- 15 Nisan 2014
- 109
- 80
- 103
- Konu Sahibi betul esra
-
Keske sutum olsaydi,ben sagmaya da raziydim..ama sutum de yok.. Allah anali babali,saglikli buyutsun sizin de yavrunuzu ama gercekten zor zamanlar bunlar..dilerim hicbir anne yasamaz..Benimde başımdan geçti aynilari çok zor zamanlar atlattim. Gogsumun ucu yok ve bebeğim cekemiyordu pompa ile sürekli sagiyordum artık goguslerim yara oldu agliyordum her sagmada . Göğüs ucu da almistik fakat cekemiyordu bebeğim. Sonra alıştı ve ucla emzirdim. Tam 5 ay göğüs yarasiyla gezdim hiçbir ilaç duzeltmedi. En sonunda özel karisimlar falan yaptırdım öyle düzeldi.
Kiyamam yaa,nasil zorunuza gitmistir..bir de caniniz cigeriniz demis..bana da kayinvalidem demisti sen beceremiyorsun diye..keske bilselerdi ne kadar hassas oldugumuzu,emzirmeyi aslinda ne kadar istedigimizi..mama yapmak iskence gibi zaten..Bende 27 ocakta doğum yaptım. Bu hafta 3 aylık olucak.benim kızımda emmek için çildırıyor .ama sutum az yetmiyor doymuyor. Saatlerce emzirsemde doymuyor. Mama veriyorum. Tek göğsümde hiç süt yok, birinde biraz var.hep onu emiyor. Fakat sadece bağ kurmak beni koklamak ve emme icgudusunu gidermek için emiyor bence.yoksa mamayı yemedimi ortalığı yıkıyor. Büyük kızım var oda aynıydı aynı şekilde buyudu.hatta çocuk aklıyla kendince komik ama benim için fena bişey demişti. Anne banada mama vermisin kardesimede mama veriyosun. Emzirme yi beceremiyor musun? Demişti de o duygusallikla oturup aglamistim.8 yaşında çocuk ne bilsin mantığıyla soru yöneltti işte. Çevremde kimsede yoktu yalnız baktım onlara kimsedende duymus olamaz.cocuk bunu diyosa büyükler neler demez.bosver sen icgudunle hareket et.anneler doğruyu hisseder. Endişe etme
Bu arada Allah bagislasin, Allah anali babali buyutsun..Kiyamam yaa,nasil zorunuza gitmistir..bir de caniniz cigeriniz demis..bana da kayinvalidem demisti sen beceremiyorsun diye..keske bilselerdi ne kadar hassas oldugumuzu,emzirmeyi aslinda ne kadar istedigimizi..mama yapmak iskence gibi zaten..
Benim kızımda emmedi damla damla geldi sütüm.sağıyordum ama çok yemek yemiyormusım ondan sütüm gelmemiş fln fln brnim kızım erken doğdu 1,5 ay doktot ilaç verdi.su içtim40 kutu süt artıran içecekler ve cay içtiö ama emmediği için gelmedi sütüm tüm gün 50 cc biriktirebilirsem göbek atıcak duruma geliyordum.kayınvalidem hala laf söylüyor acayip zoruma gidiyor.o zamanlarda komsulara söylüyordu beni depresyona soktular doğumdn aonra kendime gelemedim.üzme kendini sende emmesini istersin sonuvta ama olmadı mı olmuyor.ayrıca bende bana düşkün olmaz beni sevmez diyordum bısuna kendimi üzüyorumusum şuan kimseyi öpmez sarılmaz bana sarılır beni öper annem diye.Merhaba hanimlar..araniza yeni katildim ben de..17 subatta bir oglumuz oldu..ilk gun gogsumun ucu olmadigi icin ememedi,sarilik olur korkusuyla mama verdik kasikla..sonraki 4-5 gun hic sutum gelmedi..uc olmadigi icin ememiyordu yavrum,ben de sagip vereyim bari dedim ama damla sut gelmiyordu :-( 5.gun damla damla geldi,cay kasigiyla verdim.sonra gogsumu tutsun diye resmen savas verdik,olmuyordu.kuzum emmek istiyordu ama uc yoktu :-( aciktigi icin de ortaligi yikiyordu,aglamaktan bitap dusunce daha fazla iskence cektirmeyelim diye mama veriyorduk mecburen..bazen emiyordu ama yine de sutum cok cok azdi.2-3 saat emdi bir keresinde ama yine doymadi,mama verdik.sut olsun diye de,gogsumun ucu ciksin diye de yapmadigim sey kalmadi inanin..ama olmayinca olmuyor demek ki..sutum bir turlu kaynamadi..bu arada normal dogum yapmama ragmen boyle oldu..cok uzuluyorum,cok vicdan azabi cekiyorum..acaba nerede yanlis yaptim diyorum ama var mi benim yasadiklarimi yasayan aranizda..bir de emmeyen bebek yoktur,emziremeyen anne vardir diyorlarmis ya onlari da duydukca kahroluyorum..oglum beni sevmeyecek diye de cok korkuyorum :-(
Sagolun yaa,cok sagolun,icimi ferahlattiniz valla..evet zsten cevredekilerin aahh ahh vahh vahhlari beni benden aliyor..sanki ben istemiyormusum gibi emziemzirmeyi..insallah benim oglum da saglicakla buyur de o da bana sarilir annem diye..Benim kızımda emmedi damla damla geldi sütüm.sağıyordum ama çok yemek yemiyormusım ondan sütüm gelmemiş fln fln brnim kızım erken doğdu 1,5 ay doktot ilaç verdi.su içtim40 kutu süt artıran içecekler ve cay içtiö ama emmediği için gelmedi sütüm tüm gün 50 cc biriktirebilirsem göbek atıcak duruma geliyordum.kayınvalidem hala laf söylüyor acayip zoruma gidiyor.o zamanlarda komsulara söylüyordu beni depresyona soktular doğumdn aonra kendime gelemedim.üzme kendini sende emmesini istersin sonuvta ama olmadı mı olmuyor.ayrıca bende bana düşkün olmaz beni sevmez diyordum bısuna kendimi üzüyorumusum şuan kimseyi öpmez sarılmaz bana sarılır beni öper annem diye.içini ferah tuut bosver milleti
Amin hepimizinkini inşallah. Kimseyi dinleme kulağını herkese TİKA. Doğru bildiğini yap.mama ver kilosu etkilenmesin ama emzirmeye hep çalışBu arada Allah bagislasin, Allah anali babali buyutsun..
Canım benim olurmu öyle ne demek sevmicek sen elinden geleni yap gerisi nasip yani ben sezeryanla doğum yaptım ama inanilmaz sütüm olmuştu anlatsam inanamazsın banyo yaparken bile nasıl akardı anlatsalar inanmadım ama başıma geldi, sonra azaldı bebeğim inanılmaz huysuzdu ve bayağı kilo verdim 54 e düştüm bebeğim bi türlü doymuyordu ve 3 aylıkken süpriz bi şekilde tekrar hamile kaldım ve doktor verme dedi düşük riskim de vardı bende vermedim sonra bebeğim düştü narkozla kalan parçaları felan aldılar bende veremedim oysa ne çok istemiştim. Nasip değilmiş çok vicdan yapıyorum ama elden bişe gelmiyor sende üzme kendini ye ama süt yapacak seyler maltana felan iç inşallah gelir sütünMerhaba hanimlar..araniza yeni katildim ben de..17 subatta bir oglumuz oldu..ilk gun gogsumun ucu olmadigi icin ememedi,sarilik olur korkusuyla mama verdik kasikla..sonraki 4-5 gun hic sutum gelmedi..uc olmadigi icin ememiyordu yavrum,ben de sagip vereyim bari dedim ama damla sut gelmiyordu :-( 5.gun damla damla geldi,cay kasigiyla verdim.sonra gogsumu tutsun diye resmen savas verdik,olmuyordu.kuzum emmek istiyordu ama uc yoktu :-( aciktigi icin de ortaligi yikiyordu,aglamaktan bitap dusunce daha fazla iskence cektirmeyelim diye mama veriyorduk mecburen..bazen emiyordu ama yine de sutum cok cok azdi.2-3 saat emdi bir keresinde ama yine doymadi,mama verdik.sut olsun diye de,gogsumun ucu ciksin diye de yapmadigim sey kalmadi inanin..ama olmayinca olmuyor demek ki..sutum bir turlu kaynamadi..bu arada normal dogum yapmama ragmen boyle oldu..cok uzuluyorum,cok vicdan azabi cekiyorum..acaba nerede yanlis yaptim diyorum ama var mi benim yasadiklarimi yasayan aranizda..bir de emmeyen bebek yoktur,emziremeyen anne vardir diyorlarmis ya onlari da duydukca kahroluyorum..oglum beni sevmeyecek diye de cok korkuyorum :-(
Haklısınız belki ama doğumdan önce gögüs ucuyla oynamak erken doğuma sebep olabilirmiş uyarılırp doktorum öyle demişti bana hamilelik dönemimdeGöğüs ucunu çıkartan aletler var. Bebek ürünleri satan yerlerde, eczanelerde falan olur. Doğumdan 3 ay önce onunla egzersizlere başlamanız gerekiyordu. Şimdiden sonra işe yarar mı bilmiyorum ama deneyin şansınızı.
Hiç mi göğüs ucum olmadan nasıl emzirecem diye düşünüp doktorunuza sormadınız? Sizi suçlamak için söylemiyorum da bebek doğmadan düşünülmez mi böyle şeyler, çözümü bulunmaz mı?
Bebeğiniz sizi tabi ki sevecek. Siz onun annesisiniz.
Sizinki buyuk surpriz olmus..ama nasip degilmis demek ki..insallah gelir ama bu saatten sonra zor..cunku bebegim artik hic emmiyor..sutun gelmesi icin de bebegin mutlaka emmesi gerekiyormus..hayirlisi artik..siz de vicdan yapmayin bence,her sey kismet meselesi ve her seyde vardir muhakkak bir hayir..Canım benim olurmu öyle ne demek sevmicek sen elinden geleni yap gerisi nasip yani ben sezeryanla doğum yaptım ama inanilmaz sütüm olmuştu anlatsam inanamazsın banyo yaparken bile nasıl akardı anlatsalar inanmadım ama başıma geldi, sonra azaldı bebeğim inanılmaz huysuzdu ve bayağı kilo verdim 54 e düştüm bebeğim bi türlü doymuyordu ve 3 aylıkken süpriz bi şekilde tekrar hamile kaldım ve doktor verme dedi düşük riskim de vardı bende vermedim sonra bebeğim düştü narkozla kalan parçaları felan aldılar bende veremedim oysa ne çok istemiştim. Nasip değilmiş çok vicdan yapıyorum ama elden bişe gelmiyor sende üzme kendini ye ama süt yapacak seyler maltana felan iç inşallah gelir sütün
Ben de oyle bildigim icin oyle seyler yapmaya cesaret edemedim acikcasi..Haklısınız belki ama doğumdan önce gögüs ucuyla oynamak erken doğuma sebep olabilirmiş uyarılırp doktorum öyle demişti bana hamilelik dönemimde
Haklısınız belki ama doğumdan önce gögüs ucuyla oynamak erken doğuma sebep olabilirmiş uyarılırp doktorum öyle demişti bana hamilelik dönemimde
Onun icin artik cok gec gibi..onemli olan bebegin emmesi ya,bebisim de emmiyor artik :-( insallah..evet,duygular cok karmasik..bazen kabullen artik desem de bazen gozlerim doluyor,neden diyorum,niye ememesin yavrum kana kana..hYat iste,her sey dort dortluk olmuyor demek ki..şu duygular nasıl ya seni çok iyi anlıyorum hemde nasıl sevecek annesi.göğüs ucuna takılan bir aparat var uçluk yani ondan deneyin ve sağlıkla büyütün
Uyarılma rahim katılmasına yok açarmış ilk gebeliğimde doktor öyle demişti süt geliyordu elleme sakın diye ikincisindede bebeğim çok küçüktü tekrar hamile kalmıştım başka bir doktorumda emzirme bırak tehlikeli demişti düşük riskim vardı zaten ve malesef kaybettim sağlıklı değil diye biliyorum tabi ama araştırmak lazımKonu sahibi arkadaş da öyle demiş. Doğruluk payı var mı bilmiyorum. Ama gözümün önünde üç ay boyunca egzersiz yapıp 41. haftada anca doğum yapan bir ablam var. Tek örnek yeterli değildir tabi ki ama çok mantıklı gelmedi bana yine de.
Kesinlikle haklısınız aman dikkat edin sizde iyice benim durumuma düşmeyin olmaz diye bir şey yok bebeğim üç aylıktı hamile kaldığımda ilkinde çok istememe rağmen hemen olmadı psikolojik bişi galiba sonra hemen kaldım üzülmüştüm öğrenince kaybedince çok kötü oldum başta üzüldügüm içinmi bıraktı diyeSizinki buyuk surpriz olmus..ama nasip degilmis demek ki..insallah gelir ama bu saatten sonra zor..cunku bebegim artik hic emmiyor..sutun gelmesi icin de bebegin mutlaka emmesi gerekiyormus..hayirlisi artik..siz de vicdan yapmayin bence,her sey kismet meselesi ve her seyde vardir muhakkak bir hayir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?