canım o kadar uzun süre tutman gerekmiyor. 1 litre suyu transferden 1-2 saat önce yavaş yavaş içmeye başlarsan oluşacak sıkışıklık yetecektir. Hatta olur da az sıkışırsan hemşireler sondayla mesaneyi şişiriyorlar. O da problemli birşey değil. Transfer zaten malum 2 dakikalık bir işlem, intravasküler ya da intramüsküler olmadığı için doktor uygun yeri bulup kataterden bırakıveriyor. Sen o sedyeden hiç kalkmadan transfer pozisyonunda bacaklarını bile indirmeden seni odana transfer ediyorlar. İstersen hemen sürgü gelebiliyor. Bana doktorum embriyonun tutunması açısından idrarı tutmanın idrar refleksinden daha zararlı bir şey olduğunu söylemişti. Her iki transferimde de hemen sürgü geldi. Ben 3 saat hiç kalkmadan, bacaklarımı dizden bükmüş vaziyette uzandım. Her ne kadar embriyo rahim içerisine embrio glue denilen ve aynı zamanda embriyonun taşınmasını sağlayan sıvı içerisinde naklediliyorsa da ve yerçekiminden bağımsız kalıyorsa da uzanmanın faydası olduğuna inanıyorum. En azından bir zararı yok:))) Yeni yönetmelikte sırf transferden sonra kadınlar uzanabilsin diye 12m2'lik oda bulundurmak şartı getiriliyor. Bir de uyuyabilirsen uyumak da faydalı olabilir, hareketleri azaltmak metabolizmayı da yavaşlatmak açısından. Bence sen de ihmal etme. Hem sonra bebeğin olunca uzanmaya hasret kalacaksın:)))