emziren anneler hangi zayiflama çaylarını icebiliyor

isilkzlll

başlangıç:88.3 güncel:87.2 hedef:68
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
251
511
103
37
Arkadaşlar emzirme döneminde fazlaliklarimdan kurtulmak istiyorum. Chia tohumu ve beyaz çay icebiliyor muyuz? Emzirip de zayıflama kürleri deneyen var mı?

Merhaba arkadaslar 3 ay önce doğum yaptım ama bir türlü kilo veremiyorum siz dogum kilolarınızdan nasil kurtldnz emzirirken hangi diyetleri yapabilirim ve en kötüsüde çatlaklar bnlardan nasil kurtlcam:KK43:

Merhaba arkadaslar 3 ay önce doğum yaptım ama bir türlü kilo veremiyorum siz dogum kilolarınızdan nasil kurtldnz emzirirken hangi diyetleri yapabilirim ve en kötüsüde çatlaklar bnlardan nasil kurtlcam:KK43:

Çatlaklar için fito krem sürdüm 6. Aydayim catlaklarla uğraşmayı bıraktım kafayı kiloya taktim.

Bildigim kadariyla catlaklar gecmiyo malesef.benimde 6aylik oglum var.gobegim ve bacaklarim harita gibi.kilo vermeye gelince yesil cay ictim bir haftada iki kilo verdim ama sutum cok azaldi mecburen biraktim içmeyi.su an 66 kiloyum 6 kilo kadar fazlam var.herkesin dedigi 1 yil kilo vermekle ugrasmamak gerekiyomus

Önerim yok ama kac ay oldu kac kilo fazlaniz var? emziriyorsaniz verirsiniz . Tabi abur cubura yumulmazsaniz.

Önerim yok ama kac ay oldu kac kilo fazlaniz var? emziriyorsaniz verirsiniz . Tabi abur cubura yumulmazsaniz.

6 ay oldu 10 kilo fazla var ama 14 kilo vermek istiyorum ideale ulaşmak için chia tohumu yoğurt kürü denemek istiyorum. Emzirirken aldim ilk 4 ayda maalesef yapismasindan korkuyorum çünkü emzirirken alinanlari vermek sonrasında çok zor oluyormuş

bitki çayları çok masum olmayabilir. lütfen kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın.
Kırkı çıkmadan hamilelik öncesinden bile eksiye düşen kadınlar var. Ben ilk bebeğimde 8 ayda 12 kilo vermiştim.
Ben hiçbir zaman zayıf bir tip omadım 36yı zorluyorsam 38 bol geliyorsa benim için idealdir.
Dikkatli bir yeme içme programım vardı. bisküvi vs gibi hiçbir abur cubur yemedim. Bol su içtim.
pilav makarnayı hayatımdan çıkardım. bunlar süt yapmaz sadece kilo yapar. gereksiz tatlı tüketmedim. ayda yılda bir canım çok isterse..
mutlaka her gün avcunuzun içi kadar et tavuk balık köfteden birini yemeniz gerekiyor. bebek sütten her şeyi alır, kendi sağlığınızı korumak için bunlara dikkat etmek gerekiyor.
protein hem tok tutuyor hem de tamamı tüketiliyor vücut tarafından. bir öğün et yediyseniz diğer öğün sebze veya baklagil yiyebilirsiniz. yemeklerinizde yoğurt ayran tüketin. 1 kase çorba içtiyseniz, 1 dilim ekmek yemiş sayılırsınız.
arada sırada sebzesi bol bulguru az kısır yapabilirsiniz. bir yufkanın 1/8i kadarla sarılmış bir börek yiyebilirsiniz. canınız kek istedi ince küçük bir dilimle nefsinizi köreltebilirsiniz. ama bebeği görmeye geldiler diye tabağa yumulmamak lazım :)

yani keramet çayda değil.. ha bir de günde yarım saat 45 dk yürürseniz ( bebeği koyacaksınız pusete, yağmur örtüsünü de geçireceksiniz, kar kış demeden yürüyeceksiniz) o kilolar gider.

ukalalık olarak algılamayın ilk bebeğimde yaptım ikincide çok keyfi davrandım ve pek yürüyemedim mesela. şimdi ilk doğumgününe sayılı günler kaldı ve benim hala 3-4 kilo fazlam var ama çok da umursamıyorum sanırım..

Hanımlar burayı okuyunca beni bir korku sarıyor valla:( 58 le başladım 64 kiloyum şu an. 10 kilo ile bitirmeye çalışıcam gebeliği. Çaba harcıyorum:( doğumda kaç kilo birden gitti hatırlıyor musunuz?

bitki çayları çok masum olmayabilir. lütfen kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın.
Kırkı çıkmadan hamilelik öncesinden bile eksiye düşen kadınlar var. Ben ilk bebeğimde 8 ayda 12 kilo vermiştim.
Ben hiçbir zaman zayıf bir tip omadım 36yı zorluyorsam 38 bol geliyorsa benim için idealdir.
Dikkatli bir yeme içme programım vardı. bisküvi vs gibi hiçbir abur cubur yemedim. Bol su içtim.
pilav makarnayı hayatımdan çıkardım. bunlar süt yapmaz sadece kilo yapar. gereksiz tatlı tüketmedim. ayda yılda bir canım çok isterse..
mutlaka her gün avcunuzun içi kadar et tavuk balık köfteden birini yemeniz gerekiyor. bebek sütten her şeyi alır, kendi sağlığınızı korumak için bunlara dikkat etmek gerekiyor.
protein hem tok tutuyor hem de tamamı tüketiliyor vücut tarafından. bir öğün et yediyseniz diğer öğün sebze veya baklagil yiyebilirsiniz. yemeklerinizde yoğurt ayran tüketin. 1 kase çorba içtiyseniz, 1 dilim ekmek yemiş sayılırsınız.
arada sırada sebzesi bol bulguru az kısır yapabilirsiniz. bir yufkanın 1/8i kadarla sarılmış bir börek yiyebilirsiniz. canınız kek istedi ince küçük bir dilimle nefsinizi köreltebilirsiniz. ama bebeği görmeye geldiler diye tabağa yumulmamak lazım :)

yani keramet çayda değil.. ha bir de günde yarım saat 45 dk yürürseniz ( bebeği koyacaksınız pusete, yağmur örtüsünü de geçireceksiniz, kar kış demeden yürüyeceksiniz) o kilolar gider.

ukalalık olarak algılamayın ilk bebeğimde yaptım ikincide çok keyfi davrandım ve pek yürüyemedim mesela. şimdi ilk doğumgününe sayılı günler kaldı ve benim hala 3-4 kilo fazlam var ama çok da umursamıyorum sanırım..

Uzuuuun bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim. Bunlari elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum fakat 20 yıllık kilo verme alma deneyimimden sebep vucut direnç gösteriyor emzirmeye de artık direnç gösteriyor ilk aylarda hata yaptım aşırı tatlı çekiyordu canım çok tatli tukettim şimdiki aklim olsa yapmazdim bol sütlac yemek yerine bol süt mesela

Hanımlar burayı okuyunca beni bir korku sarıyor valla:KK43: 58 le başladım 64 kiloyum şu an. 10 kilo ile bitirmeye çalışıcam gebeliği. Çaba harcıyorum:KK43: doğumda kaç kilo birden gitti hatırlıyor musunuz?
Doğumda genellikle sadece çocuğun kilosu gitmiscesine 4 5 kilogram gidiyor ilerleyn günlerde emzirdikce yavas yavaş düşüyor bu kısımda boğaz tutulursa birkaç ayda eski kiloya donulebilir şeker ihtiyacı aşikar sadece onu şekersiz hosaflarla bastırmak gerekiyor

Hanımlar burayı okuyunca beni bir korku sarıyor valla:KK43: 58 le başladım 64 kiloyum şu an. 10 kilo ile bitirmeye çalışıcam gebeliği. Çaba harcıyorum:KK43: doğumda kaç kilo birden gitti hatırlıyor musunuz?
Ben hamileligimde 24 kilo aldim dogumdan 5 gun sonra 11 kilo vermistim.su an bebegim 7.ayina girdi ben toplam 19 kilomu verdim.ozel bisey yapmadim.bol bol emzirdim.sadece daha once de yazdim bi ara kilo vermem hizlansin diye yesil cay ictim ama sutum azalinca biraktim.bence hamilelikte saglikli beslenmeye bak kilo almamaya değil.bebegin senden besleniyo cunku.tabiki onune gelen herseyi yeme ama kilo almiycam diye kendini de bebegini de ac birakma.o kilolar elbet veriliyo.

Ben hamileligimde 24 kilo aldim dogumdan 5 gun sonra 11 kilo vermistim.su an bebegim 7.ayina girdi ben toplam 19 kilomu verdim.ozel bisey yapmadim.bol bol emzirdim.sadece daha once de yazdim bi ara kilo vermem hizlansin diye yesil cay ictim ama sutum azalinca biraktim.bence hamilelikte saglikli beslenmeye bak kilo almamaya değil.bebegin senden besleniyo cunku.tabiki onune gelen herseyi yeme ama kilo almiycam diye kendini de bebegini de ac birakma.o kilolar elbet veriliyo.

Sadece pirinç, tatlı, kek, pasta, cips, kola tüketmiyprum. Bebeğim 10. Haftadan beri bir hafta önde çok şükür gelişim sorunu yok. Protein ağırlıklı besleniyorum. Sadece kek pasta börek çörek yemeyi çok özledim. Kolayı özledim:)) Onları kestim gebe kalınca. Yoksa duba gibi olurdum ben:( neyse az kaldı hayırlısıyla olsun bitsin.

Aynen canim benide oyle korkuyorum.bu kilolar kalicak diye dogumda bebegin kilosunun 2 kati gidiyormus ortama 7 8 kilo arasi hamileleikte cok kilo almadiysan sorun yok bazi bayanlar 25 30 kilo aliyorlar bende 13 kilo aldim 15 kiloyla tamamlamak istiyorum oyle oluncada 7 8 kilo fazlam kaliuor süt yapucak diye cok yemezsek yaza kadar rahatlikla verilebilir ki sen daha az kilo almissin

Gebeliğimde 16 kilo aldım doğumdan 5 gün sonra 10 kilo direk gitmişti ama 6 sı yaıştı gitmiyor 3 aydır

Back
X