Ama her çocuk bunu dinlemiyor malesef.yanlis yontem salca surmek bence. benim oglum da cok dusuyordu. memede sut bitti dolsun vericem diyerek azalttim sonra da tamamen biraktim biraz sabir gerwktiriyor. 2 ayimi aldi benim.
aynisini yasiyorum onceden bu kadar duskun degildi simdi iyice yapisik ikiz gibiyiz. surekli kucagimda ustumde. sut bitti azaldı, meme uyuyor falan dinlemiyor. ben de karşıydim bu salça sirke olayına ama kazın ayağı öyle değilmiş.30 aylık oğlumu 3-4 gündür sütten kesmeye uğraşıyorum ben de.
Hiç üzmedim şimdiye kadar, ne zaman nerde isterse emzirdim. Kendi istediğinde bıraksın dedim ama kesinlikle bırakmak şöyle dursun, daha da arttırdı. Gece sabaha kadar memede kalmak istiyordu. Kademeli azaltma söz konusu bile olmadı bizde.
Ben de sirke sürdüm, yaklaşmadı. Gece daha zor tabi ama unutacak mutlaka.
Yalnız belki 6 aydır anlatıyorum, süt yakında bitecek, sen o zaman emmeyeceksin vs vs diye
Bende 36 ay emmişimmerhaba 25 aylik bir oglum var. çok sukur bugüne kadar emzirdim. ancak artık çok yorucu olmaya başladı. şöyle ki çalışıyorum gece en az iki kere kalkıyor önceden 2-3 dk emer bırakırdı şimdi yapışıp bırakmıyor ceksem uyanıyor ağlıyor ve uyku duzenim alt üst oluyir cogu zaman uykumu alamiyorum.
eve geldiğimde önceden yapmazdı sürekli üstümde emmek istiyor, memeye cok dustu bunaliyorum. yemegimi yerken bile emmek istiyor.malesef bazen sesimi çok yukseltmeden kizdigim da oluyor
internette araştırdım saglikli olan kademeli bırakma yöntemiyle bırakmakmış.ancak o şekilde azaltarak mümkün değil bırakamam emzirmesem azaltsam kıyameti kopariyor. ve ters tepip daha da çok memeye dusuyor. ben de salca surdum uf oldu diyorum.sorduğunda açıp gösteriyorum uf geçmedi diyorum kapat diyor. soruyor gecti mi diye.
vicdanım hiç rahat değil. birakmasam da onun da hazır olmasını mi beklesem diye düşünüyorum. bi de hazır olur mu olursa ne zaman olur. ayy çok da bunaldim nasıl yapsam ne yapsam.annelik gerçekten zor zanaatmis vesselam.
benim ki de tirnagiyla oynaya oynaya kanatip yara yapıyor o da beni çok yıpratıyor. aynı sizin ki gibi uf uf diyip yara bandi takmak istiyor opuyorAma her çocuk bunu dinlemiyor malesef.
Isırdı yara yaptı, gördüğünde uff diyor öpüyor ama yine de emmekten vazgeçmiyordu. Kademeli azaltamadım ben
Kademeli azaltma olayını bence zaten kademeli emzirenler başarabiliyor. Kimi çocuk emmeye çok düşkün olmuyor , onlar laftan anlıyor.aynisini yasiyorum onceden bu kadar duskun degildi simdi iyice yapisik ikiz gibiyiz. surekli kucagimda ustumde. sut bitti azaldı, meme uyuyor falan dinlemiyor. ben de karşıydim bu salça sirke olayına ama kazın ayağı öyle değilmiş.
peki biraz daha emzirmemi onerir misiniz zamani midir acaba? böyle 30 ay 36 ay emzirenleri de duyunca biraz daha mi disimi siksam diyorumKademeli azaltma olayını bence zaten kademeli emzirenler başarabiliyor. Kimi çocuk emmeye çok düşkün olmuyor , onlar laftan anlıyor.
Ama benimki hep çok bağlıydı o yüzden istemesem de ben de bu yöntemi uyguluyorum şu an
Bu tamamen sizin bileceğiniz bir konu. Sabredebilecekseniz neden olmasın?peki biraz daha emzirmemi onerir misiniz zamani midir acaba? böyle 30 ay 36 ay emzirenleri de duyunca biraz daha mi disimi siksam diyorum
Nasıl etkiliyor ki emzirmek, cinselliği ve psikolojiyiCinsel ve psikolojik olarak zarar verir bu yaşta çocuğu emzirmek.
Süt veriyormusunuz sütten kesince genelde biberonla süt veriliyor ya ondan sordum6 haftaya yaydım ben. Öğünleri azalttım,konuştum süt gelsin vereceğim dedim,başka yiyeceklerle veya oyunla oyalandik. Gündüzu kesme çok iyi gitti ama uykuya dalma ve gece emmelerinde tokezleyince meme ucunun uzak bir yerine küçük bant yapsitirmak zorunda kaldım. Yara olduğunu söyleyip onun önünde göğsümü sağıp bardağa bosalttim,1 hafta da öyle içti,eğlenceye çevirmişti hatta:). Sonrasında süt kesildi zaten. Binayı inleten saatlerce meme diye ağlayan çocuk,bu şekilde hemen kabullendi. Bizde iki kötü durum oldu yalnız,öğle uykuları bitti ve akşam da çok zor dalıyor.
sizi elestirmiyorum fikrimi soyluyorum. benim.oglum da isirdi yara yapti ama dediginiz yontemi kullanmadim ben. cok zorladi. meme istedikce memede sut bitti hadi su icelim hadi oyin oynayalim vs diye diye erteledik. 2 haftaya yakin gece aglayarak kucagimda uyudu. kararli ve sabirli olmak gerekiyor. 22 aylikti biraktigimda. 25 aylik simdi ablasina meme sut bitti diye anlatiyor hala.Ama her çocuk bunu dinlemiyor malesef.
Isırdı yara yaptı, gördüğünde uff diyor öpüyor ama yine de emmekten vazgeçmiyordu. Kademeli azaltamadım ben
Evet süt içiyor,uyanır uyanmaz ve uykusu gelince direk süt istiyor,şuan 30 aylık. Yalniz biberon emzik ağzına sürmedi,ek gıdaya geçtiğimizde itibaren corbayi suyu vb sivi gidalari bardakla icti hepSüt veriyormusunuz sütten kesince genelde biberonla süt veriliyor ya ondan sordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?