Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba arkadaslar 3 ay önce doğum yaptım ama bir türlü kilo veremiyorum siz dogum kilolarınızdan nasil kurtldnz emzirirken hangi diyetleri yapabilirim ve en kötüsüde çatlaklar bnlardan nasil kurtlcam![]()
Önerim yok ama kac ay oldu kac kilo fazlaniz var? emziriyorsaniz verirsiniz . Tabi abur cubura yumulmazsaniz.
bitki çayları çok masum olmayabilir. lütfen kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın.
Kırkı çıkmadan hamilelik öncesinden bile eksiye düşen kadınlar var. Ben ilk bebeğimde 8 ayda 12 kilo vermiştim.
Ben hiçbir zaman zayıf bir tip omadım 36yı zorluyorsam 38 bol geliyorsa benim için idealdir.
Dikkatli bir yeme içme programım vardı. bisküvi vs gibi hiçbir abur cubur yemedim. Bol su içtim.
pilav makarnayı hayatımdan çıkardım. bunlar süt yapmaz sadece kilo yapar. gereksiz tatlı tüketmedim. ayda yılda bir canım çok isterse..
mutlaka her gün avcunuzun içi kadar et tavuk balık köfteden birini yemeniz gerekiyor. bebek sütten her şeyi alır, kendi sağlığınızı korumak için bunlara dikkat etmek gerekiyor.
protein hem tok tutuyor hem de tamamı tüketiliyor vücut tarafından. bir öğün et yediyseniz diğer öğün sebze veya baklagil yiyebilirsiniz. yemeklerinizde yoğurt ayran tüketin. 1 kase çorba içtiyseniz, 1 dilim ekmek yemiş sayılırsınız.
arada sırada sebzesi bol bulguru az kısır yapabilirsiniz. bir yufkanın 1/8i kadarla sarılmış bir börek yiyebilirsiniz. canınız kek istedi ince küçük bir dilimle nefsinizi köreltebilirsiniz. ama bebeği görmeye geldiler diye tabağa yumulmamak lazım :)
yani keramet çayda değil.. ha bir de günde yarım saat 45 dk yürürseniz ( bebeği koyacaksınız pusete, yağmur örtüsünü de geçireceksiniz, kar kış demeden yürüyeceksiniz) o kilolar gider.
ukalalık olarak algılamayın ilk bebeğimde yaptım ikincide çok keyfi davrandım ve pek yürüyemedim mesela. şimdi ilk doğumgününe sayılı günler kaldı ve benim hala 3-4 kilo fazlam var ama çok da umursamıyorum sanırım..
bitki çayları çok masum olmayabilir. lütfen kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın.
Kırkı çıkmadan hamilelik öncesinden bile eksiye düşen kadınlar var. Ben ilk bebeğimde 8 ayda 12 kilo vermiştim.
Ben hiçbir zaman zayıf bir tip omadım 36yı zorluyorsam 38 bol geliyorsa benim için idealdir.
Dikkatli bir yeme içme programım vardı. bisküvi vs gibi hiçbir abur cubur yemedim. Bol su içtim.
pilav makarnayı hayatımdan çıkardım. bunlar süt yapmaz sadece kilo yapar. gereksiz tatlı tüketmedim. ayda yılda bir canım çok isterse..
mutlaka her gün avcunuzun içi kadar et tavuk balık köfteden birini yemeniz gerekiyor. bebek sütten her şeyi alır, kendi sağlığınızı korumak için bunlara dikkat etmek gerekiyor.
protein hem tok tutuyor hem de tamamı tüketiliyor vücut tarafından. bir öğün et yediyseniz diğer öğün sebze veya baklagil yiyebilirsiniz. yemeklerinizde yoğurt ayran tüketin. 1 kase çorba içtiyseniz, 1 dilim ekmek yemiş sayılırsınız.
arada sırada sebzesi bol bulguru az kısır yapabilirsiniz. bir yufkanın 1/8i kadarla sarılmış bir börek yiyebilirsiniz. canınız kek istedi ince küçük bir dilimle nefsinizi köreltebilirsiniz. ama bebeği görmeye geldiler diye tabağa yumulmamak lazım :)
yani keramet çayda değil.. ha bir de günde yarım saat 45 dk yürürseniz ( bebeği koyacaksınız pusete, yağmur örtüsünü de geçireceksiniz, kar kış demeden yürüyeceksiniz) o kilolar gider.
ukalalık olarak algılamayın ilk bebeğimde yaptım ikincide çok keyfi davrandım ve pek yürüyemedim mesela. şimdi ilk doğumgününe sayılı günler kaldı ve benim hala 3-4 kilo fazlam var ama çok da umursamıyorum sanırım..
Doğumda genellikle sadece çocuğun kilosu gitmiscesine 4 5 kilogram gidiyor ilerleyn günlerde emzirdikce yavas yavaş düşüyor bu kısımda boğaz tutulursa birkaç ayda eski kiloya donulebilir şeker ihtiyacı aşikar sadece onu şekersiz hosaflarla bastırmak gerekiyorHanımlar burayı okuyunca beni bir korku sarıyor valla58 le başladım 64 kiloyum şu an. 10 kilo ile bitirmeye çalışıcam gebeliği. Çaba harcıyorum
doğumda kaç kilo birden gitti hatırlıyor musunuz?
Ben hamileligimde 24 kilo aldim dogumdan 5 gun sonra 11 kilo vermistim.su an bebegim 7.ayina girdi ben toplam 19 kilomu verdim.ozel bisey yapmadim.bol bol emzirdim.sadece daha once de yazdim bi ara kilo vermem hizlansin diye yesil cay ictim ama sutum azalinca biraktim.bence hamilelikte saglikli beslenmeye bak kilo almamaya değil.bebegin senden besleniyo cunku.tabiki onune gelen herseyi yeme ama kilo almiycam diye kendini de bebegini de ac birakma.o kilolar elbet veriliyo.Hanımlar burayı okuyunca beni bir korku sarıyor valla58 le başladım 64 kiloyum şu an. 10 kilo ile bitirmeye çalışıcam gebeliği. Çaba harcıyorum
Ben hamileligimde 24 kilo aldim dogumdan 5 gun sonra 11 kilo vermistim.su an bebegim 7.ayina girdi ben toplam 19 kilomu verdim.ozel bisey yapmadim.bol bol emzirdim.sadece daha once de yazdim bi ara kilo vermem hizlansin diye yesil cay ictim ama sutum azalinca biraktim.bence hamilelikte saglikli beslenmeye bak kilo almamaya değil.bebegin senden besleniyo cunku.tabiki onune gelen herseyi yeme ama kilo almiycam diye kendini de bebegini de ac birakma.o kilolar elbet veriliyo.
Aynen canim benide oyle korkuyorum.bu kilolar kalicak diye dogumda bebegin kilosunun 2 kati gidiyormus ortama 7 8 kilo arasi hamileleikte cok kilo almadiysan sorun yok bazi bayanlar 25 30 kilo aliyorlar bende 13 kilo aldim 15 kiloyla tamamlamak istiyorum oyle oluncada 7 8 kilo fazlam kaliuor süt yapucak diye cok yemezsek yaza kadar rahatlikla verilebilir ki sen daha az kilo almissinHanımlar burayı okuyunca beni bir korku sarıyor valla58 le başladım 64 kiloyum şu an. 10 kilo ile bitirmeye çalışıcam gebeliği. Çaba harcıyorum
Hanımlar burayı okuyunca beni bir korku sarıyor valla58 le başladım 64 kiloyum şu an. 10 kilo ile bitirmeye çalışıcam gebeliği. Çaba harcıyorum
Gebeliğimde 16 kilo aldım doğumdan 5 gün sonra 10 kilo direk gitmişti ama 6 sı yaıştı gitmiyor 3 aydırHanımlar burayı okuyunca beni bir korku sarıyor valla58 le başladım 64 kiloyum şu an. 10 kilo ile bitirmeye çalışıcam gebeliği. Çaba harcıyorum