- 15 Haziran 2016
- 7.867
- En iyi cevaplar
- 1
- 20.870
- 348
- 39
Biraz bakındım sizin için ama bulamadımNasıl ulaşabilirim acaba
Tamam bakmaya çalışacağım teşekkür ederimInstagramda ebe Tülin bulur var ücreti de sanırım şu an indirimde 700 küsür bir şey sitesinden bakmıştım oradan da direk satın alabiliyorsunuz danışmanlık
Çok zorlayacak bir rakam değilse bakın isterseniz
Ben emzirmekten keyif alan taraftayim. Ama herkes almak zorunda değil tabi ki, bunu kabul etmek bence önemli, üzerinizde emzirmekten keyif alıyormuş gibi davranma baskısı hissetmeyin.Kizlar daha önce bahsetmiştim silikonla emziriyorum ekstra biberonla mama veriyorum vs. Arada bı memeyi tutturmaya çalışıyorum kısmen tutup çekiyor bunu acıtarak yapıyor ve bırakıyor sonra ağlama moduna giriyor. Önceden silikonla emerken bu kadar acıtmıyordu şimdi tahriş oluyor hadi olsun normaldir diyorum ama olduğuna değmiyor bı bakıyorum geri bırakmış zaten düzgün sütüm gelmiyor bari olanı tam alabilse diyorum üzülüyorum. Tabi ki o minnak bir bebek ama artık sinirlerim yıprandı gece kalkıyoruz sabahlıyoruz belli bı saatten sonra tukeniyorum. Emzirmek kadar güzel bişey yok diyor çevremdeki anneler biz niye bu kadar kıvranarak yapıyoruz kaldı ki o da yeterli olmuyor zaten. Hayır yani bı insanın hayatinda her şey mi zor olur bari bu kolay olsaydı bunun tadını alsaydım diyorum ama yok yani. Pozitif olmak için kendimi paraliyorum ama tek başıma yetmiyor. Bu durumu nasıl aşıcam iyice moda girdim lohusalık sendromu falan mı yasiyorum ne bu umutsuzluk anlamıyorum. Arada bı emzirme esnasında ağlamaklı oluyorum bazen ağlıyorum falan değişik bişey oldum emzirecegim zaman içime korku düşüyor tedirgin oluyorum mutlu hissedemiyorum bu hislerde beni huzursuz ediyor.
Silikonla devam et işte müthiş rahatlık. Ben de sağ memeyi tutamadığı için 1,5-2 ay kullandım. Gerekse daha da kullanırdımHastanede görüştük ama bana bildiğim şeyleri anlattı memeyi tutturmaya çalıştı bebeğim tutmadı bebek şuan tok dedi oysaki karnı açtı o an. Yeni evliyim farklı bı semte gelmiş oldum buralari hiç bilmiyorum tekim danisacak destek olacak kimse yok bide emzirme danışmanlarının ücreti hakkında fikrim yok ücretsiz varsa bile nerden nasıl bulurum bilmiyorm
Instagramda Dilruba demirezen diye bir hanımefendi var. Sut artıran ürünleri de var ben kullanmıştım çok güzel artmıştı sütüm. Ama ürünlerden almazsanız bile çok yardımcı oluyor. Detaylarıyla herseyi sorup anlatiyorHastanede görüştük ama bana bildiğim şeyleri anlattı memeyi tutturmaya çalıştı bebeğim tutmadı bebek şuan tok dedi oysaki karnı açtı o an. Yeni evliyim farklı bı semte gelmiş oldum buralari hiç bilmiyorum tekim danisacak destek olacak kimse yok bide emzirme danışmanlarının ücreti hakkında fikrim yok ücretsiz varsa bile nerden nasıl bulurum bilmiyorm
Hastanede görüştük ama bana bildiğim şeyleri anlattı memeyi tutturmaya çalıştı bebeğim tutmadı bebek şuan tok dedi oysaki karnı açtı o an. Yeni evliyim farklı bı semte gelmiş oldum buralari hiç bilmiyorum tekim danisacak destek olacak kimse yok bide emzirme danışmanlarının ücreti hakkında fikrim yok ücretsiz varsa bile nerden nasıl bulurum bilmiyorm
Ben evlenince hemen hamile kaldım hamilelik ve doğum çok problemli geçti. Emzirme konusunu asla düşünmemiştim sanıyordum ki bebek kendi tutacak emecek falan. Sonra böyle olunca hevesim kırılmış gibi oldu. Aşırı derecede emzirmek istiyorum ama bu aşama bizim için sancılı olduğundan bu beni üzüyor ve korkuya dönüştü her emzirecegim zaman acaba emecek mi tutacak mı vs. Gibi kaygılar oluyor içimde. Bahsettiğiniz gruba bakicam doğru bı şekilde yönlendirilirsem bebeğimle başarabiliriz gibi geliyor. İlk bebeğim tekim ve tecrubesizim. Bazen göğsümü hafiften bı tutup çekiyor o bile beni havalara uçuruyor temas edebildi sütüm çoğalır kendide daha rahat emer doyar diye hevesleniyorum ama saniyeler sürüyor çünkü minik kuşum devam edemiyor. Onu da zorlayıp memeye kusturmek istemiyorum ağlatarak yapmak sağlıklı değil gelişim psikolojisi açısından üzerinde olumsuz bi etki bırakmaktan korkuyorum açıkcasiBen emzirmekten keyif alan taraftayim. Ama herkes almak zorunda değil tabi ki, bunu kabul etmek bence önemli, üzerinizde emzirmekten keyif alıyormuş gibi davranma baskısı hissetmeyin.
Ancak emzirme konusunda fazlaca tecrübe ve bilgim olduğunu düşünerek birkaç şey söylemek istiyorum. Hamilelikte bebek hazırlıkları yapılırken emzirmeye hazırlık biraz gözden kaçıyor. Yara olmamasi için doğru emzirme pozisyonları, sağım ne zaman nasıl olmalı, mastıt, süt düğümlenmesi nedir, meme reddi sebepleri, pozisyonlari , doyma kriteri, süt var mı yok mu nasıl anlarız vb. Bunları çoğumuz bilmiyoruz, sanıyoruzki bebek emecek doyacak uyuyacak. Ama çoğu zaman bu şekilde işlemiyor ve stres, kaygı ve acıya dönüyor herşey.
Sizin durumunuz da bundan kaynaklı olabilir. Facebook ta bir grup var . Emzirme akademisi diye, üye olun. Postları yorumlara bakın. Kendi sorununuz ile de post açın. Adminleri emzirme danışmanlari. Tüm bunlara rağmen eğer sevmiyorsanız sevmiyorsunuzdur emzirmeyi ve bu da çok insani
Çok haklısınız ilk haftalar etrafında etkisiyle çok taktım ve sütüm kesildi bı göğüsten hiç gelmiyordu. Sonra fikrimi değiştim düzelmeye başladı tabi fazla değil sütüm ama yinede geliyor bir damla bile alabilse kâr olarak görüyorum. Önemli olan sağlığı ve aç kalmamasi.konunuzu görünce yazmadan geçmek istemedim
benim kızım da doğduktan sonra meme ve mama şeklinde devam etti 6. ayına kadar. ilk birkaç hafta sütüm azdı. devamında çoğalsa da o içmeyi reddetti. kucağıma alıp emzirme pozisyonu aldığımda krize giriyordu resmen ağlamaktan. ve inanın sütüm artsın diye yemediğim içmediğim şey kalmadı. dediğim gibi sütüm çoğaldığında da kızım emmek istemedi.
hiç kasmadım çünkü ben de emmeden büyümüşüm mama bebeğiyim. durumum da uygundu ve tamamen mamaya geçtim mecbur.
emzirmek tabii ki güzel keşke her annenin litrelerce sütü olsa da bütün bebekler şap şup içse ama olmayınca ne olacak? bunu zorlamanın hele de eziyet haline getirmenin hiç bir anlamı yok. kafana taktıkça hele de lohusasın olan sütün de gider. dünyanın sonu değil inan
eğer emzirmek istiyorsan birebir ilgilenen danışmanlar var uyguladıkları yöntemler de çok güzel onları dene. eğer seni duygusal olarak zorluyorsa ve düzelmiyorsa durum mamayla devam et kendini sıkıntıya sokma
Ya inanın sütü tam olarak cikarabilse silikonu dert etmiyordum ama o kadar yoruluyor ki bazen çekiyor çekiyor hemen süt gelmedi diye ağlıyor kendni geri cekiyor. Sizin gibi tercih edip memnun kalanları da okudum.Silikonla devam et işte müthiş rahatlık. Ben de sağ memeyi tutamadığı için 1,5-2 ay kullandım. Gerekse daha da kullanırdım
Ayy kıyamam ya çok geçmiş olsun umarım sonrası problemsiz geçer. Çok haklısınız tabi ki alternatifler var. Sütüm yetmiyor bunu biliyorum açken mama verme imkanım var böyle telafi ediyorum. Önemli olan sağlığı ve aç kalmamasi. Gece mesela nerdeyse full mamayla tok kalabildi. Gittiği yere elimden geleni yapacağım. Sürecin sonuna gelince vicdan yapmayacağım elimden geleni yaptım diyebileceğim.Ben annemin sütü üzüntüden kesildiği için mamayla büyütülmüş biriyim. Kızım 22 ay emdi canıma tak dediği yerde ben bıraktırdım.
Anne sütü almasına rağmen bağışıklığı falan düşük, alerjik, tüm vücudu egzamalı, alerjik rinit vs her şey var. Ben bunlar olmaz diye düşünüyordum. Aptamil bebesi olan ben taş gibiyim hiçbir sağlık sorunu yaşamadım, çocukken çok az hasta olurdum. Bilmiyorum artık başka faktörler de vardır ama şırıl şırıl çeşme gibi akan mucizevi sütüm çok bi işe yaramadı, çocuk 1 yaşında 7 kiloya ulaşamadığından malnutrisyon teşhisiyle 3,5 yaşına kadar raporlu gelişim maması içti
Çok da kahretme yani kendini. Stres altında değil de alternatiflerin de olduğunu unutmayarak Rahat bir şekilde çabalamaya devam et derim ben.
Ah evet Dilruba hanımın YouTube videolarina bakmıştım danışıp fikir alabilirim haklısınız teşekkür ederimInstagramda Dilruba demirezen diye bir hanımefendi var. Sut artıran ürünleri de var ben kullanmıştım çok güzel artmıştı sütüm. Ama ürünlerden almazsanız bile çok yardımcı oluyor. Detaylarıyla herseyi sorup anlatiyor
Tülin hanımı bı arkadaş daha önermişti haklısınız sonraki süreç uzun ve önemli elimden geleni imkanlar dahilinde yapmaya calisicamTülin bulur var instada. Tahmin ediyorum 700-800 civarındadır şu an. Onun yazdıklarıyla, canlı yayınlarıyla dahi emzirme sürecim diş süreci hariç keyifli geçti. Emin olun şu çektiğiniz sıkıntıya değmeyecek vereceğiniz ücret iki yılınızı rahatlatacaktır.
Hahahaah estafirullah bende ciddi ciddi okudum silikonu bilmiyordum bilsem bende bulasmazdim yeni doğum yaptım silikonu değiştim 1 hafta oldu diyecektimsırf bu nedenle doğum yapmadan önce silikon taktırmak istemiyorum. çevremde bu sorunu yaşayan çok kadın oldu. tanıdığım iki kadına daha beteri oldu nasıl olduysa süt kanalları tıkandı.
silikonlarınız kaç yıllık? eski ise çıkartmayı düşünür müsünüz?
edit: ahaha ben memeniz silikon sandım çok özür dilerim. sizin olay çok farklıymış cahilliğime verin
Benimkide çok inatçı ve bas bas bagirip ağlıyor ben inatlasmiyorum patron sensin diyorum zten mız mız ve gazlı bir bebek birde açlıktan aglasin istemiyorum silikonla emiyor hatta bazen yorulup bırakıyor becerebilirsem süt sahip veriyorum olmadı mama veriyorum. Banada etrafımda aç bırak mecbur kalınca emecek diyenler oldu ama ben hem kıyamıyorum hemde memeye küser diye korkuyorum o toplara hiç girmedim..İlk çocukta yasadım bunları öyle inatcıydı ki meme emmemek için zırıl zırıl ağlardı. Bende lohusa psikolojisi herhalde inatlaştım Alcan lan bu memeyi dedim mamayı vermedim. 1 ay hem ağladı hemde aç kalmamak için emdi. Sonrada bıraktıramadım 5 yasına kadar. Şimdi diom hangi akla hizmet yaptın el kadar bebeği aç bıraktın. Okula başladı hastalıktan basını alamaz oldu nerde emzirdiğim sütler nerdee
Ben evlenince hemen hamile kaldım hamilelik ve doğum çok problemli geçti. Emzirme konusunu asla düşünmemiştim sanıyordum ki bebek kendi tutacak emecek falan. Sonra böyle olunca hevesim kırılmış gibi oldu. Aşırı derecede emzirmek istiyorum ama bu aşama bizim için sancılı olduğundan bu beni üzüyor ve korkuya dönüştü her emzirecegim zaman acaba emecek mi tutacak mı vs. Gibi kaygılar oluyor içimde. Bahsettiğiniz gruba bakicam doğru bı şekilde yönlendirilirsem bebeğimle başarabiliriz gibi geliyor. İlk bebeğim tekim ve tecrubesizim. Bazen göğsümü hafiften bı tutup çekiyor o bile beni havalara uçuruyor temas edebildi sütüm çoğalır kendide daha rahat emer doyar diye hevesleniyorum ama saniyeler sürüyor çünkü minik kuşum devam edemiyor. Onu da zorlayıp memeye kusturmek istemiyorum ağlatarak yapmak sağlıklı değil gelişim psikolojisi açısından üzerinde olumsuz bi etki bırakmaktan korkuyorum açıkcasi
Ah zaten hormonlarınız normal degilken bir de size açıklama yaptırmisim , çok pardon. Size değil kesinlikle yazdıklarım. Genel olarak yazmak istedim. Ben de ilk çocuğum doğmadan bunları tam olarak bilmiyordum. Benim şansım memeyi hemen tutması ve bu bilgilere çok kısa sürede ulaşmam oldu ve kendimde bunlara hazırlanmayi dahi dusunemedigimi farkettim.Ben evlenince hemen hamile kaldım hamilelik ve doğum çok problemli geçti. Emzirme konusunu asla düşünmemiştim sanıyordum ki bebek kendi tutacak emecek falan. Sonra böyle olunca hevesim kırılmış gibi oldu. Aşırı derecede emzirmek istiyorum ama bu aşama bizim için sancılı olduğundan bu beni üzüyor ve korkuya dönüştü her emzirecegim zaman acaba emecek mi tutacak mı vs. Gibi kaygılar oluyor içimde. Bahsettiğiniz gruba bakicam doğru bı şekilde yönlendirilirsem bebeğimle başarabiliriz gibi geliyor. İlk bebeğim tekim ve tecrubesizim. Bazen göğsümü hafiften bı tutup çekiyor o bile beni havalara uçuruyor temas edebildi sütüm çoğalır kendide daha rahat emer doyar diye hevesleniyorum ama saniyeler sürüyor çünkü minik kuşum devam edemiyor. Onu da zorlayıp memeye kusturmek istemiyorum ağlatarak yapmak sağlıklı değil gelişim psikolojisi açısından üzerinde olumsuz bi etki bırakmaktan korkuyorum açıkcasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?