Emrivaki ile çocuk yollayan görümce vakası

Ya devamlı dolapları karıştırıyor sürekli açıyor kapıyor ne arıyor anlamıyorum. Biz kardeşimle kendi evimizde yapmazdık. Ayıp nedir bilmiyor.

Çocuğun dayısını özlediği falan yok.
Resmen görümce başından atmak için yolluyor.
Bence o geldiğinde mutfağa falan girme başında dur wcye girdiğinde ellerini yıkadın mı diye sor
Elinde kalem varken yanında dur
Sürekli uyar onu yapma bu öyle yapılmaz vs diye
Keşke yardım alsa çocukta anormallikler var

Ben de bu insanlar kadar rahat , gamsız ve yüzsüz olmak istiyorum ya gerçekten !

eğer teklif ederse ablacım duvarları boyuyor tuvalate su dökmuyor bende kıyamıyorum bisey demeye.sizde gelin oturalim.annesi yanında olmadı mı huzursuz oluyorum yapı meselesi diyin

Oha 9 yaşında kocaman ne demek kanepeleri boyuyor.

Daha dün bir şey okudum Japonya'da 2-5 yaş arası çocuklar tuvaletten sonra kendi kendilerine el yikiyorlarmis, dişlerini fircaliyorlarmis, ceketlerini kendi giyiyormus vs. Büyükler yardım ediyormuş yapamayanlara ama bunları yapması bekleniyormus.

Ah samantha nasılda açık net ve dan dan dan ateş eden mesajlarınla hatırlıyorum hep seni. Ama insana kal geliyor bazen değil mi :)

Yollama işim var dedim kal gelmesi mi bu :) Daha radikal nasıl derim diye soruyorum. Annesi babası olmadan hiç gelmesin istiyorum. Yani işim olduğu için değil sevmediğim için gelmesini istemiyorum'u bilsinler istiyorum. Başka akrabalar vardı ortamda rencide etmek istemedim. Şimdi de arasam söylesem mi bi dahaki olayı mı beklesem karar veremiyorum. Tabiiki kırmak istemem. Ama tahammül edeceğim bir şey de değil.

Zaten Japonya'da okul öncesinde 2-3 yıl iyi tertipli insan nasıl olunur eğitimi veriyorlar. Muazzam bir ülke ya etik bilincinde.

Neden acik olmuyosun ?
Nedemek koltuklari duvarlari boyamak kagitlari koparmak bantlamak ? Canavar mi bu koca cocuk
Ben olsam evime gelen cocugun elinde kalem tutmam salondada yalniz birakmam mutfaktaysam mutfak masasina alirim gozumunonune
Birkere boyle bisey yapan cocugu anneside olsa almam evime
Acikca cocugun evimi boyuyo bunu temizlemek zorunda degilim spora gonder enerjisini atsin derim

Ya aslında biz öğretirsek, fırsat verirsek bir çok şeyi becerebiliyorlar. Çocuklarda kapasite var da, ebeveynlerde yok, o yüzden böyle kendi kendine yetemeyen, kural nedir bilmeyen, arsız, saygısız tuhaf çocuklar yetişiyor. Yoksa bir el yıkamak, diş fırçalamak nedir ki? Üç beş kere ortalığı batırır, sonra o da azalır. Bizim sülalede bir oğlan çocuk vardı, 5 kız torunun üstüne doğmuş filan. Çocuk ilkokula giderken hala annesi ve babaannesi tarafından içiriliyordu çorbası. Aman da paşama yarasın nidalarıyla... Tüylerim diken diken oluyor hatırladıkça.

Ne diyim yani yeğenin duvarı boyamış ablan bi daha bu eve giremez mi? Oturma odasında oynuyor sanıyorum. 9 yaşında çocuğun bu kadar şuursuz olacağı hiç aklıma gelmemişti.

büyük konuşmayın derim çocuğunuz yok heralde çocuğun yaptıkları yanlış ama söylediklerinize dikkat edin uzak değil görümcenizin oğlu çocuğunuz ona çeker meker Allah korusun

Madem dayısını özlüyor ben eşimi gönderim size de boşuna çocuk yorulmasın de.

İyi fikir dicem zaten de. İşim var gelmesin dedim, sanki işim olmazsa gelsin dermiş gibi. Bu anlaşılmayı düzeltmek istiyorum. Dün insanların içinde demek istemedim. Ama ben başedemiyorum sen olmadan gelmesin. Desem bugün çok mu antipatik kaçar??

3 yaşındaki oğlum bunları yapıyor ama yaşı itibariyle normal. 9 yaşındaki çocuk her şeyi anlayabilecek kapasitede. Yaşı itibariyle bu davranışları hiç normal bulmadım. Kendi yokken gönderme işini de hiç anlamıyorum. Hani sizin de o yaşta çocuğunuz olur. Çok iyi arkadaştırlar, ayda yılda bir belki belki ama şu durumda gereksiz ve saçma.

ben olsam bakmam valla üff pisliğini mi çekicem elini daha yıkamıyor.

Arkadaşlar, dün yemekte akrabalar olduğu için işim var demekle yetindim. Fakat işim olmasa da gelmesin istiyorum. Bu lafı dicem bir şekilde, yazdıklarınızdan faydalanarak; ama bugün mesajla ya da arayarak mı desem yoksa bir daha bu teklifle gelmesini mi beklesem bilemiyorum. Bugün desem sevmediğim çok mu belli olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…