Emrivakili Misafir ve Lohusalıkta evde kalabalık istememek

NilPerisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2020
696
801
53
34
Selamlar Arkadaşlar,
6 aylık evliyim 4.5 aylık hamileyim. Hem hamilelik hem pandemi dönemi olması sebebiyle de eşimin tarafı değil ama benim tarafımdan özelllikle gelip gitme durumunu cok abarttıklarını düşünüyorum. Her şey de bahane bulup gelmeye oturmaya kalkıyorlar, üstüne iş bekliyorlar yemek, çay, kahve vb. Normalde çalışan biriyim pandemi nedeniyle evdeyim. Karnım az çıktığı için hamile değilmişim gibi gelip gitmelerine emrivakilere katlanamıyorum hem pandemi döneminde tedirginim.

gelen yengemin boyunca kızı olmasına rağmen hiç bişey yapmıyor, kaç yaş kücük kıza hizmet etmek vs. Beni çok sinirlendiriyor. Hamileliği hafife alıp devamlı kendi 20 yıl önceki hamileliğinden bahseden yengeme de tahammül edemiyorum. Bu dönem tek kalmaya ihtiyacım var belki de. Lohusalıkta da annem olmadığı için kendisi gelip kalmak istiyor ama maaile olarak eşi kızı vs gelmek istiyorlar hem lohusalıkta kalabalık istemiyorum hem de bilmişliklerine katlanamıyorum bi kap yemek icin de psikolojimi bozmak istemiyorum. Lohusa halimle evde yatılı o kadar kişiyi ağırlamak bana göre değil, ne önerirsiniz hem. Bu dönem hem lohusalık için nasıl bir çözüm bulabilirim?

Eşinize söyleyin gelicekleri zaman bahane bulun musait degiliz veya nilperisi kendisini iyi hissetmiyor gibi gibi bahaneler söylesin.. zamanla anlarlar zaten.

Hamileyken kimsenin hizmetini yapmak zorunda degilsiniz stres de yapmamalısıniz su dönemde hele ki. Hiç birsey sizden ve bebeginizden önemli degil bunu hatırlatın kendinize sık sık.

Doğum sonrasında gelmelerine gelicek olursak arkadaşiniz yakin birisi var ise cevrenizde simdiden konusun rica edin ayarlayin derim. Lohusayken birde bunların kalabligi ile daha da darlanıcaksınız. Lafınızı esirgemeyin. Alinırlarsada alınsınlar!!

Lohusalikta insan kendi basina daha rahat ediyo.Ben hic ihtiyac duymamistim.Acikca soyleyin esim bakicak felan diyin.Arsiz insandan cekinmeyin.Siz kirmamak icin ugrasirsiniz ama onlar en ufak bi lafinizda o kadar cirkeflesirki.Sonradan kotu olmaktansa simdiden kotu olun.Hamileliginizi hafife aliyolarsa da hamile gibi davranin.Yatin uzanin.

Kusura bakmayın misafir kabul edemiyorum de kestirip at. Lohusalıktada eşim ilgilenecek dışardan mikrop taşımak istemiyorum der geçersin.
öneri olarak ben buzluğuma 1 aylık yemek depoladım küçük kaplarda. Eşim 2 hafta izin kullanacak, ikiz bebek bekliyoruz bizde. Anneme bile gelme dedim aynı senin yengen gibi 35 yıl önceki hamileliğini kıyaslıyor, sezaryen olacağımı duyunca bile eskiden nasıl doğuruyormuş insanlar sezaryen mi varmış dedi. Baktım lohusalıktada beni darlaycak hiç istemedim, 1 kap yemek pişirecek diye değmez

Benim ailem bu arada darlayan anne baba ayrı benim, babam zaten o tip hareketler yapmaz ama yengem sürekli bir emrivaki halinde ve ailece gelip gitmeleri epey sinir bozucu olmaya başladı

Aynen öyle süt sağma makinesi aldım ay ne süt sağması ben benimkini emzirdim gayet de geldi sacma sapan seyler fln diyo, her seyde kendi hamileliğini örnekliyor. Diyorum ki bacaklarım ağrıyor ay ağrımaz bu haftalarda diyo dedim ağrıyo yani yarıladım sayılır ne alaka fln diyo bilmişlikleri yüzünden geldiler. Lohusalıkta da cekebilcegimi sanmıyorum artık...

Aynen bir dahaki gelişlerinde yatıp uzanıcam dediginiz gibi, daha önce ayıp olur hadi abartmayayım filan diyordum ama sıktılar artık. Bu evimizde teras var yazın mangal yaprız filan diyo lohusa halimle evde böyle seyler asla istemiyorum son dönemlerde gürültüye tahammül edemiyorum zaten pandemi vs derken evlere tıkıldık , evde iş zaten bitmiyorken baskalarını hiç kafam kaldırmıyor misafirden sogudum

İnşallah kolay bir doğum olur.
Ben normal doğum yaptım iki evladım var.
Sadece doğuma giderken büyük kızımı anneme bıraktım.
Sezeryan olmaz ise kimseye ihtiyaç duymazsınız.
Süt için bol bol su içip yeşillik yeter.
Zaten erkeklere 5 gün izin veriliyor kanuni olarak.
İnternet birçok bilgiyi bulabiliyorsunuz. Cesaretiniz var ise ilk kendiniz yıkarsın bebeğinizi.
Hiç halim yok deyin geçip uyuyun odanıza.
Geldiklerinde evi temizletin (koltukları çekip alt sildir perde yıkayın assınlar. Fayans cam dolap sildir kaçarlar )
Ben rahat hamilelik geçirdim. Çok ağır geçiren insanlarda oluyor Herkesin bünyesi farklı kıyas saçma.

Aynı şeyleri bende duyuyorum inanın. Yapacağı yardımın yanında vereceği stresi düşünüp koronayıda bahane edip tüm aileye gelmemelerini söyledik. Aylardır da kimseyi eve almıyorum, kv ye özellikle söylememize rağmen uçak+otobüs+dolmuş kullanıp bize geldi geçen hafta. Eve almadım tabiki, bizim bağışıklığımız dipte şuan. Otele yolladık taksiyle oradan da ertesi gün uçakla evine yolladık. Şu hastalık döneminde keyifleri olsun diye kimseyi eve alamam, açıkça söylüyorum. Sizde söyleyin bence, bana kızdı kv ve kp bir sizin mi çocuğunuz var diye. Kim ne derse desin, benim ve çocuğumun sağlığından önemli değil hiçbirşey. Sizde şu yengeyi almayın evinize, benim annem korona olmuştu ve belirtilerden 1 gün önce bize gelmek istedi. Kabul etseydik belki allah korusun yaşamıyor bile olabilirdik. Kimin hastalık taşıyacağı belli değil

Benim ailem bu arada darlayan anne baba ayrı benim, babam zaten o tip hareketler yapmaz ama yengem sürekli bir emrivaki halinde ve ailece gelip gitmeleri epey sinir bozucu olmaya başladı
Bunlar hep mesafeyi ayarlayamamanızdan. Yenge kim ki? İster küssün ister darılsın. Şimdi bile rahatsız olduğunuz halde bişey diyemiyorsunz eve gelip gitmelerine. Bahaneye bile gerek yok

Hele emrivakiye hiç gelemem. Siz izin vermezseniz bu hakkı kendinde görmez yengeniz

Doğuma kadar beklemeyin şimdiden mesafeyi ayarlayın

Yeni korona atlatmış biri olarak yazıyorum.
Evinize kimseyi kabul etmeyin.
Hamile insanın bağışıklığı düşüktür farklı çalışır.
Korona olursanız feleğiniz şaşar.
Ben korona atlatali bı hafta oldu. Nabız düşüklüğü sorunu yaşıyorum. Kan pıhtılaşma hastasıyım bu arada.
Kan sulandırıcı iğne olmadan kendime gelemiyorum.
İnsanlar hafife alıyor ama çok ciddi ve zor bı hastalık.

Ayrıca hizmet etmeyin. Yapamıyorum siz alın herşeyi deyin.
Ay of çocuk doğuranında anlatacağını bitmiyor. Valla ben ikinciye doğurdum.
Anlatacağım hiç bir şey yok. Üredim ve her evladını seven anne gibi çocuğumu büyütüyorum.
Uzaylı mı bakmış ne anlatıyor offf.
Benim annem de siz öyle değildiniz sizden böyle değildiniz, ben böyle bişey bilmiyorum görmedim hiç vs diyordu sürekli.
Sanki Einstein nız.
Geçen bişey anlatıyordum artık burama geldi. Tabi sen muhakkak böyle bişey görmemişsindir bizden dedim. O günden sonra kendine geldi.
Ne yani herkesi annesi besledi, altımıza sıçtık temizledi, yürüdük, konuştuk vs.
Bunun nesi değişik.

Güzel bı anı anlatırlar ok de. Bilmiş bilmiş bu nedir böyle.

Anneyi uçakla geri göndermeyi eşiniz nasıl kabul etti

Iyi yapmissiniz. saglikla kucaga alin Bebeginizi insallah

Lohusalikta birak yengeyi ve ailesini insan kendi annesini,eşini cekemiyor yeri geliyor. Siz bir kaç günde toparlarsaniz kimseye muhtac kalmazsinis inşallah ama simdiden sınırı cizmeye bakın. Suan da da artik misafir kabul etmeme kararı aldik deyip cekilin kenara

Anneyi uçakla geri göndermeyi eşiniz nasıl kabul etti
Kabul etmemesi saçmalık olurdu. Doktor her hafta kontrolde özellikle tembih ediyor kimseyle görüşmek yok diye. Ben yürüyüşe bile çıkmıyorum evden ne demek kabul etmemek. Bütün ulaşım araçlarını kullanmış, maske var ama burun dışarda, birde 1 ay gezip tozacak benim evime girecek. Öyle bir dünya yok. Yasak diye aylar önce söyledik sakın kimse gelmesin dedik, ben 20dk ötedeki kardeşimi 5aydır görmüyorsam keyfimden değil.

İşte emrivaki ye böyle bi cevap verilirse tekrar cesaret edemez karşı taraf.. Konu sahibine örnek olsun

Özellikle uyardığınız halde 1 ay gezmeye mi gelmiş? Hangi kafada yaşıyor insanlar.
Oğlumun evi istediğim zaman giderim diye bir meydan okuma olmuş sanırım ters köşe olmuş

Tabiki hayır diyememekten böyle oldu katılıyorum, evlilik sürecinde cok yardımcı oldular diye şu anda da sürekli hayatımı kontrol etme noktası veya minnet etmemi beklemeleri sinirimi bozuyor. Nasıl bir mesafe koyabilirim acaba kırmadan ama biraz da anlamalarını sağlayarak onun derdindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…