishal olmuştum gecesinde 5-6 defa tuvalete kalktım.. Diger üç günde uzandım yada ayakalarımı uzatarak oturdum. 4. günü yaklaşık 4 saatlik otobüs yolculugu yaptım. Evimize dönüncede dinlendim bol bol ağır iş yapmadım ama hayata devam ettim. Eglenceli şeylerle ugraştım... Şöylede düşünebilirsin olacagı varsa nasipte varsa ne yaparsan yap oluyor.. Bu tedavilerimiz birer vesile içimizi rahatlatma şekli diyedebiliriz.. Birde en önemli bişey daha var sana hangi vakit test yapman gerektigini söylerlerse o vakte odaklan ozaman yap öncesinde sakın yapma etkileme psikolojini.. Benim kanda pozitif çıktıgı gün 116 dıydı bhcg degerim düüşün aynı gün merakımda idrar testi yaptım. idrarda negatif çıkmıştı. Aynı süreçleri geçirdigim için halada takip ediyorum bu bölümü... Hadi inşallahh seninle beraber tüm arkadaşlara dua edicem bol bol.. Bol hamişli günler dilegiyle :)

çok teşekkür ederim canım duaların için.hayırlısı artık..dediğin gibi;eğer yiyeceği ekmek içeceği su varsa o olur zaten ;yoksa da ne gelir elden :) öpüyorum çok.

canim bu sabah pozitif cikti testim Insllah hamileyim yani transferin susuz ve ultrasonsuz yapilmasi negatife neden degil anlamis olduk:)) sen doktorunla bence bu konuyu konus belki o da tavsiye edicektir cunku anliyorum ben de senin gb hic tutamam:)) hic boyle dertlerim olmadan atlatti cok sukur.

merhaba tabta inşallah herşey çok güzel geçer canım
transfer öncesi sıkışıklık benide çok strese sokuyordu çünkü ben 1 bardak su içsem 2 kere idrara çıkarım ilk transferde çok 1.5 litre falan su içmiştim transfer öncesi ve sonrası kabus gibiydi transferden sonra yarım saat idrar yapmadım sonra yaptım ikinci transferde 1 litre su içtim çok sıkışmıştım hemşireler biraz idrarını yapabilirsin dedi ben iki kere idrarımı biraz boşalttım sonra biraz su içtim transferde aşırı sıkışık değildim rahat oldu transferim sonrasında yarım saat bekledim ama bunaltmadı beni sonucum pozitifti ama sonra kaybettim ama anladımki aşırı sıkışık olmanın faydası yok biraz sıkışık olmak yetiyor sende öyle yapablirsin çok sıkışma eğer çok sıkışırsan biraz boşalt daha rahat olursun

canim bu sabah pozitif cikti testim Insllah hamileyim yani transferin susuz ve ultrasonsuz yapilmasi negatife neden degil anlamis olduk:)) sen doktorunla bence bu konuyu konus belki o da tavsiye edicektir cunku anliyorum ben de senin gb hic tutamam:)) hic boyle dertlerim olmadan atlatti cok sukur.

çok sevindim canım.bana da çok moral oldu.seni diğer topiklerdende biliyorum o yüzden çok sevindim canım.inşallah gebeliğin boyunca herşey yolunda gider ve bebeğini kucağına sorunsuzca alır bugünleri gülerek anarsın.tabi bu arada bizlerede dua etmeyi unutmöazsın umarım:))

Back
X