Emrivaki ile çocuk yollayan görümce vakası

samantha

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2009
10.243
18.197
823
45
Çocukları sevmem sadece akilli uslu büyük insan gibi konusanlari severim. Eşimin yegeni tam tersi. 9 yasinda ama insanin gozune bakmaz, laftan anlamaz, yemeyi vaktinde yemez sonradan acıktım der, dolaplari karistirir devamlı. Evleneli bir yil olmadi. Gorumcem 3 kez cocugu yolladi kendi yokken. Dayisina gelmek istio, dayisinda kalmak istio diye. İlkinde yatiya kaldi sadece. Onda da soylemediler bile aksam almaya gelmeyince anladim bizde kalacagini :)
En sonuncusunda tuvaleti batirmis elini yikamamis, şu yesili koltuklari ve duvarları murekkepli kalemle çizmiş bantlari her yere yapıştırmış. Kagitlari koparip atmis. Ben yemek hazirlarken oluo bunlar misafirimin geleceği zaman yolladi bi de hep. 9 yasinda cocuk boyle mi olur ya hadi ben sevmiorum die camur atiyorum akil verin yatistirin beni. Dun kayinvalidemlerde yemek yioruz. Emre haftasonu size gelmek istio dedi. Ben de yollama abla isim var valla dedim. Ama boyle ezik bi sekilde soylemis oldugum icin üzgünüm, kendin gelmezken gonderme demek istiyorum nasi denir anne babasi olmadan bu cocuk gelmesin diye?

Senin yerinde olsam aynen şöyle derim; çocuk 9 yaşında ama koltuğu duvarları kalem ile çizmiş görünce çok şaşırdım en iyisi bizim eve seninle gelip seninle birlikte gitsin de. Birde annesi olmadan çocuğun benim evimde işi yok desen ağır olur herhalde o yüzden ilk söylediğim yeter bence

Yok canim abartmiyosun. Benim vorumcemde 9 10 yaslarinda bu dediklerini yapiyordu. Zaten ben demedem bna gelmez ama bn kv ile konustum. Dedim cok yanlis yetistiriyonz boyle olmaz bisi degisgimi?? Hayir. Hala duvar boyar. Hala duvarlara yazi yazar. Abartmiyorumbutun odalar da sekiller ve yazilar var. Gelen misafirler bile bunlar ne diyo suan 13 yasnda olmasina ragmen kv evde cocuk olunca boyle diyoe

Iyi etmissin esinede soyle o da reddetsin. Benim cocuklarda kalirlar dayilarinda nadiren ama.. ben asla soylemem dayilari teklif eder karisiyla istisare edip. Gelio kendisi alir zaten yegenini.. Buyuk oglum 6 yasinda ve koltuklara duvara oyle yapmayacagini bilir. Tuvaletten sonra elinide yikamasi gerektigini bilir. Ha kacamak yapip yikamadigi zamanda oluyodur illaki cocuk sonucta. Bana gorumcen cocugu size yollayip az kafa dinlemek istiyo gibi geldi:)

Yok artık yani çocuk değil ya artık kocaman kız regl olacak yaşta

Millet de cocugu yapip sonra birilerinin evlenmesini mi bekliyor nedir yeni kapi acilsin diye hayret bir sey yani

Benim esimin de yegenler gelir surekli,senede 4-5 kez ama onlar akilli boyle degiller de tahammul edebiliyorum. Yoksa siz haklisiniz. Acikca soyleyin sen yokken bakamiyorum etrafa zarar veriyor diye. Geleceklerse ailecek gelip gitsinler

Vallahi biz 9 yaşındayken koltuğu duvarı çizme, denileli anlamama lüksümüz yoktu. Bu zamanın çocuklarında mı kapasite yok, ebeveynlerinde mi bilmiyorum. Koca koca çocuklara hiç büyümeyen bebe muamelesi yapıyorlar. Burada da "o daha küçük, anlamaz" yorumları gelecektir, tıpkı yıllar önce sinemada ciyak ciyak bağırıp herkesi rahatsız eden 10 yaş civarı çocuk için denilen gibi.... :)

Daha kendini yetiştirememiş insanlar bir de çocuk doğurup ebeveyn oluyor. Ebeveynlik ehliyetle olsa keşke.

Ya su ozgur yetstirelim skmayalim ozgur ruhlu olsun vs. Bide bu safsatalar cikti.. yaw cocuga duvara yazma diyeceksin niye cunku duvar yazmak icin degildir. Cocuk elindekinin kiymetini nasil anlayacak herseyi istedigi gibi yaparsa? Sen gormeden Yaramazlik yaparsa ve eline bezi silsin. O boya gitmez ordan ama yaptigi yanlisi duzeltmeyi ogrenir en azindan.

Kızım 4.5 yaşındayken her gün anasinifindan sonra yakın arkadaşıma gidiyordu (ücret almıyordu arkadaşım) çocuk koltukta aynı yere oturuyormuş,bacaklarını uzatiyormus bazen,arkadaşım odaya girince toparlaniyormus.Arkadasim özellikle şunu istermisin diye sormadikca birsey istemiyormuş.Arkadasimin ilkokula başlayan kızının odasina dahi izinsiz girmiyordu cocugum.Birakin duvarlari karalamayi,tuvaleti mahvetmeyi

9-10 yaşındaki bir çoçuğun çoktan öğrenmesi gereken kuralları öğrenememiş bu çoçuğu, annesi yanında olmadan misafir etmeyin.
Görümceniz extra rahat bir kadın belli ki.
O bu kadar rahat davranıyorken, siz niye çekiniyorsunuz?
Kibarca ama açık ve net bir şekilde 'ben dili' kullanarak bu şekilde emrivaki ve yalnız başına misafirliği kabul etmediğinizi söyleyin.
Aksi takdirde önünü alamazsınız.
Bozulursa da keyfi bilir, böyle hadsiz ve görgüsüz insanlara sinir olup huzursuz olacağıma, istemediğimi söylerim gerekirse onun canı sıkılsın.

O ne ya öyle... Çocuktur yapar yaşını geçeli fazla olmuş. 3 yaşındaki kızım çizmiyor duvarları, elleri kirliyken hiçbir yere dokunmuyor. 9 yaşında kazık kadar çocuğa öğretmemişler herhalde. Ben olsam uğraşamıyorum, lütfen yalnız yollamayın derdim valla. Kim kırılırsa kırılsın. Kendi çocuklarını bilmiyorlar mı? Buna rağmen bu kadar rahat gönderebiliyorlarsa, siz de rahat bir şekilde reddetme hakkına sahipsiniz.

Benim 5 yaşındaki oğlum yapmıyor bunları(çok şükür) 9 yaşında çocuk birde kendi evindede öyle mi acaba ?

9 yaşında çocuk duvar mı boyar allasen?
2 yaşında çocuğum biliyor nerenin boyanıp boyanmayacağını.
Bu çocuk olmamış, yapamamışlar.

Çok da mülayim mi kalmışsınız Samantha, nedir? Ben olay çıkarırdım yani.
Kimse kusura bakmasın "Ay eşya için çocuk mu kırılır?" filan diyeceklere şimdiden diyeyim, kendi evinize yaptırtasınız varsa yaptırtın sanat eserlerini(!), ben eşyalarımı çöplükten toplamadım, 9 yaşındaki çocuk da bu davranışlarıyla hoş görülemez. 3-4 yaş olur anlarım ama 9 yaş ya, ilkokul 4. sınıf filan. Şaka gibi.

Bana da öyle geliyor.

Çok haklısın. Annem bir bakardı, su isterken çekinirdim. Salmışlar çayıra. Elimden bi kaza çıkabilir cidden hiç mi korkmadan yolluyor anlamıyorum.

Görümcen aynı benmiş yaaa

Bende benım cocukları kım tutsa, uzerıne atmak ıstıyorum

9 yasında cocuk davranısları bunlar olmamalı yapma fılan demıyor musun , cekınır senden halbukı . Bendede 9 yas var boyle degıl, kı baska yerde zaten yapmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…