Canim oncelikle cok gecmis olsun. Hangi protokol uygulandi sana peki?
Teşekkür ederim. Protokol derken ilaçları mı soruyorsun? Gonal-f ve Cetrocidine ile Ovitrelle kullandım.
Yani adetin 3. Gunuyle basladin, o zaman kisa protokol oluyo. Yazdiklarini okuyunca bir arkadas geldi aklima. Bak o da kisa protokolle yaptirdi, 15-16 yumurtasi dollendi ama tam transfer gunu gelisimi durdu diye haber aldi. Hatta transfer masasindaykendaha sonra uzun protokolle tekrar basladi. (Uzun protokolde adetin 21.gununde yumurta baskilayici igne oluyosun adet oluyosun ve adetin 3.gunu yine gonal-f turunde ignelerle devam ediyosun.) suan arkadas 3. Ayina girmek uzere. Biz de bir kere denedik tup, benim de yumurtalarim cok iyi dollenmedi ben de arastirdim. Esim dna hasar testi yaptirdi ama Allaha sukur birsey cikmadi. Yani tabiki yaptirin bu testi ama sadece buna da baglamayin. Uzun denemekte fayda var bence. Uzme kendini, ins hersey gonlunce olur. Umarim yardimci olabilmisimdir.
geçmiş olsun canım ...Hanımlar merhaba.
Bu benim ilk mesajım. Beş yıllık evliliğim boyunca burada paylaştığınız tecrübelerinizden uzaktan uzağa faydalandım. Dört senedir evlat hasreti çekerken en çok benim gibi "evlat yetimi" olanlarınızın yazılarını okudum. Kiminin acısını paylaştım, kiminin sevincini... Kim bilir kaç kez ismini bile bilmediğim nice kadının muradına kavuşmuş olmasını gözyaşlarıyla okudum. Sanki benim müjdemmiş gibi sevindim.
Artık aranıza katılmak istedim. Bu benim sizlere merhabam...
Hepiniz gibi benim de bir hikayem ve maceram var: Eşimle gittiğimiz doktorlar ikimize de "iyisiniz siz, biz nelerle uğraşıyoruz." deyip durdular. Eşimde hafif hareket ve morfoloji bozukluğu vardı ama kaç tane ürolog varikosel ameliyatını gerekli görmedi. "Siz bu kadarla doğal yoldan hamilelik elde edebilirsiniz." dediler. Biz de ha olur, ha olur diye bekledik senelerce.
Nihayet eşim varikosel ameliyatı oldu. Ümidimiz bilendi. "6 ay hele bir geçsin" dedik sabırla. "Gününü denk getiremedik." dedik her ay. Ama bir sene geçiverdi yine...
Yılbaşında yurt dışına gideceğiz bir seneliğine. Gitmeden artık ciddi bir tedavi yapalım dedik. 4 ayımız var, ilkinde netice alamazsak diye tekrar denemek için fırsatımız olsun diye düşünüp aşılamaya filan meyletmeden tüp bebek denedik.
Doktorumuz her muayenesinde her şeyin harika olduğunu söyleyip durdu. Bayramın 3. günü yumurta topladılar: 17'si olgun 21 yumurta. Fizyolojik olarak her şey o kadar olumlu görünüyordu ki doktora, benim ikizlerim olacağını söyleyip duruyordu. Bayramın 4. günü 17 yumurtanın sadece 5'inin döllendiğini öğrendik. Çok azdı, şaşırmıştık. Eşim hastanenin ihmali olabileceğini düşünüp köpürdü. Ben ise o 5 tanesi için dua ettim ümitle. İçimde kötü bir his vardı.
Nitekim ertesi gün 5 embriyonun hepsinin de "gelişimi durdu" denildi. Elime verilen epikrizde "tedavi iptal" yazıyordu.
Nedenini merak ediyoruz şimdi. "Belki sperm dna'sı hasarlı olabilir" dediler. Belki de yumurta dna'sı hasarlı olabilirmiş. Araştıracağız.
Böyle bir durum yaşayanınız var mı? Varsa neler yaptınız? Bana ne önerebilirsiniz? Beni teselli edebilir misiniz? :26:
geçmiş olsun canım ...
embriyoların gelişiminin durmasının sebebini, ben sperm kalitesiyle alakalı diye biliyorum
geçtiğimiz haziran ayında benim başarısız bi denemem oldu...10 yumurtam toplandı 5 embriyom oluştu ama transfere sadece 1 embriyom kaldı transfer yapıldı ama sonuç başarısız oldu ....
daha sonra araştırdım ki embriyo gelişiminin durmasının sebebi spermin dna hasarı ile ilgiliymiş şimdi eşim sperm dna hasar testi yaptırıcak belki sizin sorununuzda bununla alakalı olabilir...
nerede yaptırmıştın tedaviyi:26::26:
canım yaşadıkların için çok üzüldüm allahım sabır versin inş tez vakitte evladına kavuşman dileğiyle
ayni şey geçen ay arkadaşımın başına geldi yumurta döllendi ama bölünmeyi durdurdu...dr açıklaması yumurtanın yaşlanması yani kalitesizleşmesiymiş arkadaşım da aynen senin gibi yıkıldı bütün hayalleri umutları bi anda gitti
bu arada bende ilk tüp bebek denemesinde de çok şükür hamile kaldım ve arkadaşımla dr aynı kişi yani kısmet nasip canım bu işler vakti zamanı gelince elbet olacak sen içini ferah tut
Tedaviyi Kayseri'de Memorial'de yaptırdık. Sperm dna hasar testini Kayseri'de yapmıyorlar. Ankara'da yaptıracak eşim inşallah. Siz başka test yaptıracak mısınız? Senin tedavin nerde yapıldı? Rabbim hayırla nasip etsin evlat nimetini hepimize...
aynı durum bende de oldu ilk kısa protokol denedik 4. gün gelişim durdu 2. denememiz uzun protokol imsi yöntemle 4 kaliteli embriyo elde edildi 2 si donduruldu 2 si transfer oldu kimyasal gebelik oluştu.. şuan dondurulmuşlar duruyor ama onlarında çözülme sonrası yaşama ihtimali meçhul yumurta dna dedi doktorlar bakalım ne olacak
bende kayseri de yaptırdım ve bu duyduğum kaçıncı olay şüphelenmeye başladım artık ??? hepimizin mi dna sı bozuk????? sinirlerim bozuldu şimdi
Hepimiz derken??? Başkalarını da mı duydun aynı merkezde aynı durumu yaşayan?
seninle 4 kişi olduk bu da sadece sanal da düşün hepsi de aynı dönem hemen hemen ??? bi sorun var bu kadar tesadüf olamaz!!
Her zaman olumlu düşünmeye çalışırım ama bu söylediğinden sonra bu biraz zor :18:
Doktorunuz kimdi? Embriyolog kimdi?
benim eşimde ankarada yaptırıcak ...hormon testlerini yaptırıcaz .....Tedaviyi Kayseri'de Memorial'de yaptırdık. Sperm dna hasar testini Kayseri'de yapmıyorlar. Ankara'da yaptıracak eşim inşallah. Siz başka test yaptıracak mısınız? Senin tedavin nerde yapıldı? Rabbim hayırla nasip etsin evlat nimetini hepimize...
benim eşimde ankarada yaptırıcak ...hormon testlerini yaptırıcaz .....
bizim bu 5. tedavimizdi...
İstanbul Kadıköy acıbadem hastanesinde yaptırdım son denememi...
Hepimiz derken??? Başkalarını da mı duydun aynı merkezde aynı durumu yaşayan?
daha önce yaptırmadınız mı bu sperm dna hasarı zımbırtısını? 5. tedaviye kadar bunu size kimse söylemedi mi? bu doktorlar hiç mi Allahtan korkmuyor yahu!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?