Eminevim birevim gibi yerlerden ev satın almaya çalışmak

ipekcigim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
139
40
98
30
Arkadaşlar merhaba, eşimle ev almak istiyoruz ama birikimimiz yok. Şimdiden başladık kenara bir şeyler koymaya fakat akıllı davranmak istiyoruz ayda üç beş gram koyarak iş değil bu. Biraz eminevim birevim gibi yerlere baktık sanırım en faizsiz olanı eminevim ama onda da işleyiş nasıl ödeme koşulları nasıl hiç bilmiyoruz. Daha önce böyle yerlerden dolandırılan bir tanıdığımız olmuştu biz zaten aylık kısarak biriktiriyoruz bir de dolandırılma ihtimali korkuttu bizi. Ne kadar peşinat ödeniyor mesela bizim baktığımız evler şimdilik 2,5 civarı gibi. İstanbul değil Ordu'dan almayı düşünüyoruz daha uygun o yüzden. Biz şimdi o parayı biriktirsek ulaşana kadar üç katına çıkar. Taksitle ödeyebileceğimiz bir sistem lazım bize. Deneyimleriniz bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim epeydir düşünüp harekete geçmeye çekindiğimiz Bir konu. Kışa kadar az daha biriktirip kışın harekete geçmeyi düşünüyoruz şu an yarı parası falan ödeyemeyiz anca dosya masrafları belki ne kadar tutarsa bilmiyorum sizce hayal mi satın almaya çalışıyoruz genç ve birikimi olmayan çiftlerin ev sahibi olması imkansız mı

Benim arkadaşım aldı 4 milyon ama ilk başta 2 milyon ödedi aylık taksidi de 65 70 civarındaydı gerçekten 6 ayda teslim aldı

İş arkadaşım farklı bir yerden araba aldı, peşinatı yüklü verince kuraya kalmadan teslim edildi.

Benim arkadaşım aldı 4 milyon ama ilk başta 2 milyon ödedi aylık taksidi de 65 70 civarındaydı gerçekten 6 ayda teslim aldı
Bizim bu kadar peşinatımız yok aylık da ödeme yapamayız daha küçük bütçeye daha uzun sürüyor sanırım. En azından güvenilir olduğunu söylüyorsunuz Di mi illa bütçemize göre buluruz

İş arkadaşım farklı bir yerden araba aldı, peşinatı yüklü verince kuraya kalmadan teslim edildi.
Dolandırılma durumu yok değil mi daha önce dolandırılan insanları duydum nasıl olabiliyor nelere dikkat etmemiz lazım. Biz çok ödeme yapamayız anca dosya masrafı a giirp aydan aya payımıza düşeni ödeyebiliriz o da ne kadar sürerse artık Allah bir kolaylığını verir inşallah

BDDK'ya bağlandı bu kurumlar, dolandırıcılık olamaz artık diye biliyorum.
Bizim bir tanıdığımız birevimden ev almıştı sanırım kuraya falan giriyorlardı.
Bizde baharda araba almak istiyoruz, belki deneriz

Bizim bu kadar peşinatımız yok aylık da ödeme yapamayız daha küçük bütçeye daha uzun sürüyor sanırım. En azından güvenilir olduğunu söylüyorsunuz Di mi illa bütçemize göre buluruz
Saadet zinciri diyorum işte senin gibi parası olmayanı sömürür parası olana verir annemin arladaşı baya uğraştı enflasyon vs mahvoldu kalkıp sana ev vermez önceliği parası olan ne yapacaksın öncelik hedef para biriktirmek dolandırmaz ama süründürür

şunu biliyorum canım fuzulevde çalışan bır arkdaşım var dosya masrafı alıyorlar %10 verecekleri paranın yüzdesi, ne kadar ödersen bi tuatr belırlıyorsun ona göre ödeme şekli çıkartıyorlar girin bi danışın anlatsınlar daha detaylı

Yok dolandırılmadi, ben hiç duymadım çevremde bir sürü kişi bu şekilde ev araba sahibi oldu. Keşke bende yapsaydım işe ilk girdiğimde.

Altın günü gibi düşünün sadece çok kişi ve tanımadığınız kişilerle ve aracı şirketle giriyorsunuz ve aracı şirket yüzde alıyor insanlara bu hizmeti sunduğu ve bir araya getirdiği için.

dolandırılma işi artık denetim altında oldukları için bildiğimiz anlamda bir dolandırma olmaz sanıyorum

ama şu var
kuraya girerseniz diyelim size 60 ay sonra çıktı -zira peşinatınız da yok, peşinat olmayınca 3 milyonu ödeyebilmek için 60 -80 artık neyse bi sürü ay geçmesi lazım
e size ilk 59 ay çıkmadı 60. ayda çıktı 5 sene sonra alacağınız 3 milyonla o evi alamazsınız ki, enflasyona gider para
illa ki birilerine çıkmayacak aylarca...

e fazla 6 aya paranızı alacağınız şekilde de peşinatsız nası olur bilemiyorum.

dolandırıldım diyenlerin hikayesi de buysa şayet bu dolandırma değil yalnız onu bi ayır etmek lazım... sistem böyle işliyor zaten.

yok hiç para verilmediyse filan o zaman dolandırma olur.

Merhaba
Para biriktirmeye yeni başladıysnız ,Öncelikle sabırla 1 sene kadar biriktirmenizi önerecegiğim.
Evimevim ve birevimin mantığını ben şöyle buluyorum:BEN yetenek sizin,İRADEMİ TUTAMIYORUM O YÜZDEN HER AY SEN BENDEN PARA AL,BENİM YERİME BİRİKTİR.
Üzerine bir de organizasyon ücreti adi altinda insanın içinin acıdığı o parayı sizden alıyorlar.
O yüzden ev hamlesi yapmadan önce küçük büyük demeyip belli bir birikim şart.
1 sene yada 1,5 sene istikrarla bunu yapabilirsiniz,
Örneğin 3 milyonluk bir ev,önden 1 milyonu verip,(güvenilir bir müteahhit olması çok önemli) temelden bir yere girmeniz veyahut kaba insaat halinde bir yere girmeniz mümkün olacaktır diye düşünüyorum.geriye kalan ödemeyi taksitlendirme şeklinde müteahhitle anlaşacaksınız.ev tesliminde ödemeniz gereken son yüklü ödemeyi gene çevre ve dostlarınızdan bir miktar altın,dolar vs borç alıp,evden sonda yavaş yavaş onları ödemeye çalışacaksınız.
Bir ikinci fikir olarak;bu dediğim sistemi güvenilir bir arkadaşınızla ortaklaşa yaparsanız ödeme süreniz kısalır,eve yarı yarıya sahip olursunuz,daha sonra ortak aldiğiniz evi satıp,temelden ve tam sizin istediğiniz gibi bir eve güvenilir bir müteahhit ile girersiniz.bu dediğim süreler yaklaşık 4-5 sene sürer.ama sabrın sonu selamet!

Enflasyona bağlı olarak geçen zamanda fiyat yükseliyor Di mi ben bunu bile bilmiyordum... Allah yardımcımız olsun

Şikayet sitelerine bakın araştırın ona göre karar verirsiniz.

DOLANDIRILMA GİBİ Bİ DURUM YOK ÇEVREMDE ÇOK FAZLA EMİNEVİMDEN ARABA EV ALANLAR OLDU HATTA BİZDE ARABA ALDIK. ÇEKİLİŞLİ SİSTEME KATILIYORSUNUZ VE ÇIKTIĞINDA ALIUYORSUNUZ YA DA 6 AYDA TESLİM OLAN VAR AMA ONDA YAPMANIZ GEREKEN ALMAK İSTEDİĞİNİZ PARANIN YARISINI ÖDEMEK.

Dosya masrafı dışında bir peşinat ödememiz gerekiyor mu haklısınız gidip net bilgi almak lazım teşekkür ederim

Aracıya verilen paraya değiyor mu acaba etraftan borç alıp evi satın aldıktan sonra ödemek mi daha mantıklı yoksa böyle sistemlerle mi daha mantıklı

Yüklü peşinat verip kurasız sisteme girmeyecekseniz hiç bulaşmayın derim. Dolandırıcı değiller ama şöyle atıyorum 24 aylık kuraya giriyorsunuz kura çıkmıyor sizin yazıldığınız fiyata ev kalmıyor. Yakınlarımın başına geldi bunlar

Dosya masrafı dışında bir peşinat ödememiz gerekiyor mu haklısınız gidip net bilgi almak lazım teşekkür ederim
tabı ki ödeme yapıyorsunuz yüklü bir meblağ durumunuza alacagınız yere göre değişiyor sonrası taksitlendırme kura sistemı hemen çıkanda var korkmayın yanı yapan çok oturun konuşun sorun herşeyı aklınıza takılan rica ederim

Burada yazılmamış olsa ben Enflasyona göre değerinin artacağını Bile bilmiyordum belirli bir fiyata sistem bizim adımıza evi alıyor biz ona ödeme yapıyoruz diye biliyordum. Çevreden de böyle duydum biraz bu konuda bilgisizim farkındayım ama ilk adım bir yerden başlamaktır diye öğrenmeye çalışıyorum. Şu an düşündüğüm şey acaba borç alıp ev satın aldıktan sonra aydan aya çevreye borçları ödemek mi daha mantıklı olur. Arada kaldım çok fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…