emzirmeyi birakma

Meme ucunu sıkıyorum hic süt gelmiyor. Gunde ıkı uc kez yada dor kez emıyo ama süt olmayınca bırakıyor memeyi.
Aktif olarak emiyorsa bitmesi imkansız sütün. Sıktığıniz da sütünuzun gelmemesi yok demek değil. 13 aydır emziriyorum benim de sütü gördüğüm azdır.
Emzik biberon mama var mı

30 ay emdi ve emerek uyuyordu

Gündüz kreşe gidiyordu orada uyumayı öğrendi

Akşam ve gece 2-3 kez emiyordu

Süt bitti dedim emzirmesen uyuttum ilk gece zor oldu

Bir de ilk cumartesi okulda göz uyurken meme istemese de evde 3. gün istedi ama uyudu

Sonra da bir daha istemedi zaten aklı ediyordu anladı

Bebeginiz artik cocuk olmus. Bildigim kadariyla sütünüz de artik yaramiyo ona tamamen aliskanliktan emiyor.

Arkadaşlar görüntü olarak çocuğu tedirgin edecek yöntemler uygulamayın.. En güzeli o görmeden limon sürmek.. Eğer 2 yaşını aştıysa ve emzirme konusunda artık bağımlılık aşamasına geldiyse kesin memeden.. Yoksa gece uykularınız çok bölünür bizim tam da öyle oldu.
oğlum 2 yasına kadar emerek uyudu.. Asla sallanmaz kendi kendime uyumazdı.. 2 yaşında olunca geceleri olsun sabahları olsun çok düzensiz az ve çok emmeye başladı.. Kuzenim 1 günde memeyi bıraktırdığını söyledi inanmadım yani bi gün süremez dedim hele ki benim huysuz oğlum için mümkün değil dedim.. Limonla kestiğini söyledi.. Oğlu görmeden her emzirme öncesi limon sürmüş.. Oğlu da bi daha istememiş,, o gün bana misafir gelmişti kuzenimiz gittikten sonra oğlumda denemek istedim ilk kez emmek istemedi uykusu gelmişti ama Nasıl uyuyacak bilmiyordu.. Epey bi halının üstünde döndü durdu derken uyuyakaldı sonra yerine yatırdım bu ikindi uykusuydu.. Gece de emzirmedim yine limon sürdüm ağzını ekşitti yatakta döne döne uyudu.. Kuzenim dmişti gece uyanırsa sadece su ver emzirme demişti.. Oğlum sabaha kadar ilk kez kesintisiz uyudu 7 gibi uyandı su içirdim yine uyudu.. 1-2 gün daha limon sürdüm sonra İstemedi ve cok şükür gece uykuları düzene girdi..bizle uyudu bizle uyandı.. Psikolojisi de bozulmadı şükür çabuk adapte oluyorlar tavsiye ederim..

Emerken süt ilk hızlı gelir sonra yavaşlar hızlanır durur sonra gelir falan böyle devam eder. Bebek çabası ile emer Ama biberon da sabit hız vardır. O yüzden biberona alışan bebek emmek ile uğraşmak istemez. Zor gelir yani. O yüzden biberonu atın. Bebek ne kadar emerse o kadar süt olur. Sütü artıran tek şey emzirmek. Sütünuz bitmemiştir ama az emiyorsa azalmış olabilir

Bebeginiz artik cocuk olmus. Bildigim kadariyla sütünüz de artik yaramiyo ona tamamen aliskanliktan emiyor.
Sütun yaramamasi hiçbir zaman söz konusu olmaz. Sağlık bakanlığı ve dünya sağlık örgütü EN AZ 2 yaş der. Üst limit yoktur. Sütun içeriği bebeğin yaşına göre değişir

Süt bitti demekle süt acı oldu demek aynı etkiyi uyandırır.

O görmeden sarı sabır taşı sürün. Emsin acı olmuş süt diyin.

Artık istemeyecek ve zamanla unutacak neticede.

Şuana kadar anlamışsınızdır neticede sütün biteceğini, bu da kapağı olur. Kademeyse bu da kademe.

Her çocuk bir değil, kimisi hırçın ve inatçı kimisi uysal ve söz dinliyor.

36 aylık bebeğin bence çoktan sütten kesilmesi gerekirdi. 24 ay son nokta bana göre .

Sütun yaramamasi hiçbir zaman söz konusu olmaz. Sağlık bakanlığı ve dünya sağlık örgütü EN AZ 2 yaş der. Üst limit yoktur. Sütun içeriği bebeğin yaşına göre değişir

Ee bebek bebeklikten cikip cocuk olunca da mi yani? Benim bildigim cocuk diger gidalardan alir artik vitaminini. Sut de 1 aylikkenle 23838 aylikken ayni olmaz.
Bana biraz bebekler degil de anneler bu emzirme isinden kopamiyo gibi geliyo ne yalan soyleyeyim, sirf bu yuzden de cabuk pes ediliyo.

Sizin kişisel fikriniz budur saygı duyarım ama bu yönlendirme çok çok yanlış. Söylediginiz şey kademeli geçiş olmuyor. Çünkü sizin gibi düşünemez.
Ayrıca 36 aylık bebeğin çoktan sütten kesilmesi falan gerekmez. Dünya sağlık örgütü ve sağlık bakanligi en az 2 yıl der. Üst limit belirtmez.
Ben şunu sürdüm, ben bant yapıştırdim kestim. Bir iki gün ağladı hiç de etkilenmedi demek de yanlış. Çünkü bunun sonuçlarini öyle hemen göremezsiniz. Yetiskin hayatınız da eger biraz ilginiz biraz da farkındaliginiz varsa size nasıl etki yaptığını anlarsınız.

Haftalarca sütün artık azalacağını , acılaşmaya başlayacağını söylemekte psikolojik hazirliktir bana göre.

Sütü birden kesilen annelerin çocukları psikolojik olarak sifirla mi başlıyor hayata.

Her çocuk kendin has ve bu söz edilen kademe sistemi her çocuğa uyumlu değil.

Bana göre fazla büyütülüyor bu konu.

Emzirip emzirip bir anda pat diye bir şey sürüp kesmekten söz etmiyorum elbet, anlatmaktan söz ediyorum..

24 ayın üstü de hem anneye yorucu hem de artık çocuk ozgurlesmeli kaba tabirle.

3 yaşındaki çocuk neden emsin ki artık

Kesinlikle katılıyorum.
21 ay emzirdim. Aktif emzirmede çocuk geceleri de uyandığında meme arıyor yani kesintisiz uyuyamıyor. E bu çocukların süt kadar uyumaya da ihtiyacı var, dinlenmiş anneye de ihtiyacı var.
Emzirmel güzel de olsa anne için çok yorucu. Ben emzirme bittikten bir ay sonra eskisi kadar murlu olabildim.
Ki annenin depoları da tükenir bence çok uzun vadede. En azından benim kan değerlerm düştü emzirmenin son döneminde.
Biz anneler bazen biraz abartıyoruz sanırım.

Konuşma konusunda tabi ki katılıyorum size ancak acılasacak demek doğru değil. Dürüst davranmak gerekiyor.
Sütun pat diye kesilmesi söz konusu değil aslında. Emzik biberon kullanimi,alerji dudak-dil bagi, enfeksiyon sebebi ile bebeğin emmemedigi durumlar yanlış yorumlaniyor çoğu zaman.
2 yaşa kadar emdirdikten sonra anne ile bebek arasinda verilecek bir karar ama 2 yaşından sonra sütun içeriği yararsiz hala gelmiyor. Ve 3 yaşındaki çocuk niye emmesin ki? Mesela son azilar çıkıyor anne sütü ayrı kesici, mesela krese başlamıştır bağışıklıgini destekler

Benim bi keresinde elim kesilmişti ve yara bandı takmıştım
Kızım görmüştü,uff oldu annecim dedim

Sonra memeye iyice düşkün olunca
bende o kahverengi halkanın biraz üst tarafına
yarabandı yapıstırdım,uff oldu iyileşince vericem diyodum
Gidip gelip gögsümü acıp bakıyodu,yarabandını görünce oyuncaklarıyla oynamaya devam ediyodu
Bu şekilde kademeli olarak kestim 23 aylıkjen

19 aylıktı bıraktığımızda.
2-3 hafta süt azalmış süt acı olmuş süt bitmiş hikayesi ile geçti.
Sarı sabır sürdüm. Bir hafta on gün kadar ağzını şapırdatarak emmeye başladı. Acı olmuş değil mi annem? Cıkk nammmm nammm
Sonra pes ettim eski düzende emmeye başladı. Banyo sonrası taradığımda saçım mememde kalmış, emzirirken açtım o gördü eğkkk dedi. Ben de ever eğkkk olmuş demeye başladım. 1 hafta gelip gidip mememi açtı eğkkk olmuş diyip ıslak mendille sildi. Sonra vazgeçti.
Bir süre sabredin 1 ay kadar deneyin. Son çare olarak geleneksel yöntemleri denersiniz. Emmeyi bırakınca kesintisiz uyumaya başladı şok oldum. Gerçekten emzirmek başlı başına farklı bir zorlukmuş. Cenneti ayaklarım altında hissediyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…