Emlak Müşaviriyim, her türlü sorunlarınızı benimle paylaşabilirsiniz??

evet canım öncellikle hayalin olan evine bir an evvel gerçekleşmesi dileğiyle.umarım 2008 bu anlmada tüm ev almak isteyeneler için ki onların içersinde bende varım bu hayallerimiz gerçeklerşir.inan sizler kadar bende ev sahibi olmak istiyorum hayat git gide zorlaşıyor ve bu zorluklar içersinde ileriye muhakkak kendimiz için yada çocuklarımız için en azından başımız sokabileceğimiz bir ev hayalimiz vardır...

öncelikle kooperatif ile alacak isen kesinlikle kooperatifin ne kadar güvenli olduğunu ve yapan insanların geçmişine muhakkak bakmanı öneririm çünkü geçmişte kooperatif kurup insanları dolandırıp,insanların hayalleri ile oynayan çok şeylere gördüm ve şahit oldum.işte bu yüzden güvenmediğin kooperatifler için asla böylesine büyük ve önemli bir şey için imza atma derim..
toki evlerine gelincehttp:// www.toki.gov.tr adresinden gereken evraklar ve şuan yapımı olan yerlere dair bilgi edinebilirsin.ikinci el satışlarıda tavsiye edebilirm ama borcu olanlar satışlarda biraz riskli diyebilirim.çünkü siz ödeme yapacağınız dairenin ikinci sahibi olacaksınız ve borcu bitene kadarda tapu sahibi ilk sahibidir ve bunun ancak ve ancak satışı o halde yani borçlu iken sadece noterden yapılır.
hee şu olur nakit alan bir toki alıcısından ikinci el olarak alım yapabilirsiniz onun içinde eğer tapusu çıkmış ise tapudan devrini alarak satış gerçekleşmiş olur en azından bir risk taşımamış olur..
eğer anlamadığın bir şey olursa hiç çekinme sor tatlım
tek tek anlatabilirm
böyle biraz karışık olabilir
bekliyorum

Son düzenleme:

Canım sana sorularım var, kardeşim avcılar, beylikdüzü, büyükçekmece civarından ev bakıyor satın almak için60- 70- 80 bin civarı bazı evler var, krediye uygun olmadığı söyleniyor genellikle 50-60 bin civarında . Yalnız bu krediye uygun olup olmaması depremle alakalı mı acaba? Yani her krediye uygun daire depreme dayanıklı daire mi demek oluyor? Birde diyelim ki 75 bine ev aldığı zaman emlakçıya ne kadar komisyon ödemesi gerekiyor? Tapuda para vermesi gerekiyor mu? Yani kısaca 75 lik bir daire kardeşime ne kadara patlayacak? Öpüyorum canım. Şeniz

Canım benim krediye uygunluğu tapunun ittifak durumu ile alakalıdır.Yani eğer bir tapu bağımsız tapuya sahip ise yani kat ittifak ve mülkiyetleri kuruldu ise banka kredisine uygun demektir.Sonuçta bankada kredi verirken tapu sahibi ile alakalı işlem yapar ve tapuya şerh koyarken alacaklı kabul edeceği kişinin bağımsız olarak tapu sahibini kabul eder.
Depreme dayanıklı olması demek ise,bina deprem sonrası yapıldı ise deprem statiklerine uygulanıp uygulanmadığını muhakkak araştırın ki sende biliyorsun Avcılar birinci derece deprem bölgesi ve daireyi almadan evvel inşaat firması ile görüşün.Birde benden sana bir tiyo bir binada çıkma balkon yok ise o bina deprem yönetmeliğine göre inşaa edilmiş demektir.
Emlak komisyoncusu satacağı dairenin bedeli üzerinden alacağı komisyon bedeli %3 tür ve diyelimki 75.000 ytl lik bir daire üzerinden alacağı komisyon bedeli 2.250 ytl dir.
Tapu masrafını da alıcı kendine düşen kısmı öder,satıcıda kendi kısmına düşen masrafları öder.Mesela 1.000 ytl lik tapuda çıkan masrafın 500 ytl si alıcıya-500 ytl si ise satıcıya aittir.Sizinde tapuda masraflarınız çıkacaktır tatlım aşağı yukarı 1000 ile 1500 ytl arasında değişebilir.
Eğer anlamadığın bir yer olursa daha detaylı anlatabilirm birtanem a.s.

ıyi günler. Ben de 6 gün önce bir ev için emlakçıya kapora verdim. Verdikten 3 gün sonra arayıp ev sahibinin evi 50 tl fazlasına evi bir başkasına verdiğini ve çok üzüldüklerini söylediler. Bana başka bir ev göstermek istediler. Oranın kirası da fazla geldiği için kabul etmedim. 2 gündür kaporayı geri yatırmasını bekliyorum. Şimdi de "biz sizin için uğraştık, ilgilendik" gibi sözler sarfetmeye başladılar, ama yatırmayacağız da demiyorlar. Fakat güven vermediler bana. Benim yasal hakkım nedir? Ne yapabilirim? Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Öncelikle merhabalar durumunuza çok üzüldüğüü belirtmek isterim..

Öncelikle emlakçı olarak böyle durumlardan bende müzdarip olduğumu söylemek isterim.Ancak şunuda bilmenizi isterimki emlakçıların kapora alma yetkileri kesinlikle yoktur.
Kapora aldığı dairenin elinde muhakakk vekaletnnamesi olmalıdırki kapora alabilmeli.Öncelikle emlakçınız burada birinci suçu işlemiş.
İkinci olarak siz vazgeçen taraf olmamışsınız zaten muhakkak verdiğiniz kaporayı almaya çalışın,eğer halen vermekle diretirse size Emlakçılar Odasının tlf numaralarını veririm ve şikayet ederseniz ki kaydı varsa şayet gereken uyarıyı yaparlar.
Size uydurduğu bahanelerimide daire sahibine söylesin.
Umarım kayıtlı emlakçıdır,çünkü bir çok kayıt dışı çalışan emlak ofisleri var ve buna da birçözüm maalesef bulamadılar.

Çok şükür ki dün yatırdı bir kaç telefondan sonra. Ama korkmadım desem yalan olur. Elimde sadece banka dekontu vardı ve yetkisini de görmedim. Daha da kötüsü ofisini de görmedim. Evin bulunduğu yerde buluştuk. Bundan sonra dikkat edeceğim, bu da ders olsun bana diyeceğim ama emlakçı da olsa ev sahibi de ilk söyledikleri şey - daha siz karar verememişken- kapora verin oluyor. Şimdi de başka bir ev tuttum ve ev sahibine kapora verdim. Telefonundan başka bir şey de bilmiyorum. Umarım dürüst bir insandır.

satılık bir evimiz var ve bu evi emlakçı vasıtasıyla birine satmaya karar verdik.alıcıdan belli bir miktar kapora aldık ve emlakçının hazırlamış olduğu alım satım ve komisyon sözleşmesini her iki taraf imzaladı.biz 2-3 gün sonra bu satıştan vazgeçtik ama alıcı vazgeçmeyeceğini evi almak istediğini söylüyor.bu sözleşme noterde yada tapuda imzalanmış bir sözleşme değildir.yine de bu sözleşmenin hukuki bir geçerliliği var mıdır?bu satıştan vazgeçtiğimiz için biz bir zarar görürmüyüz?acil cevaplarsanız sevinirim.
not:gerekirse sözleşmede geçen maddeleri de yazabilirim..

iyi akşamlar adıvar bizde bir emlakçıya kapora verdik makbuz karşılığı kiralamak için .ertesi gün tlfnla bildirdik vazgeçtiğimizi yani hiç bir maduriyeti olmadı .fakat tlfn ediyoruz kiralanmassa ev bir hafta içinde kaporayı iade etmem diyor .ben emlakçılar odasına şikayet edicem .yasal olarakta kaporayı alma hakkım olduğunu biliyorum.en kısa yoldan dolandırıcılık suçlamasıyla polise gitsem diyorum .en kestirme yol ne yapabilirim sizce

Eğerki emlakçı ile aranızda satış sözleşmesi imzalandı ise ve buna bir süre konulmadı ise maalesefki cayma gibi bir durum söz konusu olamaz..
Ancak iyi yoldan güzel bir dille bunun feshini isteyebilirsiniz emlakçınızdan..
Sonuçta siz evinizi satma talebinde bulunarak kendi rızanız ile imzalamışsınız sözleşmeyi ve feshi içinde muhakkak emlakçınız ile anlaşma yoluna gidebilirsiniz..

Tekrar söylüyorum emlakçının kapora alması hiç bir şekide yasal değildir.Eğerki daire sahibine ait elinde kendisine verilmiş bir vekalet olmalıki kaporayı alma yetkisi olsun.
Bir kere burda bir hata işlemiş emlakçınız..
Siz vazgeçtiğiniz andan itibaren kaporayı iade etmeli,çünkü belirli süre bir zaman aşımına uğramamış..
Ben çok tanıyorumki kaporayı verip evi 20 gün bekleten müşterilerim oldu,ama siz hemen haber verdiğiniz için kaporayı kesinlikle iade etmeli..
Emlakçılar odasınıda bildirin sizin yerinize ihtar mayetinde arayıp emlakçıyı uyarıyorlar.

teşekkürler adıvar adam terbiyesizin teki böyle şeyleri adet edinmiş biri yarın savcılığa ve oda ya müracaat edicem

merhaba benim de bir sorum olacak,
konu müteahhite verdiğimiz yerimizle ilgili.Karşılıklı noterde yaptığımız kat karşılığı inşaat sözleşmesi hükümlerinin bazılarına uymak istemeyen müteahhit firma birde bu yüzden tarafımıza inşaata girmeyeceksiniz bitince görürsünüz gibi sözler sarf etmiş bulunmakta.yapılan sözleşmede her türlü isteğimiz açık açık belirtilmiş olduğu ve herşeyi denetleme hakkımızın olduğu madde olmasına rağmen böyle birşey yapabilirmi.izlememiz gereken yolla ilgili bilgi verirseniz inanın çok sevineceğim.

merhaba bende emlakçı aracılığı ile topraktan daireye girdik mütahit bizden 10 milyar peşin gerisi taksitle kaba daireyi 50 milyara verdi sözleşme falan yapıldı ancak mütait binayı yapmadı kaçtı paramızda gitti. ben şimdi bişey sorucam burda emlalçınında suçu yokmu çünki onunda imzası var.mütaiti bulumıtoruz savcılık arıyor ama hala bulunamadı.emlakçı ise hala burda onuda savcılığa vere bilirmiyiz adam kaçak emlakçılık yapıyor araştırdık..........

Merhaba Adıvar
Öncelikle bu yaptığın çok hoş bişey onu belirtmek isterim. Benim merak ettiğim konu, emlakçı olmak için nerden ne belge almamız lazım, nasıl almamız lazım. Ve emlakçılık yapabilmek için illaki ofis gereklimidir, yasal olarak gereklimidir?
Teşekkürler şimdiden...
a.s.

Eğerki açık açık belirtilmiş olduğu ve herşeyi denetleme hakkımızın olduğu madde olması;var ise hukuki olarakta,sözleşmede yazılı olan her maddeye uymak zorundadır..Bence boş bırakmayın,böyle çirkince davranan bir mütahit ileride kim bilir neler yapar.
Fatoş durumunuza çok üzüldüm canım.Eğerki bu emlakçı alacağınız dairenin satışına dair sizinle sözleşme yaptı ise ve bu daireyi bu emlakçı aracılığı ile aldığınıza dair evrağınız varsa bu suçta emlakçıda hatalıdır ve hakkınızı aramanız gerekir.
Ama öncelikle bu sözleşmenin elinizde ve bunu ıspat etmeniz gerekmektedir canım,çok geçmiş olsun çok üzüldümmafoldumben

Teşekkür ederim canımbenim:
Canım benim eğerki bağımsız olarak bir emlakçı olmak istiyorsan yani Remax,Centruy harici kendi ofisini açmak istiyorsan,öncelikle vergi levhanı ve sicil kaydını yaptırman gerekli,sonrasında İstanbul Umum emlakçılar odasına kayıt yaptırıp eğitimlere girmen gerekli,gireceğin sınav sonrasında eğerki kazanırsan sana Emlakçı sertifakıs alıp açacağın dükkana asman gerekli birtanem.
Evet canım Emlakçılar odasına kayıt yaptırdıktan sonra teftişe geliyorlar,standartlarına bakıyorlar,yani emlak ofisin 2 odalımı,internetin varmı gb..belirli kural ve kaideleri var birtanem.

Benimde bir sorum var yanıtlarsanız sevinirim

Buradaki yerleşim yerlerinin %90 nına tapuları yoktu daha doğrusu 80 yıllarda böyle sorunlar yoktu.2002yılında afla tapular satın alındı.
Şuanda ecrimisil ihbarnamesi gelmiş durumda 1991-2002 yılına ait borç görünen yazı geldi bunu ödemek zorundamıyız bizleri kapsayan bir şeymi acaba.Bir de araştırdığım kadarıyla 10 yıllık zaman aşımı var bu tebliğ için.1991 den başladığı tarihleri tahsil edilebirmi.5 yıllık ödememe zaman aşımı varmış bunlar doğrumudur.Birde alttaki yazıyı buldum

"8.03.1984 tarihinde yürürlüğe giren 2981 sayılı ımar XE "ımar" ve Gecekondu XE "Gecekondu" Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı ışlemler ve 6785 sayılı ımar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanunun, 22.05.1986 tarih ve 3290 sayılı Kanun ile değişik, 18. maddesinin (d) bendinde; “Bu Kanun kapsamında kalan gecekondulara, ecrimisil ve arsa kullanım bedeli tahakkuk ettirilmez ve alınmaz. Tahakkuk XE "Tahakkuk" ettirilen veya tahakkuk ettirilip tahsil edilen ecrimisiller ve arsa kullanım bedeli, arsa bedeline dönüşür,” hükmü bulunmaktadır."

ne yapmamız gerekir

Cevapladığın için çok teşekkür ederim canım benima.s.Şeniz
Şöyle ki benim şuan bir işim var, kendi işim, ve bazen çok boş vaktim olabiliyor, acaba dedim bu işi ek iş olarak yapabilir miyim yani emlak ofisi açmak gibi bir niyetim yok. Yani bilmiyorum böyle birşey mümkün mü, yasal mı? Yani belgesi neyse alınıp ofis olmadan çalışılamaz mı?
Gayrimenkul çok ilgimi çeken bi sektör, bana önerebilceğin bi kitap var mı acaba, bu alım satım işlerini öğrenebilceğim?
Yardımlarını bekliyorum, öptüüüüm
:1hug:Şeniz

tşk ederim soruma yanıt verdiğin için. şu anda herşey savcılıkta ama savcılık sadece mütahiti arıyor .o da hala bulnamadı.ama hiç emlakçıdan bahsedilmiyor halbuki yapılan anlaşmada onunda imzası var şahid olarak......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…