emziyorum hemen adet oldum ????

pelinsubahar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2010
839
80
123
Ankara
merhaba kızlar
bebeğim 2 aylık oldu
adet gördüm şimdide uzman tv de doktor emziren anne normal olarak en az6 aydan sonra adet görür dedi.
bendemi terslik var.
birde doktor diyorki su dahi vermiyorsa ben veriyorum gece çayı veriyorum en az 6 ay diyor.
mama hiç vermiyorum emzirme sıklığı azalmışsa adet görmeye başlar diyor
canım sıkıldı acaba bebeğim emmeyimi azalttı???
doktorun konuşmasına göre çok erken değilmi

Son düzenleme:

bnm eltilerim 40 ları çıkınca adet olmuşlar..bünye meselesi cnm görümcemde dediğin gbi 6 ay olmadı..herkesde farklı olabiliyo demekki..dr.unla görüş yada aile hekiminle o daha iyi aydınlatır sni..

Evet, emme suresi ve sikligiyla ilgili bisey bu.Bebek guclu bir sekilde gunde toplamda 1-1 bucuk saatten fazla emiyorsa bu anneler cok gec adet oluyor.Bir sene sonra adet olanida duydum.Artik korunmalisin sut korumuyor seni..bebege su bile vermemek lagzim 6 aya kadar.Ben vermemistim, cok gazi oldugu zamanalda gazi icin zay verdim.Benimkisi zaten 2 dak emip birakirdi.Bu nedenle 4 ayda adet oldum.Bir arkadasimin bebegi cok emiyordu gunluk olarak, bir yil hic adet olmadi..emme suresiyle iligli bisey.Bebek emdikce yumurtlamayi da baskiliyor.Emme suresi azalinca da adet gormeye basliyorsun..

benim 40ım çıktı 20 gün sonra adet oldum bebeğim 3 aylık ewet emmeleri azaldı uyurken felan emzirmeye çalışıyorum.başka hiç birşey wermedim su felan
bugün doktara gittik aylık izlem için doktora anlattım oda kilosu boyu herşeyi çok iyi sakın başka birşey werme dedi
bebegim 2 aya kadar 1 kilo aldı 2.aydan sonra 500gr almış doktor normal dedi.
ama 2. aydan sonra emmesi azaldı benim sütüm felanda gayet iyi ama çok emmiyor geceleri iyi emiyor
uyutunca hemen emziriyorum...

evet canım yaa bu aralar hemen bırakır olduu(( offf

evet canım yaa bu aralar hemen bırakır olduu(( offf

Bebegin emmeyi birakmaz, korkma hic.Benimkisi cok az emiyordu ama israrla iki yil emzirecem onu diye onceden kararliydim.Yilmadim verdim ve 8.-9. aydan sonra okadar fazla istiyorlarki emmeyi ben bile sasirdim.Herkes emmeyi birakacak derken tam tersi oldu.Sen azmet biraktirma emmesini. Kilo olarak cok kilolu bebek degil ama sagligi yerinde sukur.Daha hasta olmadi anne sutune bagliyorum bunuda.Unutmaki bebegi emzirmek kadin icinde cok onemli.Zamaninda emsin diye pesinde kosuyordum simdi o benim pesimde emebilmek icin.4 ay gibi bir surede kesmeyi dusunuyorum onu..saglikla buyut bebisini:))

teşekkür ederim canım
Allah

Allah hepimizin yavrusını korusun.

annelik ne zormuş
gece 3lere e kadar uyumuyordu bebeğim bugün uyuyor şimdide uyansada emzirsem diye bakıyorum.ben yine uyayamıyorum:)) gerçekten annlik ne zormuş

bende kırkım çıktıı hemen adet oldum emme falan normaldi bebğimde.hatta 2 bebeğimde de öyle oldu.bünyeyle alakalı bence

40ımın cıktıgı gun adet oldum..

sonra ıkıncı ay yıne oldum..

doktorum normal dedı emzırme ıle ılgısı yok bunye ıle ılgılı dedı cabuk toparlanmıssın dedı .

bebeğim aşırı istahlıydı sürekli emiyordu, hatta o kadar çok emiyordu ki çok kusuyordu.. ben kırk günlük kanamanın ardından hemen adet de oldum...dr. kırk gün sonundaki muayenede yumurtalıklar çalışmaya başlamış demişti, adet olma süresi bebeğin emme sıklığından ziyade bununla alakalı sanırım..
bebeğime ilk altı ay anne sütü hariç hiçbir şey vermemiştim ben de...sağlıkla büyütün yavrunuzu inşaAllah..

Bende çok yoğun emzirmeme rağmen regli olmuştum aşırı prolaktin hormonu salgılanmasının vücuda böyle bir etkisi varmış çok iyi emzirmekde buna neden olabiliyormuş yani benim oğlum 6 ay göğsüme yapışık gezdi resmen 45 dakika emdiğini bilirim yarım saatarayla memede uyurdu japon stili ufak tefek olan benim memeler kafam kadar olmuştu bu kadar sık ve çok emmekten...Aynen devam hanımlar mama vermiyorda adet oluyorsanız çok iyi emziriyorsunuz demektir.Bunu çoğu kadın doğumcuda bilmiyor benimkide bu aydan sonra birdaha olmazsın demişti ama benim aynen devam etti.Böyle annelerin çocukları adına çok mutlu oluyorum çalışıyorken 26 ay emzirdim bende paşamı...daha çokları sizin olsun inşallah:))

ben de bu durumu bebeğin emmesine değil, kadının kendini çabuk toparlamasına bağlıyorum, bebeğim 2 buçuk aylıkken ilk adetimi gördüm 5 buçuk aylıkken 3. adetimi oldum yeni bitti, eski sistemime döndüm ben geç geliyor ama düzenli geliyor, 40 günlük kontrolümde de doktor kendini toparlamışsın yakında kanaman olabilir demişti zaten...

bebegım 7.5 aylık daha adet olmadım işe yeni başladım.bebegım cok iyi emiyor6 ay sadece anne sutu verdım.gece nobete gıdıyorum.sabaha kadar gögüslerim dopdulu oluyor butun gun bebegımı yanımda yatırıp emziriyorum.ben bebekleyattığım için gece sureklı emıyor ondan adet olmuyormuşum.insallah daha emzırırım

arkadaşlar bende 71. günümde regli olmuştum... şimdi 1 ay geçti gene regliyim...

ama benim sıkıntım... daha önce 4. gün biten reglim şimdi 10 gün falan sürüyor...

bide ilk 3 gün falan feci durumdayım geçen ay bacaklarımdan aktı .... hayatımda ilk defa başıma geldi... şimdide çok şiddetli ...

sizinde ,öylemi oldu?????????*

Kızlar ben adet oldum çok canım sıkıldı erken değil mi, mama verdiğim için mi böyle oldu, bebeğim yarın iki aylık oluyor, yeterince emmiyor mu

Bebegim 10 aylik olana kadar emdi. Ben 40im daha cikmadan 37. Gunumde adet olmustum. Sonrada duzenli olarak adet olmaya devam ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…