Bilmiyorum faiz oranlarını gördükçe mantıklı geliyor bana. Aldığınız borcu faizsiz odeyebilecekseniz tabii ki daha iyi ama o kadar parayı faizsiz kim verecek?Aracıya verilen paraya değiyor mu acaba etraftan borç alıp evi satın aldıktan sonra ödemek mi daha mantıklı yoksa böyle sistemlerle mi daha mantıklı
Merhaba teşekkür ederim yorumunuz için. Elimizdeki para az etraftan insan istemeye çekiniyor zaten altın borç alsak uzun süre ödeyemeyecğiz altın artacak insanlara mahçup olmaktan çekiniyoruz. Bu tarz sistemlere de bütçesi girmek büyük risk. Yin kafamız karıştı şu zamanda ev araba sahibi olmak çok zor Allah yardımcımız olsunMerhaba
Para biriktirmeye yeni başladıysnız ,Öncelikle sabırla 1 sene kadar biriktirmenizi önerecegiğim.
Evimevim ve birevimin mantığını ben şöyle buluyorum:BEN yetenek sizin,İRADEMİ TUTAMIYORUM O YÜZDEN HER AY SEN BENDEN PARA AL,BENİM YERİME BİRİKTİR.
Üzerine bir de organizasyon ücreti adi altinda insanın içinin acıdığı o parayı sizden alıyorlar.
O yüzden ev hamlesi yapmadan önce küçük büyük demeyip belli bir birikim şart.
1 sene yada 1,5 sene istikrarla bunu yapabilirsiniz,
Örneğin 3 milyonluk bir ev,önden 1 milyonu verip,(güvenilir bir müteahhit olması çok önemli) temelden bir yere girmeniz veyahut kaba insaat halinde bir yere girmeniz mümkün olacaktır diye düşünüyorum.geriye kalan ödemeyi taksitlendirme şeklinde müteahhitle anlaşacaksınız.ev tesliminde ödemeniz gereken son yüklü ödemeyi gene çevre ve dostlarınızdan bir miktar altın,dolar vs borç alıp,evden sonda yavaş yavaş onları ödemeye çalışacaksınız.
Bir ikinci fikir olarak;bu dediğim sistemi güvenilir bir arkadaşınızla ortaklaşa yaparsanız ödeme süreniz kısalır,eve yarı yarıya sahip olursunuz,daha sonra ortak aldiğiniz evi satıp,temelden ve tam sizin istediğiniz gibi bir eve güvenilir bir müteahhit ile girersiniz.bu dediğim süreler yaklaşık 4-5 sene sürer.ama sabrın sonu selamet!
Teşekkür ederim nasip diyebiliyorum sadece şu an yarı parayı ödeyecek durum yok maalesef :)DOLANDIRILMA GİBİ Bİ DURUM YOK ÇEVREMDE ÇOK FAZLA EMİNEVİMDEN ARABA EV ALANLAR OLDU HATTA BİZDE ARABA ALDIK. ÇEKİLİŞLİ SİSTEME KATILIYORSUNUZ VE ÇIKTIĞINDA ALIUYORSUNUZ YA DA 6 AYDA TESLİM OLAN VAR AMA ONDA YAPMANIZ GEREKEN ALMAK İSTEDİĞİNİZ PARANIN YARISINI ÖDEMEK.
Haklısınız akılı düşünüp karar vermek lazım amacım da buradan akıl almaktı ilk adım olarak başladık bakalım hayırlısı diyorumYüklü peşinat verip kurasız sisteme girmeyecekseniz hiç bulaşmayın derim. Dolandırıcı değiller ama şöyle atıyorum 24 aylık kuraya giriyorsunuz kura çıkmıyor sizin yazıldığınız fiyata ev kalmıyor. Yakınlarımın başına geldi bunlar
Eminevim için faizsiz olduğu söylenmişti onun için girmeyi düşündük zaten faize bulaşmayız altın dolar alıp yıllarca ödemek faizden iyidirBilmiyorum faiz oranlarını gördükçe mantıklı geliyor bana. Aldığınız borcu faizsiz odeyebilecekseniz tabii ki daha iyi ama o kadar parayı faizsiz kim verecek?
Haklısınız akıllı düşünüp karar vermek lazım şu zamanda mal sahibi olmak çok zor ama olmak için de bir şeyler yapmak gerekiyorEger kuralı sisteme girecekseniz paranız tl olarak hesaplanacak ve ülke durumu da ortada.
60 ayda çıksa 3 milyonluk eve girecek olsanız 60 ay sonra o ev 3 milyonda mı kalacak ?
Ödediginiz paranın cinsi tl çünkü.
Eskiden kardeşim aldı ama o dönemler ev fiyatları uçarı degildi.
Açıkcası önümüzde seçim belirsizliği, ekonomi belirsizliği varken tl de param biriksin istemem
Faizsiz neresi para verir ki mümkün değil. Dosya masrafı var şirket de kazanmalı bir şekilde değil mi?Eminevim için faizsiz olduğu söylenmişti onun için girmeyi düşündük zaten faize bulaşmayız altın dolar alıp yıllarca ödemek faizden iyidir
murabaha denilen sistemin özü sizin dediğiniz şeydirBurada yazılmamış olsa ben Enflasyona göre değerinin artacağını Bile bilmiyordum belirli bir fiyata sistem bizim adımıza evi alıyor biz ona ödeme yapıyoruz diye biliyordum. Çevreden de böyle duydum biraz bu konuda bilgisizim farkındayım ama ilk adım bir yerden başlamaktır diye öğrenmeye çalışıyorum. Şu an düşündüğüm şey acaba borç alıp ev satın aldıktan sonra aydan aya çevreye borçları ödemek mi daha mantıklı olur. Arada kaldım çok fazla
BağırmayınDOLANDIRILMA GİBİ Bİ DURUM YOK ÇEVREMDE ÇOK FAZLA EMİNEVİMDEN ARABA EV ALANLAR OLDU HATTA BİZDE ARABA ALDIK. ÇEKİLİŞLİ SİSTEME KATILIYORSUNUZ VE ÇIKTIĞINDA ALIUYORSUNUZ YA DA 6 AYDA TESLİM OLAN VAR AMA ONDA YAPMANIZ GEREKEN ALMAK İSTEDİĞİNİZ PARANIN YARISINI ÖDEMEK.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?