Emriyonun tutunmaması

Hasret1313

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2015
7
1
6
45
Merhaba hocam.. Ben 13 yıldır evliyim. Doğal yollardan hiç hamile kalamadım. Bir aşılama 6 Tup Bebek tedavisi yaptırdım. 3. Deneme de hamile kaldım ancak 2 aylıkken bebeğin kalbinin durması sebebiyle kürtaj oldum. Ardından yaptıgım 3 demede tutunma olmadı. Embriyolar blast döneminde yanı 5-6. günlerde transfer edildi. Transfer edilen embriyoların çok sağlıklı olduğu söyleniyordu. Son denememde emriyolar genetik incelemeden geçti. Benim ve esimin de genetik inceleme sonucu normal.rahim filmlerime ve kan tahlillerime görede herşey normal. Her denemede 2-3 tane sağlıklı embriyo transferi yapılıyor. Ama tutunma olmuyor. Sol yumurtalığımda çikolata kisti mevcut, 2 kez kapalı ameliyat oldum. Ancak kist tekrarlıyor, burada yumurta hemen hemen hiç oluşmuyor. Ancak sağ yumurtalığım iyi dutumda. Ayrıca Benim kanımda fazla pıhtılaşma problemi nedeniyle kan sulandırıcı da kullandım. Esimin hareketli sperm sayısının da yetersiz olduğu söylendi. 35 yasındayım esimde 39. Artık tıbbi olarak ne yapabiliriz bilmiyorum. Benim size sorum tutunmama neden kaynaklanabilir yapmadığımız tıbbi bir şey var mı. Yasım ilerliyor ve ben ne yapmam gerektiğini kime güvenebileceğimi artık bilmiyorum. Beni aydinlatabilirseniz çok Mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

mrb hasret ben 2 tane düşük.2 aşılama ve ardından 1 tane tup bebek denemesi yapıldı.hem aşılama hemde tup bebek denemesi olumsuz sonuçlandı.bende her 2 yumurtalığıma çikolata kisti var.ben embiryonun tutunmamasına çikolata kistine bağlıyoum.yaşım 31.hakkında hayırlısı

mrb hasret ben 2 tane düşük.2 aşılama ve ardından 1 tane tup bebek denemesi yapıldı.hem aşılama hemde tup bebek denemesi olumsuz sonuçlandı.bende her 2 yumurtalığıma çikolata kisti var.ben embiryonun tutunmamasına çikolata kistine bağlıyoum.yaşım 31.hakkında hayırlısı
Evrim çok teşekkür ederim iyi Dilek'lerin icin 27 yasından beri uğraşıyorum bu tedavilerle o kadar yoruldum ki anlatamam. Artık gerçekten ne yapacağımı bilemez haldeyim doktorlar bu durum çikolata kistinden olmaz diyorlar ama bilmiyorum belkide sen haklisindir ne bileyim hepimizin Hakkı'nda hayırlısı olsun insanlah sevgiler.....

Merhaba hocam.. Ben 13 yıldır evliyim. Doğal yollardan hiç hamile kalamadım. Bir aşılama 6 Tup Bebek tedavisi yaptırdım. 3. Deneme de hamile kaldım ancak 2 aylıkken bebeğin kalbinin durması sebebiyle kürtaj oldum. Ardından yaptıgım 3 demede tutunma olmadı. Embriyolar blast döneminde yanı 5-6. günlerde transfer edildi. Transfer edilen embriyoların çok sağlıklı olduğu söyleniyordu. Son denememde emriyolar genetik incelemeden geçti. Benim ve esimin de genetik inceleme sonucu normal.rahim filmlerime ve kan tahlillerime görede herşey normal. Her denemede 2-3 tane sağlıklı embriyo transferi yapılıyor. Ama tutunma olmuyor. Sol yumurtalığımda çikolata kisti mevcut, 2 kez kapalı ameliyat oldum. Ancak kist tekrarlıyor, burada yumurta hemen hemen hiç oluşmuyor. Ancak sağ yumurtalığım iyi dutumda. Ayrıca Benim kanımda fazla pıhtılaşma problemi nedeniyle kan sulandırıcı da kullandım. Esimin hareketli sperm sayısının da yetersiz olduğu söylendi. 35 yasındayım esimde 39. Artık tıbbi olarak ne yapabiliriz bilmiyorum. Benim size sorum tutunmama neden kaynaklanabilir yapmadığımız tıbbi bir şey var mı. Yasım ilerliyor ve ben ne yapmam gerektiğini kime güvenebileceğimi artık bilmiyorum. Beni aydinlatabilirseniz çok Mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar :Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.
Ardışık olumsuz tup bebek sonucları varlıgı nedenı ıle ;bay ve bayan genetık ( sızde yapılmıs.),pıhtılasma testlerı, rahım ıcının degerlendırılmesı,( hısteroskopı) , rahım tup fılmı,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Akabınde ılerı tup bebek yontemınden genetık taramalı tup bebek ( laboratuvarımızda son teknolojı olan array cgh ıle genetık tarama yapılmakta) uygulanmalı. (bu yontemle embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.)
Ayrıca spermler;Sperm sayı ve hareketınin durumuna gore mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.Ayrıca tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılabılmekte.
Embrıo transfer oncesı hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek ve tutunmayı artırmak rahım ıcıne centıklenme yontemı yapmak: bu prosedürün tutunmayı artırmada faydalı olduguna daır tum dunyadan bılımsel yazılar mevcut. ) ıle gormekte fayda vardır.
Bol sans dılerım.

Son düzenleme:
Back
X