emzik

hippotalamus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
15.730
66.690
518
Dert değil belki.. 24 günlük bir bebeğim var.. sizce emzik vermeli miyim?

Neden vereceksiniz ? Bence zor durumda kalana kdr vermeyin sonra benim gibi 7 yaşına kadar ağzından alamazsınız :))))

Ya ne bilim. . Sürekli yere düşüyor etrafta gördüğüm kadarıyla. . Bide bırakması sorun olur diye korkuyorum. .

emziği çoğu anneden kurtarıcı olarak duydum.
bebeğim doğmadı henüz ama bi kaç aydan sonra emziğe alıştırmayı düşünüyorum.

39 günlük oldu bebeğim emziğe sadece aşırı gaz sancısı çektiğinde 10 dk sakinleşsin diye veriyorum.

Yalanci emzige benim kadar karsi olan yoktu. Bebegim suan 2 ayi bitirdi ve beni emzik olarak kullaniyor. Uyumadan once yarim saat mememi dudaklarinin arasinda tutar oyle uyur. Mememde uyumayi sevdigi icin meme=uyku olarak kendini sartladigindan karni doymadan uykuya daliyor ve karni tam doymadigi icin yarim saatte bir uyaniyor. Yine mememde uyudugu icin bu dongu devam ediyor. Bir gun esim bana acidi ve vana emrivaki yapip emzik aldi ama emzigi kabul etmedi. Bir kac cesit daha aldik ama yok. En son avent aldik onu dahi kabul etmedi. Suan ogluma emzigi alsin diye yalvaracak duruma geldim.

Dert değil belki.. 24 günlük bir bebeğim var.. sizce emzik vermeli miyim?

Mecbur degilseniz hayir tabiki cogu kisi mecburiyetten veruyor. cocuk susmuyor agliyor uyumuyor falan o yuzden yani. Sizin bebegin ihtiyaci yoksa hic gerek yok sonra biraktirmayla falan ugrasmamis olursunuz.

benım bebegım dogdugu gun emzık aldı
memeden sogumadı kucagıma alırken emzık dusmesın dıye cıkarıp kenara koyuyordum suan 7 aylık kucagıma alırken zıncırı var ona takıyorum dusmesın dıye
resmen kurtarıcı benım kızımın emme refleksı cok guclu ben cok mutluyum

Emzikle uyumaya alistirmaniz daha riskli olabilir. Gece agzindan her dustugunde aglayarak uyanacak ve ona kalkip emzik vermeniz gerekecek. Iyi dusunun derim. Suan bebisiniz zaten cok kucuk birakin doya doya sizi emsin, emerek uyusun, huzur bulsun:KK68::KK68:

Emzigin hem iyi yanlari var hem kötü yanlari. Ben vermek istemiyordum. Ama hastanede verdirdim. Cocuk 4 haftalik olana kadar ara sira emdi ama tutamadi. Sonra birakti. Bazen zor durumlarda kaldigimda keske emzik alsa dedigim aliyor ama o 4.cü haftadan sonra asla agzina sürmedi. Saglik acisindan vermemek daha iyi sanirim

Eğer memede uyumak isteyen bir bebekse alıştırmanda sakınca yok.
Keşke benimki de şıp diye alışsa bu emziğe. Sürekli emmek istiyor memede uykuya dalmak istiyor. Tam doymadığı ve gazı çıkmadan uykuya daldığı için rahat uyuyamıyor ve uyanıyor.
Emziğe alışırsa emme refleksini onunla köreltir diye bekliyorum ama almıyor atıyor.

Back
X