- 4 Kasım 2022
- 2.435
- 3.843
- 53
- 30
Silikon denemiştim ama beceremedim sağarak verdim oda çok acıtıyordu dayanamadım. En çok deneyip uyguladıgım komple soyunup ayakta emzirmek. Bu inatçılığını kırıyordu. Biyerde okudum denemekten zarar gelmez Oscar dedim ve işe yaramıştıBenimkide çok inatçı ve bas bas bagirip ağlıyor ben inatlasmiyorum patron sensin diyorum zten mız mız ve gazlı bir bebek birde açlıktan aglasin istemiyorum silikonla emiyor hatta bazen yorulup bırakıyor becerebilirsem süt sahip veriyorum olmadı mama veriyorum. Banada etrafımda aç bırak mecbur kalınca emecek diyenler oldu ama ben hem kıyamıyorum hemde memeye küser diye korkuyorum o toplara hiç girmedim..
Bağışıklık ilerleyen süreç nasıl oluyor insan bilemiyor. Bazılarının sürü az ama çok faydalı oluyor sütü bebeğe çok kilo aldirdigi için doktor tavsiyesi ile azaltanlari duydum kişiden kişiye fark ediyor bu durum sanirimm. Biz sanıyoruz ki her bebek emecek doyacak ve sağlıklı olacak
Doğunca başladım, sağ göğsüm çok acıyor ve bebek de ememiyordu. 2 ay kadar kullandım her emzirmede. Meme ucu acımadığı zaman da bıraktım sorun olmadı. 1 aylıkken emzik de verdim 17 aylık olunca onu da bıraktı. 1 yaşından sonra da biberona başladı. Kimi bebek annesini emmeyi bırakıyomuş ama benim iştahsız kızım hepsini kullandı şans biraz da sanırımYa inanın sütü tam olarak cikarabilse silikonu dert etmiyordum ama o kadar yoruluyor ki bazen çekiyor çekiyor hemen süt gelmedi diye ağlıyor kendni geri cekiyor. Sizin gibi tercih edip memnun kalanları da okudum.
Sağlıkçılar silikon hakkında bana hep olumsuz konustu biraktir tam doymaz gaz yapıyor dediler ben sonra taktım silikona kafayi. Oysaki silikonu aldiranda saglikcilardi bebeğim prematüre olduğu için aç kalmasin kilo kaybı olmasın dediler yoksa ben silikon falan bilmiyordum yani.. şuanda zorlandığı için dert ettim bunu midesine sütüm gitsin bebeğim doysun benim için önemli olan bu her zaman..
Bebeginize silikona başladığınızda kaç aylıktı ve bırakırken zorlandiniz mi problem oldu mu acaba ?
Duşta emziyo kimisi deSilikon denemiştim ama beceremedim sağarak verdim oda çok acıtıyordu dayanamadım. En çok deneyip uyguladıgım komple soyunup ayakta emzirmek. Bu inatçılığını kırıyordu. Biyerde okudum denemekten zarar gelmez Oscar dedim ve işe yaramıştı
Ay hiç problem değil içimi dökmüş oldum kendi içimde konuşup duruyordum şuan benim için daha iyi oldu . Benimde ilk bebeğim olduğu için tecrübesizliğimde ağır basiyor birde etrafımdaki insanlari normal emzirirken hatta memeyi biraktiramiyorum şeklinde gözlemledigim için bu konu beni çok etkiledi sanırım.Ah zaten hormonlarınız normal degilken bir de size açıklama yaptırmisim , çok pardon. Size değil kesinlikle yazdıklarım. Genel olarak yazmak istedim. Ben de ilk çocuğum doğmadan bunları tam olarak bilmiyordum. Benim şansım memeyi hemen tutması ve bu bilgilere çok kısa sürede ulaşmam oldu ve kendimde bunlara hazırlanmayi dahi dusunemedigimi farkettim.
Benimde sağ çok hassas silikona rağmen tahriş ve yara oluyor. Ne güzel yolunda gitmiş sizin icin herşey.. bebekten bebeğe değişiyor bu durumlar malesef. Benimki şuan biberon ve silikon olarak devam ediyor. Tabi biberon kolayına geliyor bazen silikonu tutup bekliyor kendiliğinden gelecekmiş gibiDoğunca başladım, sağ göğsüm çok acıyor ve bebek de ememiyordu. 2 ay kadar kullandım her emzirmede. Meme ucu acımadığı zaman da bıraktım sorun olmadı. 1 aylıkken emzik de verdim 17 aylık olunca onu da bıraktı. 1 yaşından sonra da biberona başladı. Kimi bebek annesini emmeyi bırakıyomuş ama benim iştahsız kızım hepsini kullandı şans biraz da sanırım
Tipki benim yasadiklarim bebegim 18 aylik oldu hala memede asla memesiz durmuyor isiriyor disarida tatilde hic rahat edemiyorum ne biberon ne mama aldi. Emzirerek buyutmek de cok zor nasil birakicak hic bilmiyorum. Ama hic mutlu degilim saldiriyor gibigeliyor bana kimse emzirme romantizmi yapmasin 18 aydir emziriyorum cok yiprandim Bende ne yapicagimi bilemiyorumAnneliğin her aşaması zor ve zahmetli. Emzirmenin guzel yanlari olsa da oyle "emzirmek cok guzel, şöyle duygusal, boyle romantik" laflari edenler her seyi romantize edip mükemmellik tablosu cizmeye calisanlar. Benim emzirmemde ilk gunden itibaren hicbir sorun yasamadim. Sutum vardi bebegim hemen tuttu vs. Ama hic de o kadar harika bir his degildi yani. Bebegim kolikti, surekli emmek istiyordu, memelerimi koparıp atmak istiyordum artik. Aşırı sut doluyordu, gerginlikten canim yaniyordu, sutyenlere gogsum sigmiyor rahatsiz ediyordu, sızıntı yapiyor leş kokuyordu. Bazen bebeginle sevgi dolu bir anı temsil etse de , o mükemmel tablolar cizenlere hic aldanip kendini uzme. Bu kadar kafana da takma. Dort dortluk emerken bile her sey kabus gibi olabiliyor, bende oyle oldu en azindan bunu biliyorum. Keske bebegim biberon tutsaydi keske biraz mama verebilseydim, ama hic almadi ve cok yiprandim ben
Ayakta bende denemek istedim tutmayı beceremedim zaten silikonsuz tutamadı memeyi birde ağzına alması için parmak arama almam gerekiyordu fiyasko oldu benim içinSilikon denemiştim ama beceremedim sağarak verdim oda çok acıtıyordu dayanamadım. En çok deneyip uyguladıgım komple soyunup ayakta emzirmek. Bu inatçılığını kırıyordu. Biyerde okudum denemekten zarar gelmez Oscar dedim ve işe yaramıştı
Zıplayarak da işe yaramıştı tutana kadar zıplıyodum sonrası kolay :)Duşta emziyo kimisi de
Bi arkadaşım da kucağında bebek zıplayarak emziriyo
Her yolu denemişin. Tek seninki mamayla büyümeyecek içini ferah tut. Annem üçümüzü arka arkaya doğurunca dayamış mamayı hangi birinizi emzircem diyeAyakta bende denemek istedim tutmayı beceremedim zaten silikonsuz tutamadı memeyi birde ağzına alması için parmak arama almam gerekiyordu fiyasko oldu benim için
Ay sizin olayinizda çok sıkıntıli olmuş. Benim bebeğimde memeyi tutamıyor ama bazen hirslaniyor mu ya da sancısıdan falan mı bilmiyorum silikonu öyle bir çekiyor ki tahriş oluyor yara oluyor bazen ayağımı yatağa yere bastırıyordum o emerken. Elimi sıkıyorum acısından. Hele ki birileri varken emzirmek istemiyorum iki büklüm oluyorum cebellesiyoruz bide tepemde dikilip akıl veriyorlar eleştiri yapiyorlar geriliyorum. Sütüm az olmasına rağmen bazen emmediginde o şişkinlik ağrı hissi mahvediyor beni sizi dusunemiyorumAnneliğin her aşaması zor ve zahmetli. Emzirmenin guzel yanlari olsa da oyle "emzirmek cok guzel, şöyle duygusal, boyle romantik" laflari edenler her seyi romantize edip mükemmellik tablosu cizmeye calisanlar. Benim emzirmemde ilk gunden itibaren hicbir sorun yasamadim. Sutum vardi bebegim hemen tuttu vs. Ama hic de o kadar harika bir his degildi yani. Bebegim kolikti, surekli emmek istiyordu, memelerimi koparıp atmak istiyordum artik. Aşırı sut doluyordu, gerginlikten canim yaniyordu, sutyenlere gogsum sigmiyor rahatsiz ediyordu, sızıntı yapiyor leş kokuyordu. Bazen bebeginle sevgi dolu bir anı temsil etse de , o mükemmel tablolar cizenlere hic aldanip kendini uzme. Bu kadar kafana da takma. Dort dortluk emerken bile her sey kabus gibi olabiliyor, bende oyle oldu en azindan bunu biliyorum. Keske bebegim biberon tutsaydi keske biraz mama verebilseydim, ama hic almadi ve cok yiprandim ben
Paraya kiyacak imkanım yok belki ? Ayrıca rastgele birine danışmanım doktor yönlendirmesi ile emzirme danışmanı geldi bilgi verilecek ayrı bir odada bilgi verdi. Fikir ve bilgi alabilmek için buraya yazdım zaten teşekkürler.Paraya kiyip emzirme danismanindan destek alsaniz bu konu cozulur hastande sordugnuz degil gercek bir emzirme danismani yada insta hesaplarini takip edin illaki bisey ogrenirsiniz
Bakalm yani elimden geleni yaptım yapıyorum zaman gösterecek gerisini. Benim annemde hiç anne sütü alamamış ve köyde doğduğu için başka biri emzirmis bı sure. Arka arkaya doğmakta problem bebekler içinde anne içindeHer yolu denemişin. Tek seninki mamayla büyümeyecek içini ferah tut. Annem üçümüzü arka arkaya doğurunca dayamış mamayı hangi birinizi emzircem diye
Hepimiz kendimizce bı zorluk yaşıyoruz sanırım. Bende bı yere gitmek istemiyorum mama hazirlamak onu belli bı sıcaklıkta tutabilmek silikonu tutacak mı tutsa doyacak mi doymasa ağlama krizine girecek vs.Tipki benim yasadiklarim bebegim 18 aylik oldu hala memede asla memesiz durmuyor isiriyor disarida tatilde hic rahat edemiyorum ne biberon ne mama aldi. Emzirerek buyutmek de cok zor nasil birakicak hic bilmiyorum. Ama hic mutlu degilim saldiriyor gibigeliyor bana kimse emzirme romantizmi yapmasin 18 aydir emziriyorum cok yiprandim Bende ne yapicagimi bilemiyorum
Hiç öyle düşünmeyin. Benim annemde benim sütum yaramaz bebeklerim zayıf olur der dururdu..benzer tarihte doğanlar emmekten boğum boğum kilolu olurken benimki ek gıdaya kadar hep zayıftı. Ben de anneme çektiğimi ve benim hep böyle olacağını düşündüm. Ama ikinci çocukta sütüm çok fazlaydı ve çocuk emerken çok tombuldu. O da ek gıdaya geçince zayıfladı.Bakalm yani elimden geleni yaptım yapıyorum zaman gösterecek gerisini. Benim annemde hiç anne sütü alamamış ve köyde doğduğu için başka biri emzirmis bı sure. Arka arkaya doğmakta problem bebekler içinde anne içinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?