• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emziren kedinin kisirlastirilmasi

Kedinin kısırlaştırıldığını zannetmiyorum.
Bildiğiniz açık ameliyat yapılıyor, göbekteki tüyler traşlanıyor.
Ayrıca ameliyattan sonra narkozdan ayılma süreci var. Yerlere yapışıyorlar, aynı gün yürüyüp yanınıza gelmesi mümkün değil.

Özellikle erkek kediler dişileri çok sıkıştırıyor, kavga etmiş olabilir. Kulaktaki kesik de davranışındaki değişiklik de ondan olmuştur.
Dediğiniz gibi sanırım

Bacım belediye su olaganüstü halde böyle bi hizmet veremez kısırlastırıp geri getirecek nerede görülmüş böyle bir hizmet
Yaşadığım yerde çok fazla bu işlem yapılıyor,belki bu sıra dediginiz gibi imkansıza yakın.Benim çok fazla bilgim yok hayvan kısırlaştırma konusunda ,buradaki bir uye de sağolsun annesine sordu,annesi veterinermis ,kisirlastirilmamis

Kısırlaştırma azımsanmayacak bir operasyon. Bu kadar kısa zamanda kısırlaştırılması,narkozdan ayılıp kendine gelince yavrularının yanına gelmesi uzun zaman gerektirir. Ortalama 12 gün sürüyor dikişlerin iyileşmesi. Operasyon geçirmiş olsaydı fark ederdiniz

Bu ramazan gununde yavru kediler icin kendinizi parcalamissiniz, ne guzel bir kalbiniz var. Allah sizin gibi insanlardan razi olsun keske sayilariniz katlanarak artsa da dunya yasanabilir bir yer olsa..
Teşekkür ederim ,ama annenin halini gorunce yanlış bir çıkarım yaptım sanırım,sağolun

Kızgınlıkta ve emzirirken kısırlaştırmak aşırı yanlış. Hicbir veteriner hekim önermez. Zamaninda baktigim kedinin memelerinde süt var diye yavrular sütten kesildiği halde 1 ay daha beklemiştim. Ama belediye kısırlastirmis olsa kediyi aldiklari yere değil de herhangi bir yere bırakırlardı. Anne kedi arada gezmeye cikabiliyor. Ve kisir kedi de süt olmaz diye biliyorum kisir olsa emziremezdi. Belki zamaninda yumurtalık bağlama işlemi yapmışlardır kesin ondandlr bağlama işleminde bazen tekrar hamile kalabiliyor.

Kızgınlıkta ve emzirirken kısırlaştırmak aşırı yanlış. Hicbir veteriner hekim önermez. Zamaninda baktigim kedinin memelerinde süt var diye yavrular sütten kesildiği halde 1 ay daha beklemiştim. Ama belediye kısırlastirmis olsa kediyi aldiklari yere değil de herhangi bir yere bırakırlardı. Anne kedi arada gezmeye cikabiliyor. Ve kisir kedi de süt olmaz diye biliyorum kisir olsa emziremezdi. Belki zamaninda yumurtalık bağlama işlemi yapmışlardır kesin ondandlr bağlama işleminde bazen tekrar hamile kalabiliyor.
Kısırlaştırma işlemi yapılmamış sanırım ben yanlış dusunmusum dediğiniz gibi.Ama yumurta bağlama işlemi nedir ?Kedilerde yapıldığını hiç duymamıştım.Yapildiysa dışardan baktığımızda anlayabilir miyiz ?

Kısırlaştırma işlemi yapılmamış sanırım ben yanlış dusunmusum dediğiniz gibi.Ama yumurta bağlama işlemi nedir ?Kedilerde yapıldığını hiç duymamıştım.Yapildiysa dışardan baktığımızda anlayabilir miyiz ?
Disaridan baktiginizda anlayamazsiniz. Kedi yumurtalık kanseri olur öyle anlarsiniz 😄

Annemi arayip sordum kısırlaştırılma isleminde tuyleri falan kesiliyormussunuz kesin bilirdiniz. İki ihtimal var ya caninin biri yakaladı kesti. Ya da kedilerle kavga etti
,bugün kedinin memelerinin arasında dikiş olduğunu gorduk,iki tane siyah dikiş atılmış ,bu işlem ne için oldugu hakkında bilginiz var mı

İyi akşamlar herkese.Bizim kappimizin önünde yarı bizim yarı mahallenin bir kedimiz var.24 gün önce 6 yavrusu oldu.Kapimizin önünde bakıyoruz,ilgileniyoruz ama ilk defa dün akşam kayboldu bugün saat 5 e kadar yoktu.sut tozu ve biberon alarak yavruları beslemeye çalıştık.5 gibi geldi ama kedinin davranışları değişmiş.Yavrulari emzirdi fakat kedi normal davranmıyor. Ben kulağındaki kesiği gördüm ,kedi kısırlaştırilmis,çok şaşırdım.Size sorum şu;emzirirken kisirlastirilmasi sorun olur mu ?Ve kediye nasıl bakmamız lazım ?
Dişi kediler kısırlaştırıldığında dikişleri olur var mi dikişleri

Allah Allah nasıl hayvanı alıp bi anda yaptılar geri getirdiler en az 3 güne getiriyorlar hoş bir bakıma iyi olmuş hemen getirmeleri nasıl bakacaktınız onca bebeke normalde kısırlaştırma yan traftan tüyler traş edilerek yapılır ve hemen farkedilir meme altından hiç görmedim iyi mi bari durumu

Allah Allah nasıl hayvanı alıp bi anda yaptılar geri getirdiler en az 3 güne getiriyorlar hoş bir bakıma iyi olmuş hemen getirmeleri nasıl bakacaktınız onca bebeke normalde kısırlaştırma yan traftan tüyler traş edilerek yapılır ve hemen farkedilir meme altından hiç görmedim iyi mi bari durumu
Ben de şaşkınım,dün ben de yanildigimi düşündüm,ama bugün dikisi görünce eminim artık.Dunku hali yok,daha iyi .Yavrulara bakıyor ona çok mutluyum .Bir de o kadar duygulaniyorsunuz ki görünce,aslında gezer gelirdi normalde ,şimdi hiç ayrılmıyor.yatiyor şimdi yerinde yavrularıyla,eşim de bir veterinere danışıp gelecek,şimdi cikiyor.

kedideki dikişlerin sebebi neymiş öğrenebildiniz mi acaba çok merak ettim kısırlaştırma 2 dikişle olacak bir işlem değil çünkü ne yaptılar acaba

kedideki dikişlerin sebebi neymiş öğrenebildiniz mi acaba çok merak ettim kısırlaştırma 2 dikişle olacak bir işlem değil çünkü ne yaptılar acaba
Ben turistik bir ilçede yaşıyorum ,belediye bu işlemi çok yapıyor.Zaten kulağı kesik olmasinin kısırlastirilmis olduğunu burada öğrendim.Veterinere sorduk ;o da kisirlastirmis o zaman demiş,2 ila 10 gün arasında sütü kesilecekmis.Simdilik bir sorun yok,yavrular da anne de iyi🙂
Mesajınızı görünce çok sasirdigimi da belirteyim.Artik kimse ilgilenmez diyordum.Once yok be ne kisirlastirilmasi türünden mesaj yazan kimse ne oldu yazmadı.Hem şaşırdım hem sevindim.Cok teşekkür ederim.

Ben turistik bir ilçede yaşıyorum ,belediye bu işlemi çok yapıyor.Zaten kulağı kesik olmasinin kısırlastirilmis olduğunu burada öğrendim.Veterinere sorduk ;o da kisirlastirmis o zaman demiş,2 ila 10 gün arasında sütü kesilecekmis.Simdilik bir sorun yok,yavrular da anne de iyi🙂
Mesajınızı görünce çok sasirdigimi da belirteyim.Artik kimse ilgilenmez diyordum.Once yok be ne kisirlastirilmasi türünden mesaj yazan kimse ne oldu yazmadı.Hem şaşırdım hem sevindim.Cok teşekkür ederim.
Bu konuda haber aldığıma çok sevindim

Back
X