embriyolar dondurulcak seviyeye ulaşmadi

recduy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
160
0
46
Tekirdağ
dr bey eşim azosperm.yapılan mikrotese sonucunda eşimde sperm bulundu.dr um bende bir problem olmadığını söyledi ve hiçbir test istemedi.tedavim uzun perotokol dü.13 yumurtadan 11 i döllendi.3.gün 8 hücreli bir embriyo transfer edildi.fakat diğer embriyolar dondurulcak seviyeye ulaşmadı.sonuç olumsuz oldu.dr um bu sefer kısa protokol uygulayacağımızı söyledi ama benden herhangi bir test istemedi.sizce ilk olumsuz tedaviden sonra hangi testler ve arastırmalar yapılmalı?bilgileriniz için şimdiden tesekkür ederim.saygılarımla

Hanımefendi geçmiş olsun. Benim önerim TESE işlemi olduysa embriyoların 5. gün yani blastokist aşamasında transfer edilmesi. Bu şekilde gerçekten embriyonun kalitesi anlaşılmış olur. Eşinizi takip eden ürolog ile işbirliği yapıp hem size hem de eşinize genetik testlerin yapılmasında fayda vardır. Herşey gönlünüzce olsun

dr bey cevabınız için çok tesekkür ederim.eşime mikroteseden önce genetik testler yapıldı ve hiçbir anormaliye rastlanmadı.hormonlara bağlı azosperm.kromozom anormaliside saptanmadı.fakat bana genetik test uygulanmadı.yumurtaların 11 i döllenmesine karsın hiçbiri blostokist asamasına malesef erişemedi.yumurtaların fazla baskılanmasından kalitenin düşebileceği ve bu sebeple daha az ilaç ve kısa protokol uygulanacağı bana dr um tarafından söylendi.fakat bir test istenmedi.siz bana yinede genetik testi önerirmisiniz?yada başka testler.tekrardan tesekkür ediyorum iyi yıllar.saygılarımla

Embriyo kalitesi uygulanan ilaçlar, spermin kalitesi ve laboratuarın teknik ve tecrübesine göre faktörlerden etkilenebilir. Onun için net bir faktör söylemem mümkün değil. Ancak kullanılan kısa veya uzun protokol olsun embriyo kalitesini çok fazla etkilemez

Back
X