Var var olmaz mı. Cok sevıyorlar bızım bebegı , komık bır cocuk. Al dıyorum sızde kalsın doya doya sevın cıddıye almıyorlar
Yok mu sizde de konu sahibi gibi yenge
Ah samantha nasılda açık net ve dan dan dan ateş eden mesajlarınla hatırlıyorum hep seni. Ama insana kal geliyor bazen değil mi :)
Oha 9 yaşında kocaman ne demek kanepeleri boyuyor.
Daha dün bir şey okudum Japonya'da 2-5 yaş arası çocuklar tuvaletten sonra kendi kendilerine el yikiyorlarmis, dişlerini fircaliyorlarmis, ceketlerini kendi giyiyormus vs. Büyükler yardım ediyormuş yapamayanlara ama bunları yapması bekleniyormus.
Yollama işim var dedim kal gelmesi mi bu :) Daha radikal nasıl derim diye soruyorum. Annesi babası olmadan hiç gelmesin istiyorum. Yani işim olduğu için değil sevmediğim için gelmesini istemiyorum'u bilsinler istiyorum. Başka akrabalar vardı ortamda rencide etmek istemedim. Şimdi de arasam söylesem mi bi dahaki olayı mı beklesem karar veremiyorum. Tabiiki kırmak istemem. Ama tahammül edeceğim bir şey de değil.
Ya aslında biz öğretirsek, fırsat verirsek bir çok şeyi becerebiliyorlar. Çocuklarda kapasite var da, ebeveynlerde yok, o yüzden böyle kendi kendine yetemeyen, kural nedir bilmeyen, arsız, saygısız tuhaf çocuklar yetişiyor. Yoksa bir el yıkamak, diş fırçalamak nedir ki? Üç beş kere ortalığı batırır, sonra o da azalır. Bizim sülalede bir oğlan çocuk vardı, 5 kız torunun üstüne doğmuş filan. Çocuk ilkokula giderken hala annesi ve babaannesi tarafından içiriliyordu çorbası. Aman da paşama yarasın nidalarıyla... Tüylerim diken diken oluyor hatırladıkça.Oha 9 yaşında kocaman ne demek kanepeleri boyuyor.
Daha dün bir şey okudum Japonya'da 2-5 yaş arası çocuklar tuvaletten sonra kendi kendilerine el yikiyorlarmis, dişlerini fircaliyorlarmis, ceketlerini kendi giyiyormus vs. Büyükler yardım ediyormuş yapamayanlara ama bunları yapması bekleniyormus.
Neden acik olmuyosun ?
Nedemek koltuklari duvarlari boyamak kagitlari koparmak bantlamak ? Canavar mi bu koca cocuk
Ben olsam evime gelen cocugun elinde kalem tutmam salondada yalniz birakmam mutfaktaysam mutfak masasina alirim gozumunonune
Birkere boyle bisey yapan cocugu anneside olsa almam evime
Acikca cocugun evimi boyuyo bunu temizlemek zorunda degilim spora gonder enerjisini atsin derim
Canım duymuyor gibi arsız aklı havada göz kontağı kurmuyor garip bir çocuk söylüyorum ama söylediklerim havaya gidiyor. Kızdığım da oldu. O yaşta karpuzun göbeğini istemiştim halamdan, halam da "sen göbeğini yicen de biz neresini yicez git içeri" dediği için halama hala kırgınım konuşmam pek. Baya bir şey söyledim ama yok yani. Umursamıyor. Kendi çocuğum olsa tokadı koymuştum ağzına ama elin çocuğu bir şey yapılmıyor.
Madem dayısını özlüyor ben eşimi gönderim size deboşuna çocuk yorulmasın de.
büyük konuşmayın derim çocuğunuz yok heralde çocuğun yaptıkları yanlış ama söylediklerinize dikkat edin uzak değil görümcenizin oğlu çocuğunuz ona çeker meker Allah korusun
Çocukları sevmem sadece akilli uslu büyük insan gibi konusanlari severim. Eşimin yegeni tam tersi. 9 yasinda ama insanin gozune bakmaz, laftan anlamaz, yemeyi vaktinde yemez sonradan acıktım der, dolaplari karistirir devamlı. Evleneli bir yil olmadi. Gorumcem 3 kez cocugu yolladi kendi yokken. Dayisina gelmek istio, dayisinda kalmak istio diye. İlkinde yatiya kaldi sadece. Onda da soylemediler bile aksam almaya gelmeyince anladim bizde kalacagini :)
En sonuncusunda tuvaleti batirmis elini yikamamis, şu yesili koltuklari ve duvarları murekkepli kalemle çizmiş bantlari her yere yapıştırmış. Kagitlari koparip atmis. Ben yemek hazirlarken oluo bunlar misafirimin geleceği zaman yolladi bi de hep. 9 yasinda cocuk boyle mi olur ya hadi ben sevmiorum die camur atiyorum akil verin yatistirin beni. Dun kayinvalidemlerde yemek yioruz. Emre haftasonu size gelmek istio dedi. Ben de yollama abla isim var valla dedim. Ama boyle ezik bi sekilde soylemis oldugum icin üzgünüm, kendin gelmezken gonderme demek istiyorum nasi denir anne babasi olmadan bu cocuk gelmesin diye?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?