Neden emzirme danışmanına gitmiyorsunuzKizlar daha önce bahsetmiştim silikonla emziriyorum ekstra biberonla mama veriyorum vs. Arada bı memeyi tutturmaya çalışıyorum kısmen tutup çekiyor bunu acıtarak yapıyor ve bırakıyor sonra ağlama moduna giriyor. Önceden silikonla emerken bu kadar acıtmıyordu şimdi tahriş oluyor hadi olsun normaldir diyorum ama olduğuna değmiyor bı bakıyorum geri bırakmış zaten düzgün sütüm gelmiyor bari olanı tam alabilse diyorum üzülüyorum. Tabi ki o minnak bir bebek ama artık sinirlerim yıprandı gece kalkıyoruz sabahlıyoruz belli bı saatten sonra tukeniyorum. Emzirmek kadar güzel bişey yok diyor çevremdeki anneler biz niye bu kadar kıvranarak yapıyoruz kaldı ki o da yeterli olmuyor zaten. Hayır yani bı insanın hayatinda her şey mi zor olur bari bu kolay olsaydı bunun tadını alsaydım diyorum ama yok yani. Pozitif olmak için kendimi paraliyorum ama tek başıma yetmiyor. Bu durumu nasıl aşıcam iyice moda girdim lohusalık sendromu falan mı yasiyorum ne bu umutsuzluk anlamıyorum. Arada bı emzirme esnasında ağlamaklı oluyorum bazen ağlıyorum falan değişik bişey oldum emzirecegim zaman içime korku düşüyor tedirgin oluyorum mutlu hissedemiyorum bu hislerde beni huzursuz ediyor.
Hastanede görüştük ama bana bildiğim şeyleri anlattı memeyi tutturmaya çalıştı bebeğim tutmadı bebek şuan tok dedi oysaki karnı açtı o an. Yeni evliyim farklı bı semte gelmiş oldum buralari hiç bilmiyorum tekim danisacak destek olacak kimse yok bide emzirme danışmanlarının ücreti hakkında fikrim yok ücretsiz varsa bile nerden nasıl bulurum bilmiyormNeden emzirme danışmanına gitmiyorsunuz
4 gündür düzenli sagmaya çalışıyorum sütüm cogalsin diye çünkü çok az geliyor. Silikonu dert etmeyi bırakmıştım ama bı kaç gündür hem düzgün emmiyor ağlayıp bırakıyor gaz ve kabızlık sancısı çektiği için. Birde emerken göğüs ucu etrafıni tahriş etti silikonla vakumladigi için kenarları kabardı aşırı derecede hem aciyor hem sızlıyor. Emsin süt alabilsin artık ne şekilde olursa diyorum ama o kadar cebellesiyoruz ki resmen savasiyor emerken. Şuan daha yeni uyudu yeterli emmedigi için mama vermek zorunda kalıyorum 1 kere süt gittiyse midesine 3 kere mama gidiyor. Aşırı dertlendim artık ağlaması falanda çok üzüyor beni sanki benim yüzümden oluyormuş gibi hissediyorum kendime ofkeleniyorum.Silikon uçla neden devam etmiyorsunuz? Ben iki kızımı da 3-4 aylık olana kadar silikon uçla emzirdim. Benimkiler memeyi alıyordu ama çok yara oluyordu. İlkinde 3 haftalıkken doktor önermişti. Baktım yara olmuyor öyle devam ettim. İkinci çocukta en baştan siilikon ucu taktım. Bebek biraz büyüyünce, damağı gelişince her türlü emiyor.
Silikon uç veya direk meme, önemli olan anne sütüyse uçla devam edin. Hatta sütünüzü sağın devamlı ki yenisi oluşsun.
Olumsuz düşündüğünüz sürece o süt hiç coğalmayacak aksine her gün daha da azalacak . Benim 10 gün hiç sütüm yoktu ve bebegim de küçük olduğu için kavrayamıyordu . Ben kafama çok taktığım için süt gelmiyormuş meğerse. Bir gün aldım cocugu kucağıma açtım netflixten bir dizi izlemeye başladım emdi mi süt geldi mi bunları düşünmeden dizi izledim sonra bi baktım süt geliyor ve bizim ememeyen çocuk cork cork çekiyor . Şimdi 14 aylık tam bir meme delisiKizlar daha önce bahsetmiştim silikonla emziriyorum ekstra biberonla mama veriyorum vs. Arada bı memeyi tutturmaya çalışıyorum kısmen tutup çekiyor bunu acıtarak yapıyor ve bırakıyor sonra ağlama moduna giriyor. Önceden silikonla emerken bu kadar acıtmıyordu şimdi tahriş oluyor hadi olsun normaldir diyorum ama olduğuna değmiyor bı bakıyorum geri bırakmış zaten düzgün sütüm gelmiyor bari olanı tam alabilse diyorum üzülüyorum. Tabi ki o minnak bir bebek ama artık sinirlerim yıprandı gece kalkıyoruz sabahlıyoruz belli bı saatten sonra tukeniyorum. Emzirmek kadar güzel bişey yok diyor çevremdeki anneler biz niye bu kadar kıvranarak yapıyoruz kaldı ki o da yeterli olmuyor zaten. Hayır yani bı insanın hayatinda her şey mi zor olur bari bu kolay olsaydı bunun tadını alsaydım diyorum ama yok yan Pozitif olmak için kendimi paraliyorum ama tek başıma yetmiyor. Bu durumu nasıl aşıcam iyice moda girdim lohusalık sendromu falan mı yasiyorum ne bu umutsuzluk anlamıyorum. Arada bı emzirme esnasında ağlamaklı oluyorum bazen ağlıyorum falan değişik bişey oldum emzirecegim zaman içime korku düşüyor tedirgin oluyorum mutlu hissedemiyorum bu hislerde beni huzursuz ediyor.
Haklısınız destek alabilirsem daha kolay olur belki. Umarım ücretsiz bulabilirimBazı hastanelerin laktasyon poliklinikleri oluyor. Onları araştırın, size faydası olabilir. Ya da yakınınızdaki devlet hastanesinin gebe okulu varsa onlara da başvurun yönlendirebilirler.
Bu sitede bir arkadaş vardı ücretsiz yardımcı oluyordu, ondan yardım isteyebilirsinizHastanede görüştük ama bana bildiğim şeyleri anlattı memeyi tutturmaya çalıştı bebeğim tutmadı bebek şuan tok dedi oysaki karnı açtı o an. Yeni evliyim farklı bı semte gelmiş oldum buralari hiç bilmiyorum tekim danisacak destek olacak kimse yok bide emzirme danışmanlarının ücreti hakkında fikrim yok ücretsiz varsa bile nerden nasıl bulurum bilmiyorm
Nasıl ulaşabilirim acabaBu sitede bir arkadaş vardı ücretsiz yardımcı oluyordu, ondan yardım isteyebilirsiniz
KüçükcekmeceHangi semtdesin.
Sarıyerdeyim ben. Yakın olsak yardımcı olurdum.Küçükcekmece
Sağlık olsun bı şekilde halletmeye calisicamSarıyerdeyim ben. Yakın olsak yardımcı olurdum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?