Emzirme Sendromu..Yardım Edın...

tubabuyukustun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2011
126
1
46
İstanbul
merhaba arkadaslar..
bebgim 20 eylülde normal dogumla dunyaya geldi cok şükür..
kendımı herseye hazırlamıstım ama emzirme olayının basıma bu kadar ıs acıcagını hıc tahmın etmezdım..
hayatımda cekmedıgım acılar cekıyorum :D
ben dogumdan korkuyodum ama bu cok daha kotu
esım okyanusu gectın derede bogulucaksın dıyo.tabı anlaması mumkun dııl..
göguslerım cok kotu hep yara oldu bagıra bagıra emzırıyorm.acıdan tavana vurucam sankı:D
yaralar ıylestı bıraz ama sag gogusum emzırdıkten sonra cok agrıyo sısıyo ates gıbı yanıyo
NE YAPSAM FAYDA YOK sıcak havlu banyo masaj vs aklıma gelen herseyı denedım ama gecmıyo bı turlu::(:(
bu durumu yasayan kımse varmı ne yapmalıyım lutfen yardım edın
böyle bı agrı olamaz o kadar canım yanıyokı neden agrıyo acaba ..
arkadaslar önerılerınızı beklıyorum..

merhaba arkadaslar..
bebgim 20 eylülde normal dogumla dunyaya geldi cok şükür..
kendımı herseye hazırlamıstım ama emzirme olayının basıma bu kadar ıs acıcagını hıc tahmın etmezdım..
hayatımda cekmedıgım acılar cekıyorum :D
ben dogumdan korkuyodum ama bu cok daha kotu
esım okyanusu gectın derede bogulucaksın dıyo.tabı anlaması mumkun dııl..
göguslerım cok kotu hep yara oldu bagıra bagıra emzırıyorm.acıdan tavana vurucam sankı:D
yaralar ıylestı bıraz ama sag gogusum emzırdıkten sonra cok agrıyo sısıyo ates gıbı yanıyo
NE YAPSAM FAYDA YOK sıcak havlu banyo masaj vs aklıma gelen herseyı denedım ama gecmıyo bı turlu::(:(
bu durumu yasayan kımse varmı ne yapmalıyım lutfen yardım edın
böyle bı agrı olamaz o kadar canım yanıyokı neden agrıyo acaba ..
arkadaslar önerılerınızı beklıyorum..

madecassol merhem veya bepanthene plus krem sür.sütün olunca pompayla sağ.benim tek göğsüm de aynı şekilde.bebeğim emince canım çok yanıyo tükrük değdiği için.ama pompayla rahat oluyo tek göğsümü emiyor diğerini sağıp veriyorum.sonra kremleri sürüyorum.süt gelince yıkıyorum ılık suyla.sağıyorum tekrar aynı işlem...

madecassol merhem veya bepanthene plus krem sür.sütün olunca pompayla sağ.benim tek göğsüm de aynı şekilde.bebeğim emince canım çok yanıyo tükrük değdiği için.ama pompayla rahat oluyo tek göğsümü emiyor diğerini sağıp veriyorum.sonra kremleri sürüyorum.süt gelince yıkıyorum ılık suyla.sağıyorum tekrar aynı işlem...

saol canım..bu ıslem hep bole emzırdıgım surece devam edıcekmı yoksa ıylescekmı :(

merhaba canımm.öncelikle bebbeğini ğüle ğüle büyüt.aklından çıkartma bunların hepsi gececek.bende senin ğibi ilk aylarda meme ucum yara oldu ğöğsüm şişti ateşlendim.ya sütün fazlaolduğu için ğöğsün şişer yada memende intihap vardır.yara olayına ğelince onu çoğunlukla hemen hemen her kadın yşıyor resmen acıdan bayılacak ğibi canın yanıyor benim dudaklarım patlamıtı acıdan bağırmamak için ısıra ısıra.ama gececek.emzirmek o kadar sancılı değil.inan benim oğlu şimdi 14 aylık memeden kesecem diye üzülüyorum.emzirmek çok zevkli çok ğüzel birşey biraz sabır canım.rabbim yardımcın olacaktır..

merhaba canımm.öncelikle bebbeğini ğüle ğüle büyüt.aklından çıkartma bunların hepsi gececek.bende senin ğibi ilk aylarda meme ucum yara oldu ğöğsüm şişti ateşlendim.ya sütün fazlaolduğu için ğöğsün şişer yada memende intihap vardır.yara olayına ğelince onu çoğunlukla hemen hemen her kadın yşıyor resmen acıdan bayılacak ğibi canın yanıyor benim dudaklarım patlamıtı acıdan bağırmamak için ısıra ısıra.ama gececek.emzirmek o kadar sancılı değil.inan benim oğlu şimdi 14 aylık memeden kesecem diye üzülüyorum.emzirmek çok zevkli çok ğüzel birşey biraz sabır canım.rabbim yardımcın olacaktır..

Canım bebeğin için tebrikler. Emzirme konusunda ben de çoğu anne gibi çok çektim. Lasonil krem filan hiç fayda etmedi. Benim sol göğsüm iltahaplandı, sağ göğsüm ise mantar oldu. O dönem yapma bir ilaç kullandım mantar için. İltihap için ise evine en yakın sağlık ocağına gitmeni tavsiye ederim. Onlar emzirme konusunda eğitim görüyorlar ve sana yardımcı olacaklardır. Ama ilk başlarda garip gelse de yine de en iyi gelen ilaçlarla beraber emzirmeye devam etmek. Benim kızım şimdi 13 aylık, halen daha emiyor. Sorunlarımız 3 ay kadar sürdü. Emzirmek çok keyifli, kızımı emzirmek için her kucağıma alışımda Allahıma hamdolsun diyorum :)

Canım bir de sağmak iyi geliyor. Merak etme, çok yakında bir gün hepsi geçecek, bir bakmışsın sen de tavsiye veriyorsun etrafındakilere :)

Canım bebeğin için tebrikler. Emzirme konusunda ben de çoğu anne gibi çok çektim. Lasonil krem filan hiç fayda etmedi. Benim sol göğsüm iltahaplandı, sağ göğsüm ise mantar oldu. O dönem yapma bir ilaç kullandım mantar için. İltihap için ise evine en yakın sağlık ocağına gitmeni tavsiye ederim. Onlar emzirme konusunda eğitim görüyorlar ve sana yardımcı olacaklardır. Ama ilk başlarda garip gelse de yine de en iyi gelen ilaçlarla beraber emzirmeye devam etmek. Benim kızım şimdi 13 aylık, halen daha emiyor. Sorunlarımız 3 ay kadar sürdü. Emzirmek çok keyifli, kızımı emzirmek için her kucağıma alışımda Allahıma hamdolsun diyorum :)

canım ıltıhap mı var acaba ben saglık ocagına gıttım normal dıyolar gecıcek dıyolar ama ben nefes alırken bıle zorlanıyorum:(
acaba ıltıhapsa ne yapmam gerek
cevap yazdıgın ıcın cook tesekkurler..

arkadaşım ben göğüs ucu yarama çözüm buldum anlatayım sen de dene.kantaron yağı(aktarlarda satılıyo) ile hakiki zeytin yağını karıştırıp ısıt,sonra ılımasını bekle pamuğu batır göğüs ucuna koy.1 gün beklet.tabii arada değiştir.bu arada ayva çekirdeklerini biraz suyun içine bırak 1 gün beklesin,sabaha jöle kıvamına gelecek.sabaha pamuğu göğsünden al ve ayva çekirdeği suyunu direk sür göğüs ucuna,etrafına.akşama bebeğini emzir.gör ki hiç birşey kalmamış canın yanmıyo ve bebeğin emiyo.sonra jöleden tekrar sür.bu arada göğsünü ağzına iyice yerleştir sadece ucunu verme.geçmiş olsun...bana dua edeceksin...

selam casniim allah bebegiini saglikli sihhatli buyutmeyi nasip etsin ayni sorunlari bende yasadim
bunlai dene istersen
  • emzirrdikden sonra goguslerini iyice bosalt saggg.
  • yanma ateslenme oldugundada soguk yogurt sur
  • egr sut bezelerin dolupta yanma yapiyorsa ilik su masaji ve yas havlu koy
  • gogus yaralarina krem kullan ve mem ucuyla emzirmeyi dene slikonlulariyla
insallah cabucak atlatirsin buzamanlari zaman cabuk geciyor 1yil sonra gulerek hatirlayacaksin buanlariniiiii

saolun arkadaslar cok sukur gectı hıc bı sorunum kalmadı..
ama ömrumden ömur gıttı ..
sımdı cok rahat emzırıyorum
ama bırı bıtıyo bırı baslıyo tam oh cok sukur goguslerım ıylestı demısken
hemoroıd gıbı bıse basladı ne oturabılıyorum ne wc nın onunden gecmek ıstıyorum
normal dogum sonrası oluyomus meger halbukı hıc bı zaman bole bı sorun yasamamıstım:(
neyse cok sukur ımtıhan edılıyoruz bu acılar agrılar gunahlarıma kefaret olur ıns..
ama bu olayda cok zormus ..buda gecermı acaba bı gun kalıcı olur dıye cok korkuyorum arkadaslar:(
neyse cevaplarınız ıcın cook tesekkur ederım..

canım eczaneden silikon gögüs ucu alıp onunla emzirebilirsin ben öyle yapıyorum çok rahat oluyor hiç acı yok.. 4 veya 5 tl bisey

cevaplar ıcın saolun arkadaslar..:D
anladıgım kadarıyla yapıcak bıse yok bunu cekıcem bıgun bıtıcek
ama o gun hec gelmıcek gıbı..:43:

canım benim bebegimde 20 eylülde dogdu şimdi okudumda msjlarını :) şimdi o sorunların hepsi bitti dimi aysını bende yaşadım tam 40 gün sürdü meme ucu çatlagı 40 gün bitti şimdi ayıla bayıla emziriyorsundıur bebegini aynı benim gibi:)

Back
X