Emmeyi erken birakan bebislerin anneleri,, dertlesmek istiyorum....

bnmde bebeğim az emdi. olsun ALLAHIMA binlerce şüküler olsun sapasağlam sağlıklı. 4 aylıkken bıraktı mama + meme veriyordum mama daha kolay geldi ve bıraktı o bırakınca sütüm gitti. ne yaptımsa olmadı doktorumuzada söledim olmuyorsa olmuyor kendini üzünce gerimi gelicek.bebeğin hisseder üzüldüğünü dedi. moralde oldu bana. suan 6aylık olduk mama ek gıda falan yiyoruzz baya iştahlıyız. çokda dert etmeyn 2.lere kısmet. bnm kız kardeşim 2.5 ay emmiş suan 23 yaşında maşallahı var.
Bir şekilde büyücek evlatlarımız sağlıklı olsunlar yanımızda olsunlar gerisi boş.
tadını çıkarın bebeklerinizle olmanın :21: bnmki suan dibimde laptop kablosu ile oynamaya çalışıyor :1:

hala içinde yaradır..
kızım beni 7 ay emdi su bile vermedim . ek gıdaya basladık (baslamaz olaydım) ve boğaz enf oldu beni emmedi..nolduysa bir hafta içinde içinde beni tekrar emmeye basladı ama emdikçe öğürüyordu..sütün tadına bi bakayım tuz içinde bende zorlamadım..sağdım sağdım hep ama bir daha tatlı süt gelmedi..sonrada kesildi gitti..
hala emziren bi anne görsem içimde bir seyler erir..cok istiyordum 2 yasına emzirmek ama kısmet olmadı..şimdi ikinci cocuğu istiyoruz insallah olurda onda aynı hataları yapmam..1 yasına kadar ek gıdaya gecmem :)

Sizler bana göre şanslı sayılırsınız, bebişim 1 ay bile emmedi. İlk günler sütüm fışkırıyordu, kızımda çok güzel emiyordu. Ne yazık ki stresten sıkıntıdan 1 hafta sonra sütüm azalmaya başladı, yavrum saatlerce emiyordu yinede açlıktan ağlıyordu tabi o ağladıkça bende. Doktorumuz mamaya alışırsa seni bırakır dedi 20 gün direndim mama vermedim ama 20. gün kontrolde hala hiç kilo alamamıştı ve mama+meme vercez dedi doktor. Çevremdekiler üzülme dedikçe sütümün yetmediği aklımdan çıkmaz oldu ve gitgide azaldı. Mememi hissettiği anda ağlamaya başlıyordu, sağıp vermeye çalıştım, uykudayken vermeye çalıştım, süt artsın diye ne deseler yedim ama nafile.
Şimdi 4 ayımız bitti geceleri hala ağlamaktan gözlerim şişiyor, kızım beni bakıcısı gibi görüyormuş gibi geliyor. 2. çocuk olursa onu saat başı emziricem, kimseyi karıştırmıcam inşallah moralimi bozmalarına izin vermicem. Çünkü ne yemek ne başka bişey en önemlisi mutluluk moral süt için. Kızım şimdi 6 buçuk kilo oldu çok şükür ama bu acı sanırım hayatım boyunca içimde kalıcak.

kelimesi kelimesine katılıyorum su,moral ve uyku tabi en önemlisi moral bende o yoktu
sonucuda bebeğim mamayla doyuyor:14::14: beni en çok kahreden bazı bebekler anneyi emmeyi red ediyor o zaman insan yine çok üzülür
ama kendi emmedi dersin en azından benim yavrum memeyi yutacak gibi emiyo yetmiyo :14::14:

bnmde bebeğim az emdi. olsun ALLAHIMA binlerce şüküler olsun sapasağlam sağlıklı. 4 aylıkken bıraktı mama + meme veriyordum mama daha kolay geldi ve bıraktı o bırakınca sütüm gitti. ne yaptımsa olmadı doktorumuzada söledim olmuyorsa olmuyor kendini üzünce gerimi gelicek.bebeğin hisseder üzüldüğünü dedi. moralde oldu bana. suan 6aylık olduk mama ek gıda falan yiyoruzz baya iştahlıyız. çokda dert etmeyn 2.lere kısmet. bnm kız kardeşim 2.5 ay emmiş suan 23 yaşında maşallahı var.
Bir şekilde büyücek evlatlarımız sağlıklı olsunlar yanımızda olsunlar gerisi boş.
tadını çıkarın bebeklerinizle olmanın :21: bnmki suan dibimde laptop kablosu ile oynamaya çalışıyor :1:
haklısın ama işte sende iyi biliyorsun ana yüreği rahat emiyor herşeyin en iyisi olsun istiyor
kısmetten öte geçilmez ama içimdeki yara geçermi bilmiyorum

hala içinde yaradır..
kızım beni 7 ay emdi su bile vermedim . ek gıdaya basladık (baslamaz olaydım) ve boğaz enf oldu beni emmedi..nolduysa bir hafta içinde içinde beni tekrar emmeye basladı ama emdikçe öğürüyordu..sütün tadına bi bakayım tuz içinde bende zorlamadım..sağdım sağdım hep ama bir daha tatlı süt gelmedi..sonrada kesildi gitti..
hala emziren bi anne görsem içimde bir seyler erir..cok istiyordum 2 yasına emzirmek ama kısmet olmadı..şimdi ikinci cocuğu istiyoruz insallah olurda onda aynı hataları yapmam..1 yasına kadar ek gıdaya gecmem :)

ah bacım ah ben bebeğimi 7 değil 6 ay sadece anne sütü verebilsem fakire erzak düzerim
imkanım olsa daha büyük adaklarda adarım ... sen en önemli evreyi anne sütü vererek geçirmişsin zaten

O kadar çok agliyodum ki kızım emmiyo diye, annem kendince bir teselli cümlesi buldu bana, diyor ki "ilk bebekler emmiyo, sonrakiler emiyolar. Bak şunun da öyle , bilmemkiminki de öyle" falan diye teselli etmeye çalışıyor. Bir de bende bu doğumdan sonra birşey gelişti, sanki bunu yaşayan tek kişi benim gibi. Çocuk agliyo , sanki bi tek benim çocuğum çok agliyo.. , emmiyo, sanki bütün herkesinki çok emiyor, bi tek ben böyleyim gibi. Doğumdan sonra acayip hassaslastim. Benzer hikayeleri duymak biraz rahatlatıyor sanki .

Uzulme belki de annen dogru soyluyor. Ben de kendi annemden ve cevreden ayni seyleri duyuyorum. Emen bebekler saglikli olur deniliyor ama bu demek degildir ki emmeyen bebek sagliksiz olacak. Benim cevremde bebekken cok az emip cam yarmasi gibi saglikli kocaman kocaman insanlar var. Sen elinden geleni yapmissin bebegin icin sonucta.

Uzulme belki de annen dogru soyluyor. Ben de kendi annemden ve cevreden ayni seyleri duyuyorum. Emen bebekler saglikli olur deniliyor ama bu demek degildir ki emmeyen bebek sagliksiz olacak. Benim cevremde bebekken cok az emip cam yarmasi gibi saglikli kocaman kocaman insanlar var. Sen elinden geleni yapmissin bebegin icin sonucta.

Çok teşekkürler, moral verdiniz. Inşallah çok sağlıklı olsun bebislerimiz. Kucucukler, çok masumlar. Insan kiyamiyor. Tekrar teşekkürler.

benimki 2,5 aylıktı bıraktığında.sonra hep mama verdim mecbur.meme ucum olmadığından zaten çok zorlandım.sütüm çok iyiydi aslında başlarda ama oğluş ilk dört ay çok fenaydı.hiç uyumadan 3 gün geçirdiğimi biliyorum.doğru düzgün beslenemedim , yorgunluk,uykusuzluk bir de etrafın ayy emmiyormu lafları iyice beni yormuştu ve sütüm azaldı.çok ağladım başlarda ama elden birşey gelmiyor.erkek kardeşim doğduğundan beri bir kere bile emmemiş ama maşallah boy pos çok iyi.hiç hastalandığını bile bilmem.ben de annemin bu laflarıyla avuttum kendimi.emse iyiydi tabi ama yapacak bir şey yok.ben ek gıdalar çok dikkat ettim.bu da emzirmek kadar önemli bence.çok araştırıp ayına göre ihtiyacı olan vitaminleri ek gıdalardan sağlamaya çalıştım.maşallah gelişimi de gayet iyi gidiyor.hiç canını sıkma yani.

benimde 3 çocugum varv ilk kizim altı ay emdı ikinci kizim uç ay emdı devam edecektıki hamila kaldım çocuk zorla bıraktı oglumde 8 aylik şu an ek gıdaya başladım 4 aylıkken sonra yavaş yavaş bırakmaya başladı ama ben pes atmıyorum elimle sagarak ne çıkarse verıyorum gerçe sutum az ama ne yapım bende çok istemıştım çocugum 2 yaşıne kadar emsın ama yok bazen aç bırakıyorum o zaman bıraz emiyor belki sütüm çok olsa emecek ama fazla sütüm yok her şeyı denıyorum ne yapacam bende şaşırdım allah hepımıze yardım etsın ama pes etmeyın arkadaşlar

benimki 2,5 aylıktı bıraktığında.sonra hep mama verdim mecbur.meme ucum olmadığından zaten çok zorlandım.sütüm çok iyiydi aslında başlarda ama oğluş ilk dört ay çok fenaydı.hiç uyumadan 3 gün geçirdiğimi biliyorum.doğru düzgün beslenemedim , yorgunluk,uykusuzluk bir de etrafın ayy emmiyormu lafları iyice beni yormuştu ve sütüm azaldı.çok ağladım başlarda ama elden birşey gelmiyor.erkek kardeşim doğduğundan beri bir kere bile emmemiş ama maşallah boy pos çok iyi.hiç hastalandığını bile bilmem.ben de annemin bu laflarıyla avuttum kendimi.emse iyiydi tabi ama yapacak bir şey yok.ben ek gıdalar çok dikkat ettim.bu da emzirmek kadar önemli bence.çok araştırıp ayına göre ihtiyacı olan vitaminleri ek gıdalardan sağlamaya çalıştım.maşallah gelişimi de gayet iyi gidiyor.hiç canını sıkma yani.

Çok teşekkürler. O etrafin emme, meme, süt hakkındaki konuşmaları zaten insanı canından bezdiriyor. O dönem öyle bir olmuştum ki, canım kimseyle görüşmek istemiyordu. Sırf yorumlarını duymamak için. Biz de 5. Ayimizda ek gıdaya gececekmisiz, doktorumuz öyle dedi. Su anda sadece mama alıyor. Ilk bebisim olduğu için ek gıdalar hakkında da henüz hiç bilgim yok. Inşallah onu güzelce halledip, bebisimin eksiğini oradan tamamlarim. Bu arada ek gıdalar konusunda önerileriniz olursa, çok mutlu olurum. Desteginiz için tekrar teşekkürler.

Çok teşekkürler. O etrafin emme, meme, süt hakkındaki konuşmaları zaten insanı canından bezdiriyor. O dönem öyle bir olmuştum ki, canım kimseyle görüşmek istemiyordu. Sırf yorumlarını duymamak için. Biz de 5. Ayimizda ek gıdaya gececekmisiz, doktorumuz öyle dedi. Su anda sadece mama alıyor. Ilk bebisim olduğu için ek gıdalar hakkında da henüz hiç bilgim yok. Inşallah onu güzelce halledip, bebisimin eksiğini oradan tamamlarim. Bu arada ek gıdalar konusunda önerileriniz olursa, çok mutlu olurum. Desteginiz için tekrar teşekkürler.

Doktorum ve gorustugum hemsirelerin dogum sonrasi icin bana sorduklari ilk soru hep su oldu:"Emzirmeyi dusunuyor musun?". Ancak "evet" dedigim zaman bana emzirme konusunda bilgi vermeye basladilar. Esime sordum "Neden hep soruyorlar bunu? Normali emzirmek degil mi?" diye. Bana ne dedi biliyor musun:"Her kadinin bu secimi kendisi yapma hakki var. Bir kadini kimse emzirmeye mecbur birakmamali ve psikolojik baski yapmamali". Dusununce esime hak verdim. Zaten dinimize gore de kadin emzirmeye mecbur degil, isterse emzirir, istemezse babasi bir sut anne veya baska bir cozum bulmali.
Bunlari yazma sebebim kendini "neden emziremiyorum" diye suclu hissetmemen. Dunyada yuzbinlerce kadin(hele de bati ulkelerinde) bilerek ve isteyerek emzirmemeyi secerken sen istedigin halde olmamissa neden kendini suclayasin ki? Bebegin nasilsa ac kalmaz. Cevrede insanlar bazen seni uzecek bicimde konusuyordur ve iyi niyetli olsalar bile farkinda olmadan seni uzebilirler. Onlarla simdilik gorusmedigini soyluyorsun. Ben olsam aynisini yapardim. Bir de bir yerde sunu okumustum: bebeginizi emziremiyorsaniz biberon verdiginizde ciplak gogsunuze yatirin oyle emzirin. belki bunu yaparsan aklindan olumsuz dusunceleri biraz da olsa uzaklastirabilirsin.
sevgiler selamlar

Doktorum ve gorustugum hemsirelerin dogum sonrasi icin bana sorduklari ilk soru hep su oldu:"Emzirmeyi dusunuyor musun?". Ancak "evet" dedigim zaman bana emzirme konusunda bilgi vermeye basladilar. Esime sordum "Neden hep soruyorlar bunu? Normali emzirmek degil mi?" diye. Bana ne dedi biliyor musun:"Her kadinin bu secimi kendisi yapma hakki var. Bir kadini kimse emzirmeye mecbur birakmamali ve psikolojik baski yapmamali". Dusununce esime hak verdim. Zaten dinimize gore de kadin emzirmeye mecbur degil, isterse emzirir, istemezse babasi bir sut anne veya baska bir cozum bulmali.
Bunlari yazma sebebim kendini "neden emziremiyorum" diye suclu hissetmemen. Dunyada yuzbinlerce kadin(hele de bati ulkelerinde) bilerek ve isteyerek emzirmemeyi secerken sen istedigin halde olmamissa neden kendini suclayasin ki? Bebegin nasilsa ac kalmaz. Cevrede insanlar bazen seni uzecek bicimde konusuyordur ve iyi niyetli olsalar bile farkinda olmadan seni uzebilirler. Onlarla simdilik gorusmedigini soyluyorsun. Ben olsam aynisini yapardim. Bir de bir yerde sunu okumustum: bebeginizi emziremiyorsaniz biberon verdiginizde ciplak gogsunuze yatirin oyle emzirin. belki bunu yaparsan aklindan olumsuz dusunceleri biraz da olsa uzaklastirabilirsin.
sevgiler selamlar

Cok tesekkürler, sevgiler.

canım benim ne demek.istediğin zaman yardım ederim.çok iyi anlıyorum seni.aynı şeyleri yaşayan biri olarak.ek gıdalara bizde beşinci ayda başladık.ben o kadar çok araştırdım ki tez yazsam olacak.bu kulübe girmemin sebebi bile ek gıdadır.tam 5 tane dr değiştirdim ek gıdalar için emmeyi erken de bıraktığımızda ek gıd önemliydi.ben ilk yoğurtla başladım.kendim mayaladım.halada kenmdim mayalıyorum.bir hafta kadar başta bir iki kaşık yoğurtla başladım.bir haftanın sonunda bir fincana yakın yediriyordum.sonra elma suyu,havuç suyu verdim.ek gıda da önemli olan az miktarla başlamak ve her yeni deneyeceğin gıda arasında en ez 3-4 gün olmalı.yavaş ilerleyen bir süreç.sabır lazım ve pes etmemek lazım.sevmediği şeyde zorlamamalı ve ara verip iki gün sonra tekrar denemelisin.sonra meyve çeşitli meyve suları denersin,sonra püreye geçersin,çorba , yemek derken 3 ay kadar sonra hemen hemen herşeyi verirsin.başlangıç için yani yoğurdu tavsiye ederim.istediğin zaman sorabilirsin seve seve yardımcı olurum..bu arada etrafın lafınada hiç bakma.sağlıkla kucağımızda ya bebişlerimiz insanların ne dediğini düşünerek bebişlerimizle geçirdiğimiz keyifli zamanları zehir etmeye değmez.

Benim bebeğimde 5 aylık ve doğduğundan beri memeye antipatisi var
Hiç cok cok 15 dakika kesintisiz emmedi ve 3.ayında da bıraktı gibi oldu çok korktum bırakacak diye
Şükür 1 hafta sonra tekrar emmeye başladı şimdi tekrar bıraktı beni emmek istemiyor gün içinde
Devamlı mama içiyor artık o kadar kötü hissediyorumki kendimi zaten doğduğundan beri ağlıyorum
Olmayan sütüm iyice azaldı emmediği için memeyi tutsada bebeğim gözlerini patlatıp bana bakıyor yok der gibi :(
Ve bi kaç saniye içinde de bırakıyor
Neden herkes emzirirken ben emziremiyorum diye akşam sabah ağladım
Sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır

canım benim ne demek.istediğin zaman yardım ederim.çok iyi anlıyorum seni.aynı şeyleri yaşayan biri olarak.ek gıdalara bizde beşinci ayda başladık.ben o kadar çok araştırdım ki tez yazsam olacak.bu kulübe girmemin sebebi bile ek gıdadır.tam 5 tane dr değiştirdim ek gıdalar için emmeyi erken de bıraktığımızda ek gıd önemliydi.ben ilk yoğurtla başladım.kendim mayaladım.halada kenmdim mayalıyorum.bir hafta kadar başta bir iki kaşık yoğurtla başladım.bir haftanın sonunda bir fincana yakın yediriyordum.sonra elma suyu,havuç suyu verdim.ek gıda da önemli olan az miktarla başlamak ve her yeni deneyeceğin gıda arasında en ez 3-4 gün olmalı.yavaş ilerleyen bir süreç.sabır lazım ve pes etmemek lazım.sevmediği şeyde zorlamamalı ve ara verip iki gün sonra tekrar denemelisin.sonra meyve çeşitli meyve suları denersin,sonra püreye geçersin,çorba , yemek derken 3 ay kadar sonra hemen hemen herşeyi verirsin.başlangıç için yani yoğurdu tavsiye ederim.istediğin zaman sorabilirsin seve seve yardımcı olurum..bu arada etrafın lafınada hiç bakma.sağlıkla kucağımızda ya bebişlerimiz insanların ne dediğini düşünerek bebişlerimizle geçirdiğimiz keyifli zamanları zehir etmeye değmez.

Çok çok teşekkürler. Bu güzel tavsiyeleri tutacagim.
Bu forum ve sizlerin desteğiyle emmeme olayını çok şükür atlatmaya başladım galiba, artık önüme bakıyorum, ek gıda konusunda heyecanim giderek artıyor.
Sevgiler.

Benim bebeğimde 5 aylık ve doğduğundan beri memeye antipatisi var
Hiç cok cok 15 dakika kesintisiz emmedi ve 3.ayında da bıraktı gibi oldu çok korktum bırakacak diye
Şükür 1 hafta sonra tekrar emmeye başladı şimdi tekrar bıraktı beni emmek istemiyor gün içinde
Devamlı mama içiyor artık o kadar kötü hissediyorumki kendimi zaten doğduğundan beri ağlıyorum
Olmayan sütüm iyice azaldı emmediği için memeyi tutsada bebeğim gözlerini patlatıp bana bakıyor yok der gibi :(
Ve bi kaç saniye içinde de bırakıyor:93:
Neden herkes emzirirken ben emziremiyorum diye akşam sabah ağladım
Sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır

Inanın Ayni şeyleri yaşadım, günlerce ağladım. Şimdi bazen ne düşünüyorum biliyor musunuz, ben ilk günlerde sebepli sebepsiz çok ağladım. Bazen bebisimi emzirirken aniden ağlamaya başlıyordum. Annem emzirirken ağlama , bebeğin kötü etkilenir diyodu hep. Acaba o yüzden mi bu kadar erken bıraktı acaba diyorum, bilemiyorum.

hiç anne sütü almayan alamayan bebekler de var..onalrı düşünüp yüreğini ferahlat biraz bence..tabi ki onunla eşdeğer başka besin yok..ama mama ile büyüyüp de çok sağlıklı zeki çocuklar tanıyorum...çok takılıp kendine de bebeğine de eziyet etme arkadaşım..sağlıklı olsun yeter ki...

ayrıca şu mama tavsiye eden doktorların kafasını patlatmak istiyorum:57: sadece anne sütü..en azından ilk dört ay.....

benim kızım 7 aylıkken emmeyi bıraktı.hemen sağmaya başladım ve biberonla verdim.şu an 16 aylık halen sağıyorum..günde 300-500 ml süt çıkıyor.bence kesinlikle sağın,hele de bebeğiniz 6 aydan küçükse. sağma ile göğüsteki süt tamamen boşaldığı için, düzenli aralıklarla sağılırsa aynen bebek emiyormuş gibi süt oluyor.ben artık sağma sayısını azaltıp sütümü yavaş yavaş kesmeyi düşünüyorum.

tesadüfen gördüm baslıgı okudum bütün mesajları gözlerim doldu sanırım içinizde en şanssız benim sizlerin bebeler en azından az da olsa emmişler ne mutlu ben emzirme duygusunu hiç tadamadım bilmem o emzirme sayılır mıydı iki blemedin üç defa yaklasık iki üc dakka tuttuysa mememi ne ala bundan ötesi hiç olmadı..sütüm de vardı ama hic almadı mememi almak istemedi kızım katılana kadar morarana kadar aglardı kücücük bedeniyle var gücüyle direnir geriye dogru atardı kendni..o agladıkca ben ayrı aglardım..sürekli kafamda anne sütü alması gerek şartlanması..tepemde milletin emer o emer ugras sakın pes etme sözleri..daha ilk bebek acemilik hayatta duymamısm ben de emmeyen bebek mi olurmuş hani süt gelmez ona bişey diyemem ama süt varken bir bebek neden emmesin ki..yok anacım el kadar bebek kafa tuttu işte emmiycem dedi ve emmedi de..saatlerce göğsümde o ayrı hırpalandı ben ayrı hırpalandım..en güzel en özel anlarken herkes icin bize kabus oldu ikimiz de işkence cekiyorduk..kızımı bırakır pompayı takardım göğüslerime..sırayla böyle aglar dururdm..kızım emsin diye aglardım sonra pompayla süt cıkarcam diye acıdan aglardım..evladımla bag kuracagım koklasacagım ilk zamanlar hep böyle uzak kopuk kaldık birbrmize..cünkü memede onu üzüyordu emsin ısrarım e emmedigi icin sagım yapmam lazımdı gerıye kalan tüm zamanlarım da ona gidiyordu..emzirememenin acısı kadar yavrumun cefa kısmının bana sefa kısmınn ben haric herkese olması da cok koymustu bana..düşünsenize en sakin en huzurlu anları benim kollarmda degildi ne acı..dört ayı bitene kadar sagarak verdim üzerine mama takviyesiyle hic emmedginden süt giderek azaldı cünkü..sadece bunla kaldım mı hayır..sadece bi ay dogru düzgün besleyebildim bebegimi..memeden gectim artık söyle huzurla keyifle gözü acık bilincli bisekilde besleyemiyorum aylar oldu..altıncı ayımızı bitirdik su ana dek bir ay düzgün düznli sorunsuz beslendi mama ya da sütle..geriye kalan bes ay hep biberon reddi mama reddi ek gıda reddi kasık reddi uyanıkken yemeyı reddetmekle gecti..ve hala da öyle..
o zamanlar dünyanın en kötü seyıydı benı emmemesi..ama gördüm ki geriye kalan carelerden de olmak varmıs hayatta..hic bitmeyen bir beslenme problemini de yasayınca o günlere de sükredesi geliyor insanın..

diyecegim o ki üzülmeyin ne olur..gercekten bi anne icin cok acı bi tecrübe oluyor ama en azından tattınız o duyguyu biliyorsnuz nasıl bisey..beterin beteri de varmıs hayatta insan yasayrak görüyor işte

bende 5 ay emzirebildim benimki daha acı ben ilk 1 ay sadace anne sütü verdim ve salak bir drun yüzünden mamaya başladımk oğlum zayıftı kilo alımıda sınırdaydı o yüzden mama ya ağırlık veren bi drdu senin sütün yaramıyo gibi saçma salak şeyler söyledi bende tecrübesizliğin ve oğlumun zayıf olmasından dolayı mama+meme şeklinde gittik ama ne mamayı tam içti ne de yeteri kadar emdi ve 5 aylıkken tamamen bıraktı zaten sütümde azalmıştı mama vermeye başlayınca bende çok çok üzüldüm hatta sırf güzelce emzirebilmek için 2.yi istiyorum okadar içimde kaldı ama şuan 19 aylık oğlum eskisi gibi kafaya takmıyorum insan zamanla unutuyo özellkle emzirme dönemi bitmeye başladıysa unutuyo insan tabi 7-8 aylıkken çok üzüliyodum şimdi anne sütü alması lazım diye napalım kısmetleri bukadarmış allah sağlık versin hasta olmasınlarda şimdiki mamalardada herşey var

merhaba benimde kızım 1 yaşında nerdeyse vermesem hiç emmeyecek geceleri süt içtigi için herhalde emmek istemiyo iki çekiyo bırakıyo bidebu ara dişçıkarıyo zayıfladı da biraz bende iki yıl istiyordum ama malesefffffffffffffffffffff:emir_bebek:

benim bebeğimde emmeyi erken bıraktı.evet çok üzülüyosun ama arkadaşın dediği gibi emmeyi geçtim mama yesin diyorum onuda nazlı yiyoruz çok aç bırakırsam 90cc yi bitiriyoruz şuan kilosu iyi ama bebeğimle aynı ayda olanlar (2.5 ayımız bitti)120cc 3 saatte içiyor benimkinin mama saatleride çok düzensiz evden çıkamaz olduk ne zaman acıkacağını kestiremiyorsun çünkü,düzenli mama yememiz 1 gün sürdü bazen 60cc yi bitirmediğimiz zamanlar oluyo böyle olunca anne sütüne üzüldüğün kadar yememesine iki kat üzülüyosun.allah yardımcımız olsun.

Back
X