Emrivakili Misafir ve Lohusalıkta evde kalabalık istememek

Başlık tam konu özeti olmuş. Cocuguma yalnız bakmak istiyorum deyin yeterli.

Bu zamana kadar minnet ettiklerine saysın. Düğüne yardım ettiler diye bir ömür diken üzerinde yaşayamazsınız ki. Daha hamileliğin nerdeyse başındasınz strese ne gerek var

Emrivaki olunca kabul edeceğim sandı, yardıma falanda gelmedi bu arada gezmeye geldi. Eşime de söyledim anneni kabul etsek kardeşinle babanda gelecek. Dışarı çıkacaklar, eve hastalık taşıyabilirler. Ben iki yavrum içinde bu riski göze alamıyorum dahası benim bağışıklığım dipte. Ben hasta olsam annen bizde kalıp bakar mı sence yoksa kaçar mı dedim. Hiç kalsın bile demedi geri yolladık. Ben bu insanları anlamıyorum yani herkes dikkat edip yerinde otursa azalacak hastalık. Benden korona bulaşmaz diyor , akraba arasında olmuyor sanki kafaları bi garip üstelik bunu yapan bir hemşire. Konu sahibininde kendini ve çocuğunu düşünerek kimseyi kabul etmemesi gerek. Kendini düşünmüyorsa karnındaki bebeğini düşünecek.

'Hayır' diyeceksiniz. Baştan beri eve almakla hata yapmışsınız

bu lohusalikta bakima muhtaclik bir türkiyede var sanirim.

bebek doguyor zaten yol yorgunu bi emiyor bi uyuyor baska birsey yaptigi yok.

insan evinde rahatca pirtlatmak ister, kanamasi olur oraya buraya bulasir. enisteye yengeye ne gerek var?

desene yatili misafire gerek yok ama gün icinde birsey olursa ben ararim. okadar

yemek: kendin sip sak seyler yaparsin, esin yapar, disardan söylersin. hic olmadi yenge yapsin evinde getirsin birakip gitsin
temizlik: agir olmayanlari oturdugun yerden yaparsin, gerisini es yapsin, yada birini tutarsin.
doktor ziyaretlerini bebek kendim bile yaptigim oluyordu esim isteyken, hele bebek emiyorsa mis. bi sirt cantasi sadece gercekten lazim olan seyler

bitmistir.

bebegin ilk banyosu. acin youtubeye bakin ebesi nenesi mincik mincik ederken ben fenalik geciriyorum. esle beraber yikamak en güzel en heyecanlisi degil mi?

Onlar kendilerine bedava tatil ayarlamis.Anlamadigim genelde es ailesinde cikar.Sizin tam tersi olmus.

Lohusalığı gözünüzde korkutmayın korkutmalarına da izin vermeyin.Yukarıda arkadaşın dediği gibi internette her şey var.Zorlandığınız yerde açıp bakın ben ilk çocuğumu öyle büyüttüm.Yengene de söyle açık açık çocuğa mikrop bulaşsın istemiyorum uzunca bi süre mümkünse misafir kabul edemeyeceğim dersin.

kesinlikle, cocuguma tek bakmaya karar verdim eşime de söylüyorum bak benimkileri istemiyorum vs diye cok erken karar veriyorsun diyip duruyor ama yok yani bilmişliklerini cekemiyorum evime gelip devamlı ay orası niye öyle burası niye böyle fln sanane ya dimi gerçekten cok asabımı bozmaya başladı bu durumlar

O kadar güzel yazmışssınız ki cıktı alıp duvarıma asasım geldi gerçekten... yani bitmiyor tecrübe deryası mübarek cocugu 20 yasında üstelik. Kucagıma da alıcam gerekiyor da mama da vereceğim diyorum devamlı yok kucaga alıştırma yok etme ee yeter yani sizene simdiden daha dogmamıs cocuga. Hamileliğimi de kıskanır gibi hareketler yok saymalar fln hiç hoşuma gitmiyor artık ve gelecek yardımında reddediyor zihnim. Eşime söyledigimde ben tek bakmak istiyorum senle beraber hallederiz diye acele karar verme filan diyor pek konuya girmiyor ama ben böyle söyleyeceğim bakalım cok geriliyorum böyle şeylere, gelmişim 30 yaşıma kac yılım yöneticilikle vs geçti iş hayatında ama akraba olayı illetmiş yani evlenince bilmişlikleri de bitmiyormuş

Anlayışsızlık resmen. Ağrım var deyin siz de. Geldiklerinde ağrım var deyip yerinizden kalkmayın. Benzer bir durumu ben de yaşadım , doğumuma kalmış bir hafta, kek yapmamı istedi bir misafir. Ayakta zor duruyorum yapamam dedim. Bundan sonra da evime gelmek isterse müsait değilim diyeceğim, mesafe koymayı düşünüyorum. Böyle insanları hayatımızdan mümkün mertebe uzak tutmalıyız.

İnsanın kendinde güç kuvvet bulup kendine 2 kap bişey pişirmesi bile hamilelikte bazen zor oluyor, günümüz günümüzü tutmuyor. Bana birisi gelip cayım bitti , ay suyum yok, ne pişirdin kız fln diye sorunca cidden evden kovasım geliyor. İnsanlar sürekli kendi hamileliğiyle kıyaslıyor ben hamileliğimde 9 ay ayaktaydım yok günler olurdu evde yok evde misafir dolar taşardı. Banane ben böyle bir hamilelik geçirmek istemiyorum zaten pandemide bunalmışısız yeterince. Gerçekten cok stresliyim inş bebeğime yansımaz bu ruh halim ya millet bir şeye yardım edince ille suyunu cıkaracak

Kimseyi eve kabul etmeyin, doktor yasakladi deyin. Eger korona olmasaydi eve almak zorunda kalsaydiniz, atin kendinizi yataga "ayy kan degerlerim cok dusmus sizi Allah gonderdi gelmisken biriniz yemek yapin cok aciktim, digeriniz su camlari silin agirlastim silemiyorum, ayy bir de canim cok tatli istedi gec aserme diyorlar buna hadi yapin da yiyeyim" seklinde canlarindan bezdirin diyecektim. Iki kere is yapmalarini isterseniz 3.de gelmezler. Ama siz hamile halimle hizmet edeyim derseniz evinizden cikmazlar.

Haklısın bitmiyorlar bi türlü bende 25 haftalık hamileyim eşime bi akrabası bahar çok güzel yemek yapıyor benim hatunun eli bozuldu hamile kalınca yapamıyor misafirliğe bi saat önceden gelinde bahar yemekleri yapsın demiş ! Şaka gibi insanlar ya .Kölen mi var senin karşında .Pandemiden dolayı zaten evden çıkmıyorum.Sakınıyorum kendimi.Karışı hamileymiş yapamiyormuş ama benim hamileliğimi hesaba katan yok.Kansızlıktan evime işime bakamıyorum millet iş bekliyor.

9 ay ayaktaydim 9 ay misafir agirladim lafini övunerek iyi birsey yapmis gibi soyluyorlar bir de. Karnindaki bebege birsey olsa kimse benim yuzumden oldu demez. Utanmadan bir de gencsin ikincisi olur derler. Hamile kadindan su bile istemeye utanirim, aksine susadin mi su getireyim mi diye sormak gerekir. Iyice arsizlasti millet.

sizin yerinizde olsam telefonla nasılsınız diye arar, bağışıklığım çok düşmüş doktor koronadan dolayı sakın kimseyle görüşme dedi derim, hala gelmek istiyorlarsa zaten benim gözümde yüzsüzlükte, oldu ki geldiler bütün gün yatar şunu şunu yapıverir misiniz diye bütün işleri yaptırırdım. kendileri gelmek istemezdi sonra. bazı insanlara ne desen boş, gelme desen de duymazdan geliyorlar

İstemiyorum diyeceksin bu kadar basit lohusalıkta da eşin bir hazır çorba karistirsin 1 hafta dışardan söyleyin oldu bitti kimsenin gelmesine gerek yok bebek emicek göğüslerin süt dolacak agriyacak belki yara olacak kıyafetsz oturman gerekecek yani gelmesn kmse

Millet iyice büyüklere saygı olayını abarttığı gibi üstüne hizmet etmeyince aman ne nazlı oluyorsun gözleri kaşları değişiyor resmen ...

Evet maalesef mesela bacagım belim ağrıyor diyorum benim de agrıyor hamilelikle ilgili değildir diyo, dedim ki öyle veya değil hamileyim dikkat etmek zorundayım. Yeminle akraba dert olmasa da olurlar

Ya aynen evde tek bırakamam diyip amca ve kızıyla gelmek istemesi de absürd ötesi. Dogumum hazirana denk gelecek inş yaz sıcagı evler yanıyo sürekli gecelik fln siZle mi uğrasıcam yani... valla cok anlayıssız bizim millet sonra hamileler niye stresli , lohusalar niye cıldırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…