Doğuma Hazırlık Emre ye uygun kiz ismi ??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Birazcik mi.. Ne kadar ukala bir tavir..
Ben okuma asigi biriyim..
Ve bilmiyorum..
Defne dendiginde genel olarak cogu insanin (yuzde doksan diyebilirim) aklina bitki gelir..
İsteyenin aklına istediği gelebilir. Benim için problem yok :) Alıntı yaparak yazıyorsunuz, cevabı begenmiyorsunuz.

Kuranda geçiyormu diye sürekli soruyorsunuz googledan çok rahatça öğrenebilirsiniz. Kuranda geçen kız isimleri yazın bakın en iyisimi

Emre - Emel
Emre - Ecem
Emre - Ebru
Emre - Ela
Emre - Elçin
Emre - Esen
Emre - Esin vs vs vs

Benim önerim Emre - Eylül :KK46:

Mrb bayanlar 2 bucuk yasinda oglum var adi emre.nasipse kiz kardes geliyo.ama emreye uygun isim bulamadik fikirlerinize ihtiyacim var.neler olabilir.tek isim dusunuyoruz.birde emre gibi hem cok bilindik hemde modern bi isim arayisindayiz
Merhaba benım adım Elif kocamın adı Emre Kızımın adı cemre ve dövme yaptırdım C.emre ikisinin adı da yaziyo tavsiyem Cemre

Cemreyi koymayın bence çünkü anlamı ateş kor demek aynı zamanda o yüzdende dinen pek önerilmiyo.. Defne güzel emre defne kulağa güzel geliyo.. Derin de olabilir berende
Cemre yı öyle düşünürsen eğer yanına Cemre Nur koyabilirsin dinen önerılmemesı inanmiyorum çünkü bende araştırıp kızımın adini Cemre Nur koydum

Cemre yı öyle düşünürsen eğer yanına Cemre Nur koyabilirsin dinen önerılmemesı inanmiyorum çünkü bende araştırıp kızımın adini Cemre Nur koydum
Herkes dilediği ismi koymakta özgür ben sadece fikrimi söyledim o diyanet işlri açıklama yaptı haberlere bile çıktı o zaman kızınızın ismi ateş nur gibi bişey oluyor çünkü anlamı arapçada ateş kor demek ayrıca buna benzer ecrin ismide kuranda geçiyor herkes allahın hediyesi diye koyuyor ama diyanet koymayın arapçada anlamı ücret demek diyor.. Ben sadece bundan bahsetmek istedim

bence illede Emre ye uymasın. siz bilirsiniz tabide. defne ve ipek benim hoşuma gidiyor. ona uygun bulamadım

Herkes dilediği ismi koymakta özgür ben sadece fikrimi söyledim o diyanet işlri açıklama yaptı haberlere bile çıktı o zaman kızınızın ismi ateş nur gibi bişey oluyor çünkü anlamı arapçada ateş kor demek ayrıca buna benzer ecrin ismide kuranda geçiyor herkes allahın hediyesi diye koyuyor ama diyanet koymayın arapçada anlamı ücret demek diyor.. Ben sadece bundan bahsetmek istedim
Yorumunuz icin tesekkurler duymamistim hic boyle bisey..peki diyanetin onerdigi kiz isimleride varmiydi aklinizda kalan

Yorumunuz icin tesekkurler duymamistim hic boyle bisey..peki diyanetin onerdigi kiz isimleride varmiydi aklinizda kalan
Yani her isim düşünülebilir ama iyi araştırılmalı kur'an da geçiyor diye çocuklarımıza her ismi koymamız uygun değilmiş.. Mesela bi isim belirleyin araştırın.. Özellikle arapçadaki anlamı çok daha önemliymiş.. Şu an aklıma gelmiyor ama gelirse inanın yardımcı olmaya çalışırım..

Back
X