Embriyom 4.günden sonra ilerlemiyor

ankarali06312

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2020
3
1
1
35
Arkadaşlar merhaba;

Embriyom 4.günden sonra ilerlemiyor ve blast aşamasına gelmiyor benim durumumda olan arkadaşlar tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşırlarsa sevinirim.

Bunu bende merak ediyorumm..dhaa once 2 denememdede 3. Gun 2. Kalite transferi oldum..simdiki tedavimde eger yumurtam olusursa..5. Gun konulacak..ama gidebilecegi noktasinda sansim dusuk sanirim..labaratuar ortami onemli diye biligorum ve embriyoloklar..ama olusan yumurta yada sperm kalitesizse..olusacak embriyoyada..embriyoloklarin bisey yapabilecegini duaunmuyorum..sperm icin ims yontemi var mesela benim esimde boyle bir problem olmamamisina ragmen bu uygulamayi istiyecegim..transfer asamasina gelebilirsem..yumurta kalitesi icinde yaklasik 4 aydir ilac kullanmistim..doktorum faydasi olmayadabilir dedi ama..oda supheli yani..bakalim..her an tedaviye baslayabiliriz.adetim normalde gecikti suan 1-2 gun..bende cok merak ediyorum bu durumu..

Merhaba, ben de aynı problemi yaşadım hep, bizim problemimiz eşimin sperm sayı düşüklüğü, bunun için 6 kez tüp bebek tedavisi aldım, ilk gittiğim merkezde 12 yumurta toplanmıştı, 8 i döllenmişti ama 5. güne hiçbiri gitmedi, 2. tedavi de aynı oldu, 3. ve 4. tedavi için İstanbul'da ünlü bir merkeze gittim, ilk tedavide 5. güne gidebilen 2 embriyo oldu ama sağlıksız gebelik yüzünden küretaj yapıldı, aynı merkezde bir tedavi daha gördüm, 1 tane transfer edildi, tutmadı bu kez, transfer olabilmek bile benim için mucizeydi ama sonuç yine gebe kalamamıştım, döllenen 12-13 embriyo olmasına rağmen neden 5. güne giden olmuyor veya tek tük oluyor? bu sorunun cevabını kimse veremedi, İstanbul'daki merkezdeki sistemin işleyişinden ve ilgisiz kaba davranışlardan memnun olmadığımızdan bu kez Ankara'da Anatolia tüp bebek merkezine başvurduk, orada ilk tedavide 10 embriyo oluştu maalesef yine 5. güne gidemedi, Anatolia'da sistem çok iyi işlediğinden ve hocadan personeline ilgili ve etik çalışan bir merkez olduğundan 2. kez şans verdik oraya, ve hoca bu kez anne rahmi ortamına erken girmenin iyi olabileceğini düşünerek 3. gün transferi önerdi, bizim embriyolarımız için embriyoskop(embriyoları 24 saat izlem yapan, böylece en iyi embriyoyu seçmenin kolaylaştığı bir sistem) yapıldı ve gebe kaldım çok şükür, tedaviden de memnun kaldım, gereksiz hiçbir şey yapılmadı, beni de yormadı, yani bizim gibi hastalar için 3. gün embriyo transferi daha mantıklı bence.

Öncelikle detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim inşallah bebeğinizi de sağlıcakla kucağınıza alırsınız.

İlk denemelerimde hep 3.gün transferi yapıldı ama hiçbiri tutmadı.

Bunun üzerine bende Ankara da başkent hastanesine devam ettim. Ancak orada 2 kez 2 yumurta toplandı genetik inceleme için 5.gün embriyosu elde etmeye çalıştılar ama sonuç başarısız oldu.Sizin genetik inceleme yapıldı mı acaba? Ne yapacağımı bilemiyorum. Anatolia yı tercih etmenizin nedenleri neler oldu paylaşabilirmisiniz?

Bende başka merkez ve doktor araştırıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

MErhabalar , aynı problemden ötürü birkaç yıldır devam mücadele içerisindeyim. Embriyolarımız dördüncü gün morula evresinden blastokist seviyesine geçemiyor. Bu sebeple önceki günlerden yapılan transferlerimin hepsi negatif oldu..
Bu alanda isim yapmış birçok doktorla görüştük, hiçbiri tam olarak şundandır gibi bir açıklama yapamıyor. Sadece bir tanesi yumurta içerisinde blastokist yapmaya yardımcı olan bir durumun genetik olarak eksik olabileceğini söyledi. Kimi görüşler üçüncü günden beşinci güne sperm götürür dediler( buna yönelik kanıtlamak için sperm DNA hasar testi yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederim) biz bunu yaptırdık bir sorun çıkmadı .
Ortak görüş yumurta sayısı azlığından kaynaklanan kromozal bozukluk olduğu görüşü , sonuç ; tedaviyi bırakın veya yaşınız genç deneyin dediler

Hoca bize benim yaşım 35 in altı olduğundan genetik incelemeye gerek yok dedi, İstanbul'da genetik inceleme 1 embriyoya yapılmıştı (o zaman neden genetik inceleme önerildi gerçekten bilemiyorum, çünkü her tüp bebekte yapılması gereken bir şey değil), normal gelmesine rağmen tutmamıştı embriyo, Anatolia'da Hakan hoca bence bilimsel bir doktor, etkinliği kanıtlanmamış tedavilerle zaman kaybettirmedi bize

3. gün transferi yapılırken de tutma umudu olmayan embriyoyu koymamak lazım tabii, sizin tutmayanlar öyle embriyolar olabilir.

Okurken sonucu okadar merak ettim kien son oh çektim gözünaydın. Bir şey sormak istiyorum benimde 2 embriyom var ama 5.güne daha var belli değil ulaşıp ulaşmayacağı. Sonraki opu işlemini yani yumurta büyütme çatlatma işlemine nezaman başlıyorlar çok bekletiyorlarmı

Çok teşekkür ederim, inşallah sonuna kadar gebelik devam eder sağlıkla doğar, Allah isteyen herkese nasip etsin, sonraki opu için hiç beklemiyorsun, transfer yapılmayınca adet oluyorsun, hemen bir sonraki adetle de 2. tedaviye başlatıyorlar, 1,5 ay gibi bir süre yani.

Merhaba bu alanda uzmanlaşmış kişilerden Bilgi aldık demişsiniz. Hangi doktorlar işe görüştünüz. Bizde de aynı sorun mevcut.

Merhaba
hangi merkez ve doktora gidiyorsunuz?

Merhaba canım ben de iki kez opu oldum 2sinde de bir suru yumurtam okdu dollendi 4. Günden 5. E balst aşamasına gecemiyor yeni transfer olmuştum 3. Gün embriyosu ile onlarda tutmadı bana da yasın daha genc 35 altı ve yumurta rezervin cok iyi denemeye devam et deidler sperm dna hasarına baktırdık genetik test istediler hiç birşey çıkmadı en son hücre düzeyinde yumurtanın sıkıntı olabilir denildi ve bu durumda olup tedaviyle sonuc alamayıp kendiliğinden hamile kalanlar olmus tek umudum şuan benım de bu şekilde tedavisiz hamile kalmak neden diye düşünmekten yoruldum benımle aynı sıkıntıyı yasamıs birilerini bulmaya çalışuyorum başka yerde farklı tedavi ile olumlu sonuc alan birileri belki çıkar diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…