Gurbet mis bence, yani özlem illaki vardır ama burda ki gibi cıvık cıvık gelelim, gidelim yok kalalım aaa bi cocuk mu doğuruyorsun dur ona da karışalım edelim yoktur... burda herkes bir söz sahibi olmak istiyor kırmadan anlatıyorsun vay efendim bozulmalar fln hiç uğraşamamGurbet evet zor ama şükrediyorum şu hikayeleri duyunca. Kapımı örtüp oturuyorum başım dinç.
Söylüyorum zaten ama sürekli kızını koruyan bir kadın yorgun ders calıstı ya etti ye hadi kızım ama yarım agız devamlı bebek gibi savunması var, kız da aklı 5 karıs havada ...gerçekten sıktıtek çözüm sizin gelmeyin demenizde
pandemide gelmeyin
doktor yasakladı deyin bari
neden zırt pırt geliyorlar hiç anlam veremedim
lakin ben o benden küçük neden ben çay servisi yapıyorum işini de anlamam
rahatsızsan söyle X yardım et de, ben hamileyim çayı sen ver de ama kimseden evinde kendiliğinden iş yapmasını bekleme
yani evin 20 yaşında kızı olarak kimsenin evinde çay servisi yapmadım benim evimde de kimse yapmadı
Söylüyorum zaten ama sürekli kızını koruyan bir kadın yorgun ders calıstı ya etti ye hadi kızım ama yarım agız devamlı bebek gibi savunması var, kız da aklı 5 karıs havada ...gerçekten sıktı
Siz söyleyin eşinize bırakmayın gerekiyorsa, lohusalıkta herşeye üzülüyor insan yerli yersiz,hiç gerek yok kendinizi yipratmayaAynen bir de milleti eğleyemem, uykusuz kalacagım filan eşim de inş bu konuda dik duruş sergiler de ben de direkt söylerim doktor yasakladı vs diye
"doktorum bundan sonra izole yasamam gerektigini soyledi, o yuzden misafir kabul etmiyorum, misafirlige de gitmiyorum"
sadece bunu diyeceksiniz.
cok zor olmamali.
bir bahane de bana bulsana
görümcem ve eşim karşı apartmanda oturuyor
pandemi öncesi de dahil aylardır kapılarından girmedim tabi, onlar da bize
şimdi bir işi var yapmam gereken
ofise geldiğinde oturduk vs maskeli ofise zaten herkes geliyor orada sıkıntı yok
ama şimdi evdeyiz okul da yok bize gel otururuz dedi kem küm ettim
haftaya olmazsa dışarıda gezeriz dedi
bana da bahane bul
Hehehe süpersin valla, bu bogazımda bi gıcık var mottosunu esas alacagım artık:)disarida gezeriz
ben gorusuyorum ya o kadar insanlarla, yani bir kahveye gecerdim yerinde olsaydim saniyorum ki. opusmeden koklasmadan ayni ofisteki gibi.
ama hic istemiyorsan 2 secenegin var
1- ben korkuyorum valla, kimsenin evine girip cikmicam, yoksa stresten kurdesen dokuyorum diyeceksin.
2- bakariz bakariz deyip gecistir, o gun geldiginde de ya bogazimda bi giciklanma var, test mi yaptirsam diyorum diyip o gunu iptal et.
Ben bu 2. yi cok yaptim, hani bahane olarak da degil, o gun oksuruyorum mesela, diyorum belli olmaz iptal edeyim su randevumu.
açık açık söyle alınan kırılan kırılsın sağlığınızdan önemli değil yaSelamlar Arkadaşlar,
6 aylık evliyim 4.5 aylık hamileyim. Hem hamilelik hem pandemi dönemi olması sebebiyle de eşimin tarafı değil ama benim tarafımdan özelllikle gelip gitme durumunu cok abarttıklarını düşünüyorum. Her şey de bahane bulup gelmeye oturmaya kalkıyorlar, üstüne iş bekliyorlar yemek, çay, kahve vb. Normalde çalışan biriyim pandemi nedeniyle evdeyim. Karnım az çıktığı için hamile değilmişim gibi gelip gitmelerine emrivakilere katlanamıyorum hem pandemi döneminde tedirginim.
gelen yengemin boyunca kızı olmasına rağmen hiç bişey yapmıyor, kaç yaş kücük kıza hizmet etmek vs. Beni çok sinirlendiriyor. Hamileliği hafife alıp devamlı kendi 20 yıl önceki hamileliğinden bahseden yengeme de tahammül edemiyorum. Bu dönem tek kalmaya ihtiyacım var belki de. Lohusalıkta da annem olmadığı için kendisi gelip kalmak istiyor ama maaile olarak eşi kızı vs gelmek istiyorlar hem lohusalıkta kalabalık istemiyorum hem de bilmişliklerine katlanamıyorum bi kap yemek icin de psikolojimi bozmak istemiyorum. Lohusa halimle evde yatılı o kadar kişiyi ağırlamak bana göre değil, ne önerirsiniz hem. Bu dönem hem lohusalık için nasıl bir çözüm bulabilirim?
O zaman en güzel taktik kapı açmayın uyuyordum malum yorgunum bittiKorona oldum muhabbetini yemezler bu sefer 2 hafta sonra gecti aa antikorlusun nolcak ki olur konu, her seye bir bahane malum...
disarida gezeriz
ben gorusuyorum ya o kadar insanlarla, yani bir kahveye gecerdim yerinde olsaydim saniyorum ki. opusmeden koklasmadan ayni ofisteki gibi.
ama hic istemiyorsan 2 secenegin var
1- ben korkuyorum valla, kimsenin evine girip cikmicam, yoksa stresten kurdesen dokuyorum diyeceksin.
2- bakariz bakariz deyip gecistir, o gun geldiginde de ya bogazimda bi giciklanma var, test mi yaptirsam diyorum diyip o gunu iptal et.
Ben bu 2. yi cok yaptim, hani bahane olarak da degil, o gun oksuruyorum mesela, diyorum belli olmaz iptal edeyim su randevumu.
ama o zaman da adam sağlıkçı hemen test organize eder
aslıdan giderim sorun değil de ben biraz da yol yaparlar diye tedirginim
bir kere kırıldı mı her bir şey olduğunda zırt pırt gelem modu olur
zira kurdeşen vs dökmediğimi, dışarıdaki çalışma şartlarımı biliyorlar
ofiste de olay şöyle farklı ben orada maskesiz oturmuyorum, gelen de orası ofis çıkartmıyor
ben bir şey ikram da etmiyorum
ama ev olacak bir şeyler getirecekler, uzak otursak da ev içinde oturulacak ne kadar uzak olabilir ayrıca onlar o evde yaşıyor 7/24 oradalar
açıkçası içim yanar aylardır her şeyim kısıtlı yaşayıp da onlardan kaparsam
arkadaşlar biraz gezenti hatta geçen bir başka arkadaşım durumunda gördük birlikte yürüyüşe gitmişler selfi de herkesin ağzı burnu açık
Dip not: konu sahibi konunu işgal ettim kusuruma bakma
ama anlat bak çevrendekilere insanlar nasıl yaşıyor diye
ne hamileyim, ne bebeğim var ne de kronik hastalığım
ama lüzumsuz bir aile ziyareti için kendimi ve ailemi tehlikeye atmak istemiyorum
hamile olsam o kadar kolay ki hamileyim ve virüs var, doktor kimse gelmesin dedi bitti
Gelme gercekten gerek yok ben hallederimSelamlar Arkadaşlar,
6 aylık evliyim 4.5 aylık hamileyim. Hem hamilelik hem pandemi dönemi olması sebebiyle de eşimin tarafı değil ama benim tarafımdan özelllikle gelip gitme durumunu cok abarttıklarını düşünüyorum. Her şey de bahane bulup gelmeye oturmaya kalkıyorlar, üstüne iş bekliyorlar yemek, çay, kahve vb. Normalde çalışan biriyim pandemi nedeniyle evdeyim. Karnım az çıktığı için hamile değilmişim gibi gelip gitmelerine emrivakilere katlanamıyorum hem pandemi döneminde tedirginim.
gelen yengemin boyunca kızı olmasına rağmen hiç bişey yapmıyor, kaç yaş kücük kıza hizmet etmek vs. Beni çok sinirlendiriyor. Hamileliği hafife alıp devamlı kendi 20 yıl önceki hamileliğinden bahseden yengeme de tahammül edemiyorum. Bu dönem tek kalmaya ihtiyacım var belki de. Lohusalıkta da annem olmadığı için kendisi gelip kalmak istiyor ama maaile olarak eşi kızı vs gelmek istiyorlar hem lohusalıkta kalabalık istemiyorum hem de bilmişliklerine katlanamıyorum bi kap yemek icin de psikolojimi bozmak istemiyorum. Lohusa halimle evde yatılı o kadar kişiyi ağırlamak bana göre değil, ne önerirsiniz hem. Bu dönem hem lohusalık için nasıl bir çözüm bulabilirim?
Yeni korona atlatmış biri olarak yazıyorum.
Evinize kimseyi kabul etmeyin.
Hamile insanın bağışıklığı düşüktür farklı çalışır.
Korona olursanız feleğiniz şaşar.
Ben korona atlatali bı hafta oldu. Nabız düşüklüğü sorunu yaşıyorum. Kan pıhtılaşma hastasıyım bu arada.
Kan sulandırıcı iğne olmadan kendime gelemiyorum.
İnsanlar hafife alıyor ama çok ciddi ve zor bı hastalık.
Ayrıca hizmet etmeyin. Yapamıyorum siz alın herşeyi deyin.
Ay of çocuk doğuranında anlatacağını bitmiyor. Valla ben ikinciye doğurdum.
Anlatacağım hiç bir şey yok. Üredim ve her evladını seven anne gibi çocuğumu büyütüyorum.
Uzaylı mı bakmış ne anlatıyor offf.
Benim annem de siz öyle değildiniz sizden böyle değildiniz, ben böyle bişey bilmiyorum görmedim hiç vs diyordu sürekli.
Sanki Einstein nız.
Geçen bişey anlatıyordum artık burama geldi. Tabi sen muhakkak böyle bişey görmemişsindir bizden dedim. O günden sonra kendine geldi.
Ne yani herkesi annesi besledi, altımıza sıçtık temizledi, yürüdük, konuştuk vs.
Bunun nesi değişik.
Güzel bı anı anlatırlar ok de. Bilmiş bilmiş bu nedir böyle.
Esinizin izni bitince ikiz bebeklerle Yardıma ihtiyac duyacağınız yuzde yuz bence şimdiden ev işleri için yardımcı bakmaya baslayinKusura bakmayın misafir kabul edemiyorum de kestirip at. Lohusalıktada eşim ilgilenecek dışardan mikrop taşımak istemiyorum der geçersin.
öneri olarak ben buzluğuma 1 aylık yemek depoladım küçük kaplarda. Eşim 2 hafta izin kullanacak, ikiz bebek bekliyoruz bizde. Anneme bile gelme dedim aynı senin yengen gibi 35 yıl önceki hamileliğini kıyaslıyor, sezaryen olacağımı duyunca bile eskiden nasıl doğuruyormuş insanlar sezaryen mi varmış dedi. Baktım lohusalıktada beni darlaycak hiç istemedim, 1 kap yemek pişirecek diye değmez
Aynen 70 yaşındaki yengem gelir bütün yöresel yemekleri yapar (ben de gazlarim),hiç de misafir gelmiş gibi davranmam sürekli görüştüğüm insanaSık gelen kimseyi ben misafirden saymam senin yerinde olsam iş buyururum şunu yap yiyelim şunu yapamadım bir yapsan mı diye geldiğin iyi oldu şura silinecekti felan diye o zaman eminim gelmez çünkü ekmek elden su gölden gelip gider tabi
Benim oğlumda bacaklarını toplar uyurdu.Benim kv mde sürekli sizin cocuklarin kollari bacaklari ortada biz elini ayagini bağlar (aklınca kundaktan bahsediyor) beşige baglardık diyip duruyor. Bacaklarini birlestirip üzerine 4 kat havlu bastırıp bezle sarardık bacaklari güzel olsun diye başliyor her defasinda. birde çocugun belini sararlarmiş sıkıca beli ince olsun diye .Sanki uzaya mekik atmış gibi kafasini sallaya sallaya anlatiyor. yeminle beynim öldü. Bu arada görüncelerimin hepsi bacaklarinin çarpik olmasından şikayetći
Benim oğlumda bacaklarını toplar uyurdu.
Çengel bacak diyordu :) tabi güldük. Buraya kadar sorun yok.
İki de benim benim çocuklarım böyle uyumazdı bacaklarını çekmezdi.
Oğlum 8 aylık yürüdü.bak gör sen bu büyüsün neler çekeceksin demeler.
Bu arada bende 10 aylık yürümüşüm. Sanki dünyada bı tek benim oğlum 8 aylık yürüdü.
Senin kızın bacakları kalın demeler. Ki bebeğim daha 3 aylık :):):):)
Oğluma daha çatal kaşık eline vermedim.
21 aylık oğlum iki çocukla ilgilendiğim için oğlum yemek yerken ilgilenmem diye ben yedirdim.
Neyse çocuk kendi kendine öğrendi. Çatalı da kaşığı da tutmayı.
Diyordu ki aaa benim çocuklarım çatal kaşık su aylık olunca tutardı.
En sonunda da her konunun bitiminde, ben çocuklarımdan böyle bişey görmedim.
Ya arkadaş bu nedir böyle anlamadım gitti.
Sanki cevher dogurmuslar.
Bacak yapısının sarmayla ne alakası var. Çarpıksa çarpık nasıl düzelecek.
Bebeğin beli sıkı sıkı sarılır mı ya doktorlar bangır bangır bağırıyor.
Ay siz bişey deseniz de sizden kötüsü olmaz he.
Hey Allahım.
Yetişme tarzı bence.
Hep birileri ile kıyaslama, kendinde üstün ne varsa onu gösterme, kendince mükemmel olma karşındakini ezme, kendinden iyi olanı görmemezlikten gelme.
Aynen zaten olması gereken o bencede sık görüştüğüm insan misafir değil benim içindeAynen 70 yaşındaki yengem gelir bütün yöresel yemekleri yapar (ben de gazlarim),hiç de misafir gelmiş gibi davranmam sürekli görüştüğüm insana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?