Emzirirken göğüslerimin çatlamasını istemiyorum.. :(

Mmah80

Tevekkül...
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2018
102
54
98
30
Kocaeli Gebze
Merhaba hanımlar..
İkinci bebeğime hamileyim.. şuan 6 aylık hamileyim.. İlk bebeğimde bebeğimi emzirirken göğüslerim çok çatlamıştı çok kötü olmuştum.. emzirmesin tadına zevkine varamamıştım nasıl zor geçmişti o günleri anlatamam 3 ay boyunca da geçmemişti..
Şimdi de aynı şeyi yaşamak beni o kadar üzüyor ki.. Bazı hanımlar benşm ki hiç çatlamadı yara olmadı diyorlar şaşırıyorum.. Hamile iken krem bakımı yaptıklarını söylüyorlar.. Sizler neler yaptınız bu sefer o acıyı yaşamafan emzirmek için neler yapabilirim yardımcı olur musunuz.. ? Tşkler şimdiden..

Canım terramycin kullanmıştım ben benimde yarılıp kanıyordu resmen kan gelecek diye emziremiyordum yara olunca bu kremi sürdüm poşetle kapadım bi saat kullanmıyordum o tarafı sonra bol suyla yıkayıp diğerine aynı işlemi yapıyordum zamanla tamamen geçti ve tekrarlamadı

Ben bi çok şey yapmıştım ama hiç biri işe yaramadı.. zamanla kendiliğinden geçti.. şiödi tekrar emzirirken aynı şeyi yaşamak istemiyorum sadece önce den önlemini almak istiyorum..

Ben bi çok şey yapmıştım ama hiç biri işe yaramadı.. zamanla kendiliğinden geçti.. şiödi tekrar emzirirken aynı şeyi yaşamak istemiyorum sadece önce den önlemini almak istiyorum..
Benim kızım şuanda 4 aylık ve göğüs yaralarım ancak geçti, ağlaya ağlaya emzirdim hep. Bana da hiç birşey yaramamıştı, göğüs yaraları olmayan arkadaşlarımdan hep duyduğum şey hamileliğin 7.ayından sonra göğüs uçlarına krem ve zeytinyağı sürmüş olmalarıydı. Ben ise hiç birşey yapmamıştım. Siz de şimdiden sürmeye başlayın bence, yumuşar göğüs uçlarınız.

Hep bunun gibi şeyler duydum şaşırdım yara olmadı diyenlere. Bende bu sefer bakım yapıcam inşallah bu bebeğimi rahat rahat emzircem..

Dogum sonrasi o sorunu hic yasamadim. 8. Aylik hamileyken lansinoh kreme basladim. Ama degdirip fazla ovmadan yoksa dogumu tetikler demisti doktorum..dogum sonrasi her gun lansinoh krem her emzirme sonrasi. Lansinoh g pedi kullanmistim bir de

Dogum sonrasi o sorunu hic yasamadim. 8. Aylik hamileyken lansinoh kreme basladim. Ama degdirip fazla ovmadan yoksa dogumu tetikler demisti doktorum..dogum sonrasi her gun lansinoh krem her emzirme sonrasi. Lansinoh g pedi kullanmistim bir de
Evet ilk bebeğimi emzirirken göğüslerim yara olunca kullanmıştım ama bi işe yaramamıştı.. bu sefer öncesinden başlicam inşallah Tşk ederim..

Teyzemin gelini soğanın iyi geldiğini söylüyor. Ben çok şaşırmıştım. Soğanı kesip göğsünüze sürüyormuşsunuz iyi geliyormuş. Bir de ayva çekirdeğini suda bekletiyorsunuz jel gibi bi kivamda oluyo onu sürüncede birebir diye duydum yine yakın çevremden

Evet ilk bebeğimi emzirirken göğüslerim yara olunca kullanmıştım ama bi işe yaramamıştı.. bu sefer öncesinden başlicam inşallah Tşk ederim..
Yara olmadan önceden (hamileyken) baslayin. Bi de ben her emzirme sonrasi sürdüm..

Meme başı yaralarının ana sebebi bebeğin memeyi doğru kavrayamamasıdır. İnternetten bebek emme şekillerini inceleyin derim. Yoksa ne yaparsanız yapın o yaralar olacaktır.

Benim göğsüm daha dogumdan önce çatlakti bu yüzden beşinci aydan itibaren furacin, medacassol, silverdin merhemlerini karıştırıp sürdüm göğsüme yatarken son ayda da günde en fazla üç kez. Doğum sonrasıda her emzirme sonrası lansinoh sürerek kıyafete degmemesi için gogus kalkanı kullandım. Çok çok dayanılmaz olduğunda da soğan rendesini gogus pediyle oraya koydum. Şuan çok rahatım geçti çok şükür.
Bebeğin emiş şekli de çok onemli ama doğru şekilde emse de mutlaka yara oluyor ilk zamanlar.

Soğanı bende duydum hamile iken kullanılıyormuş.. Ayva çekirdeğini çatlak olunca denemiştim.. tşk ederim

İlk bebeğimden kaynaklanan yaraymış gibi çatlaklar var şuan.. bende mi kullansam lansinoh ve garmastan kullanıcam önümüzde ki aylarda.. silverdin madecassol şimdi kullansam mi.. ya çok korkuyorum ilki gibi olacak diye.. çok çekmiştim..

Sadece ilk hafta ağlayarak emzirdim. Dört aydır hiç acımadı. Çünkü emzirme danışmanlığı aldım. Doğru pozisyonda, doğru şekilde emzirmeyi öğrendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…