- 5 Kasım 2014
- 1.879
- 2.284
- 333
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
Valla ben kusarken kendimden geciyorum, cok kotu hakkaten de durup dururken aklima gelmez. Bence bi uzmana basvuanizda fayda var.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yorumunuz iyi geldi sağ olun :)Ay öyle soyleme allah baska hastalik vermesin bu psikolojik bir rahatsizlik tedaviyle gecer bu arada kusmak benim en sevdigim sey örnegin gec saatte agir birsey yedikten sonra migdwmi agritirsa kusuyorum rahatliyorum bogazima parmagimi sokarak tamamen cikarinca ayy bir rahatliyorum sorma böyle detoks olmus gibi bir hafiflik geliyor tabiki igrenc ama rahatlatiyor beni bu arada bende bu kusmalar hamilelikte basladi ne yesem migde agrisi bende bir iki derken alistim kendimi kusturmaya kiloda veriyorum blumiyadan hallice diyim ben cok seviyorum kusmayi
Teşekkür ederim video öneriniz varsa alabilir miyim ? :)konuyu bilmeden yorum yapanlara aldırmamanızı rica ediyorum. herkeste etkisi aynı olmaz. uzmanlar vejetaryen beslenmenin etçil beslenmekten çok daha sağlıklı olduğunu ve ömrü uzattığını belirtiyor. veganlik ise bazı kişilerde b12 eksikliğine sebep olabiliyor diye duydum ancak buna karşı da çok fazla antitez mevcut. ben veganim ve hiçbir sorun yaşamadım. ilginizi çekerse kitap veya video önerebilirim.
çok çeşitli vejetaryen-vegan tarifler var. mideniz çok rahat oluyor. her yerde bu tariflerden bulabilirsiniz. YouTube olur, yemek tarifi siteleri olur. isterseniz ben de yazabilirim.
mesela ben vegan burger, vegan dürüm vs. tarzı şeyleri çok seviyorum. hem burger ve dürüm yeme isteğinizi gerçekleştirmiş oluyorsunuz hem de midenize ağır gelmiyor. :)
Hamile misiniz şu anda ?Ben ciddi şekilde korkardım kusmaktan. Ve evet hamilelikte geçti. Çünkü inanılmaz bulantım vardı ve açlıktan gidip boş boş öğürürdüm. Ağız dolusu kusmak öyle büyük bir nimet ki o zaman anladım. Mesela daha dün kustum aşırı fazla miktarda ve kendim özellikte rahatlayım diye gidip lavaboda bekledim gelmesini çünkü gerçekten rahatlatıyor. Aç karnına kusmak çok kötü çok çok. Ama mide doluyken bir nebze kolay
Küçükken ben de kusunca ağlardım da şimdi aştım onuGeçen midemi usutmusum midem bulanıyor diye agladim eşime sonra kustum ben kustum diye agladim. Eşim şaşırdı kaldı. Sanırım bende normal değilim![]()
Bir kac gun once internette bir yaziya rastladim. Sizin gibi kusma fobisini olan, yillardir cocuk sahibi olmak isteyen fakat kusmaktan korktugu icin bunu surekli erteleyen bir bayan. Tek careniz bir psikolog diye dusunuyorum.Başlıkta gördüğünüz şeyden var bende emin oldum artık.
Herkes kusmaktan bulantıdan korkar çekinir sanıyordum.Belki de gerçekten öyledir bilmiyorum.Ama ben biraz fazla çekiniyorum.Gün içinde bile aklıma geliyor.
Anksiyetem var sanıyordum,aslında var da ama o anksiyete ve panik atak krizlerini yapan şey emetofobiymiş.Sürekli kusma ve bulantı korkusu yaşıyorum yiyeceklerin bozuk olmamasına çok özen gösteriyorum ve her et,balık ve özellikle tavuk yedikten sonra korkmaya başlıyorum bu besinleri hiç tüketmemeye çalışıyorum.Evdekilere de tükettirmemeye çalışıyorum.Dışarıdan mümkün olduğunca yemiyorum.
Bu korku genelde geceleri oluyor,çünkü yaşadığım çoğu kusma olayını gece yaşadım.Bu durumu çok sık yaşayan biri değilim aslında.Ama inanılmaz korkuyorum.
”Kalan hayatın boyunca her gün başka bir hastalıkla cebelleşeceksin,her gün her gece şiddetli regl ağrılarıyla yaşayacaksın ama hiçbir zaman mide bulantısı ve kusma yaşamayacaksın” deseler anında kabul ederim.
Dışarıda rahatça yiyenleri anlamıyorum hiç mi korkmuyorlar ? İçki içenleri de anlamıyorum,nasıl oluyor da kusma riskini göze alıyorlar ? Hamileleri anlamıyorum bulantılarla kusmalarla nasıl baş ediyorlar ? Midesi bulanıp kusup da hayatına rahat bir şekilde devam eden,kusarken acı çekmeyen boğulacakmış gibi hissetmeyen var mı ?
“Kusmak çok da kötü bir şey değil” diye düşünen var mı ? Varsa lütfen cesaret verip açıklasın vücudumuzun bu özelliğiyle nasıl barışık olabiliyorsunuz ?
Bu arada kendimin kusması gibi başkalarının kusmasından da korkuyorum.Ama hangisi daha korkunç karar veremedim.
Nerede okudunuz ben de okuyabilir miyim ?Bir kac gun once internette bir yaziya rastladim. Sizin gibi kusma fobisini olan, yillardir cocuk sahibi olmak isteyen fakat kusmaktan korktugu icin bunu surekli erteleyen bir bayan. Tek careniz bir psikolog diye dusunuyorum.
Baktim bulamadim malesef, yabanci bir siteydi zaten. Bulursam mutlaka yollarim.Nerede okudunuz ben de okuyabilir miyim ?
Teşekkür ederim video öneriniz varsa alabilir miyim ? :)
Bu arada kusma korkusuna karşı bulduğum çözüm bu değil tabii ki.Uzmanla görüşeceğim şartlar uygun olunca.Bu sadece biraz hafiflemek için,yardımcı olur diye.
Çoçuklugunuzda yada geçmişte kusma ile ilgili ne yasadınız mide bagırsak sorunlarınız falan oldumu sizin yada en yakınınızdakilerinBaşlıkta gördüğünüz şeyden var bende emin oldum artık.
Herkes kusmaktan bulantıdan korkar çekinir sanıyordum.Belki de gerçekten öyledir bilmiyorum.Ama ben biraz fazla çekiniyorum.Gün içinde bile aklıma geliyor.
Anksiyetem var sanıyordum,aslında var da ama o anksiyete ve panik atak krizlerini yapan şey emetofobiymiş.Sürekli kusma ve bulantı korkusu yaşıyorum yiyeceklerin bozuk olmamasına çok özen gösteriyorum ve her et,balık ve özellikle tavuk yedikten sonra korkmaya başlıyorum bu besinleri hiç tüketmemeye çalışıyorum.Evdekilere de tükettirmemeye çalışıyorum.Dışarıdan mümkün olduğunca yemiyorum.
Bu korku genelde geceleri oluyor,çünkü yaşadığım çoğu kusma olayını gece yaşadım.Bu durumu çok sık yaşayan biri değilim aslında.Ama inanılmaz korkuyorum.
”Kalan hayatın boyunca her gün başka bir hastalıkla cebelleşeceksin,her gün her gece şiddetli regl ağrılarıyla yaşayacaksın ama hiçbir zaman mide bulantısı ve kusma yaşamayacaksın” deseler anında kabul ederim.
Dışarıda rahatça yiyenleri anlamıyorum hiç mi korkmuyorlar ? İçki içenleri de anlamıyorum,nasıl oluyor da kusma riskini göze alıyorlar ? Hamileleri anlamıyorum bulantılarla kusmalarla nasıl baş ediyorlar ? Midesi bulanıp kusup da hayatına rahat bir şekilde devam eden,kusarken acı çekmeyen boğulacakmış gibi hissetmeyen var mı ?
“Kusmak çok da kötü bir şey değil” diye düşünen var mı ? Varsa lütfen cesaret verip açıklasın vücudumuzun bu özelliğiyle nasıl barışık olabiliyorsunuz ?
Bu arada kendimin kusması gibi başkalarının kusmasından da korkuyorum.Ama hangisi daha korkunç karar veremedim.
Ben şöyle düşündürdüm tamam kusmak hoş bir his değil tabi ki. Ama sonuçta kısa sürüyor en fazla 1 dakika. O bir dakika için ömründe saatlerini günlerini kötuleştirmeye gerek var mı. Hem zaten insanın başına sık sık gelen bir olay değil.Şu an imkanım yok ama en kısa zamanda halletmeye çalışacağım.
Rahatlatma derken,”o kadar kötü değil ya şöyle oluyor böyle oluyor sonra bitiyor en fazla şu oluyor” gibisinden cevaplar beklemiştim ama ne çok emetofob varmış sitede.Forumda herkes kusmaktan korkuyor.
Yıllar önce midem rahatsızdı.3 ay boyunca hergün kustum diyebilirim yani alıştım bence çok kötü birşey değil ama bir başkasının kusmasına dayanamam en iğrendiğim şeydir.Başlıkta gördüğünüz şeyden var bende emin oldum artık.
Yok yok nadiren yapiyorum ama zaten artik saat 15 den sonra asla agir yemem salata cacik veya yulafli muzlu sütYorumunuz iyi geldi sağ olun :)
Ama blumia gerçekten çok kötü kendinizi kusturmak hiç iyi değil alıştırmayın kendinizi buna,ha nadiren yapıyorsanız bir şey olmaz ama