Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende tiksindirmek istemiyorum ama ağlama krizleri çok kötü bir iki ay daha anlatarak deneyeceğim anlıyor ama bırakmak istemiyor bisiklet aldık onun hayaliyle yattı kalktı ama sonu gene aynı oldu çok düşkün dışarda çığlık kıyamet mahvoluyorduk azalttık ama böyle giderse bırakamayacak sirke aklımda olsun en azından acı sür falan diyen var kıyamam öyle ama tiksinmesi gerekiyorsa bir şekilde yapıdan hiç uyutmuyor sabaha kadar ısıra ısıra emiyor dayanamıyorum artıkAçıkçası ben sirke işine girmeyi hiç istemedim. 2 sene boyunca güven duygusuyla bağlandığı, üzülünce teselli bulduğu bir şeyle bağını tiksinerek yaptırmak istemedim. Ama ne kadar konuşsam da saatlerce ağlaması bir yerde beni bu eski
Yola sürükledi. Sirke öyle rezil kokuyor ki çünkü bir daha asla yaklaşamadı bile
Yani sirke cidden etkili açıkçası. Oğlum bir kere denedi ağzına dahi alamadan çekildi bir daha da teşebbüs bile etmedi.Bende tiksindirmek istemiyorum ama ağlama krizleri çok kötü bir iki ay daha anlatarak deneyeceğim anlıyor ama bırakmak istemiyor bisiklet aldık onun hayaliyle yattı kalktı ama sonu gene aynı oldu çok düşkün dışarda çığlık kıyamet mahvoluyorduk azalttık ama böyle giderse bırakamayacak sirke aklımda olsun en azından acı sür falan diyen var kıyamam öyle ama tiksinmesi gerekiyorsa bir şekilde yapıdan hiç uyutmuyor sabaha kadar ısıra ısıra emiyor dayanamıyorum artık
Kuşa da çok bağlanmasın ya ilerde bisey olursa çok üzülürDayanamayacağımı bildiği için eşim tüm emzikleri atmış :) Oyuncak sevdiği şeyler minik yastık örtü her şey denedim fırlatrı attı. Çocuk resmen yoksunluk krizi gibi yaşıyor böyle zor olacağını hiç tahmin etmemiştim. Kuşunu yanına koyuyorum en son ancak öyle uykuya dalıyor
Bu aklıma gelmemişti. Şimdilik anlatıyorum daha zamanımız var diye ama birkaç ay daha dayanabilirim ondan sonra bu uykusuzluğa artık tahammülüm hiç kalmadı çok hareketli gün içinde zaten çok yoruluyorum gece de uyuyamıyorum bu sefer onunla düzgün ilgilenemiyorum zaten çok zor ya.Yani sirke cidden etkili açıkçası. Oğlum bir kere denedi ağzına dahi alamadan çekildi bir daha da teşebbüs bile etmedi.
Kıl bağla saç yapıştır dediler. Salça sür dediler kanadı de dediler. Bantla dediler. Yani aslında akıllı bir kız mamayı da altı aylıkken kendi bırakmıştı biberonu falan anlatınca çok güzel anlıyor şu anda da her şeyi anlıyor ama memeyi aşırı bağımlı çok üzülüyor ama ben de dayanamıyorum artık bunları yapmak da gerçekten içimden gelmedi yani. Bal sevmedigi için bir balla denedim o biraz azalttı ama sonra onu da yedi yapıştırma da şöyle bakıyor yok ama akşam yatarken falan ağladığı için orada olduğunu da bir yandan biliyor o da pek işe yaramadıYani sirke cidden etkili açıkçası. Oğlum bir kere denedi ağzına dahi alamadan çekildi bir daha da teşebbüs bile etmedi.
Ayy emziği bıraksın da sorunsuz bir şey olursa çaktırmadan yenisini alırım benKuşa da çok bağlanmasın ya ilerde bisey olursa çok üzülür
Mini mini bir donmuştu şarkısını çok seviyor elinde sürekli hayali kuş tutuyor gibi yapıyordu. Kuş istiyordu bizde aldıkZamanla alışır geri adim atmayın da muhabbet kuşu ile alakayı çözemedim dhdhsj![]()
Olabildiğince yanında sakince destek olmaktan başka yapacağınız bir şey yok.Çok zorlanıyor olması normal kıyamam.Yerine bir şey koyarak uyumaya alıştırın.Kızımı emzirmeyi bıraktığımda masal anlatarak uyutmaya başlamıştım öyle de devam ettiArkadaşlar selamlar. 2 yaşında bir kızım var son bir kaç aydır sadece uyurken emzik emiyordu. Bir süredir de hep anlattık sana muhabbet kuşu alıcaz emziği vericez bay bay dicez diye. Çok hoşuna gitti bu fikir. Dün gittik kuşunu aldık emzikleri kendisi verdi bay bay yaptı hatta öğğğ ben artık abla oldum dedi. Dün ilk gecemiz di felaket geçtiÜç saatte falan uyutabildik ağladı durdu ağladı durdu. Meme emzik diye bağırdı hep. Gece defalarca uyandı ağladı. Yaklaşık iki saattir de öğlen uykusuna yatırmaya çalışıyorum. Çatladı artık ağlamaktan bıraktım uyutmuyorum. Güzel güZel anlatıyoruz sarılıyoruz ama her şey nafile. Ne yapsam şaşırdım kaldım valla çok üzülüyorum bu hallerine. Bu arada bu konuyu bebek çocuk bölümüne açtım önce ancak yorum alamadığım için bir de buradan şansımı denemem istedim. Perişanız hepimiz Çünkü. Üçüncü gün bugün öğlen yine uyumadı gece uykusuna çok zor geçti. Belki bir akıl veren yol gösteren olur rahatlarız kızım da bende.
Kuş almak karşılığında emziği bırakmak bana çok mantıklı gelmediMini mini bir donmuştu şarkısını çok seviyor elinde sürekli hayali kuş tutuyor gibi yapıyordu. Kuş istiyordu bizde aldık![]()
Benim kızımda konuşulan her şeyi anlıyor ancak bağımlılığı ağır bastı . Dişlerin bozulur ,ağız yapın bozulur, artık büyüdün diye anlattım. Her çocuk bu tür süreçleri farklı atlatıyor demek ki.İki kızım da 2,5 -3 yas arası bıraktı. Hiç öyle kriz falanda olmadı biri kedileri seviyordu kedilere at artık. Büyüdün abla oldun dedim ,dememle gitti camdan attı hepimiz şok tabi birdaha istemedi. Digeride sürekli yırtıyordu emzikleri biradaha almadım. Dislerin bozuluyor dedim artık büyüdün dedim çabuk kabullendi. Belkide beni artık konuşurken anladıklarından.
Öncesinde de emzik emmeye devam edersen dişlerin bozulur sen artık abla oldun vs diye sürekli anlattım. Çocuk doktorumuz da çok istediği bir şey karşılığında emzikleri verip veda ederse daha kolay atlatır diye anlatmıştı bizde böyle bir yola girdik. Ancak zor old malesefKuş almak karşılığında emziği bırakmak bana çok mantıklı gelmedi
17 gün mü17 gün önce memeyi bıraktıran bir anne olarak söylüyorum benim oğlum hala alışamadı geceleri kıyameti koparıyor. Şuan bile ayağımda sallıyorum inşeallah tünelin ucunda ışık vardır☺
Yargılamak için yazmıyorum umarım yanlış anlamazsınız.Yönteminiz doğru olmadığı için zorlanıyor bence.Çocuk doktorunun değil pedagogların önerdiği şekilde bırakması gerekirdi.İki çocuğum da emzik kullanmadı fakat sürecin aynı emzirmeyi bırakmak gibi ilerlemesi gerektiğini düşünüyorum.Adem Güneşin dediği gibi önce kademeli şekilde saat aralığı açılır işte yelkovan şuraya geldiğinde emzik alabilirsin gibi gibi somut örnekler.. sonrasında gündüz bırakılır sonrasında da gece bırakılır.Aylar öncesinden yavaş yavaş emzikten ayrılacağı anlatılır ki yavaş yavaş kabullensin.Uykuya geçme esnasında zorlandığında ise yerine başka bir şey koyulur masal vs gibi.Öncesinde de emzik emmeye devam edersen dişlerin bozulur sen artık abla oldun vs diye sürekli anlattım. Çocuk doktorumuz da çok istediği bir şey karşılığında emzikleri verip veda ederse daha kolay atlatır diye anlatmıştı bizde böyle bir yola girdik. Ancak zor old malesef
Zaten bizde öyle yaptık. Yaklaşık bir aydır gündüz hiç vermedim. Sadece uykuya geçerken emiyordu. Uzun zamandır da emziği artık bırakacağız diye anlatıyor masallar anlatıyorduk. Yakın zamanda ablamın ikizleri de aynı taktikle bıraktı. Onlar da önce azalttı sonra oyuncak bebek alıp bıraktılar. Kızım da biliyordu süreci onların artık emmediğini. Ama bizde öyle ilerlemedi süreç daha sancılı krizli.Yoksa yapılacak her şey yapıldıYargılamak için yazmıyorum umarım yanlış anlamazsınız.Yönteminiz doğru olmadığı için zorlanıyor bence.Çocuk doktorunun değil pedagogların önerdiği şekilde bırakması gerekirdi.İki çocuğum da emzik kullanmadı fakat sürecin aynı emzirmeyi bırakmak gibi ilerlemesi gerektiğini düşünüyorum.Adem Güneşin dediği gibi önce kademeli şekilde saat aralığı açılır işte yelkovan şuraya geldiğinde emzik alabilirsin gibi gibi somut örnekler.. sonrasında gündüz bırakılır sonrasında da gece bırakılır.Aylar öncesinden yavaş yavaş emzikten ayrılacağı anlatılır ki yavaş yavaş kabullensin.Uykuya geçme esnasında zorlandığında ise yerine başka bir şey koyulur masal vs gibi.