Jinekoloji Emzirirken korunmasiz iliski :( acil

Elif3211

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
641
93
18
Arkadaslar 6,5 aylik bebegim var ve korunmasiz iliski oldu esimle birden gelisen bisey oldu yoksa dikkatliyiz.. Hamile olmaya tekrar hazir degilim Şu an ve hamilelik kilolarimda var vermem gereken.

Adet uygulamama baktim 2-3 gun önce bitmisti ve bugun riskli gunlerim basliyor uygulamaya göre…

Yarin ertesi hapi aliyimmi eczanrden? Hic bi sekilde riske atmak istemiyorum. 3-4 aydir adet göruyorum ve emziriyorum bebegimi. En az bi 1 sene beklemek istiyorum bebek icin ve ise tekrar baslicam bi kac ay sonra…

Aynısını ben de yaşadım biz de prezarvatif çıkmıştı, bebeğim daha büyüktü ve emzirmiyordum. Ertesi gün hapı aldım. Sorun yok ancak hapın ciddi yan etkileri var. Duygusal dalgalanmalar çok oluyor. İkinci çocuğa hazır olmadığımdan ertesi günü hapı her halükarda daha mantıklı gelmişti.

Aynısını ben de yaşadım biz de prezarvatif çıkmıştı, bebeğim daha büyüktü ve emzirmiyordum. Ertesi gün hapı aldım. Sorun yok ancak hapın ciddi yan etkileri var. Duygusal dalgalanmalar çok oluyor. İkinci çocuğa hazır olmadığımdan ertesi günü hapı her halükarda daha mantıklı gelmişti.
Biliyorum illaki olur belki katlanicam. Riske atmak istemiyorum

bence almayın doktora sormadan. normal zamanda bile ciddi yan etkileri var.

biz bebeğim 3 aylıkken kücük gelen prezervatif yüzünden öyle bir sorun yasamıştım. ve ben 50.günden beri düzenli regl de oluyordum. yani riskliydi gebelik açısından. ama çok sükür oluşmadı gebelik falan. tabi artık her ilişki öncesi o kadar dikkatliyiz ki bazen prezervatifi kontrol edene kadar insanın tüm şevki kırılıyor 😂 ben de regl olmayı bekliyorum artık spiral taktıracağım. her ay o kadar stres oluyorum ki 🥲

Gebelik ihtimalin var, ertesi gün hapı alırsan birkaç gün emzirmemen gerekiyordu sanirm

bence almayın doktora sormadan. normal zamanda bile ciddi yan etkileri var.

biz bebeğim 3 aylıkken kücük gelen prezervatif yüzünden öyle bir sorun yasamıştım. ve ben 50.günden beri düzenli regl de oluyordum. yani riskliydi gebelik açısından. ama çok sükür oluşmadı gebelik falan. tabi artık her ilişki öncesi o kadar dikkatliyiz ki bazen prezervatifi kontrol edene kadar insanın tüm şevki kırılıyor 😂 ben de regl olmayı bekliyorum artık spiral taktıracağım. her ay o kadar stres oluyorum ki 🥲
6 buçuk aylık bebekle 3 aylık bebek aynı değil, emzirmenin tam koruması için bebeğin sadece emzirilmesi gerekiyor öğün atlamadan, muhtemelen ek gıdaya başlamıştır ve emzirmenin koruması tam değildir şuan, yanlış yönlendirmeyin kesinlikle gebelik düşünmüyorsa konu sahibi, 24 saat içinde ertesi gün hapı alsa iyi olur, hapi içince bir süre emzirmemesi gerekiyor ve bu sürekli kullanılan bir hap değil senede veya birkaç sene de 1 Max

Emzirme dönemi o hap kullanilmaz etkileri çok fazla.dua edin tutmasın yoksa işiniz zoe

Emzirirken ertesi gün hapı kullanılmaz bebeğe çok zararlı. Ayrıca ani de olsa önce prezervatif takın sonra devam edersiniz. Yani şakkadanak kıyafetler varken birleşme olmuyor sonuçta.

6 buçuk aylık bebekle 3 aylık bebek aynı değil, emzirmenin tam koruması için bebeğin sadece emzirilmesi gerekiyor öğün atlamadan, muhtemelen ek gıdaya başlamıştır ve emzirmenin koruması tam değildir şuan, yanlış yönlendirmeyin kesinlikle gebelik düşünmüyorsa konu sahibi, 24 saat içinde ertesi gün hapı alsa iyi olur, hapi içince bir süre emzirmemesi gerekiyor ve bu sürekli kullanılan bir hap değil senede veya birkaç sene de 1 Max
doktorunuza sormadan kullanmayın dedim. yanlış bilgi vermedim.

6.5 aylık bebek zaten öğün olarak ek gıda tüketmez hala ana besin anne sütü ve düzenli emzirilir.

ayrıca farkındaysanız gebelik ihtimali olduğunu da belirttim ki bu yüzden ben de spiral taktıracağım dedim.

emzirirken parol bile doktor onayıyla alınmalı. hanımefendiye de “gebe kalmazsınız” demedim. bence doktor onayı olmadan kullanmayın dedim sadece. ne şiddet bu celal 😂

Bu işin şakası yok ki yani. İkinciye olurla olsun modundaydaniz tabiki ilaç filan kullanmayın. Benim üç çocuğum var. Eşimi gecenin bı vakti nöbetçi eczaneye gönderip bir an önce ilacı alma derdimdeydim. Pahalı da malesef ama akıl sagligimi korumam daha önemliydi ki benim adetime üç dört gün vardi. Benim ilk cocugum adet sonrasindaki ilk günde olan bir çocuk 😅

doktorunuza sormadan kullanmayın dedim. yanlış bilgi vermedim.

6.5 aylık bebek zaten öğün olarak ek gıda tüketmez hala ana besin anne sütü ve düzenli emzirilir.

ayrıca farkındaysanız gebelik ihtimali olduğunu da belirttim ki bu yüzden ben de spiral taktıracağım dedim.

emzirirken parol bile doktor onayıyla alınmalı. hanımefendiye de “gebe kalmazsınız” demedim. bence doktor onayı olmadan kullanmayın dedim sadece. ne şiddet bu celal 😂
Ne şiddet ne Celal ne alaka, normal yazdım ek gıdaya baslandigi zaman anne sütü tam korumaz yanlış bilgi var sonuçta ve 3 aylık verdiğiniz örnekle aynı değil, insanları ya kış yonlendiriyor, dr danisacak çok vakit yok ayrıca yarın sabahtan sorabilirse soracak ki sanmiyorum cumartesi günü, yoksa eczaneden alacak, gebelik sorun değil diyorsa ne ala

Abimle aramda tam olarak 11 ay var o kasım 95 ben ekim 96 bildiğin 40ı bile çıkmadan hamile kalmış annem bana ona göre önlem alın emzirme korumaz

40ı çıkmıştır illaki yaa 🤭 Ama çok zor olmuştur daha kendine gelemeden hamile kalmak.
Kendi söyledi 🤣 evet çok zor olmuş kimse de yokmuş yardımcı babam asker farklı şehirdelermiş ve o zamanlar rastgele hastaneye de gidilmezmiş bir sürü sıkıntı büyürken de zor büyüdük abim usluymuş ama ben çooook yaramaz çok huysuzmuşum ve hasta olurmuşum hep ağlarmışım fmf var atak geçirirmişim oturur bizimle beraber ağlarmış garip 24 yaşındaymış daha

Back
X