emzirmeden kaynaklanan göğüs yarası

ayva çekirdeklerini biraz su içinde 1-2 gün bekletiyorsun.oluşan jeli göğüs uçlarına sürüyorsun gayetde iyi geliyor.

yazılan herşeyi denemiş biri olarak söylüyorum inşallah bunlardan biri sana iyi gelir.Ama bana hiçbiri fayda etmedi tam 3 ay çektim herseferinde ağlayarak emziriyor ve bebeğime karşı kendimi suçlu hissedip gözyaşlarımı siliyordum. tek ilacım bebeğime duyduğum sevgi ve sabır oldu.Allah acil şifalar versin canım.

sadece garmastan diye bir krem var onu öneriyorum anında etki gösteriyor ama sgk karşılamıyor 4 ay önce 27 ye almıştım.

burda yazılan herşeyi denedim kime neyin iyi geleceği belli olmuo ama bana kendi sütüm iyi gelmeye basladı hala yara ama en azından artık cıglık cıglıga emzirmiyorum kavrarken var deli acısı bide kızım memede oynayarak uyuyo o yuzden sona dogru acı tekrar baslıo acil şifalar canım

bende bir çok şeyi denedim kıslar ama 45 gün oldu hala geçmedi acılarım . lansinoh iy geliyor ama tedavi etmiyor sadece geçici rahatlama sağlıyor ve çabuk bitiyor. garmastan aldım ama bende çok kötü alerji yaptı daha kötü oldum . şişlik ve kızarklık yaptı ve çok kaşınıyor acıyor . 2 günde yaptı bunu üstelik. sütle nemli bırakmayı denedim . ılık suyla silmeyide soğan sürmeyi bile denedim. ne yaparsanız yapın olacaksa oluyor. bide benimki deli gübü emiyor sürekli. mama takviyeside yapıyorum ama memeyi mamadan çok seviyor .emmesi zor ollmasına rağmen . ama maşallah kilomuz iyi . 31 günlükken 4265 gram olmuştu. şimdi biraz daha aldı . neyse yaralara dönelim. doktora gittim . kesinlikle nemli tutma önce sabunlu duyla sil sonra kurula kuruyunca giyin dedi. bide bepanten verdi. bakalım deniyorum 2 gündür bi gelişme yok gibi ama inşallah iyi gelir :gitme:

arkadaşım bunların hepsi ilaç tedavisi mesela şey yapabilirsin iki göğsünün ucunada biraz biraz tereyağı sür hem besler hem yumuşak tutar buna normal de yara olmadanda devam edersen aklna geldikçe yap böyle yara olmaz birdaha inş.

benim de emzirirken çok feci yara olmuştu.canım çıkıyordu resmen acıdan.lansinoh bana da pek fayda etmedi.ben ilaç ismi değil de bi kocakarı yöntemi tavsiye etmek istiyorum.bi akrabam kendisinin göğsü bu şekilde geçtiği için bana söyledi hakikaten de çok faydasını gördüm.şöyle ki; tahta yemek kaşığını ocağın üzerine tutunca yağını bırakıyor kaşık.işte o yağ göğüs ücu yarasına birebir geliyor.bi dene istersen.allah şifalık versin canım iyi bilirim o acıyı.

lansinoh bana çok iyi gelmişti..canım yardımcım..inşallah sizin acınızı da azaltır kardeşlerim..

herşeyi denedim gördümki tek çare bebeğin doğru kavarayıp emmesi,artık yarıklardan kan geliyodu ilk zamanlar ne sürdüysem olmadı inadına emzirdim ama acıdan tepiniyordum yani şimdi düzeldiler sol memede azcık sorun var okadar oda geçicek biliyorum yılmayın kızlar

öncelikle geçmiş olsun .benim doğum yaptığım hastanede garmastan vermişlerdi bana.hani şu idrar kapları varya tahlil için onun içine pamuk koyup kaynatılmış su koy dediler. ve her emzirmeden önce 1 parça pamuk al içinden göğüslerini sil öyle emzir dediler.hep öyle kullandım. pamuk kutum her zaman hazır ve yanımdaydı.(bikez hazırlayınca epey idare ediyor)
neyse böylede hiç yara nedir bilmedim.bizimki 1.5 saatte bir emerdi düşünün ona rağmen.neyse bizim canavar(şuan 5.5 yaşında) 7 aylıkken ne zaman diş çıkardı benim memeleri ısırıp bide dişlerinin arasında çekiştirince yara oldu kanlar akar oldu.bazen pompayla sağdım verdim.o yara olduğu zamanlar garmastanı daha bol sürdüm emzirmeden önce iyice sildim. geçti. ama sonradan yaşlı bir teyze boşuna çekmişin bu acıları dedi. saf zeytin yağının içine ayva çekirdeği koy 2-3 gün beklesin.ve onu sür göğsüne birebir dedi.biz hep öyle yapardık dedi.(60 yaşında kadın ) şimdi aklımda nasipse ve ihtiyacım olursa ikinciye bu bilgiyi saklıyorum. kadın yıllar önce ayva çekirdeğinin sırrını çözmüş.biz daha yeni öğreniyoruz. inşallah işinize yarar. ama ben garmastan ın faydasını hiç unutmam.

kızlar ben de deliricem nerdeyse daha hast.den çıkmadan göğüslerim haşat oldu dr garmastan verdi inatla sürdüm ağlayarak emzirdim işe yaramadı kuru tut karbonatlı suyla sil dedi o da işe yaramadı bir yerden pure line buldum sürdüm oda işe yaramadı şimdi zeytinyağı sürüyorum ama öyle ısıtmadan filan alıp direk sürüyorum her emzirmeden sonra birde göğüs pedi ve kalkanı kullanıyorum bebeğim bir türlü doymuyor çok yoruldum moralim de bozldu sürekli ağlıyorum:( bebeğimi doyuramıyorum die. hala sızlıyor göğüslerim emzirmediğim zamanlarda bile sızlıyor biz daha 16. gündeyiz ama hemşire göğüslerimi görünce baya şaşırdı ne kadar çabuk yara olmuş dedi, kanıyor ikisi de, ne yapacağımı bilemiyorum:( z.yağını ısıtıp sürmeyi deneyceğim umarım işime yarar.

ben ilk kızımda yara olmustu lansinoh, garmastani bepanten, hametan gibi ilaçları kullandm.
ekstradan ayva çekirdeği olayınıda yaptm yağlar mağlar ne yaptımsa geçmedi.
tam 1 ay aglaya aglaya emzirdm.
en son ne kullandm biliyormusun... oriflame tented care diye küçük kutuda yara ve kuruluk için kremi var minicik kutusu onu aldım.
o geçirdi benim yarayı ...
aman şimdi gene dogum yaptım cok dikkat etmmeme ragmen gene acımaya basladı
aynı kremden alcam böyle giderse.
şuanda aynısafa merhemi kullanıyorum.
goldensunmarkalı bakalım fayda görcemmi..
bide havalandırıyorm bol bol 3 günlük lohusayım ayrıca

arkadaslar gerci ben henuz dogum yapmadim ama oncesinde internette bir arastirma yaptim emzirme ile alakali videolar var muhakkak izlemek lazim. gogus yaralarinin dogru emzirmemekten kaynaklandigi anlatiliyor. dogru verilirse hem bebek daha az yorulur hemde annenin gogsu yara olmaz. ben oradan ogrendigim sekli ile uygulayacagim bakalim insaallah sorun yasamam.

arkadaslar gerci ben henuz dogum yapmadim ama oncesinde internette bir arastirma yaptim emzirme ile alakali videolar var muhakkak izlemek lazim. gogus yaralarinin dogru emzirmemekten kaynaklandigi anlatiliyor. dogru verilirse hem bebek daha az yorulur hemde annenin gogsu yara olmaz. ben oradan ogrendigim sekli ile uygulayacagim bakalim insaallah sorun yasamam.

valla benim ikinci çocugum hadi ilkinde bilmiyorduk diyelim şimdi o kadar dikkat ediyorum.
hem bebeğim çok güxel kavrıyo alıyo meme basıını ama nne kadar dikkat etsemde
gene oldu gene oldu..
yok yani çaresi olcak oldumu oluyo mutlaka....
şuanda kantaron yağına basladım meme ucum için bakalım nolcak.
kantaron yagı ayrıca bebeğin göbeğine kullandım 3günde düşürdü göbeğini,
çok etkili ilaç gerçekten herkese tavsiye ederm.
normalde 7 günden asagı pek düşmez göbek..

arkadaşlar bende de olmuştu ama kanama falan yoktu ilerlememişti yani.Ben göğüs pedlerinin içine zeytinyağı döktüm ve gösüme koydum pamukla da yapabilirsiniz.Emzirme sonrası değil sürekli kalsın göğüs ucunu yumuşatıp iyileştiriyor.Birkaç gün bunu deneyin faydasını görürsünüz inşallah.

valla benim ikinci çocugum hadi ilkinde bilmiyorduk diyelim şimdi o kadar dikkat ediyorum.
hem bebeğim çok güxel kavrıyo alıyo meme basıını ama nne kadar dikkat etsemde
gene oldu gene oldu..
yok yani çaresi olcak oldumu oluyo mutlaka....
şuanda kantaron yağına basladım meme ucum için bakalım nolcak.
kantaron yagı ayrıca bebeğin göbeğine kullandım 3günde düşürdü göbeğini,
çok etkili ilaç gerçekten herkese tavsiye ederm.
normalde 7 günden asagı pek düşmez göbek..

canim bebegin kavramasi gereken meme basi degil sadece meme basi ile beraber kahverengi kisimdanda biraazini agzinin icine almasi gerekiyor, cunku pompalama meme ucunun sıkılması ile gerceklesmiyor ustten ve alttan kahverengi kismin sıkılması lazim. keske o videoyu izleseniz harika anlatilmis gercekten cok yardimci oluyor animasyonla da anlatilan videolar var, buradan link gonderemiyorum ama google a "how to do breastfeeding" diye yazarsaniz cikacaktir videolar.yalniz dil ingilize yinede cok anlasilir sekillerden dolayi.
dort gun once dogum yaptim ve sezeryandan dolayi istedigim pozisyonu alip ugrasamiyordum.gogus uclarim yara oldu dun gece cildiriyordum kizimi emzirirken bugun artik videodaki sekli ile denedim yaralara ragmen acilarim azaldi, onlarda iyilesince aci maci kalmayacak insaalah.herkese tavsiye ederim

Back
X