Bebek Beslenmesi emzik konusu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Minikanneyimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2018
1.726
1.108
83
10 günlük yavrum henüz. emzirme sorunlarım var zaten. sütüm biraz az. gündüzleri 2 saatte 1 kendisi uyanıp meme istiyo yavrum. bende veriyorum. ama geceleri sürekli istiyo ben oturur bi şekilde kucağımda emzirme pozisyonunda durmak zorunda kalıyorum. derin dalıp uyusa bile yatırınca uyanıyo. geceleri mahvoluyorum. emzik vermeli miyim acaba

Bu emziğe alıştırmayın hikayeleri 1980 lerde kaldı.
Şimdiki emzikler gayet ortodontik özelliklere sahiptir ve bebeğin güven duygusunu tatmin eder.
Hatta çoğu ülkede doğduğu gün hastane verir bebeğe.
Emmek, anneyle olan bağdır ve bebeği sakinleştirir.
Bu sebeple emme güdüsünü emzikle desteklemek gayet olağan.
İlk bebeğime 5.günde, ikinci bebeğime doğduğu gün verdim.
Hatta emzirme danışmanım :verme istersen dedi ve bebeğimin 10 dk da bir karnı tokken emme isteğini görünce ‘emzik kesinlikle vermelisin’ diyen yine kendisiydi.
Bebeğim ilk 3 ay sorunsuz emdi ama büyüme atağına girdiği dönem 4. Ayın başı tak dedi ve emmeyi bıraktı.
Emzikle bir alakası yok yani.
Yanılmıyorsam bir de siz silikon göğüs kalkanı kullanıyordunuz, onu veriyorsanız hiç 1 saniye beklemeyin.
Çünkü bebeğiniz zaten silikon bir maddeye alışkın beslenme güdüsüyle bu desteklendi.
Muhtemelen reddetmeden hemen alacak, rahatlatacaktır.

çok teşekkür ederim evet silikon göğüs ucu kullanıyorum. inşallah kabul eder emziği cidden geceleri bebeğimde bende mahvoluyoruz çünkü. o kucağıöda memede uyumayı seviyo ancak ben uyuyakalırım diye çok korkuyorum

Şöyle söyleyeyim, büyük bebeğim 2 , küçük olan 1 yaşında.
Herhalde bugüne kadar 90 tane falan emzik eskittik.
Emziksiz yaşayamayız, sinirlendiği öfkelendiği anda emmee diyer bağırıyor ikisi de.
Bir nevi terapi.
Emziğe alıştırmayan her arkadaşım aylar sonra ‘ya neler aldım ama almıyor, parmağını emmekten kemik eğriliği olacak, diş yapısı bozulacak’ gibi birçok kez şikayet etti.
Emzik bizim evde su gibi temel bir maddedir, ola ki kaybolursa 10 dk içinde üçüncü dünya savaşı çıkar.
Bu sebeple şuan bile 15 16 tane var.

Sütünün artması için mümkün oldukça çok emzirmelisin
Sütün artması için emzirmeli ama sürekli 20 dk da bir değil.
Çünkü böyle oldukça bebek sadece ön sütü alır ve en faydalı olan son süt oluşamadan bitirir.
Sulu kısmı içtiğinden de yeterli beslenemez.
En az emzirme seanları arasında 1 saat olmalı ve bu süreçte anne kaybettiği sıvıyı derhal yerine koymalıdır.

çok teşekkğr ederim. şimdi verdim uyudu. emzik düştü azcık uyanıcak gibi olduğunda ağzına sürttüm yine uyudu. gece başında nöbet tutarım ama kucağımda uyutamam. gerçekten bikaç kere içim geçtiği oldu. zaten mememi emzik olarak kullanıuo geceleri

20 dkda bir de değil. gece hep memede yavrum maalesef

Farkettim emzik niyetine sizi istediğini.
Güven duygusu bu.
Daha miniminnacık ve sadece sizi biliyor her şeyinizle. Kucağınızda olmak, göğsünüzü emmek onu rahatlatıyor annesi.
Çocuklarımla alakalı verdiğim en doğru karardır emzik.
Hem onların hem benim psikolojim açısından başka türlüsü olamazdı.
Emzik düştükçe muhtemelen uyanacaktır ama geri takın, dalar yine.
6. Aydan sonra da kendi takabildiği için yatağına iki üç tane koyarsınız, ağladıkça kendi bulur tajar ve geri dalar.
Sağlıkla mutlulukla büyütün inşallah.
Aklınıza takılan bir şeyler olursa özelden de mesaj atıp sorabilirsiniz, son 2 yılım bambaşka huy ve bedende bebeklerime bakarak geçtiği için, her konuda bilgilerim tazecik, daha unutmadım.

Benim de ilk baslarda sorunumdu oglum hep memede kalmak istiyordu ablam serce parmagini agzina sok memeden cikar sonra emzigi ver dedi
Oyle yaptim hem gereksiz uzun memede kalmadi hem de uyumaya devam etti
tavsiye ederim
Ama emzik almak bebekle alakali benim oglan cok istemedi ben de cok vermedim ztn
Suan 6 aylik artik hic kullanmiyoruz.

Ya cok tesekkir ederim. Bugun uyandigimda göğüslerimde sanki daha bi dolu. Allahim annelik ne zoor

Bebegine kundak yap
Yeni dogan bebekler reflekslerini kontrol edemedigi icin ellerinden kollarindan korkarlar.
Benim kizimda henuz bir aylik
Bir turlu uyumuyor. Uyursada memede uyuyor ve yatirdiginda aniden uyaniyordu
Ben cozumu kundakta buldum
Emzikte gayet kullaniyorum

Kendi sıçramasına uyanmiyo. Kundak lamasamda sarip sarmaliyorum ama. Mememdeyken hareketsiz uyuyo. Derin dalıyo. Tamam diyorum babyneste koyayim diyorum. Koydugum gibi gozleri açılıyo. Birazcık emzik olarak kullanılıyorum..

Emzikli bebek genelde sakin oluyor , annelerde rahat ediyor.; hayrat muamelesi görmüyorlar :)
Tesekkur ederim. Gece emzik verdim. Bir iki emdi uyudu. Ara ara uyancak gibi oldu emzigi degdirdim sadece. Kendimi mememde hissediyo heralde agzina surekli emzik degince. Cok guzel uyudu gece masallah

Canim bebek anne karnini ariyor
Konu tamamen kundak
Iki gun sar dedigimi anlayacaksin
Ayni seyleri yasafim cunku seninle
Konu emzik degil inan

İlk çocuğuma vermedim emzik şuan 2 yaşında ve uykuda acıkınca parmak emiyor, 4 aylık ikizlerim var emziğe alıştırdım resmen kurtarıcım oldu. Emzik alışkanlığını istediğin zaman bıraktırabilirsin ama parmak emmek daha vahim bi durum. Bence alıştırmalısın emziğe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…