Emetofobi(Kusma korkusu) lütfen bakın cesaret verin

Daha once kusturan bır rahatsızlık gecırdınız mı ? Bende safra kesesi sorunu vardı her şey ondan sonra başladı.

bende sizin gibi oldum.

bulantı ve kusmak yerine bacagımın kesılmesını kabul edebılırım.

bulantı yasadıgımda anksıyetem baslar ve sakınlesmem cok zor olur.

her zaman yanımda su ve çubuk kraker tasırım.

Bulantidan nefret ediyorum midem az bulansa direk kendimi kusturuyorum.hamileykende asiri bulantim vardi hayatimin en berbat gunleri

Daha once kusturan bır rahatsızlık gecırdınız mı ? Bende safra kesesi sorunu vardı her şey ondan sonra başladı.

bende sizin gibi oldum.

bulantı ve kusmak yerine bacagımın kesılmesını kabul edebılırım.

bulantı yasadıgımda anksıyetem baslar ve sakınlesmem cok zor olur.

her zaman yanımda su ve çubuk kraker tasırım.
Aynen ben de kabul ederim hatta yanında kolumu da kessinler ve böbreğimi de alsınlar.
Kusma atakları geçirdiğim zamanlar oldu.Ama net bir olaydan sonra başladı diyemem.Ne zaman başladığını bilmiyorum.Kendimi bildim bileli vardı bu korku ama kusma atakları geçirdiğim bir rahatsızlıktan sonra iyice arttı.

Biz sizi şu an rahatlatamayız. Bunun için psikolojik destek almalısınız bence. Covidden dolayı online destek alsanız daha iyi olur. Bir kaç seansa atlatabilirsiniz.

Aynen ben de kabul ederim hatta yanında kolumu da kessinler ve böbreğimi de alsınlar.
Kusma atakları geçirdiğim zamanlar oldu.Ama net bir olaydan sonra başladı diyemem.Ne zaman başladığını bilmiyorum.Kendimi bildim bileli vardı bu korku ama kusma atakları geçirdiğim bir rahatsızlıktan sonra iyice arttı.

O rahatsızlık sürecı zaten travma yaratıyor.
Hele ki uzun surduyse boyle hıssetmek cok normal.
Yanınızda kendınızı guvende hıssettırıcek seyler tasıyın dedıgım gıbı su , etı form, cubuk kraker tarzı. Sakin kalmaya calısmak en onemlısı.

Bende sık kusmam 3-4 sene boyunca kusmadigim da oldu bende de var o korkudan. Dediğiniz gibi öyle filmlerdeki gibi kusmuyorum içim dışıma çıkıyor gözlerim burnum her yerim akıyor. Kusmaktan nefret ediyorum tamam kimse sevmez ama benim cidden çok kötü oluyor

Biz sizi şu an rahatlatamayız. Bunun için psikolojik destek almalısınız bence. Covidden dolayı online destek alsanız daha iyi olur. Bir kaç seansa atlatabilirsiniz.
Şu an imkanım yok ama en kısa zamanda halletmeye çalışacağım.
Rahatlatma derken,”o kadar kötü değil ya şöyle oluyor böyle oluyor sonra bitiyor en fazla şu oluyor” gibisinden cevaplar beklemiştim ama ne çok emetofob varmış sitede.Forumda herkes kusmaktan korkuyor.

Nasıl baş ediyorsunuz bununla çok kötü olmuyor musunuz yoksa kusunca normal bir şekilde hayatınıza devam ediyor musunuz ? Ve o an dünyanın en acı verici şeyi değil mi ?
Anlamak için soruyorum. Acı derken nasıl bir acıdan bahsediyorsunuz? Nerenizde nasıl bir acı?
Bir de kusunca siz normal bir şekilde hayatınıza devam etmiyor musunuz? Mesela kustunuz, yıkandınız, temizlendiniz. Sonra normale dönmeyip nasıl yaşıyorsunuz o günü?

Anlamak için soruyorum. Acı derken nasıl bir acıdan bahsediyorsunuz? Nerenizde nasıl bir acı?
Bir de kusunca siz normal bir şekilde hayatınıza devam etmiyor musunuz? Mesela kustunuz, yıkandınız, temizlendiniz. Sonra normale dönmeyip nasıl yaşıyorsunuz o günü?
Nasıl tarif etsem bilmiyorum ama kusmak acı verici geliyor içim çıkıyor sanki.Uzun süredir kusmadığım için net hatırlamıyorum ama özellikle o bulantı ve öğürmeler çok fena geliyor.
Bir de son yaşadığım kusmalar tek seferde olup bitmedi birkaç sefer sürdü.
Normalde dönüyorum ama etkileniyorum travma yaşıyorum.
Kusmayı rahat bir eylem olarak gören insanlara özeniyorum.

Ben de sık sık kusuyordum eskiden( şimdilerde 6,8 ayda bir ).Kusmazsam şiddetli baş ağrısından başım patlayacak gibi oluyor.Kendi kendimi kusturuyorum böyle durumlarda- midemde ülser olmasına rağmen- Kustuktan sonra boğazım tahriş oluyor ,midem yanmaya başlıyor ve yemek yiyemiyorum 3,4 gün boyunca.Baş ağrısını çekmektense kusmayı tercih ederek mide ayrısına katlanıyorum.Benim durumum daha b.ktan anlayacağın. 😄

Ben de sık sık kusuyordum eskiden( şimdilerde 6,8 ayda bir ).Kusmazsam şiddetli baş ağrısından başım patlayacak gibi oluyor.Kendi kendimi kusturuyorum böyle durumlarda- midemde ülser olmasına rağmen- Kustuktan sonra boğazım tahriş oluyor ,midem yanmaya başlıyor ve yemek yiyemiyorum 3,4 gün boyunca.Baş ağrısını çekmektense kusmayı tercih ederek mide ayrısına katlanıyorum.Benim durumum daha b.ktan anlayacağın. 😄
O da zor durum.
Ülseriniz olduğu için mi kusunca böyle oluyorsunuz yoksa kendinizi kusturduğunuz için mi ?

Gençliğim mide sorunlarıyla geçtiği için ben kusmaktan değil de kusmami gerektiricek sağlık sorunlarını yeniden yaşamaktan korkuyorum. Bu yuzden mideme dokunucak gıdalardan olabildiğince uzak duruyorum. Et ve balıkla ilgili tatmadan once önyargılı olmuyorum tadinca midemi bozucsk bisiy olduğunu anladigimda bı iki parça alıp bırakıyorum. Siz bu konuda stres yaaprsaniz stresiniz mide bulantinizi tetikler bunu unutmayin

Bende de böyle bir korku var aslında ama sizin kadar yoğun değil. Ben de hasta olduğumda midem bulandığında çok kötü oluyorum. Midemin bulanmasından değil kusacağım korkusundan daha çok rahatsızlık çekiyorum. Zehirlenme durumunda kusunca rahatlanır ben de biliyorum kusarsam rahatlayacağımı ama kendimi bir türlü ikna edemiyorum çok korkunç geliyor kusmamak için elimden gelen her şeyi yapıyorum :(

Bende de böyle bir korku var aslında ama sizin kadar yoğun değil. Ben de hasta olduğumda midem bulandığında çok kötü oluyorum. Midemin bulanmasından değil kusacağım korkusundan daha çok rahatsızlık çekiyorum. Zehirlenme durumunda kusunca rahatlanır ben de biliyorum kusarsam rahatlayacağımı ama kendimi bir türlü ikna edemiyorum çok korkunç geliyor kusmamak için elimden gelen her şeyi yapıyorum :KK43:
Forumda herkes emetofob çıktı
Çoğu mesaj “Ben de korkuyorum” tarzında.

O da zor durum.
Ülseriniz olduğu için mi kusunca böyle oluyorsunuz yoksa kendinizi kusturduğunuz için mi ?
Yemek olduğu gibi midemde kaldığı için şiddetli baş ağrısı yapıyor.Sanırım ülserden kaynaklı...Böyle bir durumda kusmam gerektiğini düşünüyorum ve kustuktan sonra da baş ağrısı geçiyor. Kaç kez hastanelik olmuştum anlatamam.Mide için tedavi gördüm, uzun bir süredir yaşamıyorum bu durumu.Sizin durumunuz ne peki?

Back
X