• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzik Bırakma

• Konu Sahibi Konu Sahibi bob
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bob

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
40
Puanlar
18
Merhabalar,
Kızım 28 Aylık, emziği artık bırakması gerekiyor, elbette bunu biz organize edeceğiz ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Eskiden sadece uyku zamanları alırdı emziği ama son 1 aydır sürekli ağzında. Ve biz hazırlık olsun diye ara ara, bak sen artık büyüdün, emziği kullanmayacaksın, bebekler emzik kullanır gibi söylemlerde bulunuyorduk, sanırım bu yanlış bir davranış oldu.Çünkü artık sürekli ben bebeğim , 2 yaşında değilim diye söylenmeye ve oyunlar kurmaya başladı. Emzikte hep ağzında.Bir yerde yanlış yaptım ama bilemiyorum. Bu yüzden sizlerdende fikir ve öneri almak istiyorum. 🌸

Merhabalar,
Kızım 28 Aylık, emziği artık bırakması gerekiyor, elbette bunu biz organize edeceğiz ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Eskiden sadece uyku zamanları alırdı emziği ama son 1 aydır sürekli ağzında. Ve biz hazırlık olsun diye ara ara, bak sen artık büyüdün, emziği kullanmayacaksın, bebekler emzik kullanır gibi söylemlerde bulunuyorduk, sanırım bu yanlış bir davranış oldu.Çünkü artık sürekli ben bebeğim , 2 yaşında değilim diye söylenmeye ve oyunlar kurmaya başladı. Emzikte hep ağzında.Bir yerde yanlış yaptım ama bilemiyorum. Bu yüzden sizlerdende fikir ve öneri almak istiyorum. 🌸
Biz de 21 ayın içinde bıraktık ve ben de çok endişeliydim açıkçası çünkü bebeğim emziksiz asla uyumazdı ve emzik ulaşabileceği alandaysa hiç ağzından çıkarmazdı sürekli emerdi. Görmediği zamanlar aklıma emzik gelmezdi istemezdi de. O yüzden biz birden emziği sakladık uyuturken ilk zamanlar ayağımda salladım normalde sallayarak uyutmam hiç. Öğle uykuları maalesef çok değişti ilk hafta uyumak istemedi uyuduğunda da öğleden sonra 4te 5te uyuduğu oldu. İlk hafta gece çok uyandı sabah 5 te uyanıp bir daha uyumadı ama zamanla zamanla alıştı 7-10 gün içinde eski rutinlerimize döndük. Bu süreçte bir ya da iki kez aklına emzik gelip emzik istedi o süreçte de dikkatini başka yöne çektik çok ısrar etmedi sanırım benim çocuğum emziğe bağlı gibi görünen ama olmasa da olur diye düşünen bir çocuktu bilemiyorum ama beklediğimden çok çok daha kolay bıraktık çok şükür darısı sizin başınıza

• Beğen
Reactions: bob
Back