• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emeklilik İkramiyesi.

KRoNiKDeLi

KAREN'İM DÜNYAM
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2011
10.285
30
408
Kayınvalidem 37 senelik sınıf öğretmeni... Bu sene emekli olmayı düşünüyor... Emekli ikramiyesini ev almaları karşılığında görümceme ve eşime verecek... Bize ev bakmaya başlayın içinize sinen ev olursa alırız kredide de yardımcı olurum dedi... Biz eşimle bütcemize uygun ev bakıyoruz ama kayınvalidemin ne zaman emekli ikramiyesini alacağını bilmediğimiz için ödeme konusunda ev sahiplerine kesin bir söz veremiyoruz... Sizce emekli ikramiyesi ne kadar sonra alınabilir...

Son düzenleme:
bildiğim kadarıyla 1-2 ay içinde alınıyor iş yerınden emekli olan memur arkadaslar o sekılde aldı ..ama memur emeklisi cokta fazla beklenti içinde olmayın derim ama tabi önemli olan düşünülmeniz :)

Son düzenleme:
çok şanslısınız bizimkiler bırak maddiyatı manevi yardımları bile olmadı. size 32000 verebilecek o zaman. ev sahibiyle konuşun ev değerinin kalanını kredi çekip verin kalanı için senet yapın para elinize gelince ödersiniz onuda. şimdiden mevlam iyi günlerde oturmak nasip etsin.

Teşekkür ederim cevabınız için...64 bin civarı alacak...

neeeeyyyy,64 bin mi? babam 35.yılında bu sene emekli oldu o kadar alamadı,bu işte bir yanlışlık olmasın?ama bireysel emekliliği falanda varsa olabilir tabii.emekli bir öğretmenin 64 bin alması ülke ekonomisinin batması demek haberiniz yok mu sizşn:1:..canım o kadar fazla alacağını sanmıyorum ama yinede süper bir k.validen var.Allah bozmasın.

çok şanslısınız bizimkiler bırak maddiyatı manevi yardımları bile olmadı. size 32000 verebilecek o zaman. ev sahibiyle konuşun ev değerinin kalanını kredi çekip verin kalanı için senet yapın para elinize gelince ödersiniz onuda. şimdiden mevlam iyi günlerde oturmak nasip etsin.

Çok teşekkür ederim allahım herkese nasip etsin inşallah :16::16::16: Benim kayınvalidemde evlilik hazırlık aşamasında hiç bir katkıda bulunmadı maddi-manevi evlendikten sonra hem borçlarımıza yardım etti hemde böyle bir teklif sundu... Söylediğiniz konuyu maalesef ki ev sahipleri kabul etmiyor...O yüzden şu aşamada inşaatı devam eden bir ev bulmamız gerek ama parayı ne zaman alacağını kestiremediğimiz için insanlara net bir şey söyleyemiyoruz :44::44::44::44:

neeeeyyyy,64 bin mi? babam 35.yılında bu sene emekli oldu o kadar alamadı,bu işte bir yanlışlık olmasın?ama bireysel emekliliği falanda varsa olabilir tabii.emekli bir öğretmenin 64 bin alması ülke ekonomisinin batması demek haberiniz yok mu sizşn:1:..canım o kadar fazla alacağını sanmıyorum ama yinede süper bir k.validen var.Allah bozmasın.

Kendisi 37 senelik öğretmen... Kendi şartlarında emekli olan arkadaşları o civarda almış... Alamaz mı diyorsunuz :30::30::30::30:

İkramiye miktarı bana cok geldi yaa. Bütün memurların kesintilşeri aşağı yukarı aynı ikramiyeyi alır. Babam 30. yılında emekli oldu 25 bin falan aldı.

İkramiye miktarı bana cok geldi yaa. Bütün memurların kesintilşeri aşağı yukarı aynı ikramiyeyi alır. Babam 30. yılında emekli oldu 25 bin falan aldı.

:30::30::30::30: Ay korkmaya başladım şimdi...Eşime sordum sınıf öğretmenleri derneği maaşından aylık kesinti yapmış emekli olduğunda toplu olarak geri verilecekmiş onunla beraber verilecek tutar 64 bin...

zaten %3.5 zam vermişler zar zor oda ...64 bin gercekten cok geldı banada ama insallah alır tabı

Milleti birbirlerine düşürecekler %4 ile. Zor günler bekliyor bizi.

:30::30::30::30: Ay korkmaya başladım şimdi...Eşime sordum sınıf öğretmenleri derneği maaşından aylık kesinti yapmış emekli olduğunda toplu olarak geri verilecekmiş onunla beraber verilecek tutar 64 bin...

Hah bak o olabilir. Hani ordu mensuplarının Oyakları var ya, onun gibi birşey.

Milleti birbirlerine düşürecekler %4 ile. Zor günler bekliyor bizi.

Hah bak o olabilir. Hani ordu mensuplarının Oyakları var ya, onun gibi birşey.

Evet aynı mantık sanırım bir de 30 senenin üzerindekilerin biraz daha farklı hesaplanıyor sanırım :31::31::31:

gerçekten çok şanslısınız böyle bir anneye sahip olduğunuz için;

37 yıl çalıştıysa, 64 bin lira alabilir bu arada şimdiden hayırlı olsun ;)

Açıkcası arkadasın kayınvalidesinin alacağı çok degil, sizin babanızın aldığı ikramiye az geldi bana :26: Memurlardan emekli olunca emekli ikramiyesinden ne kesiyorlar ki ekstra? Emekli ikramiyesi dediğiniz bildiginiz kidem tazminatidir ve ondan da damga vergisinden başkaca kesinti olmaz benim bildigim. Memurlarda farklı mı ki?

kayınvalideniz ne kadar ikramiye alır ne zaman alabilir bilmiyorum ama çok iyi bir anneymiş kıymetini bilin:31:

bana da miktar çok gibi geldi ama sınıf öğretmenlerinin ilksan dan da ayrı bir emekliliği oluyor sanırım toplamı böyle tutmuş..

Back
X