Emlak Müşaviriyim, her türlü sorunlarınızı benimle paylaşabilirsiniz??

Adivar

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2007
6.169
50
358
İstanbul
Merhaba arkadaşlar emlak sektöründe yaşadığımız sorunlara dair bir paylaşım plartformu olmadığı için bu konuyu açtım,yaptığım işle alakalı olduğu için her konuda sizlere yardımcı olmak isterim..Sizinde başınızdan geçen muhakkak daireniz ile ilgili,ev sahibiniz ile ilgili,yada ev ararken emlakçı ile ilgili sorunlar yaşamışsınızdır kuşkusuz.Buradan hep birlikte paylaşmak adına bu topiği açtım, hadi güzeller eller klavyeye sorunlarımızı beraber paylaşarak aşalım..sevgiler.....a.s.a.s.a.s.

Son düzenleme:

canım öncelikle merhaba hayırlı olsun konun. Benimde bundan önceki evsahipleriyle kiradaki artış yüzünden kiracıları düşünmiyerek arttırdıkları kiralardan rahatsız olan kiracı olarak bu yeni arttışı yaparken düşünmelerini isterim. Allahımıza şükürler olsunki 1,5 senedir oturduğumuz dairemizin şimdiki evsahibi çok iyi bir insan.Allah herkeze hayırlı kiracı ve evsahibi karşısına çıkartsına.s

Canım herkez bu kira artışlarından çok müzdarip,ben yaptığım kira kontratlarında elimden geldiği kadar ev sahibi ve kiracının da üzülmeyeceği bir artış oranı yazıyorum
Zaten kanuni artış oranlarıda ya TEFE yada TÜFE'ye bağlı olarak artış yapımak zorundalar.ileride hukuki bir mahkemelik olma durumlarında kontratta ister %20 istenirse %50 yazsın geçersiz sayılıyor bu konuda kiracıyı koruyor devlet baba. TEFE yada TÜFE oranında arttılacağına dair yasa bile var..
Bende ev sahiplerinin bu konuda vicdanlı olmaya davet etmiş olayım senin vesilenle..

Son düzenleme:

canım öyle diyorsun ama benim bildiğim evsahipleri bunları çok iyi biliyorlar işine gelirse diyip seni çıkartmak istiyorlar çevrendede baktığın zaman ev aramaya başladığın zaman onun vermiş olduğu kira kadar yada onun üstünde bir rakamla karşılaşıyorlar kiracılar malesef sesziz kalıp kabul ediyorlar ben bu konudaki rahatsızlığımı bir avukatla görüşmüştüm ve bana dediği sizin harcadığınız avukat masrafıyla senelik vereceğiniz kiranız aynı olur yani bunu düşünerek karar verin demişti açıkçası kiracılarında gerçekten maddi olarak iyi bir geliri olması gerekiyorki uğraşabilsin a.s.

tabiki dediklerine katılıyorum,avukat parası mahkeme kimse uğraşmak istemiyor,kolay yolu ben evi boşaltırım diye düşünüyor kiracı ama kimse hakkını savunmuyor.ben çok mağdur kiracı gördüm tabi burda ev sahiplerini kızdırmak yada onları aşağılamak değil amacım,tabiki her iki tarafında hakkını korumak gerekli.mesleğimiz gereği ev sahibini tutup kiracıyı atmıyorz,yada kiracıyı tutup ev sahibini atmıyoruz.
özetle canım sonuçta kira kontratı yapılırken iki tarafında anlaşması ve kira artış oranının kabul edilmesi durumunda imzalar atılır.eğer zaten çok yükek bir artış isterse ev sahibi imzalanmaz kira kontratlar...

canım tabikide her iki taraf için zor sana katılıyorum .Dediğim gibi Allah herkeze hayırlı kiracı ve evsahibiyle karşılaştırsın canım sanada kolay gelsin.:1hug:a.s.

canım tabikide her iki taraf için zor sana katılıyorum .Dediğim gibi Allah herkeze hayırlı kiracı ve evsahibiyle karşılaştırsın canım sanada kolay gelsin.:1hug:a.s.

teşekkür ederim canım,kk da muhakkak seslen bana seninle konuşmak çok güzeldi,,sağlıcakla kal..........a.s.

herkez ev sahibinden yada kiracısından memnun demekki kimsecikler bir şey yazmadığına göre :))) yada kimse bu aralar ev almayı düşünmüyor !!!!!

merhaba ev almayı değil de kiralamayı düşünüyoruz uzun zamandır bize uygun ev yok malesef bulamıyoruz bi turlu, hayırlısı inş.

merhaba ev almayı değil de kiralamayı düşünüyoruz uzun zamandır bize uygun ev yok malesef bulamıyoruz bi turlu, hayırlısı inş.

canım istanbulun neresinden ev arıyorsunuz ve bütçeniz ne kadara el veriyor..eğer yazarsan yardımcı olabilirim..umarım Allah senin de gönlüne göre bir ev nasip eder.

öncelikle merhabalar topliğiniz hayırlı olsun. biz yeni bir ev aldık ödemeye devam ediyoruz fakat taşınmadık. ben size satıcı olarak fiyatlarda güneye bakan ama manzarasız ev ile kuzeye bakan manzaralı ev arasında sizin seçiminiz ne olurdu diye sormak istiyorum.. güneye bakan daha pahalı ama üç odası site içini görüyor. fiyat olarak tercih olarak kararsızım, sizce kullanım açısından bu iki ev nasıl farkeder. evler zemin + 14 kat. kat olarakta çok katlı evlerde ne önerirsiniz. kaçıncı katlar avantajlıdır sizce. teşekkürler.

canım benim teşekkür ederim güzel dileklerin için öncelikle.yeni eviniz hayırlı olsun..
1.öncelikle eğer binanın ısı yalıtımı ve izalosyonu yapılmış ise yani rutubet ve neme maruz kalıcak bir durum yok ise kuzey yada güney farketmeyecektir.genelde güneyi tercih etme sebebi,rutubet,nem gibi kimsenin istemiyeceği bir duruma mauruz kalamamk için,birde güneş akşama kadar evin içinde olmasını isteyenler için çok önemlidir,tabi güney cephe olan bir dairenin kışın daha az yakıt tasarrufu olacağına inanlar da var ama o tabi evin durumuna göre değişebilmektedir.yani ne kadar güney cephe olsun altı üstü boş ise bir anlam ifade etmez.
2. çok katlı canım tamam ama deprem yönetmelikleri uygulanmışmı?birde çok katlı bir binanın her zaman ara katlarını tercih etmen daha avantajlı olacaktır.satmak istersen ileride daha çabuk satma imkanında olacaktır.çünkü genelde giriş katlar ve en üst katlar zor alıcısı bulunur ve zor satılır,geneldede zaten ara katlara göre en üst katların fiyatı biraz daha düşük fiyattadır.
3.eğer ben ev alıcak olursam:a)deprem yönetmeliği uygulanmışmı b)ara katmı c) tapusu varmı yokmu d)evin konumu (tam kuzey yada güney olmasada güneybatı-kuzeybatı-güneydoğu olabilir e)ileride satmak istersem ne kadar prim yapacağı yada kiraya vermek istersem kira getirisi benim için önemli kriterler arasındadır..

canım istanbulun neresinden ev arıyorsunuz ve bütçeniz ne kadara el veriyor..eğer yazarsan yardımcı olabilirim..umarım Allah senin de gönlüne göre bir ev nasip eder.

ilginize teşekkür ederim, topik açmıştım ama nerde ben bile bulamıyorum şimdi şöyle söyleyim, ümranıye atakent ataşehir soyak çakmak civarı yani daha doğrusu eşim kozyatağında işyeri orlara yakın bir yerlerde bakıyoruz ama çok pahalı oralar biz 600 civarı düşünüyoruz an fazla bayağı baktık ama sahibinden bulmak için gezmek lazım emlakçılarda çok pahalı o yüzden ev aramaya devam ediyoruz.

internet üzerinden arama yaptınmı canım benim.mesela ben sana önerebileceğim siteler var birde oralardan bakabilirsin..
www.sahibinden.com
www.mynet.com
www.hurriyetemlak.com

bu sitelere girip sahibinden arama yapabilrsin canım..

evet sürekli hurriyet milliyet emlakdan arıyorm hatta butun evleri ezberledim diyebilirim. beğendiklerimizi görmeye gidiyoruz mesela resimler güzel ama evin konumu yada buunduğu yer içimize sinmiyor. çok sağolun ben ümidimi kaybettim :1no2:en önemliside bebeği bu ev konusundan erteliyorduk düzenımızı kuralım da ondan sonra diyorduk ama ufukta pek düzen gözükmüyor. tekrar teşekkürler ilginize.inş hayırlısıyla bi ev buluruz

inşallah canım
yine yardım edebileceğim bir konu olursa
sorman yeterli

merhaba ben beylikdüzünde ev almak istiyorum ama şuanda çok karasısız 6 ay sonra evlenicem 1 sene kiraya çıkalım sonramı alalım diyoruz.krediyle alıcaz kredi oranları yükselicek diyorlar 6 ay içinde mi almak mantıklı 1,5 sene sonramı bilmiyorum 100000 ytl çekince 340000 ytl geri ödeniyor şuanda yardımcı olursan sevinirim

canım eğer ev almak konusunda kararlı isen bence hiç erteleme çünkü eğer evlenip kiraya çıkarsan zaten zaman geçtikse pişman olacaksın.öncelikle şunu düşünmelisin Beylikdüzünde kiralar minimum 500 ytl den başlıyor aman aman çok iyi bir daire olsun dersen 750-800 bilemedin 1.000 ytl ye kadar daire var.hadi 500 ytl lik kirada oturdun diyelim ee sonunda ne olacak 1 yıla vurduğun zaman 6.000 ytl para yapar.bana sorarsan biraz peşinatınız olsun kredilerde şuan çok yüksek değil eskiye göre.kiraya vereceğin o 500 ytl nin üzerine 500 ytl daha ekle evine öde derim canım.

herkez ev sahibinden yada kiracısından memnun demekki kimsecikler bir şey yazmadığına göre :))) yada kimse bu aralar ev almayı düşünmüyor !!!!!

Öncelikle böyle bir baslik atarak bu konuya el attiginiz icin tsk ederim..
Ev konusuna gelince tek hayalim diyebilirim ev sahibi olmak ama malasef ev fiyatlari cok ucuk derecede ben se Kooparatif yada toki evlerinden faydalanabilcek maddi durumdayim (ön ödemesi yükLü olabilir ) pesin almam olanaksiz siz nasil yardimci olabilirsiniz diye düsündüm biran ama size direk bir soru sorabilirim Toki evlerinden alip da ödeme sorunu yasayip devreden insanlardan almak ne kadar mantikli olur tavsiye edermisiniz? Mümkünmü?
istanbuldan kesinlikle bir ev almak istiyorum beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…