Embriyolarım talebimize rağmen imha edilmemiş, destek lütfen

Ben tüp bebek konusunda devlet özel hep öyle olduğunu düşünüyorum. Çünkü tedavime devlette başlamıştım pandemi dolayısıyla acıbademe geçtim. Zaten insanların çocuğu olacak mı olmayacak mı kaygısı var ama asıl yoran bu süreç oluyor.
Doğru söylüyorsunuz benim de hiçbir sorunum yokken kolay olmadı geçen sene bu zamanlar çam sakura infertilite bölümüne gitmiştim doktorun yaklaşımı öyle kötüydü ki Allah kimseyi düşürmesin. Bence embriyolarınızın da peşine düşün derim 🙏🏻

İşte ben de ondan korktum açıkçası acıbadem günahını vermez adama yani çıkarı olmasa
Yani umarım öyledir. Kimliklendirme vs ücreti ödedinizmi ? Ben aşırı tatlım bir insanım galiba cidden embriyolarımı taşıyacağım der alır başka bir klinikte baktırırdım bana mı ait diyen

Yani umarım öyledir. Kimliklendirme vs ücreti ödedinizmi ? Ben aşırı tatlım bir insanım galiba cidden embriyolarımı taşıyacağım der alır başka bir klinikte baktırırdım bana mı ait diyen
Bana kalsa da uğraşacaktım ama eşim boşver dedi

Bugün imha için gittik, daha öncesinde bir avukatla görüştüm ama sağlık alanında uzman değil, kendisi de tüp bebek yaptırdı. O biraz rahatlattı, biz de yaptırdık merak etmeyin öyle kolay değil. Dedikleri gibidir diye.

Tabii ki kaç sene geçtiği için personel değişmiş, kendince anlattı yok evrak eksiktir geri dönmüştür, yok işte bakanlık çok yoğun bizden sayı istiyor her seferinde gelip imha etmiyor vs. diye. Dedim bakanlığa hiç başvurmamışız dediniz, sebep bunlar olamaz. Gözden kaçmış dedi. Eşim daha ılımlı davrandı. Bu sefer de imha edilmezse dedim. İmha dilekçesinin örneğini aldım ve hasta isterse imha aşamasında çağrılıyormuş bakanlık imha ederken izleyebiliyormuş tamam dedim. Çağıracaklar bakalım.

Hala diyor ki bir çocuk daha düşünmez misiniz nasıl kıyacaksınız. Kardeş düşünmüyoruz daha fazla dedik. Sanki biz o embriyolar için uğraşmamışız gibi vicdan yaptırıyor. Yani amaç belli oldu bence. Biz sözde tutun diyeceğiz geriye dönük saklama masrafı ve transfer ücreti ödeyeceğiz. Onlar hanelerine bir pozitif hasta daha ekleyecekler.

Sonuç olarak tekrardan bugün tarihli imha dillekçesi ve geriye dönük saklama dilekçeleri imzaladık.

Hiç hoşuma gitmedi ama eşim tuttu işte. Umarım bi şey çıkarmazlar bu saatten sonra.

Açılın ben geldim 🤭

Geçtiğimiz aylarda yaşadım ben bu durumu ve avukatıma danıştım.
Amacı yazmışlar zaten evet amaç müşteri kaybetmemek ve saklama ücreti almak fazladan
Güya bana 3 yıl ulaşamamışlar ki imkansız çocukları aynı hastaneye götürüyordum, oğlum sünnet oldu vs. Borcum olsa çıkartırlar mıydı beni hastaneden?? Telefonlarımızda değişmedi. Aynı hastane bana hep ulaşabilirken nedense embiriyo saklama söz konusu olunca ulaşamamış ve 3,5 yıl saklamış. Yıllık 120 Dolar para istiyor. Birde sanki suçlu benmişim gibi üstüme geliyorlar , üste çıkmalar, siz nasıl takip etmezsinizler vs. Öyle kötü hissettim ki kapattığımda elim ayağım titriyor, bayılıyordum az kalsın.
Sonra dur dedim ya noluyor bu işte bir terslik var ve hemen mevzuatla ilgili ne varsa döktürdüm avukatıma.

Olay normalde saklama için imza vermeniz gerektiği yönünde. Size ulaşamazlarsa,boşanma durumlarında vs O imzayı veremezseniz kurul toplanıp eşlerin imzası olmaksızın imha etmeliymiş.
Sonuçta embriyo bu borumu size sormadan saklanamaz. Yani onların dediğinin tam tersi işlemeli sistem. Siz imza verip imha edinden çok takip edip imha edilmemeli olarak dilekçe veriyorsunuz.

Sözün özü ticarete çevirmişler bu işi. Sakın tongaya düşüp ödeme filan yapmayın.
Ben doktorumdan çok memnun kalmasam içlerinden geçecektim ama yatıp kalkıp doktoruma dua etsinler uğraşmadım.

Açılın ben geldim 🤭

Geçtiğimiz aylarda yaşadım ben bu durumu ve avukatıma danıştım.
Amacı yazmışlar zaten evet amaç müşteri kaybetmemek ve saklama ücreti almak fazladan
Güya bana 3 yıl ulaşamamışlar ki imkansız çocukları aynı hastaneye götürüyordum, oğlum sünnet oldu vs. Borcum olsa çıkartırlar mıydı beni hastaneden?? Telefonlarımızda değişmedi. Aynı hastane bana hep ulaşabilirken nedense embiriyo saklama söz konusu olunca ulaşamamış ve 3,5 yıl saklamış. Yıllık 120 Dolar para istiyor. Birde sanki suçlu benmişim gibi üstüme geliyorlar , üste çıkmalar, siz nasıl takip etmezsinizler vs. Öyle kötü hissettim ki kapattığımda elim ayağım titriyor, bayılıyordum az kalsın.
Sonra dur dedim ya noluyor bu işte bir terslik var ve hemen mevzuatla ilgili ne varsa döktürdüm avukatıma.

Olay normalde saklama için imza vermeniz gerektiği yönünde. Size ulaşamazlarsa,boşanma durumlarında vs O imzayı veremezseniz kurul toplanıp eşlerin imzası olmaksızın imha etmeliymiş.
Sonuçta embriyo bu borumu size sormadan saklanamaz. Yani onların dediğinin tam tersi işlemeli sistem. Siz imza verip imha edinden çok takip edip imha edilmemeli olarak dilekçe veriyorsunuz.

Sözün özü ticarete çevirmişler bu işi. Sakın tongaya düşüp ödeme filan yapmayın.
Ben doktorumdan çok memnun kalmasam içlerinden geçecektim ama yatıp kalkıp doktoruma dua etsinler uğraşmadım.
Ay çok şaşırdım inanın, ben hiç duymamıştım böyle bir şey yapabileceklerini. Bizden para istemediler aksine mahçup gibi davrandılar. Çünkü bizim 2023 tarihli imha dilekçemiz mevcut. Yani sizinki gibi ulaşmama durumu da yok. İşte bir şekilde saklarız transfer ederiz gibi küçük hesaplar yapmışlar galiba. Ama gözüm korktu yani. Sizinkiler imha edildi mi?

Ay çok şaşırdım inanın, ben hiç duymamıştım böyle bir şey yapabileceklerini. Bizden para istemediler aksine mahçup gibi davrandılar. Çünkü bizim 2023 tarihli imha dilekçemiz mevcut. Yani sizinki gibi ulaşmama durumu da yok. İşte bir şekilde saklarız transfer ederiz gibi küçük hesaplar yapmışlar galiba. Ama gözüm korktu yani. Sizinkiler imha edildi mi?

En son embriyologa carlayınca evet ettik dediler. Sorunum gidebileceğim yer değil. Geçen sene taşındım o şehirden ve hastane ülkenin bir ucu ben diğer ucundayım 🤦🏼
Fazla embriyo olsa dert olmasa dert. Ve en çok zorumada bu gidiyor. İnsanların en hassas yerlerinden küçük hesap yapıyorlar.

En son embriyologa carlayınca evet ettik dediler. Sorunum gidebileceğim yer değil. Geçen sene taşındım o şehirden ve hastane ülkenin bir ucu ben diğer ucundayım 🤦🏼
Fazla embriyo olsa dert olmasa dert. Ve en çok zorumada bu gidiyor. İnsanların en hassas yerlerinden küçük hesap yapıyorlar.
Ettik dedilerse etmişlerdir diye düşünüyorum çünkü bakanlık gelip imha ediyormuş bu konuda yalan söyleyemezler. Gerçekten bir de vicdan yaptırıyorlar nasıl kıyıyorsunuz filan diye. O süreci yaşamayan bilmez nasıl emek emek o embriyolara kavuştuğumuzu. Çok üzüldüm adınıza. Neyse ki bilinçliymişsiniz de oyunlarına gelmemişsiniz

Back
X