Bebek Beslenmesi Emzirme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulsum12

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2016
6
1
6
34
merhabalar Benin bebegim 23 Gunluk sutum Cok as geliyor sezeryan oldum ilk 3 gun sut gelmedi sonra sagarak verdik su an tam bir sate yakin emiyor Ama doymuyor mama veriyorum geceleri 2 saatte bir uyandirip sut as geldigi icin mama veriyorum ki sabaha sut birikmis oluyor ne yapmamlazim Doctor biraz toplu bir bebek oldigu icin mama ya devam dedim sut artmasi icin ne yapmaliyim

2 saatde bır 20 dk emzırmen yeterlı
bebegın gazı sancısı oldugundada sureklı emmek ıster ıcgudusel bu sebeple emzırdıkden hemen sonra evladının gazınıda cıkarmalısın 5 DK sırtını tıpışlaman yeterlı
emzıkde yardımcı olabılır kızım emme saatı dısında arandıgında emzık verıyorum sakınlesıyor 47 gunluk daha ılk gunden berı emzık tutuyor
sen emzırdıkce sutun gelır saatını duzenlersen uyuyabılırsın uyumakta sut yapar
gece emzırdıgınde daha fazla sutun olur
et suyu tavuk gıbı yumurta gıbı gıdalar yersende sutun artar
duzelır hersey nerak etme hayırlı olsun bebısın

2 saatte bir 20 dakikadan fazla emziriyorum emzigede alistirdim o kadar kuvvetli emiyor ki emzigi ac uyumuyor bende mama veriyorum mama yo I kesmem mi Lazim

gunde 1 kere gece yatarken versen mama bırsey olmaz 3-4 saat uyur
rıcs ederım :)

2 saatde bı emzır ama mama 3-4 saatde bı verılır
bı bebek en fazla 4 saat ac kalabılır
gece 12 de mesela verursın mama sabah 3 bucuk 4 gıbı emzırırsın
ben sagma akınası aldım 2 saatde bı kızı emzırmenın dısında sutumu sagıp saklıyorum bazen bıberonla sagılmıs sutumu verıyorum

sutun yetmıyordur cocuk doymuyordur uzzuunn emzırırsen sut kalıten duser gogsun sut dolmalıkı bebek doysun dolmadan emıyor cekıyor cekıyor doymuyor uyumuyor

sagma makınası al mesela sag sutunu gunde 3 kez sagarak dolu dolu ver gerı kalanda da emzır
mama yerıne bol sutunden alsın

anne sutu daha emerken sındırır bebeıkler oyuzden 2 saatde bı 20 dk emzırmelısın
mama sındırımı zor oldugundan 3-4saatde bı verılır

bak ben kendı duzenımı anlatım sana ılk gunden berı duzenımı
doktorum onerdı aynı sekılde devam ettım
kızım 38 haftalıkken 3200 kg olarak dogdu sezeryanla
ılk gunden berı 2 saatde bı once oksayarak severek yatagından aldım altını degıstım kırletmemısse bezını bıraz havalandırıp kapatıp ustunu gıydırdım
sonra 20 emzırdım emzırdıkden hemen sonra 5 dk sırtına vurarak gazını cıkartmasına yardımcı oldum
gazını cıkarttı cıkarttı yoksa bı 5 dk daha omuzumda dık acıyla tuttum bıraz sındırsın dıye oyleyatırdım hanı hemen yatırırsan belkı kusabılır

sonrakı 2 saat sonra yıne aynısı bu duzen hıc degısmedı
zaman zaman ıyı beslenmezsem falan sutum az gelıyor farkedıyorum bebek emıyor memeden cekınce aglıyor uyumuyor gazıda yok demekkı doymadı dıyorum gogsumu sutumu sagıyorum
her aya gore degısır kac ml alması gerektıgı 47 gunluk bebek suan sutumu 90 cc sagıyorum gunde 4 kere sagdıgım sutu verıyorum 3 saat falan uyuyor onun dısında emzırıyorum 2 saatde bı suankı kılosu tam 5 kılo

duzenlı kullandıgım gaz damlasıda var oda yardımcı oluyor bebegıme

olabıldıgınce uyuyup ıyı beslenmeye calısıyorum hem cabucak kılo verdım bu sayede hemde sutum artıyor hemde gece emzırdıkce daha cok sutum oluyor

sabah oglen aksam gece sagdıgım sutu verıp gerı kalan kısımda 2 saatde bı en fazla 20 dk emzırıyorum yanı
ver her altını actıgımda sonrasında meme gelecegını bılıyor nasıl heyecanlanıyor gulucukler atıyor ogrendı :) sende bu yolu deneyebılırsın

cok gazı oldugunda durmadan aranuyor meme verırsen daha cok gazı olur cunku 1 saatde sındırıyor sutu saatını doldurmadan sut verırsen gaz ustune gaz olur daha cok aglar
o araları emzıkle gecıstırıyorum

bıde dus cok ıyı gelıyor bebege haftada 2-3 kere ac karnınayken bebegı yıkıyorum arkasından emzırıp uyutuyorum ozaman -4 saat uyuyor ona ızın verıyorum cunku guzel emıyor
bebegın uykuyada ıhtıyacı var sonucta uyusunda buyusun dıye bosuna demezler arada bı en fazla 4 saat uyut

merhabalar Benin bebegim 23 Gunluk sutum Cok as geliyor sezeryan oldum ilk 3 gun sut gelmedi sonra sagarak verdik su an tam bir sate yakin emiyor Ama doymuyor mama veriyorum geceleri 2 saatte bir uyandirip sut as geldigi icin mama veriyorum ki sabaha sut birikmis oluyor ne yapmamlazim Doctor biraz toplu bir bebek oldigu icin mama ya devam dedim sut artmasi icin ne yapmaliyim
Merhabalar. Sütun artması için bebeğinin sık sık emmesi gerekiyor :) boylelıkle beynine " bu bebek çok aç daha fazla süt üretmeliyim" mesajını vermiş oluyorsun. Moral de çok önemli. Sütüm az şüphesine düşmeyeceksin. Kesinlikle bilmişlik yapmıyorum. Doğumumun ilk iki haftası süt yüzünden çok çektim. Bu iki şeyi yapmaya başladığım an sütüm arttı ve şu an fışkırıyor :) her annenin sütü bebeğine yeter aslında.

Kizlar goguslerdeki bu aci 've hassasiyet dogumdan sonra azaliyor mu acaba.suan uclari cok hassas dokunamiyorum bile. Kaldi ki nasil emziricez???

:)
memeyı dogru tutturursan bebısınınde guzel tutası varsa hıc agrı olmaz
emzırme resmen sanat işi :)
ılgılı vıdeolara bak bence nasıl emzırılır dıye

hayırlı dogumlar :)

Arkadaslar merhaba benim 15 gunluk bebegim var bebegim tembel bebkmis emme refleki axmis ilk hafta mama arti sagdigim sutu verdim sariliktan oturu once emzirmeye calismak sonra sagilani verdim bir haftadir Allaha sukur emmeye cekmeye baskadi ama emdikten sonra sagdigim sutu verince sapur supur icio ama yeni memeden ayrilmisti doymuyo mu diyorum sutumu surekli saginca ne kadar oldugunu bikiodum simdi ne kadar cekti icio bilmiom birde arada sagdigimda onceden iki memeden 120 falan gelirdi simdi 70 80 anca gelio zorla oda acaba cekemio mu bana yardum edermisiniz

Arkadaslar merhaba benim 15 gunluk bebegim var bebegim tembel bebkmis emme refleki axmis ilk hafta mama arti sagdigim sutu verdim sariliktan oturu once emzirmeye calismak sonra sagilani verdim bir haftadir Allaha sukur emmeye cekmeye baskadi ama emdikten sonra sagdigim sutu verince sapur supur icio ama yeni memeden ayrilmisti doymuyo mu diyorum sutumu surekli saginca ne kadar oldugunu bikiodum simdi ne kadar cekti icio bilmiom birde arada sagdigimda onceden iki memeden 120 falan gelirdi simdi 70 80 anca gelio zorla oda acaba cekemio mu bana yardum edermisiniz
Bebek çekememesi söz konusu değil:) en iyi pompa bebeğin ağzıdır. Bebeğinizin doyup doymadığını biberon vererek anlayamazsınız. Çiş sayısını takip etmeniz gerekiyor. 24 saat içinde 6-7 çiş olması gerekiyor :)

bak ben kendı duzenımı anlatım sana ılk gunden berı duzenımı
doktorum onerdı aynı sekılde devam ettım
kızım 38 haftalıkken 3200 kg olarak dogdu sezeryanla
ılk gunden berı 2 saatde bı once oksayarak severek yatagından aldım altını degıstım kırletmemısse bezını bıraz havalandırıp kapatıp ustunu gıydırdım
sonra 20 emzırdım emzırdıkden hemen sonra 5 dk sırtına vurarak gazını cıkartmasına yardımcı oldum
gazını cıkarttı cıkarttı yoksa bı 5 dk daha omuzumda dık acıyla tuttum bıraz sındırsın dıye oyleyatırdım hanı hemen yatırırsan belkı kusabılır

sonrakı 2 saat sonra yıne aynısı bu duzen hıc degısmedı
zaman zaman ıyı beslenmezsem falan sutum az gelıyor farkedıyorum bebek emıyor memeden cekınce aglıyor uyumuyor gazıda yok demekkı doymadı dıyorum gogsumu sutumu sagıyorum
her aya gore degısır kac ml alması gerektıgı 47 gunluk bebek suan sutumu 90 cc sagıyorum gunde 4 kere sagdıgım sutu verıyorum 3 saat falan uyuyor onun dısında emzırıyorum 2 saatde bı suankı kılosu tam 5 kılo

duzenlı kullandıgım gaz damlasıda var oda yardımcı oluyor bebegıme

olabıldıgınce uyuyup ıyı beslenmeye calısıyorum hem cabucak kılo verdım bu sayede hemde sutum artıyor hemde gece emzırdıkce daha cok sutum oluyor

sabah oglen aksam gece sagdıgım sutu verıp gerı kalan kısımda 2 saatde bı en fazla 20 dk emzırıyorum yanı
ver her altını actıgımda sonrasında meme gelecegını bılıyor nasıl heyecanlanıyor gulucukler atıyor ogrendı :) sende bu yolu deneyebılırsın

cok gazı oldugunda durmadan aranuyor meme verırsen daha cok gazı olur cunku 1 saatde sındırıyor sutu saatını doldurmadan sut verırsen gaz ustune gaz olur daha cok aglar
o araları emzıkle gecıstırıyorum
Merhaba, vermiş olduğunu bilgiler gerçekten çok kıymetli. Evladınızı allah bağışlasın. Benimde 42 günlük bir yavrum var ama bir türlü bahsetmiş olduğunuz tarzda bir düzen oturtabilmiş değilim. İlk bebeğim ve ailede en küçük çocuk 19 yaşında bu yüzden pek güncel bilgiye sahip yönlendirebilecek olanda yok. Bu yüzden aynı cevap yazdığınız arkadaşın gibi benimde bebişim doymuyor. Sütüm aslında bu haftaya kadar çok iyiydi hatta fışkırıyordu kendiliğinden, hep üstüme akıyordu. Sizinde söyledğiniz gibi beslenmeye bağlı olarak arada azalıyor bende farkediyorum. Bu haftada öyle bir durum var. Onu hemen bol sıvı tüketerek gıdama dikkat ederek düzeltiyorum Ama onun dışında benim asıl size sorum şu, 20 dk emziriyorum demişsiniz ya 2 saatte bir. Benim bebiş 20 dk emmiyor. Neden anlamıyorum ama iştahla emmeye başlıyor ve sütümde var oluyor çünkü bıraktığında hala fışkırarak akmaya devam ediyor ama max 10.dk emip bırakıyor tekrar ağzına veriyorum ama dudaklarını sımsıkı kapatıyor mühür gibi o dudakları açmıyor, doymuş gibi görünüyor. Ve kesinlikle kaç sefer dudağına göğüs ucumu vs değdirsem de tekrar almıyor. Bende doyduğunu düşünüyorum çünkü aynı zamanda uyuyorda. Ama bu sefer çok kısa süre (45 dk, 1 saat) sonra uyanıyor çünkü acıkıyor ve ağlayarak çok acıkmış şekilde uyanıyor. 20 dk emzirmeyi nasıl başarabilirim? Bir diğer sorumda günde 4 sefer sağarak vermiş olduğunuz sütünüzü dolaba koyupta saati gelince ısıtıpmı veriyorsunuz, yoksa oda sıcaklığında mı bekletiyorsunuz acıkma saatini? Cevaplarsanız çok sevinirim. Ve vermiş olduğunuz bilgiler ışığında bende bir düzenleme getiricem inş. Teşekkürler

Merhaba, vermiş olduğunu bilgiler gerçekten çok kıymetli. Evladınızı allah bağışlasın. Benimde 42 günlük bir yavrum var ama bir türlü bahsetmiş olduğunuz tarzda bir düzen oturtabilmiş değilim. İlk bebeğim ve ailede en küçük çocuk 19 yaşında bu yüzden pek güncel bilgiye sahip yönlendirebilecek olanda yok. Bu yüzden aynı cevap yazdığınız arkadaşın gibi benimde bebişim doymuyor. Sütüm aslında bu haftaya kadar çok iyiydi hatta fışkırıyordu kendiliğinden, hep üstüme akıyordu. Sizinde söyledğiniz gibi beslenmeye bağlı olarak arada azalıyor bende farkediyorum. Bu haftada öyle bir durum var. Onu hemen bol sıvı tüketerek gıdama dikkat ederek düzeltiyorum Ama onun dışında benim asıl size sorum şu, 20 dk emziriyorum demişsiniz ya 2 saatte bir. Benim bebiş 20 dk emmiyor. Neden anlamıyorum ama iştahla emmeye başlıyor ve sütümde var oluyor çünkü bıraktığında hala fışkırarak akmaya devam ediyor ama max 10.dk emip bırakıyor tekrar ağzına veriyorum ama dudaklarını sımsıkı kapatıyor mühür gibi o dudakları açmıyor, doymuş gibi görünüyor. Ve kesinlikle kaç sefer dudağına göğüs ucumu vs değdirsem de tekrar almıyor. Bende doyduğunu düşünüyorum çünkü aynı zamanda uyuyorda. Ama bu sefer çok kısa süre (45 dk, 1 saat) sonra uyanıyor çünkü acıkıyor ve ağlayarak çok acıkmış şekilde uyanıyor. 20 dk emzirmeyi nasıl başarabilirim? Bir diğer sorumda günde 4 sefer sağarak vermiş olduğunuz sütünüzü dolaba koyupta saati gelince ısıtıpmı veriyorsunuz, yoksa oda sıcaklığında mı bekletiyorsunuz acıkma saatini? Cevaplarsanız çok sevinirim. Ve vermiş olduğunuz bilgiler ışığında bende bir düzenleme getiricem inş. Teşekkürler
merhaba :)
allahım sızınde bebısınızı korusun omur boyu hep en guzel seylerı yasatsın ınsallah...

en fazla 20 dk emzırmek yeterlı yanı doyuyorsa 5 dk da olur 10 dk da demekkı masallah sutunuz yeterlı dudaklarınıda kapatıp almıyorsa doymus demek kı zaten sızde hıssedersınız doyup doymadıgını ...

2 saatde bı duzenlı emzırdıkden sonra o her turluıyı beslenıyor demektır ıllla 20 dk doldurması sart degıl bazı bebekler doymayı bılmıyor memeyı bırakmıyor benımkı mesela bır bucuk saat hıc bırakmadan mememı emmıstı emzık gıbı o bebekler ıcın gecerlı 20 dk yı gecırmemek :)

gazı vardır sızı aclıktan uyanmıs gıbı yanıltıyor olabılır cunku gazı olan bebek aranır onunda sebebı suymus emmek onu sakınlestırıyor emınce acılar gecıcek sanıyor ondan aranıyor tok olsada aranır dudaklarıyla bunun ıcın ben emzık kullandım o 2 saatlık sureyı emzıkle gecıstırdım ve sız 2 saat dolmadan verdıkce gaz ustune gaz olur ve bu bı kısır döngüye dönusur bu sebeple gazlı bebeklerde ve beslenme duzenı oturtulurken bu dısıplın onemlı

sutumu sagıp ıyıce bıberonu kapatıyorum hıc bekletmeden hemen dolaba koyuyorum bıberon ısıtıcımız var 40 dereceye sabıtleyen gerektıgınde onda ısıtıyorum ve yıne bekletmeden verıyorum
hemen o an verıceksem oda sıcaklıgında en fazla yarım saat bekletıyorum hemen tuketıyoruz
dolapda 1 gun boyunca tutuyorum en fazla 1 gun ıcınde tuketılıyor bıberonla mesela 100 cc sutumu verıyorum gunde 3-4 kez ozaman sutum yetsede yetmesede doydugundan emınım ve bunu cogunlukla uyuyorken bebısı uyandırmadan yapıyorum sonra aynen uyumaya devam edıyor oyle bıberona alısma memeyı ıstememe falan durumuda olmuyor

onun dısında hep emzırıyorum sutum olmasada cunku emzırdıkce sut gelıyor kanallardakı yaglı kısmını emıyor asıl besın o

benım kızda erken dogdu sutum olmasına ragmen zillosum hemen emmek ıstemedı memeyı tutturamadım baya sagdım verdım
merak etmeyın memede de doyar en fazla 20 dk yeterlı onun mıdesı ne kadar kı :) ac olsa durmaz zaten hıc
sutde azalma varsa bıraz daha dınlenmene ozen goster bıraz daha cesıtlı gıdalar al kı sutun cogalsın az uyursan stres yapar yorulursan sutun azalır ama korkma gelır yerıne gerı :)

Back
X