Benim kızım emzik hiç kullanmadı ama meme bırakma sürecinde bizde hergün felaket yaşıyoruz çözüm bulursanız bende deneyeceğimArkadaşlar selamlar. 2 yaşında bir kızım var son bir kaç aydır sadece uyurken emzik emiyordu. Bir süredir de hep anlattık sana muhabbet kuşu alıcaz emziği vericez bay bay dicez diye. Çok hoşuna gitti bu fikir. Dün gittik kuşunu aldık emzikleri kendisi verdi bay bay yaptı hatta öğğğ ben artık abla oldum dedi. Dün ilk gecemiz di felaket geçtiÜç saatte falan uyutabildik ağladı durdu ağladı durdu. Meme emzik diye bağırdı hep. Gece defalarca uyandı ağladı. Yaklaşık iki saattir de öğlen uykusuna yatırmaya çalışıyorum. Çatladı artık ağlamaktan bıraktım uyutmuyorum. Güzel güZel anlatıyoruz sarılıyoruz ama her şey nafile. Ne yapsam şaşırdım kaldım valla çok üzülüyorum bu hallerine. Bu arada bu konuyu bebek çocuk bölümüne açtım önce ancak yorum alamadığım için bir de buradan şansımı denemem istedim. Perişanız hepimiz Çünkü. Üçüncü gün bugün öğlen yine uyumadı gece uykusuna çok zor geçti. Belki bir akıl veren yol gösteren olur rahatlarız kızım da bende.
Kızım 3 yaşlarında bıraktı. En son emziğini dişliyodu. Bu koparsa artık sana göre olanı yok. Daha sana emzik alamayız dedim. Emziği koptu bıraktı. Çok şükür öyle krizler geçirmedi. Ama bir kere başladıysanız pes etmeyin. 3-4 güne alışır.Arkadaşlar selamlar. 2 yaşında bir kızım var son bir kaç aydır sadece uyurken emzik emiyordu. Bir süredir de hep anlattık sana muhabbet kuşu alıcaz emziği vericez bay bay dicez diye. Çok hoşuna gitti bu fikir. Dün gittik kuşunu aldık emzikleri kendisi verdi bay bay yaptı hatta öğğğ ben artık abla oldum dedi. Dün ilk gecemiz di felaket geçtiÜç saatte falan uyutabildik ağladı durdu ağladı durdu. Meme emzik diye bağırdı hep. Gece defalarca uyandı ağladı. Yaklaşık iki saattir de öğlen uykusuna yatırmaya çalışıyorum. Çatladı artık ağlamaktan bıraktım uyutmuyorum. Güzel güZel anlatıyoruz sarılıyoruz ama her şey nafile. Ne yapsam şaşırdım kaldım valla çok üzülüyorum bu hallerine. Bu arada bu konuyu bebek çocuk bölümüne açtım önce ancak yorum alamadığım için bir de buradan şansımı denemem istedim. Perişanız hepimiz Çünkü. Üçüncü gün bugün öğlen yine uyumadı gece uykusuna çok zor geçti. Belki bir akıl veren yol gösteren olur rahatlarız kızım da bende.
Ne travması yahu bak mis gibi bırakmışsın yoksa koca kız olana kadar emecekmişsin5 yaşına kadar emzik emdim 19 tane emzigim vardi boynuma asarmisim bir tanesi kaybolsun sabaha kadar kıyameti koparirmisim... Hiç unutmuyorum babannemlerdeyiz annem mutfaga gidip hepsinin içine zeytin çekirdeği koymuştu, al dedi hepsinin içine böcek girmiş demisti hepsine. Tek tek baktım sonra oggg pis oldu bu diye hepsini atmıştım.... Çocukluk travması olarakta kalmadı vallaAnnem öyle yapmasa hala emerdim yani
Dayanamayacağımı bildiği için eşim tüm emzikleri atmış :) Oyuncak sevdiği şeyler minik yastık örtü her şey denedim fırlatrı attı. Çocuk resmen yoksunluk krizi gibi yaşıyor böyle zor olacağını hiç tahmin etmemiştim. Kuşunu yanına koyuyorum en son ancak öyle uykuya dalıyorKesinlikle tekrar vermeyin çünkü ağlarsam gelir kafasında olur . Emzik yerını başka biseyle doldurun uyku arkadaşı gibi mesela
3-4 gun daha sabredin alışacaktır .
Evet çok hassas davrandım keseydim ucunu keşke. Çok sevdiği bir şey güzel veda etsin istedim de burnumuzdan getirdi. Gidin kuşu verin emziğimi getirin diyorAyy ne kibar bir yöntem uygulamışsınız emziğin içine çay koydum başucumuza da koydum ayy annecim bak içine böcek girmiş karınca girmiş dedim ve o gece son oldu bir daha da istemedi
Bugün 3.günümüzdü inşallah giderek hafifler. Gayet kararlıyım yaza kardeşi olacak çünkü onunla beraber 5 yaşına kadar emer yoksaÇok iyi anlıyorum kızım 3 yaşında bıraktı çünkü emziği emince resmen siniri hafifliyor sakinliyordu öylesine bağımlıydı bizde bir bayram günü köye gitmiştik orada unuttuk diye başladık 3-4 gece çok zorlu geçiyor ama geçiyor önemli olan kararlı durmak ve pes etmemek geri vermemek ama hala içinde ukte çocuğun 5.5 yaşında geçen markette gördü alsana bana emzik diyor
Valla bende dün akşam versem mi acaba dedim içim parçalandı çünkü feryat figan haldeydi çocuk. Ama eşim atmış hepsini neyse ki. Kiminle konuşsam benim çocuk çok rahat bıraktı diyor yorumunuz rahatlattı biraz sadece benim kız mı böyle diye düşünüyordum artıkBenim kızım da çok geç bıraktı hatta emzik bagimlisiydi. Sürekli ağzında emzikle konuştuğu icin bir cok harfi 8 yaşına kadar peltek söyledi baktık duzelmiyor konusma terapisiyle düzeldi. Sabret asla geri verme. Ben emziği kese kese en son ağzı kesik emziği emmekten sızlamaya başlayınca biraktirabilmiştim çünkü her biraktirmaya çalıştığımda çok ağladığında pes edip geri verdim yazık nolcak ki diyerek... ve aglayarak emzigin geri gelecegi bildigi icin her biraktirma cabasinda iki kati ağladı. Ben bu oyuna düştüm sen düşme.
Bende kızıma laf ediyorum ama 3 yaşıma kadar emzik 5 yaşıma kadar biberon emmişim. 8 yaşında komşu bebeğin emziğini gizlice emmiştimBir de şey, emziği yogurttan tiksiniyor diye yogurda bulayip ağzına tıkmıştım artik emmez belki diye el kadar bebe arkamı döndugum anda gidip ıslak mendille o emziği sildi yine ağzında gezdi. Balona baglayip bay bay emzik yeni bebekleri mutlu etmeye git diye yolladık, markette emzik görüp benimki kardeslere gitti bana yenisini alalım diye kiyamet kopardi hatta o emzigi alenen çaldı almadım diye. Şu an 11 yaşında annem çok eski süslü bir emzigini hatira diye saklamış onu gördü emzigimi özlüyorum dedi. Korkumdan onu bile çöpe attırdım. Ne var ula bu emzikte diye bağırasım gelir hala.
Zamanla alışır geri adim atmayın da muhabbet kuşu ile alakayı çözemedim dhdhsjArkadaşlar selamlar. 2 yaşında bir kızım var son bir kaç aydır sadece uyurken emzik emiyordu. Bir süredir de hep anlattık sana muhabbet kuşu alıcaz emziği vericez bay bay dicez diye. Çok hoşuna gitti bu fikir. Dün gittik kuşunu aldık emzikleri kendisi verdi bay bay yaptı hatta öğğğ ben artık abla oldum dedi. Dün ilk gecemiz di felaket geçtiÜç saatte falan uyutabildik ağladı durdu ağladı durdu. Meme emzik diye bağırdı hep. Gece defalarca uyandı ağladı. Yaklaşık iki saattir de öğlen uykusuna yatırmaya çalışıyorum. Çatladı artık ağlamaktan bıraktım uyutmuyorum. Güzel güZel anlatıyoruz sarılıyoruz ama her şey nafile. Ne yapsam şaşırdım kaldım valla çok üzülüyorum bu hallerine. Bu arada bu konuyu bebek çocuk bölümüne açtım önce ancak yorum alamadığım için bir de buradan şansımı denemem istedim. Perişanız hepimiz Çünkü. Üçüncü gün bugün öğlen yine uyumadı gece uykusuna çok zor geçti. Belki bir akıl veren yol gösteren olur rahatlarız kızım da bende.
Sirkeyi deneyeceğim şimdilik yavaş yavaş anlatarak denedim bide bal sevmiyordu bal sürerek azaltmıştım ama onuda yer oldu•ağlama krizine giriyor saatlerce bağırıyor ağlıyor normaldede nazlı bir kız sabrım yetmiyor veriyorum.iki yaşına gelmeden yavaşça ağlamadan bıraksın demiştim olmuyor 1.5 yaşında.Emziğide uçan balona bağlayıp vedalaşıp bak gitti başka yok diye yapanı duymuştumYani ağlatmadan bir çözümü yok. Ben emzirirken bir hafta zombi gibi gezdim. İlk gece takip eden doktorun aşırı parlak fikriyle ben görünmedim eşim gitti meme istediğinde çıldırmıştı aksinedördüncü yada beşinci geceydi artık mememe sirke sürüp kurtulmuştum ninem yöntemiyle
Yeğenim emzik delisiydi. Onlar da tüm uygun yöntemlerde başarısız olunca ucunu delip a bu bozulmuş başka yerde de yok falan demişlerdi. Hatta bir gece sürekli pasta isterim, dondurma isterim diye evde en olmayacak şeyleri söyleyip ağlamış. Aslında emzik diyemediği için ağlamış. Bir yerde pes ediyorlar bol sabır dilerim.
Bir meme emzik gibi alışkanlıktan kurtulmak zor bir de bez zaten
Açıkçası ben sirke işine girmeyi hiç istemedim. 2 sene boyunca güven duygusuyla bağlandığı, üzülünce teselli bulduğu bir şeyle bağını tiksinerek yaptırmak istemedim. Ama ne kadar konuşsam da saatlerce ağlaması bir yerde beni bu eskiSirkeyi deneyeceğim şimdilik yavaş yavaş anlatarak denedim bide bal sevmiyordu bal sürerek azaltmıştım ama onuda yer oldu•ağlama krizine giriyor saatlerce bağırıyor ağlıyor normaldede nazlı bir kız sabrım yetmiyor veriyorum.iki yaşına gelmeden yavaşça ağlamadan bıraksın demiştim olmuyor 1.5 yaşında.Emziğide uçan balona bağlayıp vedalaşıp bak gitti başka yok diye yapanı duymuştum