Eminevim

Banka bizden devlet memuru kefil istiyo ama kimse yok kefil olacak o yüzden emin evime başvuralım dedik
Neden istiyor,eşiniz ne iş yapıyor,kredi puanımı yok çok mu düşük,tek bir bankaya sorduysanız tek bir bankayla kalmayın hepsine sorun.

Evimizin kirası 400 diyarbakırda yaşıyoruz burda hayat okadarda pahalı degil bizi 40 milyar birikimimiz var burda evlerde ucuz 80 milyara çok güzel bi ev alabiliriz
Peki önce 50 bine bir ev alıp Onu kiraya verip bu arada biraz daha biriktirip evi de satıp öyle ev alsanız. Yani hiç bu sistemlere girmeden

Bir arkadasimin babasi oyle ev aldi. Memnunlar da. Bildigim kadariyla bir pesinat aliniyor. O pesinat digerlerine gore yuksekse direkt kurasiz ilk size veriliyor ev. Ama her ihtimali dusunmek lazim. Ev en sonda da cikabilir. Bu durumda hem kira hem eminevime taksit odeyeceksiz. Arti hem de gecineceksiniz. Bu durum sizi iceri sokacaksa mantikli degil. Gerci kredi cekip evin icine girseniz de faizi odemek problemi de var. Acaba biraz daha mi bekleseniz. 40 bin lira cekerseniz cok fazla faiz odersiniz maalesef. Benim arkadas 14 15 cekti geriye 20 22 odeyecek.

Evimizin kirası 400 diyarbakırda yaşıyoruz burda hayat okadarda pahalı degil bizi 40 milyar birikimimiz var burda evlerde ucuz 80 milyara çok güzel bi ev alabiliriz

o zaman eminevim uygun olur size. ben istanbulu düşündüm. en az 1000 tl kira 300-400 bin ev gibi düşündüm

Ev fiyatları gerçekten çok ucuzmuş,birikiminde yarısı çok şanslısın
İlla kuralıya girmek zorunda değilsin,sabit ödemeli ve ödeme kaç yıl yapacaksan onun yarısındada alabilirsin
Yani birikimini yatır,kalan 40bini 3 senede ödeyeceğim de,sana 1 buçuk yıl dolunca ev alınır,kiranda ucuz,rahat rahat ödersin
Benim kardeşim aldı,bitmek üzere hatta 1 yılı kaldı
Şahsen çalışsam hiç düşünmeden yatırım amaçlı bende girerdim
Bankaya faize gömülmekten çok daha iyi,bildiğin gün sistemi
Yüzbinde onbin gibi bi masraf alınıyo diye biliyorum buda bankanın faizi yanında çerez parası
Öyle bi sistemdemi var hiç bilmiyordum o nasıl oluyo biraz daha detay verir misiniz

Neden istiyor,eşiniz ne iş yapıyor,kredi puanımı yok çok mu düşük,tek bir bankaya sorduysanız tek bir bankayla kalmayın hepsine sorun.
Hepsine sorduk canım eşimin kardeşleri eşimin kartıyla harcama yapıp ödememişler eşim kırmızı listeye girmiş 5 yıl bitti ama bu defa kefil istiyorlar

Banka bizden devlet memuru kefil istiyo ama kimse yok kefil olacak o yüzden emin evime başvuralım dedik
İkiniz de calısıyor musunuz
Eşlerden biri diğerine kefil olabiliyor

Hepsine sorduk canım eşimin kardeşleri eşimin kartıyla harcama yapıp ödememişler eşim kırmızı listeye girmiş 5 yıl bitti ama bu defa kefil istiyorlar
Anladım kara listeye girdiği için kredi işi zor olur evet kredi puanı düşmüştür o zaman o yüzden kefil isterler.

Peki önce 50 bine bir ev alıp Onu kiraya verip bu arada biraz daha biriktirip evi de satıp öyle ev alsanız. Yani hiç bu sistemlere girmeden
Bizim oturdugumuz bölge yıkılıyor o kadar uzun vadede bekleyemeyiz

İkiniz de calısıyor musunuz
Eşlerden biri diğerine kefil olabiliyor

Hımm ucuzmuş gerçekten. Hakkınızda hayırlısı olur umarım.

Öyle bi sistemdemi var hiç bilmiyordum o nasıl oluyo biraz daha detay verir misiniz
Evet bi kaç değişik alternatifi var,kuralıda ev çıkana kadar biraz az ödüyorsun evi alındığında artıyo,benim dediğim sabit ödemeli,yinede yanlış yönlendirmek istemem,sen yine bi görüş sabit ödemeliyi ve ödenecek kaç yılsa yarısında almayı sor
Ama sana lazım olacak para az ve peşinatın istediğin rakamın yarısı,bu yönden çok şanslısın

Evet bi kaç değişik alternatifi var,kuralıda ev çıkana kadar biraz az ödüyorsun evi alındığında artıyo,benim dediğim sabit ödemeli,yinede yanlış yönlendirmek istemem,sen yine bi görüş sabit ödemeliyi ve ödenecek kaç yılsa yarısında almayı sor
Ama sana lazım olacak para az ve peşinatın istediğin rakamın yarısı,bu yönden çok şanslısın
Yarın gidip görüşecem inşallah hayırlisıyla şu kiradan kurtulmak istiyorum

Nekadar cok pesinat verirsen okadar az kisilik kuraya girersiniz ve kurada hemen cikar benm kuzenim boyle aldi nekadr verdi hatirlamiyirm ama cok parasi yoktu 20 kisilik kuraya girdi 1 yil icinde cikti ve aldilar hatta sansliysan bir tanidigimada ilk kurada cikti sans

Merhaba kızlar
4 senedir kiradayız biraz birikim yaptık ve ev almayı düşünüyoruz arkadaşım eminevimden ev almış ve banada öneriyor almam için bugün aradım eminevimi bilgilendirme için ama kafama takılan şeyler var sizlere sormak istiyorum sizler bu eminevim hakkında ne düşünüyorsunuz bu şekilde ev sahibi olanınız var mı
orada istediğin evi seçme hakkın yokmuş sana şu ev diyorlarmış gibi bir şey duydum
çok güven vermedi o kurum bana

Konu sahibi bide fuzul evim var onu bi araştır sanki onun şartları daha uygundu.bende ev almak istiyorum bu sistemle ama eşim yanaşmıyor daha doğrusu düzenli bi maaşımız yok

Eminevim neredeyse 30 yıllık bir sistem güvenilirlik konusunda sıkıntı olmaz.

Ama ev konusunda sabırlı iseniz girin derim.

Biz

Örneğin 300 binliralık bir ev alacaksınız diyelim 50 binlira da paranız var onu peşinat vereceksiniz.

Önce Sistemden hesaplıyorlar sana bilmem kaç sene sonra evini alabilirsin diyorlar fakat ödemelerini o zamana kadar düzenli yapıyorsun. Evini teslim aldıktan sonra da taksitlerde direkt bir artış oluyor . 1500 ödüyorsan 2000 liraya çıkıyor birden ,buna da diğerler ev alcaklara kira desteği diyorlar.

Birde 4-5 sene önce 300 bin diye girdiğin ev alacağın senede aynı rakam olacak mı? Gayrimenkul piyasası durduğu yerde durmuyor.

Araba konusunda mantıklı fakat ev konusunda emin evim bana mantıklı gelmiyor. Araba 5-6 ayda veriliyor ama Evi Çok geç veriyorlar senelerce ödeyip ödeyip beklemek bana mantıksız geliyor.

Back
X