Emdometriosis ve Kasım Aralık ayında tüp bebek tedavisi görenler buraya

9ay 9ay çok teşekkür ederim, umut oldun bana, ben Prof. Fatih Şendağ a gittim, benim de sağ tüpümde şişkinlik olduğunu bunun tüp bebek olsa dahi bebeğin tutunmasına engel olacağını söyledi.Kistlerim tüp bebek ilaçlarından dolayı çoğalmış, tabiri caiz se azmışlar, dr bir ay daha bekleyip yumurtalıkların ve tüplerin şişkinliğinin inmesini bekleyelim, inecek mi tekrar görelim dedi, şişiklik yüzünden ameliyat gerekebilir miş...ben 1 haftadır şu ingiliz karbonatını içiyorum, ingiliz karbonatı yerine ph damla da olabilir, bir de hergün bir bardak civan pençesi otu nu demleme yapıp bir çay kaşığı pekmez ile içiyorum, sadece 1 bardak içiyorum, civan pencesi çayını evlenmeden önce de içiyordum ve kistlerimi çok küçültmüştü.Tesadüf mü ? işe yaradı mı bilmiyorum.Ağrılarım geçti çok şükür.Çok şükür karnımdaki yanmalar, kramplar, uykusuz geceler azaldı, başka ilaç kullanmıyorsanız, yan etkisi olacak bir ilaç kullanmıyorsanız civan pençesi aktarcılardan almanızı tavsiye ederim.Macun almayın arkadaşlar, bazen aktarcılar macun satıyor, bizim çikolta kistimize şekerli, hamurişi, cips, kola..sağlıksız besinler iyi gelmiyor.Bitki çaylarını tavisye ediyorum.

Yok canım civan perçemi tesadüf değil. Çok ünlü bir fransız bitki bilimci civan perçemi için eğer kandınlar hayatlarında bir kere bile civan perçemi tüketselerdi daha az doktora giderlerdi demiş. Haziran ayında da doğum yaptım. Hemen ardından civan perçemi, aslan pençesi, çoban çantası ve adaçayı içtim. Gnüde 3 kere hem de. Ve 6 hafta sonra yeniden adet oldum. Doktor 2-3 ay da olmayabilirsin demişti ama o çayın hormonlarımı düzelttiğini düşünüyorum. Zaten sonraki ay da hamile kaldım.

İngiliz karbonatı da asit baz dengesini düzeltmek için. Ben onun yerine pancar suyu içiyorum. Bence de iyi geliyor.

1 yıla yakın hiç un ve şeker tüketmedim. Balık yağı, Co-enzim Q10, multivitaminler.. O zaman benim de ağrılarım azalmıştı ama hamile kalamadım. Sadece iyi yaşamak ve doğal tedaviler yetmiyor.

4 senelik tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki bu hastalığa en iyi yaklaşım; mümkün olan en iyi doktora, en iyi hastaneye ulaşmak ve yanında sağlıklı bir yaşam tarzı.

stres olmayın yumurtlama gününüzü takip edin.keşke ağlayıp sızlayacağıma ilk seferde çkolata kistini öğrendiğimde beta glukan +balık yağı ve karbonat kullansaymışım.ama belki de böyle olması gerekiyordu.

Canım önecelikle Allah bağışlasın ve sağlıklı bir gebelik diliyorum sana. Ancak insanları böyle yönlendirmeni doğru bulmuyorum.Yersiz bir umut verip, ihtiyaçları olan tedaviyi almalarını geciktirebilirsin. Sen doğal hamile kalmış olabilirsin. Ama bu aynı şeyin herkes için geçerli olduğu anlamına gelmez. Hastalık herkesi farklı etkiliyor. Benim hiç bir zaman senin kadar büyük ve çok sayıda kistim olmadı. 3 cm'lik bir kist vardı o da ameliyatla alındı ve bir daha olmadı. Ama 4 yıl, 5 tüp bebek, 1 ameliyat, 3 operasyon, her türlü aklına gelebilecek, duyduğun, duymadığın doğal tedavi, 100 bin TL'ye yakın para; sonuç SIFIR. Stres yapmayıp, yumurtlamanı gününü takip edip olsaydı keşke herkesin.

daniel daniel bişey sormak istiyorum, aklıma takıldı, beta-glukan içeriği maya gibi bişi..

Ben de hiç beta-glukan'ın endo'da işe yaradığını okumadım, ne yerli ne yabancı sitlelerde. Hatta şimdi araştırdım, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve bağışıklı sistemi zaten fazla aktif olan rahatsızlıklarda teorik olarak zarar verebilir yazıyor. Endo'da da bağışık sistemi iyi çalışmıyor aslında ama fazla aktif.

Böyle tedavilerle istemeden zarar da verebilirsiniz.

Arkadaşlar bende de endometriosis var. En mantıklısı hemen çok iyi bir doktorlar ve merkezle tüp bebeğe başlamak. Soğan kürü vs evet bana da iyi geldi ama asla bir tedavi değil.

Tüp bebek ilaçları gerçekten de durumu olduğundan da kötü hale getiriyor. Ama hamilelik size çok iyi gelecek.

Sakın karamsarlığa kapılmayın.

Bende işe yarayan yöntem 3 ay lucrin depo kullandıktan sonra tüp bebeğe başlamak oldu. Lucrin depo kullanmadan yaptığımız 4 tüp denemesi de negatif iken 5.'de hamile kaldım ama ne yazık ki 5. ayda kaybettim. 6.'da lucrin bile kullanmadan hamile kaldım.
Merhaba cnm ben dede endometriosis var tüp bebek tedavisine başladım ama devlet hastnsnde senin kulladign lucrin ne içindi bana zoladex dye bi iğne vurdular gobegimden

umarım faydasını görürüsün.ilk bebeğimi başkentte tüp bebek yöntemiyle kucağıma aldım.hiç ameliyat olmadım.7 cm çikolata kistim sol da sağda 3 cm yakın vardı.bitkilerle 5 e ve diğeri 1 e geriledi.tüp bebek yaptığımızda kisti iğne yöntemi ile boşalttılar 4 cm yakındı.o şekilde hamile kaldım doğumdan sonra 3.5 cm diğeri belli belirsizdi.karbonat vs ile de 3 cm kistimle doğal hamile kaldım.stres olmayın yumurtlama gününüzü takip edin.keşke ağlayıp sızlayacağıma ilk seferde çkolata kistini öğrendiğimde beta glukan +balık yağı ve karbonat kullansaymışım.ama belki de böyle olması gerekiyordu.
Merhaba Allah bagislasin size bişey sorucam benimde kistlerm 5.5 ve 6 cm tüp bebek tedavisine başladım fakat bu süreçte başka bişey kullanmam sakncali olurmu siz ne yaptnz tedavi aşamasında

Merhaba cnm ben dede endometriosis var tüp bebek tedavisine başladım ama devlet hastnsnde senin kulladign lucrin ne içindi bana zoladex dye bi iğne vurdular gobegimden

Canım ikisi de aynı. Östrojeni düşürerek hastalığı geriletiyor. Transfer edilen embriyonun tutunması için uygun ortam hazırlıyor. Benim 6. denemede lucrin denendi ve ilk kez tutundu. Senin kaçıncı denemen?

Ağır bir ilaç olduğunu düşünüyorum, tüp bebekte kullanımı ruhsatlı da değil. Mümkün olduğunca da bir daha kullanmak istemem. Fakat işe yaradı.

Canım ikisi de aynı. Östrojeni düşürerek hastalığı geriletiyor. Transfer edilen embriyonun tutunması için uygun ortam hazırlıyor. Benim 6. denemede lucrin denendi ve ilk kez tutundu. Senin kaçıncı denemen?

Ağır bir ilaç olduğunu düşünüyorum, tüp bebekte kullanımı ruhsatlı da değil. Mümkün olduğunca da bir daha kullanmak istemem. Fakat işe yaradı.
Anladım şimdi Sağol cnm benim ilk denemem dha 3 kre vurulcakmisim o iğneden sonra napcaklar bilmiyorum

Merhaba Allah bagislasin size bişey sorucam benimde kistlerm 5.5 ve 6 cm tüp bebek tedavisine başladım fakat bu süreçte başka bişey kullanmam sakncali olurmu siz ne yaptnz tedavi aşamasında
canım tedavi aşamasında herhangi bişey kullanmadım.ama transferden sonra iki 3 gün ananas yemiştim .yumurta üretimi zamanıda kuru yemiş ve incir tüketmiştim.moralimi yüksek tutmaya çalışıp dinlenmiştim.

Canım önecelikle Allah bağışlasın ve sağlıklı bir gebelik diliyorum sana. Ancak insanları böyle yönlendirmeni doğru bulmuyorum.Yersiz bir umut verip, ihtiyaçları olan tedaviyi almalarını geciktirebilirsin. Sen doğal hamile kalmış olabilirsin. Ama bu aynı şeyin herkes için geçerli olduğu anlamına gelmez. Hastalık herkesi farklı etkiliyor. Benim hiç bir zaman senin kadar büyük ve çok sayıda kistim olmadı. 3 cm'lik bir kist vardı o da ameliyatla alındı ve bir daha olmadı. Ama 4 yıl, 5 tüp bebek, 1 ameliyat, 3 operasyon, her türlü aklına gelebilecek, duyduğun, duymadığın doğal tedavi, 100 bin TL'ye yakın para; sonuç SIFIR. Stres yapmayıp, yumurtlamanı gününü takip edip olsaydı keşke herkesin.

Ben de hiç beta-glukan'ın endo'da işe yaradığını okumadım, ne yerli ne yabancı sitlelerde. Hatta şimdi araştırdım, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve bağışıklı sistemi zaten fazla aktif olan rahatsızlıklarda teorik olarak zarar verebilir yazıyor. Endo'da da bağışık sistemi iyi çalışmıyor aslında ama fazla aktif.

Böyle tedavilerle istemeden zarar da verebilirsiniz.

ben hiç kimseyi yönlendirmiyorum.herkesin kendi aklı ve düşüncesi var ve herkes kendi bedenini hastalığını daha iyi tanıyordur ve ne istediğini iyi biliyordur.ben sadece kendi yaşadıklarımı paylaştım ve gerek tüp bebekle olsun gerekse bitkisel yolla iki bebeğime de bu stedeki insanlar vesile oldu.onun için insanlar birşey sorduklarında cevapsız bırakmak istemedim..sizde ise yaramayan bişey başka birinde de çözüm olabiliyor.ben öyle yıllardan bahsetmedim.sadece 1 kaç ay denemekten zarar gelmeyeceğine inanıyorum ve kendi inancımı paylaştım kimsenin yakasına yapışmadım.ama belli ki sizin morele ihtiyacınız var .Allah kolaylık versin.yaşadığınız şeyler kolay değil.Sizi çok iyi anlıyorum.

canım tedavi aşamasında herhangi bişey kullanmadım.ama transferden sonra iki 3 gün ananas yemiştim .yumurta üretimi zamanıda kuru yemiş ve incir tüketmiştim.moralimi yüksek tutmaya çalışıp dinlenmiştim.
Sağol cnm bende şimdiden kuru incir ceviz fln yiyorum hep yerim bide ananas yerm ozmn :-)

Dengeli beslenmek çok önemli arkadaşlar, sağlıklı insanların bile içtiği suyun ph ına dikkat etmesi, paket ürünler tüketmemesi gerekir, sağlıklı su içmek iyi bişey, balık hapı da mantıklı, çünkü balık yani omega çikolata kistini engelleyen bişey, bununla ilgili çok iyi kadın doğum doktorlarının açıklaması var, bizim gibi kisti olanların şekerli, hamurişi besinleri tüketmemesi gerekir, bunlar vücütdaki kötü huylu şeylerin büyümesini tetikliyor, zaten sağlıklı değil niye yiyelim mi..hamile kalabilmek için vücudun bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekir.Bunların yan etkisi olmadığını düşünüyorum, hayatımıza bu şekilde devam edersek ne mutlu bize.Özetle @Danielin verdiği bilgiler olumlu bence.Ben şuan asidik beslenmenin ne olduğunu onun sayesinde öğrendim ve uzak duruyorum, ısırgan otu, kereviz, ıspanak, havuç bunları daha çok tüketiyorum. Dr lar tıbbi konularda hemen ameliyat diyorlar, bir süre beslenme alışkanlıkları ve dr takibi ile kendimize zaman tanımalıyız, 3 ay..belki 5 ay..Dr takibini kesinlikle bırakmamalıyız ama ameliyat olarak ardından hemen hamile kalan ve çok memnun olan birini henüz görmedim ve tanımadım, benim Dr um çok ünlü ve çok başarılı biri, prof Fatih Şendağ, ameliyat kesinlikle yumurta rezervini ve kalitesini etlilemez diyemem dedi, etkiler dedi, ağrılarının geçmesi için ameliyat yapmamız şart dedi. İnşallah herkes şifasını bulsun.

Selam kaderdaşlarım. Ben de 6 senedir endometriozisle başı dertte olanlardanım. Benim de bir çok yerde yapışıklık yaptı bu hastalık. Özellikle idrar yollarımı seviyor. İdrar torbamın içinde de var bi tane. Ben de neredeyse 5 senedir ara kanama oluyordu.Yumurtlama dönemime denk gelen kanamalardı bunlar. 2 kez tüp bebek denedik. İkisi de olmadı. Zaten rahim kalınlığım çok zor istenilen seviyeye geliyordu ara kanamalardan kaynaklı. Tekrar denemek için Mustafa Bahçecide karar kıldık. Rahim filmi istedi ve tüplerimin içinin sıvı dolu olduğunu ve bu tüplerle başarı şansımızın olmadığını söyledi. Ara kanamalarım da bu yüzdenmiş. Ameliyatla tüplerimi aldı kistlerimin içini boşalttı. İdrar yolumdan da nodül çıkardı. Bu ay doğum kontrol hapı kullanıyorum. Adetimle tedaviye başlayacağız. Bana coenzyme q-10 balık yağı ve decavit başladı ve gerçekten ağrısız bir dönem geçiriyorum çok şükür.

kızlar adetimin 2.günü bende bugün doktora gidip tüpbebek tedavisine başlayacağım çok heyecanlıyım Hakkı'mızda hayırlısı olsun inşallah

Tüp bebekleriniz hayırlı olsun kızlar. Bugün transferimin 7 günü. Dün kontrole gittim progestron ve e2 bakıldı. E2 364 progestron 43 çıktı. Dr Tekrar ovitrelle verdi (çatlatma iğnesi) yarısını kullandım. Daha iyi tutunması içimmiş. Daha önce yaptıran var mı aranızda ?

Merhaba arkadaşlar bende de çikolata kisti var tüp bebek tedavisine başladım hayrlsyla bebgm olur inşallah

Hayırlı olsun Can'ım. Benim transferim yapıldı beklemedeyim. İdrarımı yaparken rahimde hep bi dolgunluk hissediyorum. Tutunmuş mudur acaba?

Back
X