Emzirmeyi bırakırken bebek psikolojisi yardım

Kelebekkk06

Herkesin derdi diğerine hikaye...
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
132
103
103
37
merhaba arkadaşlar
Başlığımdan konum anlaşılmıştır zaten. Yardıma ihtiyacım var
Bebeğim 2 yalına girdi ve ben bir aya yayarak emzirme dönemini aşamalı şekilde bıraktım. Aslında korktuğum gibi zor olmadı ama bebeğim bana daha bağımlı hale geldi.
Önceden bu kadar bağımlı değildi.
Mesela babaannesine/anneannesine bırakırdım; sorun olmazdı. Anne anne diye sayıklamazdı. Şimdi her ikisi de senden az uzaklaşınca annesi annesi diye sürekli seni arıyor diyorlar.
Ben güvenli bağlanma gerçekleştiremedim mi acaba bebeğimle. Çok üzülüyorum.
Bu 2 yaş sendomu ya da memeden ayrılma sendromu olabilir mi?
Aynı problemi yaşayan ya da beni aydınlatacak olan varsa çok sevinirim. Çünkü cidden üzülmeye başladım bu duruma

Deneyimlerinize ve fikirlerinize ihtiyacım var kızlar
Yok mu aynı problemi yaşayan?

kizimda ilk biraktiginda bana çok düşkünlesmisti. kiaa gecici bir donemdi gecti. ama sanirim memeden değilde 2 yas sendromundan yapiyorlar.. her gun kp kv ler yakin oturuyoruz 1-2 saat alir eglendirirdi. son 1 haftadir kesinlikle gitmiyor. anne bye bye yapan çocuk dedesini gorunce etegime sariliyor. sende gel diyor vs. bizim küçük kardesimiz var bide sanirim oda etkiliyor. ustune fazla dusmeyin surekli huy degistiriyorlar :)

ben kendisine birakiyorum fikri. gitmek istemiyorsa gitmiyor, bazen kendi durduk yere gitmek istiyor. ariyorum geliyorlar sorun cikarmiyor. 2 yaa sendromu erken ergenlik diyorlar ya kesinlikle dogru. :)) siz de ustune dusmeyin tamam annecim sen bilirsin diyin gecin.

Cevabınız için çok teşekkürler ben de güvenli bağlanamadık mı diye üzülmeye başlamıştım içm rahatladı bür nebze.
bu iki yaş sendromu ne kadar sürer ki acep

valla 1 yil falan cekecegiz sanirim.

Yok artııııkkk şok şok şok
Ya ama bu bağımlılık meselesi beni düşündürüyor. Acaba kısa ayrılıklar mı yaşasak bu bağımlılıktan kurtulmak için ne yapsam bilemedim. Kendimi suçlamaya başladım.

Yok artııııkkk şok şok şok
Ya ama bu bağımlılık meselesi beni düşündürüyor. Acaba kısa ayrılıklar mı yaşasak bu bağımlılıktan kurtulmak için ne yapsam bilemedim. Kendimi suçlamaya başladım.
elbette kisa kisa gunluk 1-2 saat anneanne babaanne oyalarsa size bagimliligi biraz ortadan kalkar.

Back
X