• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emmeyen bebeğim için mama başlamayı düşünüyorum, çok kararsızım

scarlett O hara

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
158
Puanlar
33
Merhaba kızlar,

14 aylık bir bebeğim var, bir de 20 günlük yenidoğan bebeğim. Küçüğüm doğduğundan beri mememi tutmadı. 20 gündür sürekli sağıp veriyorum ama artık çok zorlanıyorum.
Memelerim çok ağrıyor, elimle kitle gibi bir sertlik geliyor. Büyük ihtimalle süt birikmesi diye düşünüyorum. Her öğün sağmak hem fiziksel hem de psikolojik olarak çok yıpratıyor. Üstelik evde ilgilenmem gereken bir bebeğim daha var.Mama başlamayı düşünüyorum ama sonrasında pişman olur muyum diye de çok korkuyorum. “Biraz daha sabretsem düzelir mi?” diye düşünüyorum ama gerçekten çok yoruldum.
Benzer durum yaşayan var mı? Mama başlayıp sonrasında pişman olan ya da rahatlayan? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Bulunduğum yerde aile akrabalarımız yok, uzaktalar . Bir yardımcım var ama yarım gün geliyor eşim yoğun çalışıyor. Özellikle gece saat başı sağmak çok yoruyor ben sağım yaparken bebek ağlıyor büyük bebeğim uyanıyor sonra onu uykuya döndürmeye çalışıyorum falan

Bulunduğum yerde aile akrabalarımız yok, uzaktalar . Bir yardımcım var ama yarım gün geliyor eşim yoğun çalışıyor. Özellikle gece saat başı sağmak çok yoruyor ben sağım yaparken bebek ağlıyor büyük bebeğim uyanıyor sonra onu uykuya döndürmeye çalışıyorum falan
mama kötü bir şey değil ki, mama verin eziyet etmeyin kendinize. Özellikle gece için daha konforlu olabilir. Büyük bebek emiyorsa memeniz o boşaltıp mastitten kurtarabilir

Mama ocu degil, bebeklerin uykuya da ihtiyaci var, kendinize zehir etmeyin hayati

Merhaba kızlar,

14 aylık bir bebeğim var, bir de 20 günlük yenidoğan bebeğim. Küçüğüm doğduğundan beri mememi tutmadı. 20 gündür sürekli sağıp veriyorum ama artık çok zorlanıyorum.
Memelerim çok ağrıyor, elimle kitle gibi bir sertlik geliyor. Büyük ihtimalle süt birikmesi diye düşünüyorum. Her öğün sağmak hem fiziksel hem de psikolojik olarak çok yıpratıyor. Üstelik evde ilgilenmem gereken bir bebeğim daha var.Mama başlamayı düşünüyorum ama sonrasında pişman olur muyum diye de çok korkuyorum. “Biraz daha sabretsem düzelir mi?” diye düşünüyorum ama gerçekten çok yoruldum.
Benzer durum yaşayan var mı? Mama başlayıp sonrasında pişman olan ya da rahatlayan? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Daha çok küçük memeye döndüreblrsniz. Anne sütü çok kuymetli ve konforlu bilirsiniz. Emzirme danışmanından yardım alsanız büyük hastanelerin laktasyon bölümü bar yardımcı olurlar

mama kötü bir şey değil ki, mama verin eziyet etmeyin kendinize. Özellikle gece için daha konforlu olabilir. Büyük bebek emiyorsa memeniz o boşaltıp mastitten kurtarabilir
Hayır o da emmiyor ve aşırı üşüyorum sabahtandır memem taş gibi

Hayır o da emmiyor ve aşırı üşüyorum sabahtandır meme taş gibi
Mama ocu degil, bebeklerin uykuya da ihtiyaci var, kendinize zehir etmeyin hayati
peki mama öneriniz varmıdır

Daha çok küçük memeye döndüreblrsniz. Anne sütü çok kuymetli ve konforlu bilirsiniz. Emzirme danışmanından yardım alsanız büyük hastanelerin laktasyon bölümü bar yardımcı olurlar
Sağlık ocağındaki hemşiremiz yardımcı oldu fakat asla almıyor ağzı çok küçük benim meme başım da büyükmüş

Hayır o da emmiyor ve aşırı üşüyorum sabahtandır meme taş gibi
kadın doğum doktoruna bu bilgiyi iletmelisin, çocuk doktorun da olur. Meme taş gibi ve üşümek ateşlendiğini gösterebilir. Enfeksiyondan olabilir. Ilık duşa girip suyun altında meme masajı yapıp sağma şansın olur mu y da güçlü bir pompayla sağ sert yerleri özellikle masajla elinle sağmayı dedtekleyerek gevşetmeye çalış. Doktor onay verirse bir tane parol içebilirsin belki. İhmal etme, iki minik can sen sağlıklı olursan ayakta kalabilir.
Mama konusunda da hemen alıp içirin derim hepinize de yazık günah.
Meme tıkanıklığıyla ilgili soya lesitininin işe yaradığını okumuştum burada.

kadın doğum doktoruna bu bilgiyi iletmelisin, çocuk doktorun da olur. Meme taş gibi ve üşümek ateşlendiğini gösterebilir. Enfeksiyondan olabilir. Ilık duşa girip suyun altında meme masajı yapıp sağma şansın olur mu y da güçlü bir pompayla sağ sert yerleri özellikle masajla elinle sağmayı dedtekleyerek gevşetmeye çalış. Doktor onay verirse bir tane parol içebilirsin belki. İhmal etme, iki minik can sen sağlıklı olursan ayakta kalabilir.
Mama konusunda da hemen alıp içirin derim hepinize de yazık günah.
Meme tıkanıklığıyla ilgili soya lesitininin işe yaradığını okumuştum burada.
Teşekkür ederim 🙏🏼 uygulamaya çalışacam

20 günlük bebek için geç degil. Emzirme danışmanından yardım alabilirsin belki dudak yada dil bağı vardır bebeginin. Hazır anne sütünüz varken hemen vazgeçmeyin derim. Silikon ucla deneyin sonra alışınca yavaşça bırakırsınız onunda. . Mucize birşey emzirmek 3. Aydan sonra sıklığı azalıyor yenidoğan gibi sıklıkla olmuyor sagmakdan da mama hazırlamakta da çok kolay. Süt yoksa tabiki mama verin hiç karşı değilim kendimde ilk aylar kullandım. Şuanda sütünüz kontrolsüz çok geliyor. Banyoda ılık suda masaj yapın elinizle sertlikleri meme ucunuza itip elle sağım yapın sonra makinayla sağım yapın. Yasadaginiz çok normal bir durum. Bir süre sonra memelerinin ne kadar süt üretmesini öğrenip terbiye olacak ne kadar süt sağarsanız yada emziriyorsanız çektikçe gelecek. Ama sağımı aksatirsaniz 3 saati geçirmeyin mastit olabilirsiniz bu aralar dikkat edin.

Son düzenleme:
Bir aydır sütümü sağıp veriyorum ki sütüm az yetmiyor mama desteği yapıyorum, tek amacım bebeğim anne sütü alsın. Benim bebeğim de göğsümü çok zor tuttu, çok kolay da meme reddi oldu. İlk iki ay emzirebildim sadece ama 20 gün çok erken hazır sütünüz de var bir emzirme danışmanından destek almanızı tavsiye ederim.

Silikon uc denediniz mi? Benimki de hala silikon ucla emiyor 2 ayi gecti.
Ben hem anne sutu hem de mama karisik veriyorum. Siz de boyle yapabilirsiniz.
Memeyi bosaltmak onemli mastit olabilirsiniz bu aralar bir doktorunuza danışın

Sis olan memenize sagmadan once havluyu utuyle isitip koyabilirsiniz. Sicaklik sut kanalarinin gevsemine yardim eder ayni sicak dusta masaj yapmissiniz gibi. Umarim bebeginiz memeye alisir ne guzel sutunuz de varmis ama olmadigi durumda mama verin uzulmeyin, onun tok olmasi ve sizin kendinizi iyi hissetmeniz de onemli.

Eller serbest sağma makinesi kullansanız. Bir de zaten ilk 40 gün sık sağım yapılıyor sonra 4 saate bir sağarsınız. 3 aydan sonra gece sağımını bırakmıştım mesela ben. Mama öcü değil tabi ama bebeğinizin de ilk 6 ay anne sütü alması çok değerli. Bir de ağlamasını beklemeden siz sütü sağıp hazır edebilirsiniz. Gündüz daha sık sağıp dolaba attığınızda ısıtmak 2 dk sürüyor.

Merhaba kızlar,

Mama verin. Vicdanen kendinize yuklenmeyin lutfen. Kendiniz dahil bakmaniz gereken 3 can var.
imkaniniz varsa, giyilebilir gogus pompasi alabilirsiniz. Gun icinde bir kac kez sagip, mamayi sutunuzle de yapabilirsiniz.

Back
X