Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hastanede hemşire şekerli su ile kandırmaya çalştı,
evde biz mama akıttık göğüs üzerinden,
sütümü ağzına sıkıyordum göğsümden yine kanmadı zilli(
ama yine denycem.
sarılık oldu,söylemşmydm hatrlayamadım 19 ile bir gece yattı.
mahfoldum 1 gece ayrı kaldm ondan diye.
herkes 2 saatte bir uyandırıp emzir ya da doyur diyordu.
memeyi reddederken çok ağlıyordu en son yorgun düşüp uyuyordu bnde kıyamıyordum hala da öyle.
değerleri düşer yine korkuma çok zorlamıyordum memeye.
ama yine denycem ne yapaym...................
sütün artsın istiyorsan 3-4 litre su içeceksin.normalin iki katı sütün olur. Emzirme konusunda da boşver kulaktan dogma şeyleri mama vereceğine sağ biberonla ver.önceliğin bebeğinin mama değil senin sütünü alması olsun.ben sevaryen oldum sütüm gelmedi yok biberon alırsa meme emmezmiş yok mama alırsa süt içmezmiş diye mahvettiler beni, çocuk boş boş emerek göğüs uçlarımi yara yaptı bütün gün aç kaldı ağladı durdu babasi gidip en sonunda mama aldı ilk iki gün mama aldı sonra sütüm çok geldi ama yaradan dolayı emme olmadi hep sağarak verdim.sütün azalır dediler ama normalden çoktu hesaplıyordum günde 1000 ile 12500 ml arasında süt sağıyordum talih kayınvalidem gelip küsmeleriyle beni strese sokup sütümü azaltana kadar.onu bunu boşver bebeğini sev sütünü ne şekilde olursa olsun içir
cnm emzik verdik tabi,alştı hatta egzersdiz yapıyorduk mini mini onunla ki dediğin gibi emme refleksi güçlensin diye.merak ettim canım emzik verdiniz mi. Belki emzik emerek çekme refleksini daha iyi öğrenebilir
helal olsun canım sana vallaha takdir ettim.
şeyi anlamadım,ay sonu sütün artar demişsin ya o nasıl olucak.zamanla artan bişi mi bu?
şimdi 2 saatte bir her ikisinden de toplam 50 cc çıkarabiliyorum el pompasıyla.
elektrikli pompa kullanmak sinirlerimi bozmuştu.aldığım pompa çook sesliydi,o yüzden bebeğimin yanında çalıştıramadım.
ayrı bir odadaydm ve gidip gidip bebeğime bakmaktan hiç sağamamıştım bile.
ayarı da yoktu çok yavaştı.şimdi ne alsam öyle olucak diye korkuyorum.
çok gürültülü olucak olması ve yavaş çekicek olması beni korkutıyor.
dumaaam pompadan memnun musun canını yakıyomu bende o markadan almayı düşünüyorum ama acıtır mı o da diye merak ediyorum bebedor almıştım göğüsümü morartıyordu
deliricem artk o süt arttıyor yok bu çoğaltıyor falan yok yaaa
artmıyanın artmıyor işte
hergün düzenli humana stil tee içiyorum ama yok sabit yani
yemeklerden sonra içiyorum ama temel nedenim bebeğimde gaz olmasın diye
3 öğün güzel yiyorum,meyve ve sıvı tüketiyorum.üstelk iştahım falan da yok.sırf kızıma süt olsun diye yiyorum yani ama bnce emmiyor diye çoğalmıyor.ilk zaman akıyordu hep oysa
sütün artsın istiyorsan 3-4 litre su içeceksin.normalin iki katı sütün olur. Emzirme konusunda da boşver kulaktan dogma şeyleri mama vereceğine sağ biberonla ver.önceliğin bebeğinin mama değil senin sütünü alması olsun.ben sevaryen oldum sütüm gelmedi yok biberon alırsa meme emmezmiş yok mama alırsa süt içmezmiş diye mahvettiler beni, çocuk boş boş emerek göğüs uçlarımi yara yaptı bütün gün aç kaldı ağladı durdu babasi gidip en sonunda mama aldı ilk iki gün mama aldı sonra sütüm çok geldi ama yaradan dolayı emme olmadi hep sağarak verdim.sütün azalır dediler ama normalden çoktu hesaplıyordum günde 1000 ile 12500 ml arasında süt sağıyordum talih kayınvalidem gelip küsmeleriyle beni strese sokup sütümü azaltana kadar.onu bunu boşver bebeğini sev sütünü ne şekilde olursa olsun içir
dün yine denedikaçken denedik,tokken denedik.uykudayken denedik,uyanıkken denedik.karanlk ortamda,sesli ortamda.......
yok yok yok!!!!!! almıyor işte((((((
bi sağdan bi soldan deniyorum yok.biraz boşaltıp deniyorum ucu iyice çıkıyor,ya da uç cıkarıcıyı kullanıp deniyorum ucundaki sütü yalıyor sonra ağzına yerleştirmeye çalışıyor ta boğazına kadar uzansn istiyor heralde biberon gibi.bi yapışıyor canımı bile yakıyor 2 çekip geri çıkarıyor.o helak oluyor ben helak oluyorum =((((( kan ter içinde kalıyoruz.emziricem diye geç iyileşti dikişlerim.15 gün oldu hatta hala sancılarım oluyor.
emmek yorarmış,zahmetlymiş bizim küçük hanımda tembel((
sütüm de bi ayarda gidiyor.daha sık sağar oldum.sağarken iyice boşaltıp bi 5dk boyunca boş boş sağıyorum.yine kkda okudum,bi bayan yazmış bu şekilde yapılırsa süt üretimi hızlanır,artar diye.denemek de fayda var.
lansinoh pompamdan da memnunum şimdilik.
malt araştırıcam şimdi bi de.
güzel yiyorum,komposto falan da tüketiyorum ama ilk günün verimliğiliği gitti tabi miniğim sağolsun(
dün de hemşirenin dediğini yapalım dedik.
annesütü ile mamyı karıştıırp ver dedi.
amaç nedir dedim,çifter iş yapmamış olursun dedi.
2 kere yaptık 2sinde de çok kustu bebeğim.
hazmedememiş,rahatsız oldu çok üzüldüm.
bir daha yapmadk,öyle birşeyde olmadı.
bende de aynı sorun var sütüm var ama malesef hanımefendi tembel azıcık emip bırakıyor ilk dogduğunda sarılık oldu doktor sık sık emzir atlatsın dedi ama uykudan uyandıramıyordum memeyi tutmuyordu sürekli uyku halindeydi. lansinoh elektirikli pompa aldım gayet memnunum bu arada o markayı önerebilirim paranız çöpe gitmez şuan 3 aylık bebeğim hiç değişmedi azıcık emip bırakıyor zorlayınca sıkınıyor ağlıyor emmiyor kalanı sagıp biberonla veriyorum ama emse süt çoğalacak sağınca sadece gögüste bırıken süt gelıyor oda cok değil 4 5 saatte 100 ml anca çıkıyor bazen daha az evde yalnız oldugum için temizlik yemek bebiş derken kendime fırsat bulamadıgım zamanlar süt azalıyor malesef bende mecbur gunde 1 2 kez mama takviyesi yapmaya başladım bende bebelac alıyorum markayı cok kafana takma çünki mamayı takviye olarak kullanıyoruz anne sütüde alıyor bebeğin çevremde arı mamasıyla büyütenler var çocukları gayet sağlıklı tabıkı ınsan en iyisini yapmak ister çoçuğuna ama elde olmayınca yapacak bişey yok. zaten 4 aydan sonra ek gıdalara başlıycaz yavaş yavaş 6 aydan sonra çorbasıydı yoğurduydu tüm vitaminleri verirsin üzülme elimizde olsa keşke memeyi ağzına ver emsin cok daha kolay bukadar uğraşmaktansa ama yapacak bişey yok allah sağlık versin yeğenim 2 yaşına kadar anne sütü aldı hemde oldukça bol ama çok sık hastalanıyor o bi garanti değil yani en iyi mamada garanti değil ben elimden geleni yapıyorum emziriyorum kalanı sağıyorum bakıyorum süt az bıraz mama yapıp veriyorum böle 3 ay gectı dünyaya gelen büyüyor hiç bişeycikte olmaz inşşş sağlıkla büyütürüz bebişlerimizi :)