Emzirme sorunu

Prenslerim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2012
667
5
26
İstanbul
Anneler merhaba, ayın 15'inde nihayet saglikla kuzularımı kucağıma aldım:) erdem 2750, Emre 1970 gr doğdu, Emre'de rahim ici gelisim geriligi vardı zaten 37 haftalık olmasına ragmen 34 hafta ile uyumlu doğdu...ufacık olmasına ragmen hastanedeyken hemşirelerinde yardımıyla itiraz etmeden meme alıyordu, son 3-4 gündür memeyi almak istemiyor göğüs ucuyla ilgili problem yok ona ragmen acaba biberon sanıp daha rahat mı alır acaba diye silikon uc takdim, biraz daha rahat alıyor ama yine de güçlü çekmiyor 10-15 dk uyur uyanık kalıyor memede...hastanede kaucuk uclu chicco biberon veriyorlardı ben eve gelince medela calma kullanıyordum (silikon uclu) acaba o mü soğuttu memeden diye düşünüyorum? Sagarak da süt veriyorum ama emmesi başka tabi, cok üzülüyorum memeyi bırakacak diye? Sizinde basınıza benzer bisey geldi mı, ne yaptınız? Annem cok küçük oldugu icin yoruluyor diyor, bilmiyorum ki napiyim? Biraz ac bıraksam mecbur kalır alır mı acaba?

merhaba öncelikle Allah analı babalı büyütsün tebrik ederim benim de ikizlerimden oğlum güzel emiyordu ama kızım ilk günlerde 3 dakika emip yoruluyordu. uyuyordu yada emmiyordu. Bende önce emzirip sonra hemen sağıp veriyordum ben bir öğün meme bir öğün mama şeklinde büyüttüm ama şimdiki aklım olsa 24 saat uyumadan emzirip aralarda yine mama verirdim. Çünkü bebekler büyüdükçe akıllanıp ortalama 4. ayda emmek zor gelip biberona yöneliyorlar. Benim oğlum 4,5 ay kızım 5,5 ay emdi. Oğlanı emzirmek için bir takla atmadığım kaldı ama istemedi. Bir sürede sağıp verdim ama sonuçta çok sık emziremediğim için sütüm azaldı ve ancak 5,5 ay yetti. Gerçi herkes ikizler için yine iyi emzirdiğimi söylüyor ama işte annelik. Yani sonuç olarak aslında bebekler ilk 8 dakikada memenin çoğunu boşaltırlarmış üzülme sen sık sık aç tok bakmadan emzir bence bide ben aşırı evhamlı bir anne olup kimseye güvenmediğim için neredeyse 24 saat uyumadan geçirdim ilk ayları ve süt tabiki az oldu. ne kadar çok aralarda uyuyabilirsen o kadar çok süt ve bol bol emen bebekler. hep iyi düşün baktın emmiyormu hemen sağ ver baktın içmedi mi hemen mamasını hazırla öğün atlama, saatlere takılı kalma ,ortalama bebekler aşırı gazlı değilse emzirmeden 2 saat sonra mamadan 3 saat sonra çok acıkıyorlar. sen emzirmek için hiç saate bakma her ağladığında az yada çok emzir ben bu tavsiyeyi çok geç aldığım için hala üzülürüm. Benim bebeklerim 8 aylık oldular ve kilolarıda iyi. selamlar

Cok saol canım, bende her ağladıklarında önce memeye dayiyorum, inşallah bende senin gibi 4-5 ay emzirebiliim...büyük oğlumu 25 ay emzirdim, bunlarıda emzirmeyi cok istiyorum... cocuk doğurmak güzel, emzirmek harika bı duygu bence, emerken gözünün icine bakarlar yaa, o an benim bittiğim andir iste:)

canım öncelikle hayırlı olsun bu emzirme konusu gerçekten ikizler için çok zor benim bebişler 8 aylık oldular ilk 4 ay civarı bi sorun yaşamadım biberonu da memeyi de alıyorlardı gerçi oğlum doğduğundan beri emmeyi beceremiyorum çok zayıf emiyordu 4 aylıkken ikisi de bıraktı sonra ben sağıp verdim kesilmesin sütüm diye belki tekrar emerler umuduyla şimdilerde tekrar alıştırmaya çalışıyorum ama pek başarılı değilim çalıştığım için çok üstüne düşemiyorum uyudukları zaman memeyi veriyorum oğlum yine çok az emiyor ama kızım daha iyi emmesi uykudayken 5 -10 dk emiyor ama uyanıkken bi çekiyo bi kafası başka tarafa çekiyo yani uyanıkken pek verimli deil emmesi ama çok şükür bunada sağarak veriyorum emmedikleri zaman şimdi ek gıda verdiğim için mamayı tek öğüne düşürdüm sonuç olarak:) sık sık emzir biberon vereceksen de mümkün olduğunca uykulu oldukları zaman ver ilk 6-7 ay emzirebilirsen bırakmazlar daha sonra diye düşünüyorum dinlenme imkanın olduğu zaman hiç ev işleri bilmem deme hemen dinlen moral önemli sütünün artması için bi de bebeklerin açıkmasına izin ver ben çok evhamlı olduğum için açlar mı bilmem ne deyip gereksiz belki de hemen mama hazırlıyordum meme yumuşak süt yoktur diye fakat süt emdikçe geliyormuş bunu geç farkettim:) bu arada silikon ucu ben kullanamıyorum aldım ama nasıl kullanıyorsun

Dediğin gibi canım ısrarla vermeye devam ediyorum, zaten erdem havada karada her türlü emıyor, cok sukur onda bı sorun yasamıyorum ama Emre beni deli ediyor...sipa birde güçlü ki, bı çeviriyo kafayı geri dondurebilene askolsun:) gercekten cok zormus ikiz emzirmek, etrafımda ikizi olan annelere de soruyorum, 4-5 ayı geçebilen cok yok, bende o kadar emdiysem yeter valla...

Ben nuk marka silikon uç almıştım, zaten göğüs ucum belli, direkt takiyorum, ucunda kalan boslugada sutu sağıyorum, ilk ağzına aldığında o dolu kısım boşalıyor ağzına, daha kolay tutuyor...ama herzaman ise yaramıyor

Masallah ucude oglanmi

Allah guzel yasam versin hepimizinkine

Benim ikizlerden biriside seninki gibiydi canim

Zamanla astik sanirim emme refleksi tam gelismemisti

Bende uzulurdum senin gibi ama gecti

Kızlar artık Emre emerken daha az sorun çıkarıyor, son 10 gündür emzik vermiyorum ve klasik biberon kullanmıyorum...chicco'nun kaucuk uclu biberonunu kullanıyordum, suan medela'nin calma tipi biberonunu kullanıyorum...yabancı bı sitede okuduğuma göre bebekler ozellikle ilk 6 ay mutlaka emme refleksini tatmin etmek istermiş, düzenli biberon ve emzik kullanan bı bebek bu ihtiyacını yeterince karşılıyormuş, üstüne bı de biberonun emmilme kolaylığı eklenince bebek anne memesini rahatlıkla birakabiliyormus,dolayısıyla sitede bebeğin memeyi bırakmamasi icin uç şey öneriliyor; 1. biberon ucunuzu fonksiyon acısından dogru seçin cok fazla akıp tembelliğe neden olmasın, 2.mümkünse emzik hic kullanmayın, 3. sık sık emzirin. Calma'nin ucu cok değişik boru gibi bisey, anne memesiyle alakasi yok, sadece çektikce mama akıyor dolayısıyla tembelliği ortadan kaldırıyor, ayrıca bebeğin onu meme yerine koyması mümkün degil, pipet gibi diyim size...eee emziği de kaldırınca ortadan bı ben kaldığım emmek icin:) mama saatlerini beklemeden her istediklerinde de meme vermeye başlayınca sorun yavaş yavaş ortadan kalkmaya basladi...eger sizde benim kadar takıksaniz bu emzirme isine sakin pes etmeyin, denemeye devam edin...resmen 40 gündür uğraşıyorum, o almiycam diye ağladı, ben almiyo diye ağladım ama cok sukur iyiye gidiyoruz:)

Mrb,size akil danismak istiyorum,benimkilerden biri evde biri kuvezde,hastaneye daha cok sut goturcem diye,evdekini daha az emziriyorum,daha cok mama veriyorum,zaten 2.600gr oldugu icin az emiyo,vicdan azabi cekiyorum,ama hastanedeki dahada kucuk onun toparlanmasi lazim:-( zaten sutumde cok degil,evdeki,ancak kendi cok aciktigi zaman gyi aliyo,yani ben surekli emzirsemde,istemezse almiyo,bende ac kalmasin diye mama veriyorum,ne yapmaliyhm:-(

Canim öncelikle diğer kuzunuda en kisa sürede eve getirirsin insallah...senin durumun çok özel, bence hiç vicdan yapma, kuvezdeki bebeğinin hizla toparlamasi için anne sutu şart, bende senin yerinde olsam sanırım ona daha çok süt verirdim...önemli olan evdekinin memeden sogumamasi, memeden doymasa bile mutlaka vermeye devam et, uykuya dalarken alsın, mama oncesinde ya da sonrasında keyif için alsın önemli değil yeterki bırakmasın, ne zamanki diğer kuzunda eve gelir ondan sonra eşit vermeye başlarsın diye düşünüyorum...kuvozdekini emziriyo musun yoksa sağarak mı veriyorsun?

Cok tesekkur ederim,onerin icin..kuvozdeki 865gr dogmustu,35gundur kuvozde ve su an 1600gr oldu,2000de verecekler ins.o yuzden hep sut sagip goturdm,daha hic emziremedm:-( dediginizi yapcm ins.

Cok tesekkur ederim,onerin icin..kuvozdeki 865gr dogmustu,35gundur kuvozde ve su an 1600gr oldu,2000de verecekler ins.o yuzden hep sut sagip goturdm,daha hic emziremedm:-( dediginizi yapcm ins.

Kavuşmanıza az kalmış neyse ki canim, Allah sabır versin...eve gelince belki memeyi almada sorun yasarsınız ama zamanla onu ağlatırsıniz insallah:)

Allah yardımcın olsun canım hiç kolay bir süreç değil, biri yanında olsa da aklın sürekli diğerindedir. İkiz annesi olmanın şimdiden hissettiğim en zor yanı ikiside iyi rahat sağlıklı olmadıkça tam rahat edemiyorsun, biri az oynasa biraz daha küçük olsa takılıyorsun. Ancak az daha dayan bak ne güzel büyümüş çok az kalmış kavuşmanıza, dualarımız sizinle:))

sütü içiyor kaşıkla.mama da yiyor.ama meme vermek için kucağıma alınca bağırıyor.kendini kasıyor.kafasını çeviriyor.

sanki düşman var karşısında.çok üzülüyorum

sagarak vermeyi denesen. benim kızım da memeyi almıyordu, çok kafama takıyordum. ugraştım olmadı sagıp verdim ben de. memeyi unutsa ne olur unutmasa ne olur ben de bunu anlamıyorum. sonra büyüyünce de memeyi bırakmaları için ugraşıyoruz...

Merhaba,
sadece sağarak ikiz kızlarımı sadece anne sütü ile besledim. 13 ay sürdü zor oldu ama başrdım siz de başarırsınız. Umut vermek istiyorum ikiz annelerine. Anne sütü özellikle erken doğan ikizlerde çok önemli. Nasıl başardığımı bu yazımda anlatmıştım.Umarım işinize yarar. Anne Sütünü Nasıl Arttırabilirsiniz? | Hassas Anne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…